Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

14.12.2011 o 14:06 hod.

JUDr.

Robert Kaliňák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 3.2.2012 11:45 - 11:45 hod.

Robert Kaliňák
Ďakujem pekne. Vážený pán predseda, Národná rada, z vašich rúk vyhlasujete aj vyhlásenie parlamentných volieb, preto chcem požiadať, aby sa Národná rada uzniesla, že 10. marca 2012 by sme vykonali aj voľby pre volebné obdobie roku 2016 až 2020, aby sme ušetrili peniaze a nemuseli robiť voľby takýmto spôsobom pravidelne, že tiež to môžme dopredu odhlasovať. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.12.2011 13:42 - 13:42 hod.

Robert Kaliňák Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán poslanec, chcem sa poďakovať teda za veľmi jasné vysvetlenie tých problémov, ktoré vznikli. Áno, je to presne tak. Toto je takisto náprava, ktorú sme museli vykonať po jednom experimente, ktorý do parlamentu priplával, ktorý rozprával o braní platov, o serióznej práci, ale keď sa dnes pozerám do sály, tak tu dnes ani v práci nie je. Verím, že si dá sám sebe návrh, aby si zobral plat za túto schôdzu, v ktorej nie je. Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 14.12.2011 14:06 - 14:06 hod.

Robert Kaliňák
To bol procedurálny návrh tesne pred prerušením schôdze, kde som chcel požiadať iba, aby teda absolvoval za tie dve hodiny, ako sa má správať spravodajca, pán poslanec.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.12.2011 18:45 - 18:46 hod.

Robert Kaliňák Zobrazit prepis
Veľmi pekne ďakujem. Vážený pán predseda, vážený pán predsedajúci, ďakujem ti pekne Marian, naozaj veľmi fundovaný príspevok. Mne je len ľúto, že si tvoje slová nemohol vypočuť minister pôdohospodárstva, ktorý zbabelo utiekol pred jasne položenými argumentami a faktami, na ktoré nevie odpovedať. Nakoniec, ako som sledoval, celú rozpravu v tejto sále sleduje 10 poslancov koalície, to sú asi pravdepodobne jediní, ktorí sú schopní, aj keď veľmi zahanbení, sa prizerať tomu, aký katastrofálny rozpočet táto vláda predložila. Aj to, že ministri nechali pána ministra Mikloša samého, teraz buď svedčí o tom, že sa hanbia za rozpočet alebo za pána ministra Mikloša, to si treba vybrať, ale túto otázku si musí zodpovedať pán minister Mikloš sám. No ale keď sme pri tých štatistikách, ja tiež jednu pridám, chcel som povedať, že príchodom pána poslanca a predsedu výboru ústavnoprávneho, pána Procházku, narástol počet o jedného poslanca a o celých 10 percent začalo sledovať celú rozpravu, koalície, viacej. Ďakujem pekne, pán poslanec, o 10 percent si zvýšil sledovanosť tejto, trápneho predvedenia štátneho rozpočtu Slovenskej republiky na rok 2012.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.10.2011 15:14 - 15:15 hod.

Robert Kaliňák Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Naozaj chápem, že OKS sa bojí o svoje platy na dva a pol roka. Je smiešne, že sú tak prilepení k stoličke a môžu to zakrývať akýmikoľvek argumentmi. Musím dať za pravdu pánovi Zajacovi. Áno, OKS patrí k najnezávislejším stranám, od nej naozaj nič nezávisí. (Smiech v sále.)
Čo je dôležité, že ste si určite všimli, že aj finančné trhy boli otrasené tým, že nastalo rozštiepenie OKS (Smiech v sále.) a to je len dôkazom toho, že vlastne v tejto chvíli máte o 25 % menej voličov ako ste mali. A zamyslite sa hlavne nad tým, že ste sa podvodom dostali do tejto kanc..., do tejto Národnej rady, že protiústavne tu vystupujete a zatiaľ vám to všetci demokraticky tolerujeme. A to je aj z tohto pohľadu menšinová politika, lebo ste fakt menšina, ktorá sa protiústavne dostala do parlamentu. Nikdy ste nevystupovali pod značkou MOST - HÍD, ale vždy ste mali na svojich tlačovkách značku OKS, vždy ste sa tvárili ako strana OKS, ktorá nikdy neprešla parlamentnými voľbami, pretože nikdy vo svojej histórii si nezískala viac ako desaťtisíc hlasov. Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 13.10.2011 15:02 - 15:03 hod.

Robert Kaliňák Zobrazit prepis
Vážený pán predseda parlamentu, Slovenská republika sa dočkala pod vedením vaším naozaj veľkej medzinárodnej hanby, ale ja vás dôrazne žiadam, aby ste okamžite prestali používať priestory Národnej rady, ktoré sú vyčlenené pre predsedu Národnej rady, na stranícke tlačovky. Nikdy v histórii Národnej rady sa nestalo, aby ktorákoľvek politická strana si dávala svoju tapetu do priestorov traktu predsedu Národnej rady. To je škandalózne porušenie všetkých tradícií, už ste dosť hanby narobili Slovensku, prestaňte aj s týmto. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.9.2011 5:30 - 5:32 hod.

Robert Kaliňák Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ďakujem pekne, pán poslanec Jarjabek. Ja vlastne som už chcel tým, že som sa neprihlásil do rozpravy, dokončiť to vaše rozprávanie iba jednou vecou, že mali sme podľa mňa prvýkrát po roku príležitosť vidieť celú vládu pokope, pretože ja som v podstate po roku videl naživo aj pána podpredsedu Chmela a priznám sa, že aj v parlamente prezývaná "Kolombova manželka" pán minister školstva, som mal tiež možnosť si ho po dlhom čase vypočuť, a tak minimálne na toto je dobrá príležitosť, že máme možnosť vidieť celú vládu a dokonca, že sa s nami celá vláda aj rozpráva. I keď máme hodinu otázok, ale v takej kompletnej zostave tam nebýva, to si povedzme na rovinu.
Ale položím aspoň dve otázky narýchlo, pretože to vyplynulo z dnešnej debaty a obhajoby, ktorú tu všetci odprezentovali, čiže ja sa teda potom pýtam, keď všetko bolo v poriadku, a nechcem sa hádať o technických podrobnostiach, ktoré teda boli tu odprezentované nesprávne, ale chcem sa spýtať, keď všetko bolo v poriadku, prečo bol potom odvolaný riaditeľ daňového úradu Mikulčík? Pretože podľa mňa na to, aby mohol ísť na bicykel s pánom ministrom Miklošom, si mohol zobrať dovolenku, preto ešte nemusel odchádzať z funkcie. Čiže prečo bol odvolaný Mikulčík, keď všetko je okej, a prečo bol trucpodnik pani premiérky, že odmietla ísť na rokovanie vlády, keď všetko bolo v poriadku?
A toto je jediná otázka, na ktorú nikto z koalície neodpovedal. A keďže ja si myslím, že preto sa obidve udalosti stali, že to v poriadku nie je a že v priebehu minulého týždňa sa tu zlomil charakter a chrbtica tejto vlády, ak sa vôbec dá hovoriť, že ju niekedy mala. A to je celý problém, kvôli ktorému tu dnes sedíme, a vy viete, že tá zmena nastala. Preto ste zavretí s policajtmi v Častej-Papierničke.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.9.2011 4:24 - 4:25 hod.

Robert Kaliňák Zobrazit prepis
Pán predseda, keďže ostatných neupozorňujete, že nereaguje na predrečníkov, môžem aj ja reagovať na kohokoľvek. Ďakujem.

Sulík Richard, predseda NR SR
Nech sa páči, pán Kaliňák, vy môžete.

Kaliňák, Robert, poslanec NR SR
Ďakujem pekne. Juraj, demokracia stojí peniaze, to je tak. Zvyknite si, na to tu sme, bez kontroly nebudete, ja viem, že sa toho bojíte.
Faktom zostáva, že dve poznámky, pán poslanec Beblavý, vy ste ale svetový rekordér v niektorých veciach, vám poviem pravdu. Inšpirovali ste ma vy, nenapadlo by ma to, keďže ste hovorili o tých prieskumoch, preferenciách, svojej žene a všetkým, čo s tým súvisí. Tak pochopiteľne Transparency International pod vedením vašej ženy získal obrovský kredit, keďže jej manžel je v SDKÚ a všetky jej stanoviská sú perfektné. Ale čím sa blysli naozaj, to je skutočne skvelé, ja neviem, či ste to všetci zaregistrovali, ale Transparency International pod vedením manželky pána poslanca Beblavého vyhodnotila ako najväčšieho bojovníka proti korupcii pána poslanca Beblavého. (Smiech v sále a potlesk.)
Ja si myslím, že to je svetový rekord, ktorý naozaj, je pravda, že ťažko prekoná pridelenie kauzy okresnému predsedovi SDKÚ, ale dosť sa tomu podobá a je to veľmi fajn.
Takže až budete chcieť hovoriť o transparentnosti, bezpochyby je tu viacero kandidátov na titul "madam" a "pán transparentný".
Ja som vám chcel len pripomenúť, že zabúdajte na to, keď tak sa chcete opierať o Winstona Churchilla, že je jeden z tých, že vymyslel napríklad aj minimálnu mzdu, proti ktorej tak často bojujete, tak sa zamyslite aj nad inými vecami, ktoré pán Winston Churchill robil, a potom možno z vás bude lepší politik.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.9.2011 2:41 - 2:43 hod.

Robert Kaliňák Zobrazit prepis
Ja som skutočne s úžasom sledoval, čo ste rozprávali, pán Zajac, ale však vy ste komunista. (Smiech v sále.) Veď vy ste ale nie knižkou straníckou, ale presvedčením. Pretože všetko okrem vášho názoru je ako absolútne zlé. Proti takým ako vy som bojoval v štrajkovom výbore študentského hnutia v ´89., pán Zajac. A ja už konečne chápem, prečo vy máte za normálnych okolností 800 hlasov ako OKS, lebo toto rozprávate tým ľuďom. To nie, pán poslanec Kolesík, jasne s tebou zásadne nesúhlasím, to vďaka MOST-u - HÍD mali toľko hlasov, lebo si mohli Maďari prvýkrát zvoliť aj Slováka na maďarskej kandidátke. Ale to je, to som úplne ostal šokovaný.
A vám poviem pravdu, že, no tak taká izolácia, no strašne chceli izolovanú krajinu prijať do Schengenu aj po 20 rokoch snahy všetkých vás, ja nehovorím, že to nie je aj vaša zásluha ako tej, bývalých vlád a tak ďalej, nás strašne izolovaných prijali Spojené štáty do bezvízového styku! Aby naši ľudia mohli bez víz cestovať do Spojených štátov. To, to bolo znakom konkrétnej izolácie! Však vy úplne, vy ste videli realitu?! Viete, aký je deň, dátum, rok dneska?! (Potlesk.)
Ako, a keď hovoríte o tom, o tom nepriateľovi k privatizácii, veď Transpetrol, ktorý sa kúpil naspäť, je jediný, kto má cashové peniaze v tejto chvíli, ktoré táto vláda tak strašne potrebuje. (Potlesk.)
Keď sa bavíme, ako vy ste prvý skorumpovaný človek, ktorý vymenil hlasovanie v parlamente za dve relácie v STV na štyri oči. Veď to je predsa všeobecne známe. Komu chcete kázať akože o morálke? Ako alebo demokracia, že rokujeme v noci alebo že ste dneska zrušili opozičné návrhy a práva poslancov podávať, podávať poslanecké návrhy zákonov? Že ste to dneska zrušili aj vašimi hlasmi? To je tá demokracia, o ktorej hovoríte?! Alebo že pán Dostál teraz podporuje, že pani starostka Starého Mesta chce udeliť pokutu pánovi Kolesíkovi, že urobil verejné zhromaždenie? Kde sú tie vaše kamerové skúšky teraz, pán Dostál? Kto to je OKS?! Naozaj gang tých, ktorí podviedli... (Prerušenie vystúpenia časomerom. Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.9.2011 2:07 - 2:07 hod.

Robert Kaliňák Zobrazit prepis
Veľmi pekne ďakujem.
Vážený pán podpredseda parlamentu Robert Fico, v tomto parlamente je aj človek, ktorý sa častokrát vydáva za ekonomického odborníka, ale nechcem na to úplne priamo útočiť, ale pamätám si taký jeden príbeh, ktorý dokazuje kvality našich ekonómov, ktorí nás tu poúčajú a dávajú nám školenia.
Na veľkom začiatku 90. rokov na Slovensko prišli dve zahraničné banky. Obidve boli na úvod veľké trpaslíky. Jedna ním ostala po desaťročnej praxi nášho kolegu a z jednej sa stala najlepšia banka na Slovensku. Toto o všetkom vypovedá. Pri vzniku jednej z nich som mal možnosť byť aj ja. Takto vlastne naši odborníci, ktorí nás poučujú a hovoria nám to, že keď zo 100 mld. navýšite dlh o 1 mld., to je 1 %, jeden percentuálny bod, keď z 10 mld. o pol miliardy, to 5 percentuálnych bodov, a preto podľa tejto logiky je 0,5 mld., teda pol miliardy viac ako jedna miliarda.
A v tejto logike sa nesie aj pán poslanec Matovič, aj pán poslanec Viskupič. A to tu teraz bolo toto ekonomické poučovanie. Ja fakt sa na vás, páni, zabávam.
Ďakujem.
Skryt prepis