Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.9.2014 o 19:03 hod.

Mgr.

Dušan Bublavý

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.9.2014 19:03 - 19:04 hod.

Dušan Bublavý Zobrazit prepis
Pán kolega Brocka, veď ja budem hlasovať za návrh predsedu vlády, ale nie za váš návrh. A že môžem poďakovať za to vám a kolegom, že môžem byť v Národnej rade a súčasne aj starostom, aj poslancom Národnej rady, za to vďačím vám a kolegom, ktorí ste mi to umožnili.
Pán Viskupič, máš úplnú pravdu, mohlo to byť dávno za nami.
Pani Mezenská, skúste sa dať zvoliť do samosprávy. Ja som neporušil žiadny zákon, že tu môžem byť a poberať plat.
Pán poslanec Přidal a Lojzko Hlina, ďakujem za reakcie aj, pán Hlina, za to, že moji dôchodcovia nejakým spôsobom dali na vedomie, že sú so mnou spokojní, ma to len veľmi teší.
Pán Hraško, ide z teba zloba. A to nie je dobrá vlastnosť.
Pán kolega Bobík, ja to s KDH myslím dobre. A podporujem aj vašich kandidátov v samospráve v mojom okrese. A to sa dá ľahko preveriť, Marián Kvasnička tu nie je, ale ten je z našej lokality, ten by to mohol potvrdiť. Takže ja sa snažím. Kto je zodpovedný dobrý starosta a snaží sa byť taký pre obec, mne je jedno či je z KDH alebo z inej strany. Ja ho veľmi rád podporujem a podporím aj zo svojej pozície, keď ho môžem podporiť.
Pán Petrák a pán Jarjabek, veľmi pekne vám ďakujem za podporu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 24.9.2014 18:32 - 18:46 hod.

Dušan Bublavý Zobrazit prepis
Vážená pani podpredsedníčka, vážené kolegyne, kolegovia, vážení navrhovatelia, už ma za ten čas, čo pôsobím v Národnej rade, mnohí poznáte, že sa snažím byť aktívny, nie pasívny, či už je to prítomnosťou na rokovaniach alebo aj zapájaním sa do diskusií. A to ste mohli postrehnúť, že snažím sa byť konštruktívny, nie deštruktívny pri preberaní zákonov. Som človek z praxe, nie nabrífovaný panák poučkami, ktorý rozdáva umelé a nacvičené rozumy. Ale hľadám byť v danej problematike hľadám v nej aj riešenia. Nie som ani zákerák, ktorý čaká na príležitosť kopnúť si do politického oponenta. Že som tu hlavne na podporu vládnych zákonov, to je pravda, ktoré ale ak sa dajú vylepšiť, tak hľadám aktívne vychytanie nedostatkov. Keď som o niečom presvedčený, tak idem aj do konfrontácie s navrhovateľmi, presadzujem zastavenie zlého návrhu alebo sa zasadzujem aktívnou zmenou dobrého a všeobecne prospešného návrhu. Nie som rečník, ktorý mláti prázdnu slamu, aby naťahoval zbytočne čas pri rokovaní. Patrím medzi tých, ktorí kritizujú zbytočné a nekonštruktívne rozpravy, v ktorých sa stráca podstata diskusie. Keď sa rečník dlhé minúty až hodiny prezentuje, až mu utečie aj pointa danej problematiky, počúvame od fejtónov až po samozodpovedanie svojich otázok. Mrhá tak svojím, ale aj naším časom. Ak by sme takýmto spôsobom rokovali v samospráve, tak by nás naši občania, ale aj naši príbuzní vyhnali z obecného úradu. V samospráve my hľadáme rozumné, konštruktívne riešenia pre obec, či si z takého politického košiara alebo onakého, hľadá sa prosperujúce riešenie pre obec, nemrhá sa zbytočne časom. Tu by si mohla Národná rada vziať grif a príklad. Tak by sme pomohli sebe aj našim voličom, našim obyvateľom a neplytvali by sme zbytočne časom. Opozícia v pléne hľadá vo vládnych návrhoch len to niečo zlé, aj kde nie je, ale to nevadí podrobeniu dlhej debate o ničom. Utekajú dni aj čas. A mnohokrát pri jednoduchých riešeniach čas plynie.
Dostal som sa k podstate môjho vystúpenia. Sme kritizovaní viacerí, že máme my volení viac funkcií, že to nemôžeme zvládať časovo. To, že si to komplikujeme sami, som už povedal pred zopár minútami naspäť. Že máme za volené funkcie finančný efekt, je to pravda. Nájdime teda spravodlivejšie riešenie tak, aby sme sa pozreli spravodlivo na všetkých kolegov z pléna a ich pôsobenie v Národnej rade aj mimo pléna, čím kto živí seba aj svoje rodiny. Dajme si ruky na srdcia a použime zdravý rozum a spravodlivé riešenie tak určite nájdeme. Ak ho nenájdeme, tak nám to volením voliči v najbližšej dobe veľmi rýchlo a spravodlivo spočítajú, bez dlhých rečí. Keď boli s vami spokojní, tak si vás na ďalšie štyri roky zvolia, ak ste ich nepresvedčili a nie sú s vami spokojní, tak vás nezvolia. Je to rýchly a demokratický proces. A je im úplne jedno, či ste poslanec Národnej rady alebo vyššieho územného celku, im je to úplne jedno. Ja som presvedčený o tom, že ľudia zo samosprávy majú svoje nenahraditeľné miesto v parlamente či už za takých alebo onakých podmienok. Musím povedať, že dnes predseda vlády, čo predstavil ten návrh zákona, si myslím, že takéto riešenie hľadá a nájde. A som o tom presvedčený, že keďže účinnosť tohto zákona bude až v roku 2016, to je kvôli tomu, aby sa v polčase nemenili pravidlá. To musí byť každému jasné, kto chce to pochopiť, tak to pochopí a to nechce pochopiť, tak to nepochopí a bude hľadať všade nejaký zádrhel.
Viete, čo ma najviac trápi, kolegyne, kolegovia? Pred časom sme tu schvaľovali zákon, ktorý sa týkal aj konsenzu vzdelania, kto môže robiť starostu, kto môže robiť primátora. Prosím vás, dajme si ruku na srdce, ja viem, že je nás tu prítomných málo poslancov, hlavne opozičných, ktorí to dali na Ústavný súd. Veď nám môže kandidovať bársaký analfabet za starostu, ktorý nevie čítať, písať, budeme ho mať zvoleného demokraticky kvôli tomu, lebo Ústavný súd pozastavil náš návrh. A my, čo poctivo sa snažíme naozaj pracovať aj v Národnej rade a chceme byť aj zodpovední starostovia, tak my to robiť nemôžeme, lebo z toho návrhu, ktorý bol pred týmto zákonom navrhnutý, by to tak vyplývalo, ale analfabet to robiť môže. No je to logické a spravodlivé? Veď sa nad tým zamyslite, vážení kolegovia, to aj naozaj jednoducho zdravý rozum vám musí naozaj napovedať, hlavne opozícii, aby sa riadili stále zdravým rozumom, sedláckym. Ak to tak nebude, tak naozaj si sami podkopávame svoju stoličku. A je to jedno, či je to poslanec opozičný alebo aj vládny. Ale aj tento návrh, tak ako predchádzajúci, musím povedať, je populistický a farizejský.
K tomu predchádzajúcemu. Vážení kolegovia, predkladatelia, ako chcete získať ústavnú väčšinu, keď k nijakému rokovaniu neprišlo. Časovo zo strany KDH je pripravené po vašej neschopnosti uspieť vo voľbách do vyššieho územného celku. A tesne je to pred komunálnymi voľbami. Veď za KDH vo vyššom územnom celku vaši dvaja kolegovia neboli úspešní, či je to už pán Hudacký v Prešove alebo aj Uhliarik v Trnave. A viete, v čom je najväčšie farizejstvo poslancov KDH? Keď bol naozaj primátorom Bratislavy pán Ďurkovský, ktorého pôsobenie v kresle primátora nechcem hodnotiť, tak bol poslancom Národnej rady. A vtedy sa vládlo, vtedy ten zákon mohol byť prijatý, vtedy vládla vaša mašinéria, už ten zákon mohol byť dávno schválený. Pani kolegyňa Mezenská, vtedy už dávno mohol za vás byť schválený. A ja ako starosta, keby to bolo, tak nemôžem byť buď poslancom, alebo starostom. Ale, skrátka, nič také nebolo. A ja som bol zvolený právoplatne v rámci zákona. A preto sa aj ozývam a chcem pár slov k tomu povedať.
Keď bral finančné zdroje z Európskej únie tri roky každý mesiac po 12 000 pán predseda KDH pán Figeľ, suma zhruba by vyšla okolo 432 000, to je tak spolu za tie tri roky, vtedy pán predseda Figeľ nedostal taký nápad a nepredkladal zákon, aby tie finančné zdroje nemusel poberať. A robil popri tej rente, ktorú bral, tých 12 000 mesačne, podpredsedu parlamentu, prosím pekne, potom bol minister. A to je všetko krásny plat. Ono to vynášalo mesačne okolo 16 000 – 17 000? Kdeže ja starosta, ktorý mám tisíc eur, kedy sa budem rovnať pánovi Figeľovi, koľko ešte budem musieť richtára robiť, aby som to mal? No znásobme si to. Keď sa to skončilo, tak prichádza sa s takýmto populistickým návrhom. Je to čisté farizejstvo. Keď ste vládli, ste taký zákon nepodali. Mám preto jednoduchý návrh pre pána Figeľa, keď chce byť spravodlivý, no nech tých 430 000 dá na charitu. A tým bude u mňa človek lepšie, ako s bytom by to dopadlo.
Ešte musím pripomenúť mnohým poslancom z KDH, že sú medzi vami mnohí, ktorí prežili divokú privatizáciu, ba intenzívne sa jej zúčastnili v rokoch 1998 až 2006. No možno preto takí už poslanci ani nepotrebujú žiadny plat.
Pán Brocka pripomína dĺžku rokovania v Národnej rade. Keby sa pristupovalo racionálnejšie k rokovaniam v pléne, tak ako som to už spomínal, padne návrh zákona, nejaké odborné okomentovanie. Ale, nie, 60, 70, 80 minút, dve hodiny niekto komentuje, prihlási sa 5 – 6 poslancov a je to niekedy aj nad ľudské sily, že to človek musí počúvať. To naozaj nie je solídny prístup, aby sme schvaľovali zákony. Ja som to už spomínal, keby sme takto pristupovali k rokovaniami v samosprávach, tak nás dávno odtiaľ vyženú ľudia, a pritom je jedno, akú máš funkciu, a možnože aj rodinní príslušníci.
Ja musím povedať, že pre verejnosť robím už 20 rokov, organizujem sa vo všetkých štruktúrach, pomáham organizovať šport a dotujem futbal. Ak som 12 rokov starostom, tak nechcem to povedať, lebo Lojzo Hlina to už kritizoval, aby sme nehovorili, že dávame tam aj tam. Ale ja ozaj šport dotujem a snažím sa, aby sme hrali slušne futbal. Baví ma to, tak dávam na to aj zo svojej mzdy. Starostovanie môžem zvládať s nasadením a používaním vymožeností tejto doby, sú mobily, internet, diaľnica, máme asistenta. Načo ho máme? Tak využívam všetko, čo sa dá. To sú všetko barličky, ktoré pomáhajú zvládnuť túto funkciu. A že dostávam štvrtýkrát dôveru od spoluobčanov? No ja ich preto nechcem sklamať. V priamych voľbách ak vám občania dajú dôveru, tu sa nemôžeme schovávať za stranu alebo čokoľvek, kohokoľvek. Ak ľudia nebudú s vami spokojní, tak vám jednoducho nedajú dôveru, nezvolia vás, finito, tam je najväčšia demokracia v samospráve.
Koľkí z KDH ste ochotní robiť pre spoločnosť nezištne na úkor svojej rodiny, venovať skoro svoj všetok voľný čas v prospech svojej obce? Ja netvrdím, že takí nie sú. Ale asi je vás takých málo, preto nedostávate v komunáloch takú dôveru, akú ste ju tam dostávali kedysi. Závisť je tiež ľudská vlastnosť, ale treba mať aj svoju mieru. Hovorí sa aj vo Svätom písme: „Kto si bez viny, hoď kameňom.“ Koľko je tu kolegov, ktorí poberajú iný príjem? Chlapci, dievčatá z KDH, čo poberáte dôchodok, máte ochotu sa ho vzdať? Aj to sú verejné zdroje. Sú aj iní, samozrejme, tu takí, nielen zo strany KDH. Treba dať na charitu, do detských domovov.
Ešte musím pripomenúť, kto podporoval za župana Bratislavy pána kolegu poslanca Národnej rady pán Freša. Nebolo to KDH? Nebolo to KDH bez podmienok o mzde alebo o vzdaní sa mandátu poslanca Národnej rady? Je to čisté farizejstvo. Platí pravidlo, vodu kážu, víno pijú. Ja vás chápem, kolegovia z KDH, že strácate v komunálnej a samosprávnej politike pôdu pod nohami. Viete, že župani, primátori, starostovia sú mienkotvorní ľudia, ktorí dokážu ovplyvniť svojich občanov. Ale to, že sa vám to nedarí, tak to nie je moja chyba ani chyba kolegov, ale vaša chyba.
Čo vám hovorí zákon o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov z programu 26. schôdze Národnej rady, konkrétne hlasovanie č. 257 z 26. 5. 2004 o 10,52 hodine za návrh 118, proti návrhu 2, zdržalo sa hlasovania 32 poslancov. Vy ste to vtedy v roku 2004 dovolili, aby sa mohlo súčasne byť aj starostom, aj poslancom Národnej rady, aj predsedom vyššieho územného celku, vy, pán Brocka, pán Abrhan, Hrušovský. Přidal Lojzko, aj ty si tam bol. (Reakcia z pléna.) Aj ty si to tam schvaľoval. Veď vy ste nám umožnili, aby sme sa mohli stať aj poslancami Národnej rady, aj starostami a poberať finančné zdroje. A teraz odrazu vám to prišlo na myseľ, no keď vy to nemáte, tak nech to nemajú ani tí druhí. Je to čisté farizejstvo.
Keďže ste kresťanská strana, mali by ste sa aj po kresťansky naozaj správať a nieže, keď vy už nemôžete mať finančný benefit, lebo ste od ľudí nedostali vo voľbách dôveru, ani vaši kandidáti ju nedostali, ja sa tomu ani nečudujem, tak nech nemajú ten benefit ani tí ostatní. Je to čisté farizejstvo, naozaj, kolegovia, hanbite sa. Od iných vyžadujete spravodlivosť, pokoru a vy ste plní závisti, zlomyseľnosti. Ďakujem za pozornosť. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 17.9.2014 9:40 - 9:41 hod.

Dušan Bublavý Zobrazit prepis
V boji s úžerníkmi a pomoc radami, ako ďalej majú bojovať zadĺžení ľudia s úžerníkmi, v mojej kancelárii v Novom meste nad Váhom, Lojzko, dvaja právnici dávajú tri hodiny bezplatné rady. Nehádž všetkých ľudí do jedného vreca a nenadávaj stále len na stranu SMER, akí sme my všetci len úžerníci, chceme len zbohatnúť, okradnúť štát. Sme takí, ktorí sme aj zodpovední a chceme naozaj pre ľudí, aby sa, aby bolo lepšie. Individuálne určité zlyhania, nemôže za to strana SMER a stále nadávaš na všetkých a na všetko. Naozaj nemáš, nemáš pravdu. Ak sú individuálne zlyhania, ja pevne verím, tak ako minister Richter, ak si to dobre pamätám, povedal: "ak bude Jozef Burian usvedčený", ja neviem, či máte aj súdne nejaké konania, tak určite pevne verím, že to bude čím skôr dané do poriadku.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.9.2014 11:01 - 11:01 hod.

Dušan Bublavý
Pán župan Blanár presne trafil klinček po hlavičke a je vidieť, že má prehľad a vie, o čom hovorí od zlepšenia autoparkov až po zlepšenie životného prostredia, až po spravodlivejšie prerozdelenie daní za motorové vozidlá.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 10.9.2014 16:35 - 16:36 hod.

Dušan Bublavý Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážená pani podpredsedníčka, vážené kolegyne, kolegovia, vážený pán minister, v súlade s § 73 zákona o rokovacom poriadku som bol určený Výborom Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj za spravodajcu k návrhu zákona o podpore regionálneho rozvoja (tlač 1085). K predloženému návrhu zákona predkladám túto informáciu.
Návrh zákona spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. Súčasťou predloženého návrhu zákona je aj stanovisko Ministerstva financií Slovenskej republiky. Zo znenia uvedeného návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby návrh zákona prerokovali: Ústavnoprávny výbor Národnej rady, Výbor Národnej rady pre financie a rozpočet, Výbor Národnej rady pre hospodárske záležitosti a Výbor Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj;
za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj. Odporúčam, aby predmetný návrh zákona výbory prerokovali do 30 dní a gestorský výbor do 32 dní od prerokovania návrhu zákona v Národnej rade Slovenskej republiky v prvom čítaní.
Prosím, pani podpredsedníčka, otvorte všeobecnú rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.7.2014 9:48 - 9:48 hod.

Dušan Bublavý Zobrazit prepis
Pán kolega Beblavý, keď ste spomínali výstavbu, ja vám musím pripomenúť, že naša vláda minulý rok zvýšila o 10 % podporu výstavby nájomných bytov, vy ste si to nevšimol? Veď byty, ktoré sa stavajú do 50 metrov štvorcových, bola zvýšená dotácia na 40 % a úver jednopercentný na 60 %, to nikdy nebolo. Možno nejakých pätnásť rokov naspäť, keď bola 50 % dotácia a 50 % úveru, ale to už bolo dávno, dávno. Takže a naozaj naša vláda zvýšila aj do 55 metrov štvorcových výstavbu nájomných bytov, kde je 30-percentná dotácia a 70-percentný úver. Takže to, prosím vás, berte na zreteľ a nehovorte bludy. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.7.2014 18:33 - 18:35 hod.

Dušan Bublavý Zobrazit prepis
Ja som najskôr nechcel reagovať, ale to sa už nedalo niekedy počúvať, čo si to tu všetko nazmotával. Ty si hovoril stále o tom, ako nejaký ten prevádzkovateľ, obce a mestá len zle organizujú vodu. Vieš, ja ti poviem, že v tých ozaj, ako som to povedal aj Martinovi, v deväťdesiatych rokoch, v rokoch 1995 – 1998 sa privatizovalo. A aby sa kšeftovať dalo, tak v tej dobe sa to urobilo tak, že niekto je majiteľ, čiže obce a mestá. A uskutočnili sa prevádzkovatelia. Tým išlo o kšeft. A tí to prevádzkujú a tí majú z toho biznis a zisk. A v mnohých spoločnostiach sa to stalo tak, cez Fond národného majetku, že sa stali aj zahraničnými akcionármi a zisk sa vyvážal do zahraničia. A aby sa tomu zamedzilo, tak naozaj je to mnohokrát v prípadoch, aby to vzali naspäť obce a mestá, tí, ktorí majú takýchto súkromných prevádzkovateľov a zahraničných, do svojich rúk, tak ako my od 1. 11. ideme si vziať naspäť, aby sme mohli využiť Kohézny fond z Európskej únie a aby sme mohli rozširovať infraštruktúru. A majiteľ to môže urobiť. A ja pevne verím, že aj tie obce a mestá, ktoré chcú zodpovedne k tomu pristupovať, takisto budú robiť, a tak budeme tú vodu mať my v rukách, a nie žiadny zahraničný investor. Takže my to máme v rukách. Ty si to v mnohom tak pojal zoširoka, o Afrike, o celom svete si nám pohovoril. My sa naozaj zaoberajme tým, ako je to u nás. A kto narobil to zlo s vodou? A kedy to vlastne prebiehalo? Naozaj niekedy je ťažké celý deň tu sedieť a počúvať tú znôšku všelijakých výmyslov. A niekedy je to nad ľudské sily.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.7.2014 17:52 - 17:54 hod.

Dušan Bublavý Zobrazit prepis
Martin, ty si na začiatku svojej rozpravy hovoril, aby o pitnej vode rozhodovali ľudia. No a ja ti poviem a priblížim, ako to prebiehalo v našom regióne. Odštátnenie Vodární a kanalizácií prebehlo začiatkom deväťdesiatych rokov minulého storočia. V rokoch 1995 až 1998 bol založený pilotný program na odštátnenie bývalého ZVaK-u Trenčín. Majetok tak prešiel na obce a na mestá, ale prevádzka prešla na odštepný závod Trenčín. Následne došlo k privatizácii tohto podniku a jeho akcionármi sa stali francúzski podnikatelia a slovenskí podnikatelia. To bolo v tých rokoch. Keďže teraz ako majitelia, obce a mestá, chceme využiť Kohézny fond z Európskej únie, tak si tam berieme prevádzku majetku naspäť, aby sme si prevádzkovali vodárenskú spoločnosť sami a aby sme mohli európske fondy využiť. Čiže zisk nebude chodiť do Francúzska, ale bude nám ostávať v našom majetku, obcí a miest na Trenčiansku a budeme tieto financie používať na to, aby sme mohli rozšíriť infraštruktúru a reorganizovať alebo stavať ČOV-ky. Preto musím pripomenúť, že naozaj všetko majú v rukách ľudia a keď si myslím, že my na Trenčiansku sme pristúpili k tomu zodpovedne, tak nemáme sa čoho do budúcnosti obávať. Je to všetko o ľuďoch. Ale sú mnohé vodárenské spoločnosti, možno aj v tomto meste, ktoré by mali zodpovedne k tomu pristupovať. A potom by naozaj mali sme o čom naozaj debatovať, a nie sa len vychvaľovať tí ľudia, ktorí vládli kedysi, že teraz sa privatizuje. No tie hlavné privatizérske skutočnosti máme dávno, dávno za sebou. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.6.2014 9:56 - 9:57 hod.

Dušan Bublavý Zobrazit prepis
Pán kolega Kuffa aj pán predkladateľ, ja vás uisťujem, že detičky na výlety, a hlavne ku koncu roka, chodia. Tak ako sme chodievali my, chodievajú aj ony, či už vypomáhajú obce, alebo aj rodičia, ale nie sú všade školské autobusy. Používajú sa autobusy či už SAD-iek, alebo drobných podnikateľov, ktorí musia platiť mýto, lebo nevozia len detičky. My keby sme im odpúšťali poplatenie mýta, tak ako by podnikali? Veď musíme niečo aj dodržiavať. Čiže nedá sa to oddeliť od výletov, čiže akým spôsobom si to predstavuje aj pán predkladateľ. Čiže ešte raz musím pripomenúť, že tí podnikatelia alebo SAD-ky musia platiť. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.6.2014 18:57 - 18:58 hod.

Dušan Bublavý Zobrazit prepis
Ja som veľmi rád, pán predkladateľ, pán kolega Hudacký, že ste spomenuli pri predkladaní zákona, že po včerajšom rozhovore s pánom ministrom Borecom, že ste tak vnútorne boli spokojný a dúfate, že ministerstvo spravodlivosti bude v čo najkratšej dobe riešiť daný problém predložením, vládnym zákonom. A ja si myslím, že tu je výstižný zákon, ktorý naozaj pomôže všetkým malým, drobným podnikateľom, aby naozaj bola dôvera pri ďalších prácach a naozaj, aby rodiny, ktoré čakajú tie čiastky, ktoré nie sú horibilné, ale aj malého podnikateľa a živnostníka aj 10-, 20-tisíc naozaj môže položiť. To sú v starých korunách de facto veľké čiastky, 300- až 600-tisícové, a naozaj je potrebné, aby sme sa tohto zákona v čo najkratšej dobe dočkali. A ja pevne verím, že pomôže všetkým subdodávateľom a drobným podnikateľom.
Skryt prepis