Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

16.5.2012 o 10:55 hod.

Mgr.

Gábor Gál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.5.2012 11:34 - 11:36 hod.

Gábor Gál Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predseda. Pán predseda, využijem túto faktickú poznámku aj k tomu, že sa vzdávam práva vystúpenia v rozprave. Nebudem robiť tomuto návrhu ďalší politický marketing, lebo si nezaslúži. Lebo, pán poslanec Hlina, veľmi dobre ste poukázali na to, že takýto návrh zákona nemá, ani by sme neurobili ďalšie možnosti sa prezentovať predkladateľom s týmto návrhom.
Viete, celý návrh je nielen o znížení počtu poslancov, lebo to nemá len finančný dopad na krajinu, ale slúži aj k tomu, keď zostaneme pri tých 150 poslancoch, že bude môcť byť taká politická reprezentácia v tejto snemovni, ktorá bude zastupovať niektoré názory, ktoré nemajú až takú veľkú podporu u voličov. Práve s tým, aj práve SaS vychádza s takými témami. Keďže máme 150 poslancov, je tu možnosť zastúpenia aj takých politických strán, ktoré sú so svojimi názormi v menšine, ale sú to relevantné názory. Majú právo voliči, aby tieto názory, ich politické ikony sa tuto objavili a vedeli sa prezentovať.
A v tej dôvodovej správe je ešte jedna vec, že Maďarsko toto upravilo. Ale Maďarsko to upravilo práve kvôli tomu, že sa chceli zabetónovať.
A celý tento návrh, pán poslanec Hlina, má ešte takú chybičku krásy, že bude platná(platný) až o štyri roky. Neviem, či Slovensko nemá dôležitejšie problémy, ako teraz toto riešiť vzhľadom aj na verejné financie, či nemá tu nezamestnanosť, školstvo, sociálne veci, zdravotníctvo, ktoré by sme mohli riešiť. Keď sú predkladatelia takí šikovní, prečo neriešia problémy, ktoré by mali hneď osoh a nie až o štyri roky.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.5.2012 10:55 - 10:57 hod.

Gábor Gál Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pani podpredsedníčka. Vážený pán poslanec Hrnčiar, vitaj v slovenskej opozícii. To je názorná ukážka to, ako to funguje, ako to fungovalo aj vo vládnej koalícii.
A ja potvrdzujem tvoje slová, že to je vlastne populizmus, celý tento návrh, lebo celé to úsilie mi pripadá ako ten vtip, kde myš ide so slonom po moste a myš hovorí slonovi, že počuješ, ako dupeme? Viete, chcete niečo, SaS-kári niečo chcú presadiť, majú jedenásť poslancov. Bez diskusie, bez debaty, 100 poslancov - a stačí. Keď uvážim to, že ako dospeli k tomu vzorcu, alebo k tým číslam, čo je v dôvodovej správe, a si spomeniem na to, že ako sme znižovali platy poslancom podľa vzorca pána poslanca Sulíka, tak Bože nás ochraňuj! (Smiech v rokovacej sále.)
Ale keď už sa bavíme, celá tá dôvodová správa je o tom, že aby sme usporili verejné financie, tak zrušme hneď parlament. Keď dáme referendum o tom, či ľudia budú chcieť zrušiť parlament, nebojte sa, pod to sa podpíše nie 5 mil. občanov Slovenska, ale nájde sa tam niekde ešte 6 mil.
Keď sa chceme baviť o zmene ústavy, tak sa o tom bavme vážne. A nerobme z toho trhací kalendár. To je príliš vážna téma, aby sme takýmto laxným prístupom dali návrh ústavy a potom však niečo z toho bude. Maximálne bude mať 11 hlasov. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.5.2012 15:26 - 15:26 hod.

Gábor Gál Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pani podpredsedníčka. Vážený pán poslanec, tiež sa vám chcem poďakovať, neviem, asi som štvrtý-piaty, za vaše vystúpenie, napriek tomu, že to trvalo asi hodinu, ale celkom ste oživili túto rozpravu, rozprúdili ste debatu a musím povedať, musím vás doplniť v niečom, že jedna vec sa nedá sprivatizovať, a to sú naše názory. Našťastie, tie sa nedajú sprivatizovať. Vy ste povedali vaše názory, občas až veľmi zaujímavé, niektorí sme sa pobavili, ale o tom je parlamentarizmus. Aj tie faktické poznámky stáli za to, s ktorými kolegovia reagovali na vaše vystúpenie. Ja sa teším na vaše ďalšie vystúpenie. Len tak ďalej.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 4.4.2012 21:21 - 21:26 hod.

Gábor Gál
Ďakujem za slovo, pán predseda. Zvolávam prvé zasadnutie Výboru Národnej rady Slovenskej republiky na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu teraz hneď na číslo dverí 34, to je zasadacia miestnosť výboru pre obranu a bezpečnosť. Ďakujem.
Skryt prepis