Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

21.10.2015 o 14:39 hod.

Mgr.

Ľubomír Galko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.11.2015 9:54 - 9:56 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja by som si dovolil niekoľko poznámok povedať.

Ja súhlasím s kolegom Lipšicom, že zákon zvyšuje riziko úniku utajovaných skutočností, pretože, kolegovia zo strany SMER, idete pustiť poslancov bez previerky do živých spisov. My sme tu mali poslanca, ktorý ani po dvoch rokoch nepoznal rozdiel medzi koalíciou a opozíciou. Mali sme tu poslanca, ktorý svojho cigánskeho soka v láske naložil do auta a odviezol do garáže a tam ho zmlátil. A vy takýchto ľudí idete pustiť do živých spisov, do živých prípadov.

Ešte jednu poznámku by som povedal k tomu, čo hovoril kolega Lipšic, týkajúcu sa toho, že toto je antiteroristický zákon. Toto nie je antiteroristický zákon, toto je teroristický zákon. Však si zoberte toho alobalového poslanca strany SMER Jánoša, kolega Lipšic tu o ňom hovorí, veď to je terorista. Jánoš je terorista. On terorizoval svojich blízkych, svoju manželku, svoju dcéru. Podľa jej vyjadrenia dokonca ju nútil sa fotiť s jeho zbraňami. Bohvie, koho by ešte terorizoval, keby sa to nebolo prevalilo. A takýchto ľudí vy idete pustiť do živých spisov, takýchto ľudí vy idete pustiť do živých prípadov. A ja vám garantujem, že keby sa robili tie bezpečnostné previerky a robil sa ten polygraf, tak by takýto poslanec bol odhalený.Z toho dôvodu my podporíme pozmeňujúce návrhy kolegu Lipšica ale ten zákon ako taký podporiť nemôžeme, pretože obzvlášť v dnešnej dobe je ten návrh zákona zlý a je mimoriadne nebezpečný. Je to teroristický zákon, nie antiteroristický. Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

10.11.2015 14:40 - 14:42 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán kolega Číž, no musím sa vám priznať, že vy ma iritujete, keď nás častokrát mentorujete, a na druhej strane sa vám stáva, že vykrikujete odtiaľ ako nepríčetný, spoza toho podpredsedníckeho miesta. Ale ja napriek tomu, že vtedy na vás zakričím odtiaľto, aby ste to nerobili, tak k vám prechovávam určitú úctu, je to pravdepodobne vzhľadom k veku, a úctu k vašim šedinám. Chcel by som vás poprosiť, aby ste neznižovali ten svoj kredit, ktorý máte u mňa, lebo proste mám pocit, že si z nás robíte srandu.
Tá pani Jánošová hovorila pravdu. Ona nič nedementovala. Ona v následnom videu povedala, že ju nahováral, aby nahrala to video s cieľom, aby ho speňažil. Ona nedementovala, že to nie je pravda. Pozrite si, alebo si prečítajte tie ďalšie videá, čo ten váš psychopat, ktorého necháte voľne behať po ulici, stváral tomu dievčaťu. Nútil ju chodiť so zbraňami, hajlovať. Keď sa niekomu niečo stane, tak to máte na svedomí. Opakujem, keď sa niekomu niečo stane, tak to máte na svedomí. Prosím vás pekne, ani nechoďte do tejto témy, lebo z tohto bude ešte raz tak obrovský prúser, že tohto človeka necháte behať po slobode, že sa z toho všetci nespamätáme.
A ešte druhú poznámku vo faktickej poviem, aby som stihol. Aj Rómku mám za asistentku, za 150 euro. To je ďalšia z tých asistentov, ktorá dôjde o prácu, ktorá mi tu chodí pre poštu a robí činnosti, ktoré vie urobiť. Stiahnite ten pozmeňovák.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.11.2015 13:57 - 13:59 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja by som chcel podporiť pána kolegu Zajaca a zároveň aj doplniť Janku Kiššovú. No, ja mám najviacej asistentov, ja má sedem asistentov a každý má svoju prácu. Mám tam študentku, ktorá mi za 150 euro robí veľmi zaujímavé prehľady týkajúce sa mojej poslaneckej aktivity. Ja ju budem musieť zrušiť. A to mladé dievča jednoducho príde o dobré privyrobenie si k svojmu študentskému životu. Prečo chcete takéto úplne nezmyselné obmedzenie zaviesť? Je to úplný nezmysel.
Mám mladého človeka na východnom Slovensku, ktorý sa mi stará o výjazdy, ďalšiu Bratislavčanku, ktorá mi rieši tu poštu. Z akého dôvodu chcete takéto niečo urobiť? Chcel by som vás požiadať, aby ste to nerobili. Je to obmedzenie poslaneckej práce, to po prvé.
A po druhé, Janka hovorila o jednom spoločnom asistentovi, ja poviem o druhom. My máme spoločného právnika, ktorý nám píše trestné oznámenia. Ja nemôžem za to, že vaši nominanti kradnú jak straky. Oni tak strašne kradnú, že ten človek má toľko roboty, že jednoducho musíme ho všetci platiť. Však keď kradnete na železniciach, tak sa tomu venuje jeden poslanec, keď kradnete teraz v Hornonitrianskych baniach, tak sa tomu venuje druhý poslanec. Keď rozkrádate, ja neviem, v školstve tam Draxlerovi, no tak sa tomu Lucia zas venovala. No tak jednoducho strašne, strašne veľa kradnete. Strašne kradnete a ten náš spoločný poslanecký asistent, ktorý nám robí tie trestné oznámenia, jednoducho je životne dôležitý, aby sme vás kontrolovali, aby ste toľko nekradli. Tak to, prosím vás, láskavo nerobte. Obmedzujete opozičnú poslaneckú robotu.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.10.2015 12:12 - 12:14 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja budem sa vyjadrovať ako keby pán premiér tu bol, napriek tomu, že odišiel, tak snáď si to niekde vypočuje. Jediný, kto hlasoval za ústavu, údajne bol on. Tak prečo ju potom, pán premiér, nedodržiavate? Ústava nehovorí, opravte ma, ak sa mýlim, že máte rozkrádať slovenské zdravotníctvo a že ho máte rozbiť na padrť.
Povedali ste, citujem, na našu adresu, že nemáme hanbu rozprávať o slovenskom zdravotníctve. Práve naopak. Ja sa pýtam vás, vy nemáte hanbu postaviť sa za ten pult a hovoriť o nejakých protikorupčných linkách a o transparentných nemocniciach? Práve vy ste človek, za ktorého osemročného vedenia vlády z desať rokov bolo slovenské zdravotníctvo cez všelijakých Paškov, Zmajkovičovej, Domčekovej, Zvolenskej, Čislákov, pochybných raperov Egov a podobne položené doslova na kolená! Rozkradli ste zdravotníctvo na maderu! Nie sú peniaze na lieky, nie sú na základné potreby, na operácie, na zákroky. Toto je výsledok vás a práce vašich nominantov.
Pred troma týždňami sa v Prešove slušní a čestní ľudia navždy rozlúčili s bojovníkom a hrdinom Vladimírom Suchodolinským. Viete, kto to bol? To bol človek, ktorý odhalil, zadokumentoval megakauzu rozkrádania Vojenskej spravodajskej služby počas prvej vlády Roberta Fica. A tí zainteresovanejší vedia, čo na oplátku za to dostal. Mal taký druh rakoviny, ktorý je možné liečiť v zahraničí experimentálnou liečbou. Tu na Slovensku sa neprepláca. Nedostal tú liečbu, aj keď sa mu dobrí ľudia na tú liečbu nakoniec poskladali. A ja vás z tohto, že on a jemu podobní ľudia mohli žiť, verejne obžalúvam!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.10.2015 19:33 - 19:35 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. No, pán minister, musím vás upozorniť, že ste napadli vlastného poslanca, pána poslanca Freša z SDKÚ (smiech v sále) a tí vaši nesvojprávni kolegovia kolesíkovia k tomu ešte zatlieskali, takže tuto by som len ako na začiatok vás upozornil.
Môžete sa vyhovárať, koľko chcete, pán minister. Jednoducho váš kolega sa zachoval k slušnému 55-ročnému živiteľovi rodiny bezcharakterne a necitlivo. Z toho sa nevyvlečiete. Môžete tu vymýšľať akékoľvek hlúposti, konšpirácie. Zachoval sa bezcharakterne, necitlivo. Ja pevne verím, že ľudia to sledujú a že si to zapamätajú.
Dovoľte mi ešte jednu poznámku, lebo ste sa vyjadrili k nášmu predsedovi a poslancovi Európskeho parlamentu. Tak aj ja by som si dovolil sa vyjadriť k tým vašim štyrom poslancom, čo máte v Európskom parlamente. Ja by som na vašom mieste obchádzal vôbec túto tému, pretože zatiaľ čo náš predseda tam konzistentne hlasuje za to, čo presadzujeme na Slovensku aj my, tak vaši štyria poslanci trikrát opakovane zahlasovali za povinné kvóty na utečencov a nelegálnych ekonomických imigrantov. A ak na Slovensko dorazia tisícky, desaťtisícky alebo státisícky nelegálnych ekonomických imigrantov, tak to bude mať na rováši strana SMER a vaši kolegovia v Európskom parlamente.
Chcel by som vám pripomenúť, že jedna z nich, tá, ktorá je veľmi pracovitá a rieši tam baltskú tresku atď., je pani Beňová. Viete, kto to je? Poznáte ju? To je tá poslankyňa, ktorá sa niekoľkokrát verejne vyjadrila, že sa hanbí za svojho straníckeho kolegu podpredsedu slovenskej vlády pána Kaliňáka. Takže na vašom mieste by som svojimi kolegami z Európskeho parlamentu vôbec neoperoval.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.10.2015 18:59 - 19:01 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
No, musím povedať, že sa mi to veľmi zle počúva ako absolventovi Matematicko-fyzikálnej fakulty Univerzity Komenského, keď viem, že čo sa robilo počas mojich čias, akí kvalitní študenti sa tam vychovávali, a keď počúvam, čo sa tam dnes deje, že sa tam nanosili všelijakí paraziti, ktorí dneskaj parazitujú na Rómoch a ja neviem na čom všetkom, zle sa mi to počúva.
Ale chcem povedať jednu poznámku k tomu, čo Lucia hovorila. Áno, minister školstva je nekompetentný, to vidíme, akože neviem, či si niekto myslí niečo iné na základe toho, čo tu doteraz odznelo, ale určite nebude môcť byť nikdy ministrom vnútra, pretože ako exminister silového rezortu, ktorý sa venuje vonkajšej aj vnútornej bezpečnosti, ho môžem teda zodpovedne, zodpovedne uistiť v tom, že ten dôkaz, ten zabavený počítať si môže strčiť tak polícia za klobúk. Pretože ak je pravda, že ho zabalil nejaký zamestnanec rezortu a že ho päť dní držal vo svojej kancelárii a manipuloval s ním, tak jednoducho je to absolútne nepoužiteľný dôkaz. A to len dokazuje to, že to, čo tu minister Draxler rozprával vo svojom vystúpení, malo za cieľ pána Kováča zastrašiť. To je to, o čom hovorila kolegyňa Lucia Nicholsonová.
A ja by som chcel pánovi Kováčovi dať teraz verejnú ponuku, ja ho nepoznám, ja, ja som sa s ním nikdy nestretol, ale som členom branno-bezpečnostného výboru a ja vám dávam verejnú ponuku, môj mail je prístupný voľne, takisto možno sa na mňa nakontaktovať telefonicky, keď budete mať kedykoľvek pocit, že to vyšetrovanie je manipulované, že sa uberá nesprávnym smerom, tak ma kontaktujte. Ja spravím všetko pre to, aby vás jednoducho neupálili. Zvolám branno-bezpečnostný výbor, budem sa snažiť o poslanecký prieskum, čokoľvek urobím.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.10.2015 18:28 - 18:30 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. No, ja si vždy robím poznámky z vystúpenia. Mám tu napísané, že oceniť, že minister vystúpil v rozprave. Tak oceňujem, že ste vystúpili, ale teda ten záver ste si naozaj mohli odpustiť. Snažili ste sa byť vtipný, však koniec koncov aj vaši nesvojprávni kolegovia kolesíkovia vám zatlieskali, ale myslím si, že to, čo ste na záver predviedli, tak vám viacej uškodilo, ako pomohlo.
Tri poznámky by som chcel povedať.
Po prvé, pomerne dosť veľa času ste venovali pánovi Kováčovi, jeho podpisu na nejakom novom dokumente, to je pre mňa novinka, a tým dvom pracovníčkam, ktoré ste dali následne prepustiť po tej kontrole, ale ani slovom ste sa nezmienili o tej pani riaditeľke. Riaditeľke MPC pani Kapucianovej, a pokiaľ je pravda, nikto to zatiaľ nevyvrátil, ani vy, tak jej podpisy svietia úplne všade na všetkých krycích listoch, na všetkých príkazoch. A je to vaša nominantka.
Nepáčil sa mi a nepáčilo sa mi, ako ste rozprávali o pánovi Kováčovi, lebo ste tu opäť v náznakoch nejakým spôsobom vyslovovali také tvrdenia, ako keby už mal byť pomaly obvinený a odsúdený, ako keby proste tá jeho vina bola dokázaná. A ja vám v tejto súvislosti, pán minister, dám veľmi korektnú ponuku a veľmi korektný návrh. Pokiaľ pán Kováč nebude obvinený, vzdajte sa mandátu a odíďte z politiky, zachovajte sa ako chlap, lebo dnes ste aj tuto na tomto mieste z neho urobili zlodeja a podvodníka. Neviem, či ešte hore sedí na tom balkóne, ale to bolo z vašej strany tak bezcharakterné, pán minister, tak bezcitné, že absolútne je to v ostrom protiklade s tou vašou anjelskou tváričkou a s tým slušným vystupovaním, ktoré sa snažíte prezentovať. Ak sa dokáže, že je nevinný, odíďte z politiky, lebo v nej nemáte čo robiť aj na základe toho dnešného vystúpenia.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.10.2015 14:39 - 14:41 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Už ani ten mikrofón vám nefunguje, keď blbosti chcete rozprávať. (Smiech v sále.)
Lucia, ďakujem pekne za objasnenie celého problému, ja som teda mierne prekvapený, že sa čuduješ tomu, že tri roky sa tu falšujú nejaké listy na ministerstvách, no nech by robili len toto smeráci. Tri roky sa tu nehorázne kradne, a to, že tri roky falšujú nejaké listy a nejaké dátumy, to by nás asi nemalo prekvapovať.
Ja sa budem venovať len jednej veci z tých dôvodov, a to je, nie teda ani IUVENTE, ani personálnej politike, a to je práve prepustenie toho pána Kováča. Ministra Draxlera som zaregistroval ešte pred tým, ako vstúpil do politiky. Ja som čítal niekoľko jeho článkov, zdali sa mi uletené jeho názory, ale mal som taký pocit proste, že to je slušný človek, že to je človek, s ktorým sa vôbec nezhodujem v ideológii, ale je to slušný človek a toto som si myslel, aj keď nastupoval na ministerstvo.
A ja som dnes strašne sklamaný. Som sklamaný a znechutený. Som napríklad veľmi znechutený a sklamaný aj z toho, ako sa tam usmieva ako pripečený a baví sa tam s kolegami poslancami tak, že ho musí predseda Národnej rady zahriakovať, keď vystupujú jednotliví poslanci. To je niečo pre mňa tak trpké, také trpké poznanie, že keď si ho predstavím ako toho ľavicového intelektuála, za ktorého som ja pokladal pred, ja neviem, dvomi-tromi a neviem koľkými rokmi, keď som čítal jeho články.
Haló (rečník zvýšil hlas), pán minister, pošliapali ste česť 55-ročného chlapa, ešte vám to nedochádza?! To nemáte kožu na ksichte?! Že vás hanba nefackuje! Aj vy pôjdete medzi tých bežných ľudí na tie mítingy? Aj vy pôjdete na tie mítingy? No ja sa veľmi rád na to pozriem. Lebo aj tam sú 55-roční nezamestnaní, ktorí boli takto špinavo vykopnutí zo zamestnania. Že vás hanba nefackuje, pán minister!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.10.2015 13:49 - 13:51 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán premiér, ja sa nečudujem, že bránite ministra školstva Draxlera, ktorý pošpinil, obvinil a znemožnil bežného zamestnanca, 55-ročného človeka, živiteľa rodiny, otca 13-ročného dievčaťa. Nečudujem sa, lebo on má vo vás veľký vzor. Ja si veľmi dobre pamätám, ako bola pred dvomi rokmi pošpinená mladá žena, mladé dievča, ktoré bolo vašimi nominantmi obvinené zo všetkého možného. Vtedy ste sa postavili na kameru a povedali ste, citujem: "Tá žena porušila všetky možné zákony." Neporušila nič! Pred niekoľkými týždňami bola rehabilitovaná, bola zbavená všetkých obvinení a ja očakávam, že sa postavíte na tlačovú besedu a že sa jej ospravedlníte, pán premiér.
Vy viete rozdávať kvety za štátne peniaze na MDŽ, viete podhadzovať ľuďom sociálne balíčky, ale vaše skutky hovoria o niečom inom. Nie o tom, že si bežných ľudí vážite, tak vy nás nevyzývajte, aby sme chodili medzi bežných ľudí, lebo keď tam ideme my, tak je to úprimné, a u vás je to trápny politický marketing, pán premiér. (Reakcie z pléna.)
A ešte čo sa týka tejto schôdze, ja s vami súhlasím, to je absurdná schôdza, je to absurdná schôdza, súhlasím s vami, vôbec nemala byť. Vôbec nemala byť. Pretože ak by po tom, čo minister školstva spravil nevinnému bežnému človeku, 55-ročnému chlapovi, ktorý je dnes nezamestnaný, ktorý má živiť svoju dcéru, ak by bol čo len trochu chlap, tak by sa zbalil a pratal by sa zo svojej stoličky a zmizol by nám všetkým z očí!
Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.9.2015 14:58 - 15:00 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. No, kolega Lipšic, a to bude vlastne aj možno odpoveď na môjho predrečníka, aj keby som to nemal robiť. Celá tá filozofia je zlá. Prečo by mali poslanci kontrolovať na sledovanie ITP? Prečo by to mali robiť politici? Čo s tým oni majú? To je ten základ, na ktorom je ten zákon zle postavený. Nie je žiaden dôvod, žiaden dôvod, aby poslanci kontrolovali nasadzovanie ITP.
A ja vám poviem dva príklady, aby som bol korektný, jeden z opozície a jeden z koalície.
Máme tu osem obvinených v kauze CT. A my vieme, že tam bolo podozrenie, že tam bola namočená poslankyňa za stranu SMER, ktorá tam bola v dozornej rade. A si predstavte, že by boli na ňu nasadené ITP. Akú vy máte záruku, že tí jej kolegovia poslanci by jej nenaznačili, že si má dávať pozor, keby sa dozvedeli, že ITP sú na ňu nasadené? A dokázali by jej to naznačiť tak, aby aj tým detektorom dávno prešli, tou jednou otázkou, že: „Ste za minulý rok prezradili nejakú utajovanú skutočnosť.“ Dokázali by jej to tak naznačiť alebo tak povedať. Dokázali by to tak urobiť. Ja som bol dvakrát na detektore, na polygrafe. Ja viem, čo je to absolvovať polygraf.
A ten druhý prípad je z opozície. To bolo v minulosti. Mali sme tu poslankyňu, ktorá bola vyšetrovaná v megakauze olejárov. Takisto keby sa jej kolegovia dozvedeli z toho kontrolného výboru, že sú na ňu nasadené odposluchy, tak by to mohlo spôsobiť len a len šarapatu a mohlo by to zmariť celé vyšetrovanie. Čiže tá filozofia je úplne zlá. Jednoducho nie je žiaden dôvod na to, aby poslanci a politici, ktorí sú priamo zainteresovaní v rôznych veciach, kontrolovali nasadzovanie informačno-technických prostriedkov a vstupovali do živých spisov. Nemajú na to ani vzdelanie, nakoniec. Ďakujem pekne.
Skryt prepis