Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.5.2015 o 18:01 hod.

doc. Mgr. art.

Dušan Jarjabek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 21.5.2015 17:11 - 17:12 hod.

Dušan Jarjabek
Ďakujem pekne za slovo. Procedurálna odpoveď aj pánovi poslancovi Viskupičovi.
Pán poslanec Viskupič, nesmiete byť tak preaktívnelo rýchly, určite by som to bol oznámil, samozrejme, ten výbor je o siedmej večer po rokovaní, okrem toho ste to všetci dostali aj do esemesky, aj na vaše emailové adresy, takže niekedy tá preaktívnelosť je veľmi rýchla a zbytočne.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.5.2015 16:24 - 16:26 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pani predsedajúca. Pán poslanec Kvasnička, ja vás nechcem chváliť za tento prejav, aby som vám nepoškodil, preto, lebo niektorí poslanci v tomto parlamente sú natoľko politicky perverzní, že by to tak chápali. Aj tí, ktorí hovorili predo mnou. Toto určite nie je ani šachovnica, toto určite nie je ani o čiernej a o bielej, toto je určite o nejakom názorovom spektre a vy ste sa do tejto debaty podľa svojho vedomia a svedomia zapojili.
Chcel by som len povedať, že tak ako pán poslanec Kvasnička vystupuje tu, vystupuje aj na výbore pre kultúru a médiá, je to rovný chlap s rovnými opozičnými názormi a hlavne nekúpiteľnými názormi, to by si mali uvedomiť všetci, ktorí ho počúvajú. Je to opozičný poslanec. Aký to bol rozdiel oproti tým prejavom, ktoré tu zneli doteraz, žiadne kádrovanie, nič o tom, kto je koho príbuzný, kto je za takú alebo onakú farbu, ale vecný prístup jedného normálneho človeka, ktorý tuná predkladá iného človeka, o ktorom si myslí, že je vhodným kandidátom, a nech to dopadne akokoľvek, pán poslanec Kvasnička, toto bol taký, taký výkrik z tohto opozičného marazmu, ktorý tuná v tomto parlamente existuje a ktorý je nehodný Slovenska, ktoré vzniklo v tom roku ’93, ktorí, práve niektorí, ktorí tuná takto vehementne vykrikujú, ho nechceli.
Všetko so všetkým súvisí a ja si vám dovolím za tento opozičný prejav poďakovať.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.5.2015 18:01 - 18:03 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predseda. Pán poslanec, iste veľmi zaujímavá téma, ktorú ste načali a, samozrejme, relatívne sa dá hovoriť o všetkom možnom aj z tých vašich skúseností, o ktorých ste hovorili.
Možno odpoveďou na vaše otázky, keď ste hovorili o tých štyroch primášoch alebo o tých dvoch primášoch, ktorý, ja neviem, každý hrá tú ľudovú pesničku úplne inak, odpoveďou, že čo je teda autorsky chránené dielo, by mohlo byť, čo je to improvizácia a čo je to inštrumentálny zápis. Zvyčajne z improvizácie sa inštrumentálny zápis nerobí, preto, lebo potom by to už nebola improvizácia. Čiže autorsky chránené dielo je určite dielo to, ktoré má inštrumentálny zápis. Pokiaľ ľudová pesnička má inštrumentálny zápis, je chráneným dielom, ale takto to bolo aj v súčasnosti, preto, lebo ja neviem, poviem jeden príklad, existoval, existuje teda hudobný skladateľ Faix a hudobný skladateľ Ferenczy, obidvaja sa zaoberajú inštrumentáciou ľudových piesní, obidvaja sú chránení. Či sú to Suchoňove Bačovské piesne povedzme alebo či sú to, či je to Faixov výber ľudových piesní, ktorý je inštrumentovaný úplne inak.
Čiže ja si myslím, že v tomto problém, v tomto problém ja nevidím, a ak hovoríte o nejakom eventuálne gaťafalši, ktorý by mohol vzniknúť na výbore pre kultúru a médiá, že by tam niekto prišiel a chcel to zmeniť v neprospech folkloristov, tak ubezpečujem vás a budem veľmi rád, keď tam prídete, že takéto niečo nehrozí a nemôže hroziť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.5.2015 17:32 - 17:32 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, vážená pani poslankyňa, aj za vaše teda úprimné slová, aj za rozbor toho zákona, len vy ste ho teda najskôr pochválili ako zámer ministerstva a potom ste ho začali rozoberať. Ja som presvedčený, že už na výbore, ako keď sa tento zákon bude pripomienkovať, pred tým druhým čítaním sa budú tie muchy teda vyberať. No vy ste potom začali robiť rozbor, ako keby sme boli v druhom čítaní vlastne toho zákona, s tým, že ste začali hovoriť o jednotlivých paragrafových zneniach, a ťažko je vám v tejto chvíli protirečiť, lebo je to, to hovorím, je to robota do druhého čítania, hej. A som presvedčený, že už na výbore sa tým budeme teda zaoberať a vznikne nejaká spoločná správa, o ktorej sa bude hlasovať.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.4.2015 19:10 - 19:12 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predseda. Pán minister, ďakujeme veľmi pekne za to vystúpenie, kde naozaj sa človek dozvie veci, do ktorých nemôže vidieť. Vôbec v tejto debate celý tento deň je strašne vidieť, keď vystúpia odborníci v danej oblasti a keď rozprávajú o téme, a to je jedno, či vystúpia z pravej, alebo z ľavej strany, ako je vidieť, že teda sa touto problematikou zaoberajú, rozumejú jej, chcú niečo vyriešiť, aj keď si všeličo vyčítajú, ale proste tá profesná debata, ktorá v tomto smere existuje, je nesmierne zaujímavá.
A absolútne je vidieť, keď vystúpi neodborník, a môže mať aj právnické vzdelanie. A o to viac, keď je to jednoducho politicky zloduch, ktorý chce zle, a v tej chvíli je naozaj úplne jedno, aké vzdelanie má tento človek. Jednoducho proste on nechce, on nechce, aby sa tuná čosi vyriešilo.
O to vzácnejšie je, keď vás človek môže takto počúvať, a nielen vás, ale napríklad aj pána bývalého ministra Uhliarika, ktorý má na veci úplne iný názor, ale proste je to človek, ktorý touto problematikou žije.
No politický zloduch, nech má akékoľvek vzdelanie, aj právnické, ako som už povedal, jednoducho nemôže zarezonovať z toho dôvodu, že je politický zloduch.
To je všetko.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.4.2015 16:53 - 16:54 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pani predsedajúca. Dámy a páni, dnes je deň neodvolávania a vy všetci veľmi dobre viete, že ani minister zdravotníctva nebude odvolaný, o to viacej ma prekvapilo vystúpenie pána poslanca Osuského.
Pán poslanec, ty si lekár, a dobrý lekár podľa mojich informácií, a vieš veľmi dobre, odkiaľ tie informácie mám a verím im, samozrejme, hovorím to z toho dôvodu, že ty určite tej problematike, o ktorej sa teraz bavíme, rozumieš najviac. Preto, lebo si lekár. Si profesne do toho zainteresovaný, ovládaš históriu zdravotníctva, ovládaš históriu nemocníc v Bratislave, vieš, ako to všetko funguje.
Tvoj prejav, ktorý si teraz mal, bol akýmsi pre mňa, ktorý som ho nezávisle počúval, akýmsi vyviňovaním z toho, že si podpísal odvolanie ministra zdravotníctva, ako keby si sám tomu neveril, a aj z toho tvojho prejavu, čo si teda povedal, nebolo jasné, prečo si to vlastne podpísal a čo vlastne tomu ministrovi vyčítaš. Veď minister zdravotníctva je tri mesiace vo funkcii. Čo takého ten minister spravil, že ho bolo treba odvolávať? Výroky, ktoré mal z hľadiska bývalej ministerky pani Zvolenskej? To je dôvod na odvolanie ministra zdravotníctva? No ak je to toto, to hádam nemyslíte vážne?! Naozaj to myslíš vážne s tým odvolávaním, pán doktor Osuský?
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.4.2015 16:33 - 16:34 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja nevystupujem na pána poslanca Matoviča, ale táto veselá príhoda, ktorú tuná predviedol, ma núti, aby som povedal niekoľko slov.
Pán poslanec Matovič, v prvom rade vy ste politický podvodník. Je to všeobecne o vás známe a tak vás tuná aj berieme, aj vaše vystúpenia takto berieme. A môžete na mňa reagovať, koľko chcete a ako chcete. Vy ste politický podvodník a z tohto sa neočistíte. To je jedna vec.
Druhá vec. Táto etudka je nesmierne vtipná, aj sa mi tak páčila, aj s tými rekvizitami, ktoré ste priniesli. Len povedzte jednu vec. Keď to nie je pravda, čo ste tuná povedali, ste schopný sa ospravedlniť? Ste schopný sa ospravedlniť, vystúpiť pred tým mikrofónom a povedať, že, prepáčte, pomýlil som sa, nie je to pravda a beriem všetko späť, čo som povedal? Nie ste to schopný spraviť preto, lebo aj v mojom prípade ste už raz klamali, keď ste prišli do parlamentu. Presne podobným spôsobom klamali ste. Do dnešného dňa ste sa neospravedlnili, lebo vy to jednoducho neviete! Vy ste proste predstaviteľ jedného absolútneho politického bahna!
Ďakujem za pozornosť. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.4.2015 10:11 - 10:13 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pani predsedajúca. Ja by som sa veľmi nerád zapojil do tohto majálesu blbostí faktických poznámok, preto by som chcel reagovať na to, na istú časť toho, čo hovoril pán poslanec Martvoň, vecne.
Bola tu nejaká kríza, povedzme váhostavoidná kríza, tá kríza otriasala celou spoločnosťou už len kvôli tomu, že by vznikol, že by vzniklo niekoľko tisíc nezamestnaných, vznikli by isté veľmi veľké škody, ktoré, by bolo úplne jedno, komu by boli prišité.
Na konto toho vláda začala riešiť tento problém, dohodli sa veritelia, dohodol sa Váhostav, dohodla sa vláda a dohodli sa banky. Dohodli sa na riešení tohto problému. Dohodli sa na tom, že teda tento problém bude mať nejaké riešenie. Oni všetci sa dohodli.
Vy si naozaj myslíte, že tie banky sú padnuté na hlavu? Čo sa stalo? No existuje dohoda, a nepáči sa len niektorým opozičným poslancom. Čiže toto tuná v tejto chvíli vôbec vracať sa k tomuto problému, ktorý je dávno vyriešený, je, nehnevajte sa, mlátenie prázdnej slamy. Opäť tu strácame čas aj týmito faktickými poznámkami. A možno v tejto chvíli aj mojou.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.4.2015 9:52 - 9:54 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Tak pokračujme v tomto žití v dvoch svetoch.
Pán poslanec Číž, ja sa chcem, naopak, poďakovať za argumentáciu, aj za to, že to niekto, berie tieto vystúpenia, ako poučovanie. To znamená, že to padlo tam, kam to padnúť malo a tí, ktorí majú byť poučení, pochopili, že sa tu hovorí preto, aby poučení boli. Ide o to, že či pochopia to, čo si povedal. A to už som si neni až taký istý. Jedno je však jasné, za čokoľvek, čo sa v tomto štáte stane, či prídu Marťania, alebo tu bude tsunami, za všetko môže SMER. Alebo či príde nejaká iná živelná pohroma. Pritom najväčšou živelnou pohromou sú podľa môjho názoru niektoré vystúpenia kolegov z opozície. Preto, lebo to tu skutočne, tuto to naozaj zaváňa niekedy aj, aj s pohľadom na, čo ešte v rámci zdravého rozumu sa dá povedať.
Nastala tu jednoducho inflácia argumentov opozície. Máme smolu, sme pred voľbami. Akýkoľvek problém, ktorý tuná nastane, sa stane predvolebným problémom v zmysle boja o kandidátky kolegov z opozície, ktorým tečie do topánok. Tak to treba brať a preto ja tieto slová, ktoré tuná padajú už druhý deň z tej pravej strany opozičnej, ja nemôžem brať vážne. O to väčšia vďaka za tvoje argumentačné vystúpenie a o to väčšia vďaka, že to padlo na úrodnú pôdu.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.4.2015 16:40 - 16:55 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predseda. Pán poslanec Brocka, stále provokujete, stále odbiehate od témy, opakujete stále to isté, sústavne porušujete rokovací poriadok, presne tak, ako o tom hovoril pán poslanec Číž. Vy to nerobíte z hľadiska toho, aby ste niečo vyriešili, ale vy to robíte len kvôli tomu, aby ste provokovali. Sústavne, stále porušujete rokovací poriadok. Napríklad máte hovoriť o Váhostave a hovoríte o našej kandidátke v budúcich voľbách. Viete, trošku sa spamätajte, veď normálne sa vráťte k téme a neporušujte rokovací poriadok. Provokujte len kvôli tomu, ak vám niekto zobral slovo, aby na konto vy ste mohli robiť zo seba martýra. Vy by ste vôbec boli najradšej, keby ste sám na seba mohli zavolať úrazovku, však?
Skryt prepis