Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.10.2018 o 9:49 hod.

Mgr.

Ľubomír Galko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 16.10.2019 11:49 - 11:49 hod.

Ľubomír Galko
Ďakujem pekne, 12.10 hod. odchádzame spred budovy Národnej rady Slovenskej republiky na výjazdové zasadnutie rokovania výboru, osobitného kontrolného výboru na kontrolu činnosti NBÚ. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 3.4.2019 11:14 - 11:15 hod.

Ľubomír Galko
Ďakujem pekne. Výbor na kontrolu, osobitný kontrolný výbor na kontrolu činnosti NBÚ sa uskutoční o 12.15 hod. v obvyklých priestoroch. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 7.2.2019 11:20 - 11:21 hod.

Ľubomír Galko
Ďakujem pekne. Oznamujem členom osobitného kontrolného výboru na kontrolu činnosti NBÚ, že dnes o 12.15 hod. máme pravidelný výbor. Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 6.12.2018 11:27 - 11:27 hod.

Ľubomír Galko
Ďakujem pekne. Poprosím členov osobitného kontrolného výboru na kontrolu činnosti NBÚ, dnes o 13.00 hodine máme posledný výbor. Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.12.2018 11:56 - 11:57 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. No, čaro nechceného. Včera sa zjavila informácia o tom, že polícia zaistila zvukové nahrávky z megakauzy Gorila, a viacerí smeráci vrátane obyvateľa Bašternákovho bytu vedia, že definitívne končia, a modlia sa dnes, aby skončili len politicky a nie aj trestnoprávne. A dnes poslanci vládnej korupčnej koalície pred malou chvíľou odmietli zrušenie milosti pre Mariána Kočnera v kauze Technopol. Explicitnejší dôkaz toho, že viacerí z nich sú namočení v kriminálnych činoch, o ktorých Marián Kočner vie a týmto ich vydiera, ani nemôže existovať. A preto je veľmi dobré, že prerokúvame tento návrh zákona o tom, že žiaden prezident nebude môcť a nebude mať právo udeľovať mirnix-dirnix amnestie do budúcnosti. Pevne verím, že po ukončení činnosti tejto korupčnej koalície sa taká situácia, akej sme svedkami dnes a v týchto dňoch, už viac nebude opakovať.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.10.2018 22:59 - 23:01 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
No, kolega Simon, nehovoril si zle, ale aby to bolo zrozumiteľnejšie, tak ti poviem, že ako by som to povedal pánovi ministrovi ja na tvojom mieste, aby tomu rozumel.
Nová koalícia SMER - SD, SNS, MOST - HÍD a kotlebovská ĽSNS za podpory hnutia SME RODINA si, pán minister, s prepáčením, idú vami, idú vami vytrieť svoju zadnú časť tela.
Ak ten zákon, pán minister, nestiahnete, nielenže sa ukážete ako veľmi slabý minister, ale budete ešte dlho od tej zadnice páchnuť, povedal by som, že som už navždy. Ak ten zákon stiahnete, ukážete sa, že nie ste nímand. Ak ho nestiahnete, môžete v budúcnosti urobiť už hocičo dobré, dnešné hlasovanie vám zničí politickú kariéru a navždy zostane toto hlasovanie ako čierna, nezmazateľná škvrna na vašom mene.
Takto by som mu to ja, Zsolti, povedal pánovi ministrovi.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.10.2018 21:51 - 21:52 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán kolega Dostál, len jedna poznámka. Si sa pýtal, že kde bol pán Kotleba, že nebol, že tu nebol cez prestávku? No, pán Kotleba bol s obyvateľom Bašternákovho bytu a predstaviteľmi Slovenskej národnej strany a strany MOST - HÍD v zadnom trakte, kde vykšeftovali tento špinavý kšeft.
Je to historická chvíľa, dámy a páni, keď prvýkrát Robert Fico, Béla Bugár a Andrej Danko v priateľskom objatí dohodli politický biznis s Kotlebovou Ľudovou stranou Naše Slovensko. Bez hanby a verejne. Keď už nič iné, tak aspoň táto informácia je a určite bude pre voličov cenná.
A druhá poznámka, čo sa týka predstaviteľov politikov z politickej strany SME RODINA, musím povedať, že mňa osobne teda veľmi sklamali.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.10.2018 16:56 - 16:58 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán kolega Číž, no za zločineckú skupinu alebo kriminálnu organizáciu vás neoznačujem len ja, ale státisíce ľudí, ktorí vám to prišli vykričať na slovenské námestia. Váš minister sa podieľal na teroristickom únose občana Vietnamu z krajiny našich spojencov a následne vaši ďalší nominanti jeho konanie rok kryli. Váš predseda žije v byte daňového podvodníka ako sused a priateľ osoby, ktorú ste 10 rokov nechali rozkrádať Slovensko a ktorú ste kryli, až pokiaľ to nevyvrcholilo tým, že ten človek je obvinený alebo podozrivý z vraždy novinára, a s ktorým sa kamarátili vaši ministri a vrcholoví politici, ktorí s ním kšeftovali. Dnes je už úplne jasné každému, že váš predseda sa odmieta vysťahovať z toho bytu, lebo ten byt je jeho. Možno vy ste posledný, ktorý, to mu nie je jasné. Vaši ministri kryli podvody s odpočtami DPH, sú na to svedecké výpovede. Dubové parkety a bohviečo čo všetko ešte, platina, tehly, fiktívne točili podvodníci za asistencie vašich ministrov, ktorý ich kryli. Sú na to odposluchy, v ktorých lietajú mená ako Kubánek, Počiatek, Kaliňák a ďalší, a nevyšetrené je to len preto, lebo vaši nominanti na vysokých miestach v polícii to kryli a zametali to pod koberec. Presne takto sa správa kriminálna organizácia, že kryje svojich ľudí!
Pán kolega, ak sa cítite tým dotknutý, týmto označením, tak z kriminálnej organizácie SMER - sociálna demokracia vystúpte a nevyplakávajte tu. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.10.2018 9:49 - 9:51 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Áno, je to v podstate taká zaujímavá situácia, že sú tu dve filozofie a že my sa viac prikláňame k tej filozofii toho návrhu zákona tak, ako je predložený s tými pripomienkami, ktoré sme dali. Ja si myslím, že zákony a obzvlášť takýto zákon by mali byť robené do dobrého aj zlého počasia. To znamená, že my by sme mali robiť taký návrh zákona, aby ten návrh zákona, aby ten zákon fungoval aj v prípade, že sa dostane do funkcie podľa môjho názoru tak skompromitovaný človek, ako tam bol Robert Kaliňák. To znamená, že ja práve naopak pokladám tú výberovú komisiu za dobrú poistku na to, aby sa do toho užšieho výberu dostali len kvalitní kandidáti. Tá istota tam nebude nikdy, ale je tam o to väčší predpoklad, že oni tam jednoducho zlého kandidáta nepustia. Kdežto keď to necháte len na tom ministrovi vnútra, tak jednoducho ten minister vnútra si tam nanominuje druhého Gašpara. To si povedzme otvorene, pretože na tom branno-bezpečnostnom výbore mu to koalícia jednoducho odmáva. Čiže keď my zabezpečíme cez tú výberovú komisiu to, aby ten súbor tých kandidátov, ktorí do toho branno-bezpečnostného výboru pôjdu, bol čo najlepší, tak ani minister vnútra, ktorý nebude mať dobré úmysly, bude musieť jednoducho z dobrých kandidátov vybrať dobrého kandidáta. A tá politická zodpovednosť mu zostáva, lebo aj v zmysle návrhu tohto zákona to definitívne posledné slovo bude mať minister.
Ja si skorej myslím, naopak, že kľúčová je tá podmienka a na tej by sme mali trvať, aby bola nadpolovičná väčšina tak pri menovaní, ako aj pri odvolávaní. Keď sa na tomto budeme vedieť dohodnúť, tak nebude žiaden problém, žiaden problém, aby nová vláda jednoducho policajného prezidenta, ktorý si nebude plniť svoje povinnosti, dala preč.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 17.10.2018 9:40 - 9:47 hod.

Ľubomír Galko