Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Doplňujúca otázka / reakcia zadávajúceho

17.10.2019 o 14:25 hod.

Igor Janckulík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Doplňujúca otázka / reakcia zadávajúceho 24.10.2019 14:09 - 14:10 hod.

Igor Janckulík Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán Raši, som aj rád, že vy odpovedáte na moje otázky. Asi ste nepochopili vôbec, čo bolo písané v tejto otázke. Otázka bola pre obyvateľov Kysúc, aby ste vysvetlili. Otázka bola pre petičný výbor, ktorý už zorganizoval, ja neviem, stovky protestov, stovky akcií. Otázka bola aj na tie veľvyslanectvá, ktoré sme navštívili a ktoré sú úplne nespokojné, nechcem použiť horšie slovo. A namiesto toho vy tu motáte splnomocnenca vlády. Ja som, pán Raši, aj podpredseda Žilinského samosprávneho kraja pre dopravu, ak vám to niečo hovorí. Ja ako splnomocnenec vlády som mal jeden a pol človeka pre môj chod úradu, lebo pán minister Érsek ma od začiatku ignoroval. Dostal som na môj chod útvaru, splnomocnenca vlády, 170-tisíc. Za týchto 170-tisíc som budoval inteligentné priechody pre chodcov, aby som zvýšil bezpečnosť tam, kde sú smrteľné úrazy. Ako ja som mal vykonávať svoju činnosť? Tak ako vy? Koľko máte ľudí? Aký máte rozpočet? Teraz chodíte len po východe a rozdávate peniaze daňových poplatníkov. Nehanbíte sa? Dal som vám jasnú otázku, tak vás prosím aj o jasnú odpoveď. Ďakujem.
Skryt prepis
 

17.10.2019 15:02 - 15:03 hod.

Igor Janckulík
Ďakujem. Ja doplňujúcu otázku nebudem dávať. Som rád, že táto otázka v poradí ako č. 16 prišla na odpoveď a som rád, že pán minister bol pripravený ju zodpovedať. Ďakujem.
Skryt prepis
 

17.10.2019 14:55 - 14:55 hod.

Igor Janckulík Zobrazit prepis
Ďakujem, pán minister za odpoveď, lebo tie otázky neboli úplne rovnaké, tak preto som chcel, že aby bola... (Prerušenie vystúpenia ministrom dopravy a výstavby SR.)

Érsek, Árpád, minister dopravy a výstavby SR
Keď dvaja robíme to isté, nie je to to isté.

Janckulík, Igor, poslanec NR SR
Hej, ale myslel som, že bude trošku iná odpoveď, no bola tá istá, ale nevadí. Tak poprosím ešte raz, aby ste prizerali to, strážili, aby dodržiavali tie termíny, aby tá výstavba nemala prieťahy.
Ďakujem pekne.

Érsek, Árpád, minister dopravy a výstavby SR
Aj my sme za to, pán poslanec.
Ďakujem za otázku.
Skryt prepis
 

Doplňujúca otázka / reakcia zadávajúceho 17.10.2019 14:25 - 14:26 hod.

Igor Janckulík Zobrazit prepis
Ďakujem, pán minister, za odpoveď. Ja si stále myslím, že bola to obrovská chyba a obrovská škoda, že sa zastavila výstavba tohoto veľmi dôležitého úseku, ktorý je veľmi potrebný pre Žilinský kraj, a určite to bude mať podstatne veľké navýšenie finančných zdrojov na dostavbu tohoto úseku.
A ja vás chcem len, pán minister, poprosiť, aby tie termíny, aj ktoré ste tu hovoril, aby boli dodržané, aby ste zo svojho postavenia vyvinuli maximálne úsilie, aby tam neboli nejaké prieťahy a aby tento potrebný úsek sa čím skôr dostaval.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

15.10.2019 18:55 - 18:58 hod.

Igor Janckulík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážený pán predsedajúci, vážená pani ministerka, vážené, vážení páni poslanci, ako spoločný spravodajca výboru predkladám spoločnú správu k vládnemu návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 139/1998 Z. z. o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch v znení neskorších predpisov (tlač 1608a).
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky pridelil uvedený vládny návrh zákona na prerokovanie Ústavnoprávnemu výboru Národnej rady Slovenskej republiky a Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo, ktorého súčasne určil za gestorský výbor. Výbory, ktorým bol návrh zákona pridelený, ho prerokovali v stanovenej lehote, súhlasili s uvedeným návrhom zákona a odporučili Národnej rade návrh zákona schváliť s pripomienkami, ktoré sú obsiahnuté v IV. časti spoločnej správy. Gestorský výbor nedostal žiadne stanovisko poslancov, ktorí nie sú členmi výborov, ktorým bol návrh zákona pridelený.
Gestorský výbor na základe stanovísk výborov k vládnemu návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 139/1998 Z. z. o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch v znení neskorších predpisov (tlač 1608), vyjadrených v ich uzneseniach uvedených pod bodom IV tejto správy a stanovisku gestorského výboru odporúča Národnej rade Slovenskej republiky vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 139/1998 Z. z. o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch v znení neskorších predpisov (tlač 1608), schváliť s pozmeňujúcimi a doplňujúcimi návrhmi.
Spoločná správa obsahuje šesť pozmeňujúcich návrhov. Súčasne výbor navrhol, aby sa o bodoch 1 až 6 hlasovalo spoločne s návrhom gestorského výboru schváliť. Spoločná správa výborov bola schválená uznesením č. 181 z 15. októbra 2019, kde ma výbor poveril za spoločného spravodajcu predniesť spoločnú správu výborov na schôdzi Národnej rady Slovenskej republiky.
Pán predseda, navrhujem, aby Národná rada hlasovala o tomto zákone zajtra o 11.00 hodine. Pán predseda, skončil som, môžete otvoriť rozpravu.
Skryt prepis
 

19.9.2019 14:45 - 14:47 hod.

Igor Janckulík Zobrazit prepis
Ďakujem, pani ministerka, za odpoveď. Je veľmi smutné, že na tento úsek už sa robí vyše dvoch rokov verejné obstarávanie. Je to štvorkilometrový úsek a aj na tunel Višňové sa tak dlho nerobilo verejné obstarávanie. Je mi veľmi ľúto, že na to boli aj finančné zdroje vyhradené, len tie peniaze asi sa niekde inde museli posunúť a vláde asi viac záleží, ako dopadol tender na sanitky. A niektorým vládnym, by som povedal, predstaviteľom asi, vládni predstavitelia asi sú veľmi spokojní, lebo musím zvažovať slová, aby niekto nepodal na mňa trestné oznámenie. Ale sami dobre vieme, že tieto sanitky veľmi smrdia. A vedel by to tu jeden pán povedať. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Doplňujúca otázka / reakcia zadávajúceho 19.9.2019 14:26 - 14:26 hod.

Igor Janckulík Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Aj pani ministerke. Určite ona mi nebude vedieť odpovedať na moje doplňujúce otázky. Mrzí ma len to, že programové vyhlásenie vlády, žiaľ, v oblasti dopravy sa neplní. A to stále na to upozorňujem. A mrzí ma, že aj taký podpredseda vlády, ako je pán Raši, sa tu chodí predvádzajúci a jeho to vôbec neštve.
Pán Raši, že vás to vôbec neštve, že sa programové vyhlásenie vlády neplní. Namiesto toho sa tu chodí predvádzajúci. Ďakujem.
Skryt prepis
 

12.9.2019 10:43 - 10:44 hod.

Igor Janckulík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážená pani ministerka, vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci, vážení prítomní, v súlade s § 80 ods. 1 zákona o rokovacom poriadku som bol určený Výborom Národnej rady pre zdravotníctvo za spravodajcu k návrhu uvedeného zákona (tlač 1610). Predkladám informáciu k predloženému návrhu zákona.
Návrh zákona spĺňa z formálnoprávnej stránky náležitosti uvedené v rokovacom poriadku a v legislatívnych pravidlách tvorby zákonov. Zo znenia uvedeného návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby návrh zákona prerokovali Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo a vzhľadom na vecnú problematiku, ktorá je obsiahnutá v návrhu zákona, navrhujem, aby predložený návrh zákona prerokoval aj výbor pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport. Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady pre zdravotníctvo.
Odporúčam, aby predmetný návrh zákona výbory prerokovali do 30 dní a v gestorskom výbore do 32 dní od prerokovania návrhu zákona v Národnej rade Slovenskej republiky v prvom čítaní.
Prosím, pán predseda, otvorte všeobecnú rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 12.9.2019 10:34 - 10:35 hod.

Igor Janckulík Zobrazit prepis
Vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci, vážení prítomní, vážená pani ministerka, v súlade s § 80 ods. 1 zákona o rokovacom poriadku som bol určený Výborom Národnej rady pre zdravotníctvo za spravodajcu k návrhu uvedeného zákona (tlač 1608). Predkladám informáciu k predloženému návrhu zákona.
Návrh zákona spĺňa z formálnoprávnej stránky náležitosti uvedené v rokovacom poriadku a v legislatívnych pravidlách tvorby zákonov. Zo znenia uvedeného návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby návrh zákona prerokovali Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky a Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo. Za gestorský výbor navrhujem výbor Národnej rady pre zdravotníctvo. Odporúčam, aby predmetný návrh zákona výbory prerokovali do 30 dní a v gestorskom výbore do 32 dní od prerokovania návrhu zákona v Národnej rade Slovenskej republiky v prvom čítaní.
Prosím, pán predseda, otvorte všeobecnú rozpravu.
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 27.6.2019 14:25 - 14:26 hod.

Igor Janckulík
Ďakujem, pán minister, za odpoveď a držím palce, aby sa stihli tieto mosty všetky opraviť do konca volebného obdobia. Ďakujem ešte raz.
Skryt prepis