Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.4.2016 o 11:30 hod.

Mgr.

Jana Cigániková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.4.2016 11:30 - 11:32 hod.

Jana Cigániková Zobrazit prepis
Ďakujem. Pani kolegyňa, v prvom rade by som chcela veľmi úprimne pochváliť vašu odvahu a silu, vďaka ktorej ste tu dnes medzi nami. Máte môj naozaj úprimný , úprimný obdiv. Je veľmi dobré, že tu s nami ste a že tu budete bojovať a hovoriť ústami tých, ktorí sú častokrát, častokrát na našu pomoc odkázaní.
Vravíte, že v programovom vyhlásení vlády sa o ľuďoch ako vy, o ľuďoch so zdravotným hendikepom hovorí veľmi, veľmi málo. Ja vás chcem poprosiť, aby ste pri každej jednej norme, ktorú tu budeme upravovať, schvaľovať a prerokovávať, aby ste nám týchto ľudí, prosím, pripomínali. S mojím pochopením - a som si istá, že s pochopením väčšiny z nás - môžete rátať. A verím, že vďaka tomu, vďaka vám sa zdravotne postihnutí ľudia budú mať v tejto krajine naozaj lepšie.
Priznávam sa osobne, že som sa považovala za chápavého a empatického človeka. Ale keď vás tu vidím a počúvam, zisťujem, že moja pozornosť a ohľaduplnosť na zdravotne postihnutých občanov sa zatiaľ dá zúžiť na to, že im nezaparkujem na parkovacom mieste a nie veľmi nadávam, koľko ich majú veľa hneď pri vchode, kým ja neviem zaparkovať. Som veľmi rada, že ste moju nedostatočnú všímavosť a možno aj bezohľadnosť, že ste mi ju pomáhali, pomohli uvedomiť si, a robte tak smelo v každej rozprave.
Vraví sa, že reťaz je tak pevná, ako jej najslabší článok. Ja budem robiť všetko preto a rozhodovať tak, aby tá slovenská reťaz, slovenská spoločnosť bola čo najpevnejšia a jej najslabšie články, ľudia so zdravotnými problémami, mali možnosť stať sa čo najsilnejšími, aby sa mohli - a s radosťou aj chceli - vzdelávať, pracovať, žiť čo najkrajší život.
Ešte raz, ďakujem vám, a to najmä za seba, že ste sa na tento boj dali.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.4.2016 18:14 - 18:15 hod.

Jana Cigániková Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán poslanec Pčolinský, chcela by som byť v tomto parlamente konštruktívna, a preto musím na niektoré veci zareagovať. Ale v prvom rade s mnohými vecami, čo ste povedali, súhlasím. Takisto súhlasím, že je potrebné podporiť rodiny, najmä rodiny s chorými deťmi, chudobnejšie regióny, mladých ľudí, ľudí, ktorí vycestovali von. Spojila by som sa napríklad už v potravinovej sebestačnosti, ale okej. Súhlasím tiež úplne s úpravou dotácií pre poľnohospodárstvo, je pravda, že najmä nespravodlivá dotačná politika v Európskej únii ničí poľnohospodárstvo. Dotácie ale netreba zmeniť, treba ich úplne zrušiť a potom sa uvidí, aké je pre nás teda poľnohospodárstvo zaujímavé.
No a posledná vec: 40-percentná šunka a nekvalitné potraviny? Viete, to je tak, že, no tak si ich nekupujte! Info tam máte. Alebo mohli by sme navrhnúť zákon, ktorým zakážeme ľuďom kupovať nezdravé potraviny. Aj fajčenie im zakážme, aj piť im zakážme, aj tých sexuálnych partnerov by bolo potrebné obmedziť zákonom, lebo veď ľudia sú nesvojprávni a nevedia, čo je a čo nie je zdravé, že? A mohli by sme navrhnúť ešte fyzické tresty tým, ktorí sa nevedia k sebe správať tak, ako si to my predstavujeme.
Všetko, ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.4.2016 14:23 - 14:24 hod.

Jana Cigániková Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, ja by som tak adresnejšie trošku kolegom Bugárovi a Hrnčiarovi. Po celú dobu, ako tu pán Lipšic hovoril o kauzách proti... (Reakcie z pléna. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Danko, Andrej, predseda NR SR
Poprosím vás, musíte faktickou reagovať na pána poslanca Lipšica.

Cigániková, Jana, poslankyňa NR SR
Tak dobre, tak fakticky reagujem na to, keď pán Lipšic hovoril o kauzách, pri ktorých tuto kolegovia bojovali ešte pred pár týždňami. Videla som v jeho pozadí posmešnú gestikuláciu, úsmevy, pri slovách, ktoré, alebo teda pri kauzách, ktoré nás pracujúcich Slovákov v tom čase teda stáli peniaze a my sa skladáme na štátny rozpočet. Ja si ale myslím, že najmä nás to stojí kus nádeje a vám príde smiešne, ak kolega Lipšic chce tú nádej ľudom vrátiť? Aspoň sčasti vrátiť? Keď chce tie kauzy z príslušných výborov strážiť? Nie on je tu na smiech, kolegovci, ale vy. Nechajte si, prosím, tú vašu gestikuláciu, lebo človeku sa z toho prudkého obratu celkom zdvíha žalúdok. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 23.3.2016 18:41 - 18:48 hod.

Jana Cigániková Zobrazit prepis
Ďakujem.
Takže zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu, ktoré sa konalo 23. marca 2016.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 148 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 148 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 148 odovzdaných hlasovacích lístkov boli všetky platné.
Zo 148 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Ľubomíra Galka za predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu hlasovalo za 100 poslancov, proti 32 poslancov, zdržalo sa 16 poslancov. (Potlesk.)
Podľa § 15 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov na zvolanie predsedu výboru Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní bol za predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu zvolený Ľubomír Galko.
Overovatelia poverujú svojho člena Janku Cigánikovú oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 148 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 148 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 148 odovzdaných hlasovacích lístkov boli všetky platné.
Zo 148 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Daniela Lipšica za predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby hlasovalo za 101 poslancov, proti 29 poslancov a zdržalo sa 18 poslancov. (Potlesk.)
Podľa § 15 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov na zvolenie predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní bol za predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby zvolený Daniel Lipšic.
Overovatelia poverujú svojho člena Janku Cigánikovú oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 148 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 148 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Osobitného kontrolného úradu Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 148 odovzdaných hlasovacích lístkov boli 4 neplatné.
Zo 144 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Richarda Vašečku za predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva hlasovalo za 130 poslancov, proti 10 poslancov, zdržalo sa 5 poslancov. (Potlesk.)
Podľa § 15 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov na zvolenie predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní bol za predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva zvolený Richard Vašečka.
Overovatelia poverujú svojho člena Janku Cigánikovú oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky na preskúmanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 148 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 148 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky na preskúmanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 148 odovzdaných hlasovacích lístkov bol jeden neplatný.
Zo 147 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Milana Krajniaka za predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky na preskúmanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu hlasovalo za 114 poslancov, proti 22 poslancov, zdržalo sa 11 poslancov. (Potlesk.)
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní bol za predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu zvolený Milan Krajniak.
Overovatelia poverujú svojho člena Janku Cigánikovú oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.3.2016 16:27 - 16:28 hod.

Jana Cigániková Zobrazit prepis
Ďakujem pekne.
Teda, kolegovci, ja som tu nová, ale chcela by som podporiť slová kolegu Beblavého aj predtým slová kolegu Lipšica a chcela by som prehovoriť k poslancom SMER-u (pozn. red.: správne má byť "SIET-e") a MOST-u, ktorí svoje partnerstvo v koalícii so SMER-om vysvetľovali a ospravedlňovali tým, že iba takto sa vám podaria zásadné zmeny napríklad aj v boji proti korupcii. Žiadam vás teda, aby ste si stáli za svojím slovom, pretože tento návrh sa nedá nazvať inak ako férový a rozumný.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 23.3.2016 14:19 - 14:22 hod.

Jana Cigániková Zobrazit prepis

44.
Mám niečo stlačiť? (Reakcia doterajšej podpredsedníčky Laššákovej.)
Dobre. Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu podpredsedov Národnej rady Slovenskej republiky bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 150 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 150 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu podpredsedov Národnej rady Slovenskej republiky všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 150 odovzdaných hlasovacích lístkov bol 1 neplatný.
Zo 149 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že
– za Bélu Bugára hlasovalo za 114 poslancov, proti 27 poslancov, zdržalo sa 8 poslancov (potlesk),
– za Martina Glváča hlasovalo za 117 poslancov, proti 23 poslancov, zdržalo sa 9 poslancov (potlesk),
– za Andreja Hrnčiara hlasovalo za 110 poslancov, proti 29 poslancov, zdržalo sa 10 poslancov (potlesk),
– za Luciu Nicholsonovú hlasovalo za 105 poslancov, proti 29 poslancov, zdržalo sa 15 poslancov (potlesk).
Podľa čl. 90 ods. 1 Ústavy Slovenskej republiky a § 15 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov na zvolenie podpredsedov Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní boli za podpredsedov Národnej rady Slovenskej republiky zvolení Béla Bugár, Martin Glváč, Andrej Hrnčiar, Lucia Nicholsonová. (Potlesk.)
Overovatelia poverili svojho člena Cigánikovú Janu oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.

Skryt prepis