Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

22.4.2016 o 15:31 hod.

MUDr.

Natália Grausová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.5.2016 11:50 - 11:51 hod.

Natália Grausová Zobrazit prepis
Áno, ďakujem. Našou prvoradou povinnosťou je pracovať pre našich občanov. A preto je povinnosťou slovenského parlamentu a slovenskej vlády odmietnuť prerozdeľovanie migrantov, ako aj platenie akýchkoľvek pokút. Preto žiadam kolegov poslancov, aby túto výročnú správu a priority vlastne, ktoré boli uvedené, priority Slovenskej republiky, aby to odmietli. Pri hlasovaní sa ukáže, ako to poslanci tohto parlamentu naozaj so Slovenskou republikou a s jej občanmi myslia.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 24.5.2016 10:41 - 10:45 hod.

Natália Grausová Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, kolegyne poslankyne, páni poslanci. Chcem sa v prvom rade spýtať, teda to je vlastne otázka, čo sa týka tej Lisabonskej zmluvy, prečo, prečo ste podpísali Lisabonskú zmluvu? Držal vám snáď niekto pri hlave zbraň, že ste to museli urobiť? Prečo ste nepoužívali zdravý rozum? To je len teda taká prvá otázka.
Povedali ste, pán minister Lajčák, že našou úlohou ako predsedníckeho štátu v Európe nie je hájiť záujmy štátu, ale záujmy Európskej únie. Ja si myslím, že povinnosťou každej vlády a štátu je v prvom rade hájiť záujmy svojho štátu. A som presvedčená, že ostatné štáty v Európskej únii to aj robia. Občania preto vás, občania Slovenskej republiky volili aj vás, pán minister, lebo si mysleli, že budete zastávať ich záujmy a záujmy nášho štátu. Chcem sa spýtať, prečo ste nepovedali pred voľbami, keď boli voľby do Európskeho parlamentu, že vlastne európski poslanci nemôžu zastávať naše záujmy? Myslím, že občania s týmto neboli uzrozumení, pretože keby to vedeli, asi by nikto nešiel voliť.
Chcem povedať, že ak budeme voliť naše záujmy, aj ako predsednícky štát, bude to dobré, keď budeme hájiť naše národné záujmy a dobro Slovenskej republiky. Tak to bude dobré nielen pre nás, ale aj celú Európu. Dnes už len slepý nevidí, že Európska únia je riadená nikým nevolenými byrokratmi, ktorí šliapu po právach Európanov a robia všetko na zničenie Európy aj európskych národov. A nerobia to náhodne. Mne to celé pripadá ako organizovaný zločin.
Hovoríte o nelegálnych migrantoch. Dobre, nelegálni migranti. Ale čo budete robiť a čo budeme robiť s tými státisícami migrantov, ktorých nám Turecko zlegalizuje? To už nebudú nelegálni migranti a na nich už budú platiť iné pravidlá. Vy si myslíte, a vôbec je tu niekto ešte so zdravým rozumom, ktorý by veril tomu, že nám niekto, že nám budú posielať vysokoodborných a kvalifikovaných odborníkov z Ázie a z Afriky? Bolo vôbec úplne zverejnené úplné znenie dohody s Tureckom?
Žiadam poslancov, ktorým ešte zostali zbytky zdravého rozumu, či už sú to poslanci z koalície alebo z opozície, a tí, ktorí nestratili alebo nepredali svoje svedomie, tak žiadam ich, aby hlasovali proti tomuto návrhu.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.5.2016 10:36 - 10:38 hod.

Natália Grausová Zobrazit prepis
Áno, ďakujem za slovo. Pán fanatický, fundamentalistický neomarxista, pán Blaha tu šíri demagógiu. Je mi veľmi ľúto a vôbec je to podivuhodné, že každého človeka, ktorý chce používať zdravý rozum, ktorý chce veci označovať pravým menom, kto odmieta kradnúť a klamať, kto odmieta potopiť a zničiť svoj národ a štát, tak každého takéhoto človeka označí za extrémistu a za fašistu. To je, zastáva mi, mi rozum nad tým. A okrem toho chcem povedať, že klamete, keď hovoríte, že migranti k nám ísť nechcú, pretože, pretože keď ich sem prídu desiatky a stovky miliónov, budú k nám chcieť ísť, nebojte sa, budú sa sem valiť. Tak prosím, vyhoďte zo svojho slovníka, všetci demagógovia, že my sa nemusíme obávať, pretože migranti vraj ku nám ísť nechcú, do našej republiky. Oni sem prídu a bude ich tu veľa.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.4.2016 11:56 - 11:57 hod.

Natália Grausová Zobrazit prepis
Ďakujem. Áno, pán poslanec Gábor Grendel veľmi precítenie rozprával a ja som, mne je len ľúto, že tak precítene sa nevyjadril a že tak precítene nenarieka nad tým alebo nevyjadruje sa tak precítene k justičnej vražde pána prezidenta Slovenskej republiky, pána ThDr. Jozefa Tisa, ktorý zachránil Slovensko pred záhubou a bez ktorého by ste sa, páni poslanci, možno by ste tu dnes ani neboli. To je jedna vec.
A škoda, že vám neprekážajú Havlove amnestie, ktoré rozpútali reťaz kriminality v bývalom Československu. A škoda, že vám neprekáža rozhodnutie Dzurindovej vlády, súhlas s preletom bombardérov, ktoré bombardovali civilistov vrátane malých detí, nemocníc atď. v Belehrade v Srbsku, a nazvali to dokonca humanitárnym bombardovaním.
Tak, prosím, trošku o objektívnosť, resp. aby nebol dvojaký meter.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.4.2016 17:50 - 17:51 hod.

Natália Grausová
Ďakujem. Chcela by som pánu slovakofóbovi Dostálovi povedať, že Slovenský štát nebol ani fašistický a nebol ani vojnový, pretože Slovenský štát vznikol 14. marca 1939 legálnou cestou v čase mieru. Pán Dostál by si mal doplniť svoje hrubé nedostatky z histórie. A, prosím vás, prestaňte už s tými boľševickými klamstvami!
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.4.2016 9:44 - 9:45 hod.

Natália Grausová Zobrazit prepis
(Mikrofón nezachytil začiatok vety.) ... pani poslankyni len toľko povedať, že sme svedkami už vyše roka ťažkých manipulácií a vymývania mozgov médiami, čo sa týka migrantov. Práveže to, že porovnávame našich migrantov a že sa spomínajú, dokonca sa zachádza tak ďaleko, že sa spomínajú aj emigranti zo Slovenska ešte v roku 1968, práve to ja považujem za nesprávne, za ťažkú manipuláciu a neporovnateľné s migrantami, ktorí sem putujú z Ázie, Afriky a zo všetkých ďalších krajín. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.4.2016 9:22 - 9:23 hod.

Natália Grausová Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Chcela by som povedať na margo migrantov. Nemožno porovnávať našich občanov, ktorí vycestovali za prácou v rámci Európskej únie, s migrantami, s tými, ktorí sa valia sem do Európy a prídu aj k nám. Naši ľudia sú odborníci vo svojich profesiách. Neprišli do cudzích krajín, aby pýtali príspevky. Neprišli tam šíriť islam ani právo šaría. Prišli tam pracovať. Nedostávajú ani stravu zadarmo, ani ubytovanie, ani šatstvo, ani vzdelávanie a ani vreckové. Čiže išli tam s vedomím, že si budú zarábať prácou a vlastnými rukami. Tak, prosím, neporovnávajte toto, pretože to je zavádzajúce.
Naša vláda si nevie poradiť s 500-tisíc neprispôsobivými občanmi. Neviem si predstaviť, ako si bude vedieť poradiť s množstvom, s tými desaťtisícami, ktoré sa sem budú valiť, a ako to zvládne.
Tak, prosím, nezavádzajte. To je zavádzajúce.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.4.2016 15:31 - 15:32 hod.

Natália Grausová Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ja sa chcem vyjadriť v tom zmysle, že ja si myslím, že mali by sme na tom pracovať, aby sme tie herne úplne zakázali. Keď niektoré tie herne sa zrušia, budú vrešťať, že sú diskriminované. A nie je všetko len o peniazoch, to sú špinavé peniaze, tak ako sú výnosy a dane z drog, ako aj z nájomnej vraždy keby boli dane, to sú špinavé peniaze. A špinavé peniaze sú aj z herní. Pre chudobných ľudí je to zruinovanie rodín, zruinovanie životov. A bohatí ľudia, ktorí si to môžu dovoliť, nech chodia hrať do zahraničia. Jednoducho si myslím, že nie sú vhodné tieto špinavé peniaze (Radšej sa snažme peniaze zarobiť inde.), to isté sa týka aj drog a akejkoľvek špinavosti. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.4.2016 11:40 - 11:41 hod.

Natália Grausová Zobrazit prepis
Ďakujem chcela by som sa dotknúť, resp. doplniť ešte pána poslanca otázkou našich médií, respektíve teda verejnoprávnych médií, rozhlasu a televízie. Ako prvé by som sa chcela spýtať, prečo nie je téma navrhnúť, že aby sa znova vrátil názov Slovenská televízia a Slovenský rozhlas. Nechápem, prečo boli takto menené, raz to bola jednotka, dvojka a tak ďalej a nič nehovoriace názvy.Ale chcela by som vlastne povedať to, že verejnoprávny rozhlas a verejnoprávna televízia sú platené z daní občanov tejto republiky. A to znamená, že títo občania si zaslúžia kvalitnejšie programy, zaslúžia si spravodajstvo, ktoré bude objektívne, rozhodne objektívnejšie, ktoré bude pravdivé, kde nebudú lži, pretože mám taký dojem, že tieto verejnoprávne médiá sa začínajú podobať súkromným, ktoré majú svojich vlastníkov za oceánom, oligarchov a ktoré sú plné nekvalitných programov až typu mentálneho suterénu. Vyslovene zasypávajú brakmi a manipulujú a masírujú mozgy svojim divákom buď hlúpymi, stupídnymi programami, alebo nepravdivými správami. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.4.2016 15:56 - 15:58 hod.

Natália Grausová Zobrazit prepis
Ďakujem.
Ďakujem pánu poslancovi Krajniakovi za jeho veľmi pekné vystúpenie, myslím, že sme to potrebovali počuť. A zarezonovala mi jeho jedna otázka, že kde sa v nás berie ten pocit menejcennosti, niečo v tom zmysle. Tak ja vám poviem, ja si myslím, že je to, sa to v nás berie preto, pretože od detstva je nám vnucované, že nemáme žiadnu históriu a ak náhodou nejakú históriu máme, tak že je to taká, za ktorú sa musíme hanbiť. Naše deti odmalička sú takto učené v škole, neustále, každodenne nám to médiá vtĺkajú do hláv a takýmto spôsobom vymývajú občanom mozgy, dokonca takéto názory zaznievajú aj v tomto parlamente. Naše deti nie sú vedené k elementárnemu vlastenectvu, k láske k svojmu národu, k svojej vlasti, čo je možno rarita na celom svete, nepoznám taký štát.
Viete si vy predstaviť, že by takéto niečo bolo v Maďarsku? Naši susedia, najbližší susedia Maďari, ktorí si ctia svoju vlasť, ktorí pestujú lásku k vlasti ešte aj tým, že spievajú maďarské hymny v kostoloch. Viete si predstaviť, že by v Maďarsku niekto s takou nenávisťou vystupoval voči svojmu národu, respektíve voči štátu, ako je to v našich médiách? A viete si predstaviť, že by v maďarskom parlamente zaznievali také nenávistné útoky na históriu, na svoj štát, za ktorý sú tí ľudia volení, tak ako je to v tomto parlamente? Tu sú poslanci, ktorým sa hnusí slovenský znak, ja ľutujem toho pána, ktorému sa to hnusí, pretože, ktorému je na vracanie, preto... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis