Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.3.2020 o 16:34 hod.

RNDr.

Anna Zemanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.3.2020 14:37 - 14:38 hod.

Anna Zemanová
Pán poslanec Tomáš, Erik Tomáš, ako si to dovoľujete? Ako si dovoľujete obviňovať niekoho, že mal byť v domácej karanténe a že nie je tam? Čo vy o tom viete? Ak máte takú nejakú informáciu, tak konkretizujte, pretože nie je pravda to, čo vy hovoríte. Ani dcéra pána poslanca, ani pán poslanec nemal byť v žiadnej povinnej domácej karanténe. To, že sa dal do dobrovoľnej domácej izolácie, bola len a len jeho čistá zodpovednosť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.3.2020 14:12 - 14:14 hod.

Anna Zemanová Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Pani ministerka, ja si myslím, že sú to nevyhnutné kroky, ktoré je potrebné urobiť aj v legislatívnom procese, pretože doteraz predchádzajúca vláda expremiéra Pellegriniho robila vlastne opatrenia bez náležitých legislatívnych procesov, a to bolo vlastne nesprávne, pretože keď nabehneme na systém bez poriadku, tak potom to nás následne dobehne.
Moja mama zomrela ako 92-ročná a hovorila, zachovaj poriadok, poriadok zachová teba. To znamená, že keď dodržiavaš pravidlá, tak v čase, kedy nie si buď osobne schopný alebo spoločnosť sa dostane do ťažkostí, tak práve tie pravidlá a poriadok uchová spoločnosť v správnom chode. Čiže ja to vítam a práve trošku mám kritiku k predchádzajúcej vláde, že vlastne robila práve, oni píár, všelijaké akcie, tlačovky a podobne a tento legislatívny proces opomínala. Pretože tuná keď niekto z našich kolegov z opozície hovorí o nejakom zákone, o špicľovaní, tak ja poviem presne to, čo povedal kolega Grendel, podľa seba súdim teba. Pretože to je ich prvá vec, ktorá ich napadla, že tuto ideme špicľovať, ale tuná my ideme chrániť nás, našich rodičov, naše deti, rodinu, aby sme neochoreli, aby sa nestalo to, čo vidíme v Taliansku, Španielsku a nakoniec asi aj vo Veľkej Británii. Tak toto nie sú do budúcna nastálo opatrenia, sú to na čas trvania tejto pandemickej krízy, ale je to nevyhnutné na ochranu nás.
To, že vy ste robili rôzne opatrenia a chválite sa, že aké to bolo super. Nuž áno, sa urobilo z núdze cnosť, pretože to ani nebol tak strach z toho ochorenia, ale skôr z toho, že naše zdravotníctvo to nezvládne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.3.2020 13:44 - 13:46 hod.

Anna Zemanová Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Ja by som sa chcela vyjadriť k dvom veciam, čo ste povedali, pán kolega Susko, a síce ohľadom voľby a odvolávania členov Súdnej rady za vládu a parlament. To vôbec nie je vecou súdnych samospráv, ale je to výlučne vecou vlády a parlamentu. A keď sa takto vláda rozhodla, tak jednoducho ten návrh dala, asi vie prečo a z akého dôvodu.
A čo sa týka, vy ste dali poznámku, že mal byť tento návrh zákona prerokovaný aj vo výbore pre ľudské práva a národnostné menšiny. Nuž, tak tento výbor nemohol byť zriadený zatiaľ, pretože nebol zvolený jeho predseda. A je to chybou vás, opozície, že ste sa nedohodli a nedali ste kandidáta na predsedu tohto výboru, ktorý by získal dôveru tejto snemovne. Takže, prosím pekne, pozerajte na seba a dohodnite sa vy v opozícii, aby bol navrhnutý taký predseda tohto výboru, ktorý si získa dôveru.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.3.2020 17:43 - 17:44 hod.

Anna Zemanová Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Ja teda som si dala teraz presne tú námahu a som si nanovo tiež preštudovala, že o čo sa to dopĺňa. Tak tuná naozaj ide, § 63 telekomunikačné tajomstvo, písmeno a) hovorí o obsahu prenášaných správ. Ale to písmeno a) tu v návrhu zákona na to sa to nevzťahuje. Čiže to je naozaj len o lokalizačných údajoch, a teda informácie podľa bodu b), súvisiace údaje komunikujúcich strán. Čiže nejde o obsah, to, čo sa tu obávate, o čom rozprávate, o čom dávate tlačové správy. Takže netreba sa naozaj obávať. Je to jasne povedané, že čo je telekomuni, na čo sa to vzťahuje, sú to písmená b), c), d) § 63 odsek 1. Prosím, pozrite si to, aby sme sa bavili k veci.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.3.2020 16:34 - 16:35 hod.

Anna Zemanová
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 24.3.2020 12:40 - 12:40 hod.

Anna Zemanová
Ďakujem pekne za slovo, pán predseda. Chcela by som poprosiť o zjednanie nápravy vzhľadom na to, že nejde pripojiť sa na internet ani cez wifi sieť, ani priamo cez kábel, tak počas prestávky aby bola zjednaná náprava.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.3.2020 11:39 - 11:41 hod.

Anna Zemanová Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Pán poslanec, treba, aby ste aj vy rešpektovali rozdelenie hlasov v pléne teraz Národnej rady, že jednoducho teraz je opätovne vaša strana v opozícii a mali by ste vy spolupracovať s vaším opozičným partnerom SMER-om a dohodnúť sa, treba rešpektovať aj pomery, aké sú, jednoducho tie pomery počtov sú, aké si voliči, občania tejto krajiny zvolili, a vychádzajú počty tak, ako sme ich navrhli a odsúhlasili v Národnej rade. Tie počty štyroch poslancov a jednoducho patria tri hlasy, tri podpredsedovské miesta podľa počtu parlamentného zastúpenia v koalícii, jeden pozícia. Je na vás, aby s vaším opozičným partnerom SMER-om sa dohodli, kto bude navrhnutý. A je to neštandardné, že opozícia teraz dala dva návrhy za podpredsedov. Nie je to protizákonné, ale je to minimálne neštandardné.
Skryt prepis