Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

9.12.2020 o 17:16 hod.

Mgr.

Gábor Grendel

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.1.2021 15:46 - 15:48 hod.

Gábor Grendel Zobrazit prepis
Budem opäť reagovať len citovaním a skúsim čisto vecne bez nejakých emócií. Pán poslanec tiež reagoval na kritiku Ruskej federácie, ale tak neviem, či ste čítali obidve tie stratégie a či ste ich čítali celé, lebo, áno, táto obranná stratégia hovorí, že vychádza z bezpečnostnej stratégie a v bezpečnostnej stratégii sa píše toto: "Slovenská republika má záujem rozvíjať dobré vzájomné vzťahy s Ruskou federáciou. Rusko je dôležitým účastníkom a partnerom pri riešení medzinárodných hrozieb a výziev. Zároveň však svojím konfrontačným prístupom vo vojenskej bezpečnostnej a politickej oblasti predstavuje hlavnú výzvu pre bezpečnosť nášho euroatlantického priestoru." Hlavnú výzvu, nieže je agresor a neviem čo ešte. Je to veľmi diplomaticky napísané a je to vyvážené. Píše sa tu o záujme na rozvíjaní dobrých vzťahov a o partnerstve. Takže, keď hovoríte B, bolo by korektné, keby ste k tomu povedali aj to A, pretože v tej stratégii to A tam je.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.1.2021 15:28 - 15:30 hod.

Gábor Grendel Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec, ja na vás nezvyknem veľmi reagovať a koniec koncov tie výhrady, ktoré ste spomínali v rozprave, boli skôr adresované pánovi ministrovi obrany a všimol som si, že vynaložil dosť veľa energie na to, aby si napísal poznámky, takže predpokladám, že bude na vás reagovať a na tie vaše pripomienky, ale jednoducho aspoň na jednu, jednu faktickú vec musím. Vy ste tu predviedli takú ukážkovú manipuláciu pri jednej vašej výhrade, že to nemôže zostať bez slov, pretože ľudia, ktorí pozerajú prenos, predpokladám, že väčšina asi nečítala tieto strategické dokumenty a vy ste teraz z obrannej stratégie zacitovali zo 6. strany bod 26 o tom vesmíre. A síce ja to zopakujem: "Slovenská republika podporuje iniciatívy NATO a EÚ smerujúce k minimalizácii hrozieb a využitiu príležitostí, ktoré vytvára vesmír." A tu ste prestali citovať a začali ste zosmiešňovať tento bod tejto stratégie prirovnávaním k hviezdnym vojnám a prišlo vám to strašne smiešne. Ale vy ste nedočítali celú vetu. A to je dosť dôležité. Takže ja to urobím pre tých ľudí, ktorí nečítali tie dokumenty. Takže: "a využitie príležitostí, ktoré vytvára vesmír, na podporu vojenských činností najmä v oblasti spravodajstva, navigácie a komunikácie." Ja neviem, v akej dobe žijete vy, či nepoužívate mobilný telefón, ale voláte len na pevnú linku, keď napríklad obvolávate členov alebo bývalých členov vášho predsedníctva, či faxujete, alebo namiesto mailov používate listy a pohľadnice, ale jednoducho žijeme dobu, kedy spravodajstvo, navigácia a komunikácia sú úplnou samozrejmosťou každodenného života.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 27.1.2021 14:20 - 14:23 hod.

Gábor Grendel
Otváram rozpravu, do ktorej som dostal 2 písomné prihlášky. Za poslanecký klub ĽSNS pán poslanec Kotleba a ešte potom za tento istý klub pán poslanec Mizík, ale najprv sa hlásil pán podpredseda Národnej rady Šeliga a po ňom ešte pán spravodajca Krúpa.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.1.2021 17:56 - 17:58 hod.

Gábor Grendel
Tri faktické poznámky na vystúpenie pána poslanca Borguľu. Končím možnosť prihlásiť sa s faktickými.
Ako prvý pán podpredseda Národnej rady Juraj Blanár.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.12.2020 9:58 - 10:00 hod.

Gábor Grendel
Pani poslankyňa Vaľová.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.12.2020 9:56 - 9:56 hod.

Gábor Grendel
Pán poslanec Kotleba s faktickou poznámkou.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2020 17:16 - 17:18 hod.

Gábor Grendel
Pán poslanec Kéry s faktickou poznámkou.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2020 17:13 - 17:14 hod.

Gábor Grendel
Pán poslanec Erik Tomáš.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.12.2020 11:46 - 11:47 hod.

Gábor Grendel
Pán poslanec Jarjabek s faktickou.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 4.12.2020 11:25 - 11:29 hod.

Gábor Grendel
Ďakujem.
Pán poslanec Kremský bol jediný ústne prihlásený do rozpravy. Vyhlasujem rozpravu za skončenú.
Chce zaujať stanovisko pani ministerka? Nech sa páči.
Skryt prepis