Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.4.2020 o 15:29 hod.

Ján Krošlák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.5.2020 14:58 - 15:00 hod.

Ján Krošlák Zobrazit prepis
Marečku, veľmi pekná správa, veľmi pekne si to povedal, tak decentne.
Pán Mitrík, ja vám gratulujem, vy ste vlastne vystavili úmrtný list s pitviacou správou minulej vláde. Tak krásne ste to tam rozpitvali všetko. Tie výrazy, nehospodárne nakladanie s financiami a majetkom štátu, došlo k skutkom, ktoré vykazovali znaky nezákonnosti, uzatváranie zmlúv bez preukázania transparentného verejného obstarávania, nekompetentné, nedostatočné, neefektívne riadenie štátnych podnikov, nedostatočná ochrana verejného záujmu, to sa tam opakuje dokola, dokola, dokola, každá tretia strana. Tá správa je výborná a je dôkazom toho, že ľudia sa prestávajú báť, tak ako vidíme každý deň v televízii, že policajti sa prestávajú báť vyšetrovať, tak aj úradníci v kontrolných orgánoch sa prestávajú báť vyšetrovať a potom to aj napísať do správy.
Pán Mitrík, chcem vám povedať, že vo vašom úrade sa ešte dlho prepúšťať nebude. Skôr si myslím, že budete musieť prijímať nových zamestnancov, pretože máme pre vás pripravené ešte rôzne koláčiky v podobe pozemkového fondu, v podobe TIPOS-u a s Karolom sme sa teraz pozreli trošku na financovanie športu v poslednom období a máme tam pre vás jeden 130-miliónový balíček tiež na pozretie.
Ďakujem vám. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.4.2020 15:29 - 15:30 hod.

Ján Krošlák Zobrazit prepis
Jožko, obdivujem ťa, ďakujem za slovo, obdivujem ťa za tento výkon. My ti vôbec nezazlievame, že nejaká časť toho príhovoru nebola k téme, pretože to, od prvého zasadania Rady sa s tým stretávame po každýkrát, že väčšina vystúpení poslancov opozície vôbec neni k téme, čo sa týka, keď sú v rozprave. Ale polovička tvojho vystúpenia, ti musím povedať, bola ako z duše celého poslaneckého klubu OĽANO.
Hovoril si za nás všetkých, za nás všetkých, tak za to ti ďakujeme.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.4.2020 19:21 - 19:23 hod.

Ján Krošlák Zobrazit prepis
No, ďakujem za slovo. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Pellegrini, Peter, podpredseda NR SR
Keby možno, tak nie si opierať...

Krošlák, Ján, poslanec NR SR
Škoda, že tu, škoda, že tu neni... Jasné. Škoda, že tu neni pán Fico, že odišiel, lebo ja som sa mu chcel pozerať do očí, keď to budem rozprávať.
Ja som si tak spočítal hlasy, ktoré volili nás koalíciu, ktoré volili PS/SPOLU, ktorí volili KDH, a prihodil som k tomu aj hlasy kotlebovcov, lebo myslím si, že títo voliči, bolo ich okolo dva milióny, ani sekundu neuvažovali nad tým, že by volili Fica alebo SMER, proste rozhodovali sa iba medzi nami. Tieto 2 mil. ľudí ho nemôžu ani cítiť!
Chcel som sa ho spýtať, keby tu bol, že teraz, keď prišiel o ochranku, že ako sa cíti, aký má pocit z toho po toľkých rokoch v politike, že teraz keď vyjde bez ochranky von niekde do reštaurácie alebo do kina a ľudia (reakcia z pléna), ľudia, ktorí ho nemôžu ani cítiť, že môžu si po ňom hodiť vajíčko alebo paradajku. Ako to bude riešiť teraz bez tej ochranky, lebo taká je realita. Po toľkých rokoch, čo je v politike, 2 mil. ľudí ho nemôžu ani cítiť.
On si vôbec nezobral k srdcu to, čo tu povedal pán Sulík hneď na prvej schôdzi, prečítal mu to, jak sa vysmieval Dzurindovi s Miklošom, že mali dávno odísť z politiky po tom vládnutí, on si to vôbec nezobral k srdcu. Nechcel by som byť v jeho koži. Naozaj by som nechcel byť v jeho koži po toľkých rokoch, jak on sa búcha po hrudi, že čo on všetko spravil, že 2 mil. ľudí, nechcem povedať, že ho nenávidí, to je silné slovo, ale ho nemôže ani cítiť.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis