Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.4.2020 o 10:24 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.4.2020 10:24 - 10:24 hod.

Jozef Pročko
Tak, pán Kotleba, toto bola, aby ma počúval. Dajte si to rúško, pán Kotleba, prosím vás. Toto bola, môžte mi vrátiť čas, prosím vás?
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.4.2020 18:30 - 18:31 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán Pellegrini, táto koalícia vám teraz tak naložila a ja musím povedať, že vás chcem obhájiť. Naozaj obhájiť. Čo chcete, koalícia, od pána Pellegriniho, ktorý povedal, že táto republika potrebuje silného, silného premiéra? Prečo mu nakladáte, keď sám povedal kedysi, keby som mal tú moc, tak tu urobím harakiri? Pamätáte si tú fotografiu, keď mu Fico ukázal, kde je jeho miesto? Pamätáte si to? Čo chce on, aké harakiri robiť, keď mu Fico dovolil a kúpil mu taký malý mečík svietiaci, s ktorým sa mohol hrať? Prečo mu nakladáte, keď síce mohol sa fotiť na traktoríku, fotil sa v lietadielku, fotil sa v kroji s fujarkou? Ale čo mu nakladáte, keď chudák mal taký krátky, také krátko vodítko, že nemohol robiť nič okrem toho, že si zavesil závesy vo svojej kancelárii?
Ja vás obhajujem a naozaj, pán Pellegrini, vy ste nemohli nič. Váš gazda vám to zakázal a prikazoval vám, čo máte robiť. Ja vás obhajujem a je mi vás ľúto.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.4.2020 15:40 - 15:42 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pán poslanec Suja, tak ako sa vy rozumiete ťažbe zlata, ja sa rozumiem odbornejšiemu životnému (povedané so smiechom) prostrediu. Ja som osem rokov robil poslanca životného pro..., mal som na starosti životné prostredie, každý rok sme dvakrát pozbierali okolie, zákon o životnom prostredí mám prečítaný. Nie som odborník, ale naozaj som aktívne pôsobil.
Pán Tomáš, milý Erik (povedané so smiechom), ty si ešte v žiadnej (povedané so smiechom) diskusii nevystúpil k téme. Ty si mi povedal, že: „Jozef, toto je také politické divadlo, čo tam robíme.“ To si mi povedal, milý Erik!
Pán Tkáč, ja som nezabudol, že skončili, že skončili voľby, ale vy ste to za..., nezabi..., nezabudli. Vy tu robíte politickú kampaň, vystupujete si ku každému vystúpeniu, robíte politické divadlo.
Pán Kéry, vy tu rozprávate o Ruskovi. Vy ste futbalový rozhodca, že? Viete, kde je najviac korupcie? Viete kto? Futbaloví rozhodcovia. Takže nebudem to radšej rozprávať.
Pán Kuffa, vy ste sebestatočný? No ako super, ja som tiež statočný človek (povedané so smiechom).
No a, pán Mazurek (povedané so smiechom), tak na vás som si nechal najviac času. Pán Mazurek... Odišiel, pozrite, zase išiel sedieť dole do poslaneckého klubu, my tu rokujeme, poslanec Mazurek si ide sadnúť. Možno tam posilujú, lebo viete, že mali, na VÚC-ke mali dole posilňovňu? Viete o tom? Viete, že? (Ruch v sále.) Všetci, všetci, všetci (povedané so smiechom) poslanci tam robili, a keď tam bol Kotleba a ostatní, tak si dole zaposilovali. Ja teda možno sa vrátim k tomu, čo som robil. Ale k čomu sa vráti pán poslanec Mazurek? Čo myslíte, čo bude robiť? Posilňovať? Chodiť do, kulturistiku bude robiť?
Páni, ja som veľmi rád, že som vystúpil. Ja vás prosím o spoluprácu. Naložili ste mi riadne, ďakujem (povedané so smiechom) vám veľmi pekne. Ja vás prosím, nerobte tu politický marketing, ale pomáhajme spolu Slovensku. O tom bolo moje vystúpenie.
Ďakujem vám. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 7.4.2020 15:09 - 15:17 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Milé kolegyne, milí kolegovia, toto vystúpenie chcem venovať pánovi Kuffovi. (Smiech v sále.) Tešil sa na mňa, kedy vystúpim, spýtal sa ma (povedané so smiechom), kedy vystúpim.
Teraz vážne. Prosím, toto vystúpenie moje bude venované špeciálne životnému prostrediu a tomuto zákonu, pretože osem rokov som ako poslanec obecného zastupiteľstva v mojej rodnej obci mal na starosti životné prostredie. Poprosím, môžte poprosiť, aby nekomentovali, že som odborník. Prosím vás veľmi pekne. Môžem vás poprosiť? Pán Suja, môžem vás poprosiť?
Ďakujem. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan podpredseda NR SR
Páni poslanci. Páni poslanci, ukľudnite sa.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Môžte mi vrátiť čas? (Reakcia z pléna.) Môžte mi vrátiť čas, prosím vás?
(Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Vráťte čas pánovi poslancovi.
A prosím, kľud v sále.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
A, pán Kotleba, ja vám netykám, netykajte mi, prosím vás. Dobre? Ďakujem.
Ešte raz. Osem rokov som robil poslanca, ktorý má na starosti životné prostredie. To, čo tu dvanásť rokov robila vláda SMER-u v životnom prostredí, bola katastrofa. Žiadne zákony, ktoré by naozaj to životné prostredie nejakým spôsobom zlepšovali, nebolo, nebolo, nebolo tu naozaj nič. Nič. Tie samosprávy sa opierali sami o seba, pomáhali si sami sebe.
Áno, problém obrovský sú, sú fľaše umelohmotné, ktoré vyhadzujú nezodpovední občania, obrovské problémy, sami dobre viete, ako v osadách končia tento, ako končí tento odpad. Tie osady sú pri potokoch a pri riekach. Toto všetko, všetko splavujú naše vody a ide to svojím spôsobom s Božou pomocou tam, kde to nemá ísť. Zákony, ktoré teraz pripravuje táto vláda, nechcú poškodiť Slovensku, práve naopak.
A to, že sa oháňate, milí smeráci a kotlebovci, koronavírusom a že hovoríte, že táto vláda zakrýva za koronavírus svoje kšefty, je také bohapusté klamstvo a taká, taký politický marketing, ktorý tu od začiatku predvádzate. Už som to tu dnes hovoril, vy, prihlási sa jeden poslanec kotlebovský a druhí mu robia ňuňuňu-ňuňuňu. Žiadne riešenia, nič! Nič! A pomoc, rozprávate o pomoci a nič nerobíte, nič iné, len politicky tu robíte z tejto vlády zlodejov. A ešte nič neurobila, táto vláda za 12 alebo 13 dní urobila viac ako Fico za celé obdobie. Všetci dobre vieme, čo sa tu dialo, ako sa kšeftovalo. A ešte sa a ešte sa stále kšeftuje, ešte pohrobkovia SMER-u robia zle, stále robia zle! A všetci to vieme! A čo robí, čo robí opozícia?! Čo robí Fico? Spravia si tlačovku, kde všetko je zlé. Všetko je zlé. Fico mal 100 dní, mal 100 dní na to. Koľko má Matovič? 100 minút? A robíte z nás idiotov, vysmievate sa?!
Ja som v živote nevidel také niečo, keď vystúpil kolega Šefčík, ako ste sa tu správali! Aké vulgarizmy ste púšťali, aké sprosté slová ste púšťali. Ja som osobne zažil na chodbe pána poslanca, ktorý mi nadával do odporných slov, a čo si to ja predstavujem. No ja mám svoj názor a ja si vyprosujem, aby ste sa ku mne takto správali. Ja sa k vám tak nesprávam. Táto vláda jednoznačne počas svojho pôsobenia naozaj sa snaží obmedziť dôsledky koronavírusu a nerobí, nerobí si kšefty, ale práve naopak, v týchto ťažkých podmienkach sa snaží zachrániť túto republiku a ľudí, ktorí to potrebujú. Vy tu rozprávate o tom, prihlásite sa, musíme zachrániť mladé rodiny, musíme zachrániť tých, zachráňme tých, zachráňme tých! No ako ich zachránime?! Dajte jedno riešenie! Pomôžte. A potom sa prihlási ďalší a povie: Tak to je správne, zachráňme rodiny, zachráňme rodiny! Robíte si politický marketing a videjká si potom dávate na Facebook a rozprávate, akí ste skvelí a fantastickí!
Ja chcem len povedať všetkým vám a ja vás prosím, prosím vás, ja som človek, ktorý založil spoločnosť, máme reštauráciu, ktorá tiež dáva do skla tieto, zariadenia triedime. Ja keď stadiaľto odídem, tak mám ísť kde, viem sa o seba postarať, ale keď sa na vás tu pozerám niektorých, tak tu robíte, viete čo, sednete, sedíte a rozprávate bludy len preto, aby ste ten plat skvelý, o ktorom rozprávate, dostali. Ale aby ste ten plat, ktorý ste dostali, ktorý máte skvelý, a aby ste sa ho vzdali, keď sa chcete vzdať, o všetkých, tak to nespravíte! To je také, farizejstvo! Neskutočné! Neskutočné! Tak to keď myslíte dobre, tak sa toho vzdajte.
Ja by som chcel naozaj úprimne podporiť nielen tento zákon, pretože pred voľbami sme všetci rozprávali o tom, ako majú občania právo sa zúčastňovať na rozhodovaní štátu, a ja som sa ako občan sem zapojil, ja nechcem byť politik, ja chcem byť verejný činiteľ, ktorý sa bude snažiť pomôcť tejto vláde svojím konaním. Nechcem kšeftovať, neprišiel som si tu robiť kšefty, neprišiel som rozdávať bagre svojim blízkym za jedno euro. Ale tento zákon jednoznačne aj teraz chce pomôcť občanom, aby sa zapojili do toho celého procesu.
Mne je ľúto, ak teda naozaj ste nedostali ten zákon, neviem, na prerokovanie, to, to, to mi je fakt ľúto, lebo proti tomu som, ja som za spravodlivosť a som za to, aby každý mal právo sa vyjadriť, ale vyjadrujte sa, prosím vás veľmi pekne, naozaj tak, ako, ako vám to káže svedomie, nie tak, ako vám to káže Robert Fico, ktorý sem príde. Ja keď ho vidím, ako tu rozhadzuje rukami, ako si z vás spravil svojich poslíčkov, to je katastrofa, neskutočná katastrofa! A takto tu to fungovalo 12 rokov. Robo porozdával svojim blízkym peniažky a blízki držia hubu a krok! Ale ja nemusím, ja som slobodný človek, nikdy som od tejto vlády nedostal nič, všetko som si urobil svojimi, svojimi rukami, nekšeftoval som v Čistom dni.
Takže vás chcem poprosiť naozaj o podporu tohto zákona, ktorý jednoznačne, ale jednoznačne chce pomôcť. A nielen tento zákon, ale všetky zákony, ktoré sú v tomto skrátenom legislatívnom konaní, nie sú proti Slovákom. Ani proti jednému Slovákovi. Aj mne ľudia píšu, ja mám naozaj stránku, ktorá má obrovskú sledovanosť, a píšu mi a prosia o pomoc, lebo nemajú tí ľudia možnosť, sú ľudia, ktorí boli dlhodobo na úradoch práce, sú tam ľudia, ktorí majú obrovské problémy, ale snažíme sa im pomôcť. Nielen, nielen slovami, ale snažíme sa im pomôcť naozaj skutkami a činmi a tým, čo sa tu deje. Ak ste si tak, ak si takto predstavujete to, tu ďalšie pôsobenie v parlamente, tak sa budem tešiť, pretože sa tu niektorí budú naozaj prihlasovať, budú si robiť politický marketing, budú klamať a budú si robiť tlačovky.
Ale ja chcem poprosiť vás všetkých doma, ktorí teraz pozeráte, ak je toto živé vysielanie, prosím vás, zamyslite sa nad tým, čo sa tu dvanásť rokov dialo. Kto vás dvanásť rokov okrádal, kto zarábal na všetkom, na každom jednom štátnom kšefte?! A toto, toto chcem, aby sa tu skončilo, aby tu naozaj konečne začali vládnuť občania, a nie aby sme boli sluhovia nejakej politickej strany!
Ďakujem veľmi pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.4.2020 11:49 - 11:51 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Škoda, že pán Kotleba odišiel, nemôže si vypočuť tak to, čo mu chceme povedať, žiaľbohu.
Len chcem povedať jednu veľmi dôležitú vec, že, pán Kotleba, vy ste, naozaj súhlasím s vami, máme naozaj pekné platy, vy ste tu navrhli, navrhli ste tu zníženie našich platov. My poslanci OĽANO sme naozaj už pred vami vtedy prijali rozhodnutie veľmi vážne a ja si myslím, teda keď niekto myslí niečo vážne, smrteľne, keď navrhne takéto zníženie a potom to neurobí, ja som čakal od vás, páni poslanci Kotlebovci, že vy poviete, áno, my sa toho vzdávame, my, tých 33 %, lebo chceme ukázať Slovensku, akí sme my čestní, spravodliví. No vy ste to nespravili! Tak tiež chcem povedať, že verím, že tiež prispejete do toho fondu, že prispejete.
A vy ste to, pán Kotleba, povedali, že sa tu správate ako Hus. No ja iného vodcu som takto videl kedysi rozprávať, a tieto vaše politické videá, čo si tu dávate, kotlebovci, prihlási sa niekto z vás a vzápätí sa prihlási ďalší kotlebovec, a ňuňuňu, ňuňuňu, ňuňuňu, Marian, ňuňuňu, ňuňuňu. A potom si to púšťate na svojich stránkach, akí ste skvelí, fantastickí, ako chcete všetko pre tento národ, ako zlé banky, zlí ľudia, zlí poslanci sú proti vám.
Ja si myslím, že pán Kotleba odišiel sa vydýchať, pretože tento herecký výkon, čo tu predviedol, to bolo niečo úžasné, ale na hereckých skúškach by neprešiel, lebo by ho vyhodili, lebo to bolo tak falošné. A tak klame ľudí a tak klamete ľudí, zavádzate ich, pretože toto, čo tu robíte, nie je vôbec pre ľudí, ale vy ľudí strašíte. Vy ľuďom ukazujete vašu pravú tvár, Kotlebovci.
A nehnevajte sa, nie pomoc, ale politický marketing, ktorý doteraz robíte, toto tu ukazujete.
Ďakujem veľmi pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.4.2020 19:50 - 19:52 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán Kotleba, ja som nikdy v živote nikoho nepodviedol a všetky dohody, ktoré sú, som vždy dodržal. Aj vy máte vo svojom, vo svojej poslaneckej aréne ľudí, s ktorými som spolupracoval, a vedia, že dodržujem dohody. Tu je toľko smerákov, s ktorými som spolupracoval, a vedia, že dodržujem dohody, nikdy som to neporušil.
Máte dohodu. Teraz ste pred chvíľou povedali, že nebudete robiť podržtašky, keď to nebudete vy. To znamená, keď to bude Šimko a keď to bude, čo ja viem, Kuffa, tak to sú podržtašky?
Dajte šancu, pán Kotleba, dajte šancu. Ja vám hovorím, navrhnite niekoho iného. Prečo sa navrhujete za každú cenu vy? Pán Kotleba, ja by som na vašom mieste sa už nepchal teda do tej funkcie, keď vidím, že ma nechcú, a dám šancu ďalšiemu kolegovi. To by som urobil ja.
Ale toto je ten politický marketing, ktorý tu predvádzajú smeráci a ktorý tu predvádzate vy. Jednoducho, opäť Kotleba, opäť Blaha, opäť Kotleba, opäť Blaha. Zlí poslanci nás nevolia, pozrite, občania, toto je tá demokracia?!
A chcem povedať jednu vec. Pred chvíľou hovoril Erik Tomáš úplne od veci, pán Pellegrini ho vôbec, vôbec ho nezastavil, tak ja vám poviem, pán Kotleba, kedysi u mňa spieval, kedysi u mňa spieval jeden pán aj s jedným ďalším politikom, mladí, sľubovali, prosili, ako to tu bude dobré, povedali, aký som skvelý. Teraz ma tak zhadzujú.
Viete, pán Valášek, pochváľ psa, oserie ti chvost. (Reakcie v sále.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.4.2020 19:25 - 19:27 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Páni poslanci z opozície, vaše požiadavky budú naozaj rešpektované. Na našej, našom spoločnom stretnutí nášho klubu sme sa dohodli, že budete mať všetky tie veci, ktoré máte. Pán poslanec Tomáš je toho najväčší dôkaz. Nebola veľká zhoda, ale som povedal, nech sa páči, prosím vás, veď to majú mať.
Škoda, že tu pán poslanec Fico nie je, asi sa bojí, išiel asi naozaj dozadu, keď nemá tu ochranku. Poprosil by som, pán Galis, ja chcem dopovedať... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Pellegrini, Peter, podpredseda NR SR
Poprosím kľud.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Ďakujem veľmi pekne. Ďakujem.
Máte to. Naozaj to budete mať. Všetky podmienky budú dodržané. Ale vy čo robíte, pán poslanec Fico? Stále a opakovane dávate toho istého. Aj vy, páni z ĽSNS, akceptovali sme vám všetkých tých, ktorých ste sa dohodli, že budú od vás. Ale keď jednoducho tuná vidíte, že nebudeme týchto ľudí voliť, tak prečo ich stále dávate? Veď dajte nejakých iných a budeme ich akceptovať, pán poslanec Fico.
Toto, čo bude, a ja vám to poviem úprimne, ja si myslím, že neprezradím nejakú vec, jednoducho my chceme, aby fungovali tie kluby. Aby fungovali. (Reakcie z pléna.) A potom... Výborne, pardon, ospravedlňujem, pardon, jasné.
Budú fungovať a potom si tam znovu navrhne svojich predsedov, lebo ja poviem, že tí naši sa určite vzdajú potom, tí predsedovia, a budete mať tie výbory opäť k dispozícii.
Ale vás chcem poprosiť. Po-pro-siť. Navrhnite tam ľudí, ktorí naozaj tie výbory budú viesť a ktorých budeme my akceptovať. To je demokracia. Želám vám dobrú voľbu.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.4.2020 15:05 - 15:06 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán poslanec Tomáš, neexistuje deň, neexistuje hodina, aby som sa neinformoval alebo niektorí moji kolegovia o pomoci pre občanov Slovenskej republiky. Môžem vás ubezpečiť, pán poslanec, že chceme pomôcť všetkým, všetkým Slovákom bez rozdielu, bez rozdielu, či pracujú vo veľkom závode, či pracujú v malom závode, či sú to súkromníci alebo sú zamestnanci. A musím takú malú poznámku, vy ma poznáte, pán poslanec, veľmi dobre a viete o mojej pomoci, takže verte mi, že nikto z nás, a ja si myslím, že ani tuná z tých pár smerákov, prepáčte smeráckych poslancov, nechce zle a chceme pomôcť všetci. Ja len chcem tak ľudsky, tieto vystúpenia vaše sú naozaj skvelé, ale taký politický marketing, neskutočný. Erik, veľmi dobre vieš, že chceme pomôcť. Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.3.2020 16:33 - 16:34 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pán poslanec Kuffa, prosím vás pekne, ja som nechcel hovori, ale keď ste pred chvíľou pána poslanca Kazdu dali dole, tak toto vaše vystúpenie bolo presne o tom istom. Ja neviem, o čom bolo. Hovorili ste dlho a vy, pán poslanec, ste na prvej schôdzi dali hlasovať o tom, aby sme tu neboli dlho pretože tu sedíme v jednej miestnosti. Vy sa tu stále hlásite ale ja som z vášho vystúpenia ešte nikdy nepočul niečo konkrétne. Takže keď, viete, hovoríte o tom, že máme tu sedieť krátko a potom ako farizej tam sedíte a rozprávate takto dlho. A popritom ešte hovoríte o pýche a pána poslanca Kazdu ste takýmto spôsobom, nováčika, zhodili. Viete nie všetci majú tú energiu vystupovať. Hovoríte o pýche, teraz ste predviedli to, čo negujete. Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis