Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.4.2020 o 11:23 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.5.2020 9:38 - 9:40 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem. Jednu vec chcem povedať. Ja od roku 2000, naša nezisková organizácia, pomáhame ľuďom osvojiť si, adoptovať si deti a povedať, že homosexuálne páry u nás na Slovensku nevychovávajú deti, nie je pravda, pretože vaša legislatíva umožňuje jednu vec, a to je, že ste sám, žijete ako sám, nemáte partnerku, nemáte družku, nie ste v žiadnom vzťahu a požiadate o adopciu. Po čase vám, samozrejme, keď spĺňate všetky tie náležitosti, ktoré sú tu, a veľmi, naozaj to musím povedať, že sa skúmajú všetky veci okolo vás, či, či máte, teda či viete vytvoriť predpoklady, skúmajú sa vaše osobnostné, urobia sa psychotesty a tak ďalej a tak ďalej, a keď získate túto možnosť, tak si môžete adoptovať dieťa. Vychovávate to dieťa a teraz máte partnera a žijete s tým partnerom.
Toto tu už je. A ja absolútne súhlasím s pánom Dostálom, že, viete, nezávisí od toho, že či ste homosexuál alebo či ste v riadnom zväzku, ale keď ste dobrý človek, dobrý človek, tak naozaj aj homosexuáli dnes už vychovávajú deti a nemôžte im ho zobrať, lebo to dieťa jednoducho, jednoducho je tak vychovávané. A štát mu to umožnil. To znamená, že tu je ten problém, tu je ten problém, ak ho teda, ale ja nechcem povedať ani problém, ale tu je tá vec, ktorá už tu je. Toto tu už je.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.5.2020 19:19 - 19:21 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Aj vystúpenie pána Kotlebu a vystúpenie aj jeho kolegov bolo jasne zase čistý populizmus. Vybrali z každej strany jednu vetu.
Ja sa chcem naozaj, pani ombudsmanka, vám ospravedlniť. Vytrpeli ste si to. Ja si nemyslím, že vy ste ten netvor, ktorý chce zle. To niektoré vystúpenia tu boli, mne bolo ľúto, lebo naozaj sa správali k vám, ako vy by ste boli zodpovedná za tie nenarodené deti, ako keby vy by ste boli zodpovedná za, za všetko.
Ja si myslím, ja som v tej správe našiel veci, ktoré sa ani mne nepáčia, ale 90 % z tej správy bola o ochrane našich práv. A 25 rokov robím v treťom sektore a stretol som sa naozaj aj s problémami ľudí, ktorí nielen majú problém s orientáciou, ale aj s tým, či sú muž alebo žena. A to nie je problém toho, že to sú chorí ľudia. Je to problém naozaj veľmi široký, o ktorom sa treba rozprávať.
A ja si nemyslím, pán Kotleba, že vás nevolili homosexuáli. Podľa mňa aj vás volili homosexuáli, len sa boja. A tí homosexuáli majú svoje práva. Keď aj tu sedí nejaký homosexuál v tejto sále, aj on má svoje práva.
Takže práva ľudí, práva každého jedného človeka zakotvuje naša ústava. A, pán Kotleba, pán Mazurek a ďalší z ĽS NS, vaše vystúpenie proti pani ombudsmanke bolo strašné. Mne sa to nepáčilo, lebo to nebolo o tom, rozprávať sa a vytknúť, ale vy ste z nej tu spravili ne-tvo-ra. Ja sa vám za nich ospravedlňujem.
Pozrite, naši, naši, moji kolegovia vystupovali slušne a vecne.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.4.2020 17:02 - 17:03 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Romana Tabák vystúpila s tým, že naozaj pozitívne, pozitívne poprosila o spoluprácu a ukázala, že chceme riešiť veci pozitívne. Ale chcem povedať, Romana to mala veľmi ťažké, počuli ste, dvakrát musela prosiť, prosiť poslancov opozície, ktorí tu celý čas ani nie sú a keď prídu, tak namiesto počúvania vyrušujú a robia to, čo robia. Mne je ľúto, že to robil bývalý minister financií, ale takto sa to asi tu bude diať.
A ja chcem povedať na záver pozitívne, že my sme tu celý čas sedeli. OĽANO tu celý čas sedelo, počúvalo a áno, musím povedať, že naozaj, pán primátor Kežmarku, ja som si vás všimol, to musím zodpovedne, zo srdca povedať, vy ste skvelý človek, fakt, v tomto, sedeli ste tu, takže máte u mňa večeru v nemenovanej reštaurácii, nemôžem robiť reklamu. Ale chcem povedať, že naozaj oľaňáci, pozrite, sedeli sme tu a za celé OĽANO chcem povedať, v koalícii budeme takto sedieť a takto podporovať túto vládu.
Romana, fantasticky si to povedala. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.4.2020 11:48 - 11:49 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pán kolega Dostál, počas toho, ako ste hovorili, mi zvieralo žalúdok. Ja som sem prišiel do tohto parlamentu kvôli tomu, že som si v sobotu vypočul, ako Počiatek rozprával generálnemu prokurátorovi, že udr... dve miliardy a Fico mal z toho dostať polovicu a z toho ho ešte oklamali. Ja som veľmi rád, pán kolega, že si toto vypočul poslanec Pellegrini, premiér tejto republiky bývalý, ktorý dovolil, aby sa toto tu na Slovensku dialo. Ja som veľmi rád, že tu sedel ako predsedajúci teraz v Národnej rade.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.4.2020 9:46 - 9:48 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem. Ja súhlasím trošku, len sekunda, súhlasím s pánom Kollárom, že minúta naozaj nikoho nezabije, ale plnohodnotná minúta a nie minúta o ničom.
Pán Kuffa, vy ste v úvode povedali, že na sto; máte pero, aby ste si zapisoval? (Reakcia z pléna.) Netreba? Super, lebo nemáte čas na nič, viete? V úvode ste povedali, že na 120 strán je to krátky čas a nemáte čas si to naštudovať. Preboha, čo vy dva týždne robíte? Včera ste tu neboli v parlamente, nesedeli ste krátku chvíľu, predvčerom ste tu nesedeli, potom sa postavíte a poviete, to je taký krátky čas na 120 strán. Dva týždne je pre vás krátky čas? Pán Kuffa, ak potrebujete pomôcť (povedané s pobavením), tak ja prídem, prečítam vám to pomaly, pomaličky, aby ste to pochopili, tých 120 strán, pretože naozaj ja si myslím, že každý, tu v tejto sále kto sedí, tak za dva týždne tých 120 strán musí minimálne desaťkrát si prečítať. Takže ak potrebujete pomoc, veľmi rád a ochotne vám pomôžem.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.4.2020 16:47 - 16:48 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Milá pani kolegyňa, to, čo ste povedali, je absolútna, absolútna pravda, pretože súdnictvo je v neskutočnom, ale neskutočnej kríze, mne chodia denne stovky správ, kde sa ľudia sťažujú na to, že sa nemôžu domôcť svojho práva, ale čo chceme, keď nás tu a súdnictvo ovládali takí ľudia, ako sú Kočner a štátna tajomníčka.
Ja by som chcel len doplniť jednu vec, ktorú ste tam nepovedali, to sú prokuratúra. To je tiež niečo, čo tento štát právne ničí, pretože my tu máme prokurátorov, máme tu prokurátora, ktorý z niekoľko desiatok podaní nevyriešil ani jedno. Takže ďakujem veľmi pekne. Naozaj súdnictvo je niečo, čo tu treba nieže zmeniť, ale prekopať.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.4.2020 11:23 - 11:25 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán poslanec Pčolinský, ja som si vás pozorne, veľmi pozorne vypočul a absolútne musím povedať, že presne je to o tom, že táto koalícia začala v koronakríze také, takú, takú, taký vstup do, do vládnutia nemala ani jedna, ani jedna vládna koalícia. To, čo sa počas tohoto obdobia stihlo, stíha sa a ako sa pracuje, je niečo výnimočné, to môžem povedať.
Samozrejme, že sa robia chyby, samozrejme, že sa robia rôzne veci, ktoré sa nepáčia aj opozícii, ale kto nerobí, tak nerobí chyby, ale kto robí, tak tie chyby robí.
Viete, pán Pčolinský, vy ste tu dlhý čas, vy viete, ako pôsobí opozícia, a ja som sledoval dlhé roky opozíciu, ja som sledoval opozíciu a musím povedať, že opozícia za čias vlády pána premiéra Pellegriniho a Fica kritizovala ich kšefty. Táto opozícia nemá čo kritizovať, tak vyťahuje 20 rokov staré videá, vyťahuje to, že máte brata v..., v SIS-ke, vyťahuje staré veci. Keď jedinú jednu vec vytiahnu na nás, ktorá bude naozaj korupčná, tak nech sa páči. Ale ĽSNS počas predchádzajúcich štyroch rokov nevytiahla ani jednu jedinú kauzu na smerákov, ani jednu jedinú kauzu, len tu ticho šúchali nohami a bratríčkovali... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.4.2020 13:49 - 13:51 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ja počkám, kým si pán Blanár sadne, aby ho neodvalilo. Sedíte? Veľa zdravia k meninám, pán poslanec, veľa šťastia, veľa spokojnosti, nech vám Pán Boh dá všetko, čo v živote chcete, lebo je Juraja. A sedí tam ďalší Juraj, Juraj Krúpa, veľa zdravia, šťastia, nech nás, nech ukážeme tým... Aj Šeliga? Ježiš, Juraj, prepáčte. Všetkým Jurajom, ešte nejakému, takže to je len tak v úvode, veľa zdravia, páni.
No a chcem povedať, vy ste povedali v úvode, pán Blanár, že sme zalezení, že naši ľudia sú zalezení. Ja keď sa pozriem doprava, česť výnimkám, viete, kto je najviac zalezený? Jeden bývalý premiér, človek, ktorý tu 12 rokov drancoval túto republiku, ktorý je zalezený.
Včera mi jeden poslanec, teda nie poslanec, ale jeden kolega povedal, že mám naňho reagovať? Vybehne vonku, zabreše, zašteká. Mám na takého človeka reagovať? Súhlasil som s ním. A toto je vaša politika.
Ja chcem povedať, pozrite sa, koľko je tu nás z OĽANO, nezaliezli sme. Rozprávate tu o nás, že, že sme nekompetentní, že sme, že nemáme kompetencie, že sme amatéri, vyťahujú na nás videá 20-ročné, dehonestujú nás, ale nezaliezli sme. Práve naopak. Pozrite sa sem k nám.
Ja vám chcem povedať, že sa nebojíme. A chcem vás ubezpečiť, že vy určite, určite nebudete súhlasiť s PVV-čkom, ktoré tu je, ale my všetci, ktorí tu sedíme, plne podporujeme a chceme robiť a budeme robiť a nebudeme zalezení ako Robo Fico.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.4.2020 14:49 - 14:50 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ja musím povedať, že keď tu je pán Pellegrini, tak všetkých upozorňuje, aby boli k téme a tak ďalej, teraz ste počuli od témy celý tento príhovor, katastrofa. Ale to tak je. Od neho si to, pána poslanca, ktorého meno sa nevyslovuje, budeme musieť vypočuť tie jeho rozprávky: "a takto to je a takto to je". Ale poďme, ja idem k téme.
Pán poslanec Dostál, povedali ste, že nie sú tu zastúpené maďarské strany, ale ja chcem povedať, že OĽANO má až 14 % poslancov, ktorí, maďarsky hovoriacich a majú maďarskú národnosť, pán Kerekréti, Gyimesi, Pleštinská, Grendel, Čech, Szőllős, Halák, ktorí svojou činnosťou už teraz robia a myslím, že maďarskí občania majú silný mandát v strane OĽANO, veľmi silný. A poslanci Herák, Vaňová a Pollák, ja si myslím, že som ešte nezažil nikdy v histórii v žiadnej strane, aby traja rómski poslanci boli, čo je tiež veľmi silný mandát a veľmi silný, silné gesto alebo silný signál pre rómskych občanov, že naozaj táto vláda menšiny bude chrániť a ich záujmy obhajovať.
Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.4.2020 10:24 - 10:26 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Poprosím pánov, pánov poslancov Kotlebovcov, ktorí si celý čas robia to ňuňuňu, aby... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Pellegrini, Peter, podpredseda NR SR
53.
Nech sa páči, máte už plný čas.


Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Ďakujem, ďakujem, pán Pellegrini. Toto bola krásna ukážka toho, ako ateista zoberie Bibliu a bod po bode ju bude negovať, napríklad aj to, že sa Ježiško narodil v Betleheme. Išiel po bode, snívalo sa mu a bol z toho zmätený. Určite vám moji kolegovia vysvetlia iné veci, ale ja chcem povedať, prosím vás, pán Kotleba, hneď na vás v úvode. Otvorili sme prevádzky a každý jeden z nás, čo sme tu, určite svojou váhou bude presviedčať občanov, aby boli disciplinovaní, aby sme to zvládli, ale čo chceme, pán Kotleba, keď vy celý čas máte to rúško pod nosom. Čo chceme od vás, pán Kotleba, keď vy rozprávate o pokore a ukazujete ľuďom, ako sa správať. Ja keď stretnem pána Krúpu, napríklad v bufete a má to rúško tu pod nosom, prepáčte, pán Muňko, teraz ste si ho dal aj vy, že? Vy ste krásny príklad aj toho, ja si vás vážim, máte vek. Vy tu rozprávate, pán Muňko, o tom, prepáčte, musím to povedať, ospravedlňujem sa, že sme chorí. (Reakcie z pléna. Reakcia predsedajúceho: "Reagujte na pána Kotlebu, nie na pána Muňka.".) Jasné, dobre, jasné.
Takže prosím vás, prosím vás, naozaj vás prosím, pán Kotleba, dávajme si tie rúška a ukazujme tým ľuďom, že len osobným príkladom zvládneme túto situáciu.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis