Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.9.2020 o 15:33 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.9.2020 9:44 - 9:45 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pani poslankyňa, v prvom rade musím povedať, že s vami absolútne nesúhlasím, pretože ja keď som bol v zahraničí, tak mne nehovorili čeko, ale Jožko, možno ste sa mali predstaviť, Magdalénka že sa voláte, aby vám hovorili Magdalénka, a nie čeko. Chcem vám povedať, že nesúhlasím s vami absolútne, pretože ja som športoval, 18 rokov som robil atletiku a chodil som do Česka, do českej krajiny, do Českej republiky, s Čechmi som mal veľmi dobré vzťahy, naozaj vynikajúce, boli sme ako bratia a sme stále bratia. To, že vy nemáte Čechov radi, je váš problém a nesúhlasím s vami a prosím vás, nehovorte za nás, za poslancov, ako sa cítime. No ja sa necítim ako vy tam zelení mužíci, ja sa cítim úplne inak.
A na záver vám chcem povedať, ja som užasnutý. Z vás sa už stali historici, to znamená, že už Uhrík alebo nejaká vaša partička zelená už nemôže povedať, že nie ste historici, keď sa vás pýtajú, či bol Hitler fašista. Vy musíte odpovedať, lebo teraz toto, čo ste predviedli, a ako ste skvele našli tie argumenty, ako je vlastne Česko náš nepriateľ, tak vy ste dokázali, že ste všetci tam historici.
Takže ďakujem veľmi pekne a ja vás prosím ešte raz, nehovorte za mňa už nikdy v tomto parlamente. Hovorte za seba, za Sulanovú Magdalénu. Nie za mňa Joža Pročka.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 18.9.2020 13:40 - 13:42 hod.

Jozef Pročko
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.9.2020 15:59 - 16:01 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem. Ja som si pozorne vypočul, pán Blanár, čo ste hovorili, veľmi pozorne a chcem povedať, že tiež som človek, ktorý je expresívny, a tiež môj prejav je niekedy viac von ako dnu. Obidvaja – aj Jaro Naď, aj Juraj Krúpa – sú expresívni a ich prejav je viac von. Ale čo môžem povedať jednoznačne, je, že ten prejav nie je na základe toho, že by išli ubližovať, ale na základe toho, lebo ako ich obidvoch poznám, tak ich morálne hodnoty sú úplne inde, kde sú vaše, úplne inde.
Naozaj ako SMER a celá tá garnitúra, čo tu bola doteraz, ste robili také, ale také odporné svinstvá, že to je, že to je nechutné. A keď si predstavím vás, vás, ako ste tu teraz hrali divadlo, aký ste vy čestný a ako oni dvaja sú katastrofa, vy ste úžasný herec, úžasný herec! To, čo ste vy stvárali tam na župe a ako ste šafárili, to je niečo nechutné, nechutné.
Ale chcem povedať jednu vec na záver. Ja keď si predstavím týchto dvoch, keby bola tá vojna, tak oni sú v prvej línii. Ale keď si predstavím vás, tak videli ste film Tankový prapor? Toho takého zákeráčika politruka, čo riešil odporné veci. Takže, áno, majú ten prejav taký, aký majú, ale ich morálne hodnoty sa so smeráckymi absolútne, ale absolútne nedajú v ničom porovnať.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.9.2020 15:33 - 15:34 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pán Mizík, ja vás musím veľmi pochváliť. Na rozdiel od svojich kolegov boli ste úžasný. Naozaj na to, že ste nevedeli kedysi robiť s počítačom, ste predviedli také termíny technicusy, že ja som žasol a musel som si niektoré gúgliť. Ale fakt vás chválim. Vy mi pripomínate jedného môjho učiteľa na FTVŠ, ma učil, on bol, vedecký ateizmus, on bol skorej farár, potom sa stal z neho vedecký ateista, a keď prišiel ´89. rok, tak zase sa stal z vedeckého ateistu farár.
Vy keby ste žili v Amerike, tak je z vás Američan. Vy žijete na Slovensku, takže podporujete Rusov, a keby ste žili vo Vietname, tak neviem, podporujete možno Číňanov.
Ale ja vás musím pochváliť, naozaj vy ste boli tak úžasný a mne sa tak páčia vaše vystúpenia, že ja som váš veľký fanúšik. Ja sa vždy tak pobavím veľmi, ste super, úžasný, jedinečný, skvelý, fantastický! Ja vás mám strašne rád. Naozaj ste úžasný!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.7.2020 13:17 - 13:17 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pán Kotleba, pán Pčolinský, ja s vami absolútne súhlasím. Online hracie automaty áno, ale ja som hovoril o rulete. Hovoril som o, o, o, áno, v herniach, kde ty neskontroluješ, nevieš skontrolovať veci. Ja s vami absolútne súhlasím, a preto si mal, pán Pčolinský, také dobré podklady z online zisku, ale vy neskontrolujete v tej herni absolútne iné záležitosti. O tom ja hovorím. A občania nás volili kvôli tomu, aby sme prijali také zákony, ktoré pomôžu a budú pomáhať aj našim deťom, a preto, preto som vystúpil, aby sme naozaj aj tú prevenciu nastavili spôsobom, aby sa z našich detí nestávali gambleri.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 10.7.2020 13:12 - 13:14 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Počkám, kým pán Pčolinský sa doháda. (Reakcia z pléna.) Ďakujem.
Milé kolegyne, milí kolegovia, ja chcem naozaj len veľmi krátko vystúpiť, pretože tu sú dva faktory, ktoré mňa veľmi ovplyvňujú, a to je prevencia, a teda začnem s tou prevenciou, pretože hazard nevzniká a človek sa nestáva gamblerom len preto, že sa tak narodil, ale ovplyvňuje ho aj výchova a hlavne ho ovplyvňujú možnosti. A ja by som chcel na mojich kolegov aj na vás z opozície naozaj, aby sme prijali aj preventívne opatrenia, ktoré by naozaj, ktoré by naozaj pomohli, aby sa z našich detí nestávali gambleri. A ak ste niekedy boli v reštaurácii a chodíte do rešta... teda prepáčte, zlá otázka, keď ste v reštaurácii a keď vidíte, čo robia tie deti pri tých stoloch, keď im matka dá pred nich tablet, aby sa decko najedlo pri tablete, tak my si vyrábame z našich detí gamblerov. My si z našich detí vyrábame závislých, závislých ľudí a naozaj toto je jedna z ciest, ktorá môže pomôcť tomu, aby sme predišli, aby sme naozaj predišli tomu, aby sa z našich detí nestali ľudia, ktorí budú svoje peniaze a majetky prehrávať v herniach.
A druhá vec je veľmi dôležitá. Nesúhlasím s pánom Pčolinským; pán Pčolinský, počúvaj ma! Nesúhlasím s tebou, pretože online hry vieme skontrolovať, ale ak ste niekto niekedy boli v herni, tak, a videli ste, ako sa tam hrá, tak naozaj ja si myslím, že majitelia herní nepriznávajú zisk taký, aký majú. To je absolútny fakt, pretože vy neviete skontrolovať, koľko peňazí tam človek minie. Nedá sa to v tej herni skontrolovať a sú na to veľmi dobré spôsoby. Máme tu majiteľa herne, ktorý to už nerobí, ale určite mi dá za pravdu, že je to na vôbec nie zákone a na tom, ako budete postupovať čestne, ale na tom, že vy môžete obísť ten zákon a v tej herni vás nikto, ale nikto naozaj neskontroluje, keď hráte, čo ja viem, poker, keď hráte ruletu, keď hráte veci. Takže toto sú dve veci, ktoré som chcel povedať k tomuto zákonu.
Nebudem zdržiavať. Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.7.2020 10:57 - 10:58 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem. Moji kolegovia už vám povedali, pán Kotleba, veľmi dobré argumenty. Banky sú dôležitá naozaj... (Ruch v sále a zaznievanie gongu.) Niečo pán Galis dôležité musí vyriešiť, prepáčte, sekunda. (Zaznievanie gongu.) Dobre. Ďakujem, pán Galis, super. Niečo, asi futbal bude učiť poslankyne. Môžem? Ďakujem.
Takže môžte mi vrátiť čas, prosím?

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Vráťte, prosím, čas pánovi poslancovi na dve minúty.
Ďakujem.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Ďakujem pekne. Takže, pán Kotleba, moji kolegovia vám už vysvetlili naozaj veci tak, ako sa majú odborne. Banky sú fakt dôležité vo finančnom systéme, bez nich sa jednoducho nedá. Ja si neviem predstaviť, že by ste čo len jeden z vás, chlapcov v zelených tričkách, mali peniazi v štrimfli alebo pod perinou. Ak to máte, pán Kotleba, tak ste úžasný človek.
Len chcem povedať ešte jednu vec veľmi dôležitú pre občanov Slovenskej republiky, ktorí sa teraz pozerajú, keď sa rokuje v sále, vy tu vôbec nie ste, nikto z vás. Keď sa rokuje o veciach, ktoré sú veľmi dôležité pre tento štát a pre občanov, vy, nikoho z vás tu nie je vidieť. Ale keď sú tu takéto témy, také témy, ktoré, na ktorých sa dá zarobiť dobrý marketing, témy, na ktorých sa dá dobre vytĺcť politický kapitál, tak vy sem prídete všetci, sadnete si a rozprávate naozaj populistické veci, ktoré ľuďom veľmi, veľmi nepomôžu, ale tie veci vám zdvíhajú vaše politické preferencie.
Ja by som chcel povedať, prosím vás, príďte aj pri takých iných témach, ktoré sú fakt dôležité, a nielen, nielen interrupcie, nielen voľná nedeľa, nielen banky, ale príďte sem, keď sa bude rokovať, do sály, keď sa bude rokovať o veciach, ktoré možno pre vás nie sú až také zaujímavé, ktoré pre vás nevytĺkajú politické body.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.7.2020 10:07 - 10:09 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán Kamenický, ja keď som si vypočul túto polhodinku, tak musím povedať, že keby ste tak vládli, ako ste tu rozprávali, tak pekne, tak čestne, tak manažérsky, keby ste to, čo ste tu predviedli, robili aj počas vášho ministrovania, tak my nie sme tam, kde sme teraz. Bolo to úžasné, bolo to perfektné.
Vy viete na všetko odpovedať, máte na všetko riešenia. Len počas vášho vládnutia ste nás dotiahli do takého marazmu ekonomického, z ktorého sa budeme spamätávať dlho. Vy ste tu povedali krásnu vetu, že: "Chcel by som toto všetko povedať všetkým poslancom v tejto snemovni." Počas vášho vystúpenia tu boli dvaja, dvaja poslanci zo, teraz neviem, či je to SMER alebo HLAS, a dvaja z toho HLAS-u. To znamená, že vy ste to hovorili len nám koaličným poslancom. Kde sú tí vaši poslanci, ktorí by tu mali sedieť, počúvať? Toto je ich práca. Kde sú?
A na záver, povedali ste, že vláda tu urobila divadielko s bankovými vecami. Kde ste upratali vášho najväčšieho divadelného, ekonomického herca Kažimíra? Kde ste ho upratali? Pre mňa pán Kažimír v tej funkcii je také niečo ako káčer Donald, keby tam bol. Možno ešte ten káčer Donald by nám lepšie poslúžil.
Takže, pán Kamenický, polhodina vášho zbytočného vystúpenia, lebo ste naozaj ukázali, že ste len farizeji, celý SMER... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.7.2020 18:36 - 18:38 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Žiga, ja stále som majiteľom, nemôžem byť konateľom firmy, ktorá zamestnáva 20 ľudí. Ja som ešte nezažil počas toho, ako som tu, nejaké skrátené legislatívne konanie, ktoré by bolo proti ľuďom. Naozaj tieto všetky legislatívne procesy, ktoré sú takto skrátené, sú na to, aby pomohli ľuďom.
Ale ja som zažil za vašej vlády, pán Žiga, skrátené legislatívne konania, ktoré boli preto, aby vašim smeráckym priateľom pomohli, aby vašim smeráckym kšeftárom dali možnosť zarobiť. Tieto skrátené legislatívne konania, aj toto, ktoré predkladá pán Sulík, sú preto, aby pomohli ľuďom.
A tieto vaše vystúpenia naozaj aj dnes, to je pre mňa, dnes tu zaznelo viackrát, divadlo od vášho kolegu Blanára, neviem, či je s vami alebo vy ste teraz čo, proti nemu alebo s ním, neviem. Ale divadlo, ktoré tu predvádzate vy, je niečo neskutočné. Naozaj hráte obrovské divadlo pred Slovenskom a ja môžem povedať za ľudí, ktorí podnikajú, tieto veci nám pomáhajú.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 10.6.2020 11:23 - 11:23 hod.

Jozef Pročko
Ďakujem pekne, mám procedurálny návrh. Vzhľadom k zdravotnému stavu poslanca Fica a Vážneho a vzhľadom k tomu, že sú zjavne pod vplyvom alkoholu, prosím, nech sú v pohotovosti zdravotné zložky. Mám to aj, mám to aj. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)
Skryt prepis