Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

22.10.2020 o 17:40 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.11.2020 11:22 - 11:24 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pán Suja, hovorili ste, že vám chodia maily. No musím vám povedať, že pri mojich 80-tisíc sledovateľoch mám neskutočné množstvo mailov, neskutočné množstvo správ. Ľudia mi píšu, prosia ma o pomoc, dennodenne moji asistenti odpovedajú na obrovské množstvo...
(Rečník sa otočil dozadu, hovoriac.) Môžte chvíľku, prosím vás. Haló! Ďakujem, trošku ma to ruší.
Obrovské množstvo žiadostí. Hovoríte tu, že vydierame, že sme fašisti, hovoríte, že robíme zle. Celá Európa - Írsko, Belgicko, Česko, Rakúsko, Poľsko, Slovinsko, Maďari, keby to pán Šimko vedel, tak, fú, hneď si zmení národnosť, Maďari budú kontrolovať armádou. Armádou. Keby toto spravila táto vláda, tak ĽSNS vybuchne.
Musím povedať, že iný dôvod je, prečo vy rozprávate o tom, že sme fašisti, prečo rozprávate, že Matovič vydiera, prečo toto robíte, ten dôvod je, že chcete konečne vládnuť. A vy ste sa spojili aj teraz, zneužili ste 17. november, 17. november budú na námestí fašisti s komunistami, to je niečo neskutočné! A toto ste urobili preto, lebo Fico... (Reakcie z pléna.) Dobre, môžte ich, prosím vás. Vrátite mi čas? Aj mne? (Reakcie z pléna.) Prosím vás, môžte aj mne vrátiť čas, ako ste Šimkovi vrátili? Nech ma nevyrušujú tam oné, chlapci z ĽSNS? (Reakcie z pléna.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.11.2020 9:58 - 9:58 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Môžem hovoriť, ja neviem, či ich utíšite, lebo či už dobrali tie steroidy. (Ruch v sále.)

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Poprosím vás, vráťte čas pánovi poslancovi Pročkovi a ostatných poprosím, ak máte debatu, tak mimo rokovacej sály. Ďakujem.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Musím súhlasiť s pánom podpredsedom, naozaj pán Suja klame, zavádza, vystrihávajú. Oni robia toto presne, vystrihnú jednu fotku, uverejnia si na svojich stránkach, šíria klamstvá, šíria nepravdu.
Aj mňa odfotili, teda zo creenshotov to, ale neukázal ruku, v ktorej som držal vodu a kde som mal tú vodu a kde som aj ja pil. Toto je ich praktika, toto sú praktiky ĽSNS. Oni vám urobia video spred 20 rokov, keď som, keď som bežal cez námestie v jednej relácii, a extrémista Mazurek to pridal na svoju stránku (povedané so smiechom) a extrémista Mazurek rozpráva, že toto je poslanec, v čase, keď som ja bežal cez to námestie, som bol zabávač, top zabávač Slovenska, a sledoval to ten extrémista Mazurek (reakcie z pléna), ten, ten ex... Môžte ich utíšiť?! Oni si, oni títo chlapci, keď si ráno nedajú steroidy, tak sú, tak je katastrofa. (Reakcie z pléna. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Poprosím vás, kolegovia, utíšte sa.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Extrémista Mazurek pridal video spred 20 rokov a teraz rozpráva, že toto je poslanec. No tak ako, viete, ja nie som, nehajloval ako niektorí na koncertoch, ja som nebol v skupine, ktorá hádzala kamene, ja som, ja som, nebol som Černákov vojak, nevydieral som ľudí, ja som, ja som obyčajný človek, ktorý som robil tú robotu, čo som robil, a nezostrihávam videá, nezostrihávam veci, nerobím to, čo ste presne povedali, pán podpredseda, čo robia tuná extrémisti a ĽSNS klamú.
Ja len chcem toľko povedať, že toto je tak dobrý zákon, ktorý môže pomôcť ľuďom. Lenže politickú kampaň, čo si tu robia chlapci z ĽSNS, tak jednoducho musia niečo robiť, oni iné nevedia robiť, len zlo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 4.11.2020 16:36 - 16:38 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Opäť budem len vecný, pretože aj, aj, aj Edo, aj kolega Viskupič budú určite reagovať, kývali hlavou, tak ako v predchádzajúcom vašom vystúpení stopercentne budú reagovať a tieto vaše klamstvá a bludy, čo ste tu pospomínal, vyvrátia.
Ale chcem presne povedať, že každé jedno vaše vystúpenie, pán Kamenický, je o tomto. Vy vystúpite, zavádzate, šírite také naozaj nezmysly a rozprávate, vláda, čo príde po vás, sa poskladá. Po nás potopa príde, preboha... (Reakcia z pléna.) Nerozumiete mojim slovám? No keď ste, viete, keď ste tu kradli a keď ste boli, viete, v tom onom, tak to je tak, keď nerozumiete.
Môžte ho utíšiť, prosím vás, pán, môžte ho utíšiť... (Vstup predsedajúceho.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Poprosím pokoj v rokovacej sále. Pokračujte, pán poslanec. (Povedané súbežne s rečníkom.)

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
... pán Blanár, môžte ho utíšiť? (Povedané súbežne s predsedajúcim.) Ďakujem.
Takže chcem vám len povedať toľko, že, že pred chvíľou ste sa tu veľmi ohradzovali, keď vám ľudia rozprávali, že ste zlodeji. No ale zažalujte toho, čo to o vás rozpráva, a nikto to nebude rozprávať. Zažalujte Počiatka, vášho bývalého ministra financií, ktorý verejne rozprával, že Fico a Slota ukradli dve miliardy. Verejne priznali, že celý SMER ste zlodeji. A o tom to tu je, preto vy robíte tuná, čo tu predvádzate. Pretože naozaj ste tu kradli, ale tu sa poskladá na vaše zlodejiny celé Slovensko. Celé Slovensko sa bude musieť poskladať na to, čo ste tu vy rozkradli za tých 12 rokov!
Ja keď vás tam vidím, pán Kamenický, vás, tak to je, ako keď mi rozpráva najväčší zlodej na svete, že ale teraz už ja budem čestný, ja už teraz budem spravodlivý, to, čo bolo, bolo a teraz budem najkrajší anjel archanjel. No, to vy určite, to vy určite!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 4.11.2020 15:19 - 15:21 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja budem vecný, myslím, že moji kolegovia – aj pán Viskupič, aj Edo Heger – vám povedia naozaj, k daňovému odvodu budú hovoriť. Ale ja keď vidím vaše vystúpenie a počúvam ho (rečník si zhlboka vzdychol), vždy mám pocit, mne chodí mráz po chrbte, pretože človek, ktorý aj teraz, prepáčte (rečník si opäť zhlboka vzdychol), vy tak pôsobíte na najcitlivejšie veci u ľudí, vy tu rozprávate, že bolo vám ľúto, že dieťa malo obed zadarmo. Ako keď mi toto povie niekto, že mne bolo ľúto, že malo dieťa obed zadarmo, keď vy, pán Kamenický, váš Alibaba a vaša celá banda zlodejov, zbojníkov, to, čo ste vy tu rozkradli a urobili a vy pôsobíte na naj, najpriro... také najcitlivejšie pudy u ľudí a toto im podprahovo dávate, že my tu okrádame národ, že my tu deťom berieme veci. Vy nemáte kožu na tvári! Zvlášť vy, financmajster a finančník smerozderu, ktorý tu naozaj rozkradol tu to.
Viete, ja som, keď som nebol v parlamente a nevidel som, čo sa tu dialo všade, ale teraz! A tu, toto robíte, ale vyjdete za dvere a za dverami sa usmievate, ste širokí, veselí smeráci a keď sa vás pýtajú, tak to je divadlo, to je divadlo. Vy tu hráte divadlo a pôsobíte takýmto naozaj neľudským spôsobom na city. Je to niečo, čo naozaj s ľudskosťou nemá nič spoločné. Nikto od nás nechce nikomu ubližovať, práve naopak, pomáhať.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 4.11.2020 14:26 - 14:27 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Milé kolegyne, milí kolegovia, len veľmi krátko. Chcem povedať, že teda chceme sa vymeniť s kolegom Čekovským v dvoch výboroch. Kolega Čekovský pôjde do SIS, kontrola SIS a ja pôjdem do výboru pre nezlučiteľnosť funkcií. Nie je to žiadna, nič za tým nehľadajte, jednoducho Kristián má dosť povinností v mediálnom výbore a ten SIS výbor je vlastne len taký naozaj kontrolný výbor, takže aby bolo času viacej pre jeho činnosť. Ja som súhlasil s tým a veľmi rád sa vymením, pôjdem do toho výboru.
Takže ďakujem veľmi pekne a všetko dobré želám všetkým dobrým ľuďom. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 4.11.2020 11:07 - 11:08 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Prepáčte, pán, pán Blanár tu nie je?

Šeliga, Juraj, podpredseda NR SR
Nevidím ho tu.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Dobre. Aj tak mám procedurálny návrh. Rokovací poriadok Národnej rady hovorí v § 23 ods. 2, ak chce predsedajúci vystúpiť v rozprave, odovzdá riadenie schôdze inému predsedajúcemu. Chcem zároveň podotknúť a upozorniť, že predsedajúci nemá reagovať na faktické poznámky poslancov. Na včerajšom zasadnutí Národnej rady predsedajúci Blanár flagrantne porušil rokovací poriadok. On tu ešte nie je dva dni s cestou a presadzuje praktiky, ktoré tu 12 rokov museli trpieť slušní občania. Chcem poprosiť vedenie (reakcia z pléna) Národnej rady Slovenskej republiky (povedané s dôrazom a reakcia z pléna) a žiadam o pozastavenie jeho funkcie, pokiaľ si nenaštuduje rokovací poriadok, a zároveň ho žiadam... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Šeliga, Juraj, podpredseda NR SR
Pán poslanec...

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
... a zároveň ho žiadam, aby sa mi ospravedlnil. Naozaj keď si... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.11.2020 18:11 - 18:13 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ja by som chcel povedať a poprosiť hore pánov v réžii, aby spravili celkovo záber teraz na sálu, nemusia na mňa, ale proste aby spravili celkovo záber. Ak sa to podarilo, ďakujem veľmi pekne. Pretože pozrite sa, koľkí sú tu poslanci z koalície a hlavne z OĽANO teda, hlavne z OĽANO a koľko je tu poslancov SMEROHLASU, keby tu nebol, keby tu nebol pán podpredseda Národnej rady, tak určite tu nie je a nepodporí tie veci, ktoré tu rozprával pán poslanec SMER-u.
Jednu vec chcem povedať veľmi, veľmi dôležitú, veľmi. Moji kolegovia určite budú reagovať na tie vaše nezmysly a určite vám povedia, aký bol komunizmus, ale ja by som vás nazval Hans Christian Blahensen. To, čo vy tu predvádzate, tie vaše - A toto čo je? Veď vy ste to urobili. Vy ste totalitný režim. - Ja som to študoval a vaša rétorika je tak falošná, vy ste tak afektovaný človek, vy ste tak neúprimný človek. Vy ste človek, ktorý to, čo rozpráva, nemyslí vážne. Je mi vás veľmi ľúto už len preto naozaj, ako sa správate a čo robíte. Ale je mi vás ľúto najmä preto, že vašimi statusmi šírite zlo a obrovskú nenávisť. A to, čo predvádzate a ako falošne vystupujete, je len dôkaz toho, že, pán Blaha, vy ste tak veľmi falošný človek a je mi vás ľúto. Ale ja vám želám veľa zdravia aj vašej rodine, nech sa vám len a len darí.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.11.2020 15:24 - 15:26 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Ja som nesmierne rád za úvod, ktorý tu predviedol poslanec, ktorého meno sa nevyslovuje. Ja som veľmi rád, že urobil mi reklamu, ale musím povedať, že som naozaj učiteľ telesnej výchovy, učil som dva roky.
To, čo ste predviedli, pán poslanec, ktorého meno sa nevyslovuje, ako ste urazili tisícky mojich kolegov. Viete, už sa vracia váš boss. Vy sem prídete len vtedy, keď predkladáte nejaký zákon. Dnes ste tu. Zneužívate všetko na politickú kampaň, všetko.
Vy smerohlas ste sa zabalili teraz do pozlátky dobra.
To, čo ste tu dvanásť rokov robili, tie kšefty, to drancovanie, je niečo neskutočné a urážate ľudí. Zvlášť vy, pán poslanec, ktorého meno sa nevyslovuje, sa tvárite na verejnosti, aký ste vy úžasný. Ale tuná, keď sme my v parlamente, nadávate vulgárne ľuďom, robíte veci, za ktoré by sa hanbil každý.
Viete, ja som naozaj telocvikár. Učil som deti, ale ja by som tie deti mohol učiť, mňa by chceli v tých školách. Ale vás, ktorý sa tu hráte na historika, v Slovenskej akadémii vied nechcú. Za vás sa tam hanbia, za vás sa všetci hanbia.
A vy, SMEROHLAS, zneužívate všetko. Teraz ste mali tlačovku, kde ste zase zneužili Viedeň na svoje politické účely, to je úbohé a choré. Ale ja hovorím a ja viem prečo. Váš boss tamto vpredu má toľko toho za ušami, keď Počiatek povedal, že sa Slota s ním mal podeliť o dve miliardy.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.10.2020 17:40 - 17:41 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Také trošku mi už zobral aj poslanec Pollák z toho, čo som chcel povedať, ale určite je tu jedna veľmi významná vec, ktorú som zaznamenal pri tomto zákone, a to je to, že naozaj sa tento štát bude starať o deti, ktoré strávia svoje detstvo bez rodičov a veľmi dôležité je, a keďže s Jankom Herákom veľmi dlho spolupracujem a naozaj poznáme túto problematiku, veľmi dôležité je, aby sa tomu venoval štát naozaj dôkladne, aby túto tému nezanedbával, pretože keď podchytíme výchovu a keď podchytíme tieto deti alebo týchto tínedžerov, svojím spôsobom naozaj dospelých ľudí, tak sa nám to vráti nielen ekonomicky, ale vráti sa to hlavne ľudsky. Takže ja toto, čo sa tu predkladá, absolútne vítam. Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.10.2020 10:25 - 10:27 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. No, milý kolega Richard Nemec povedal veľmi dôležitú vec, a to je naozaj, že šport a kultúra úzko súvisia. A ja ako skončený študent fakulty telesnej výchovy a športu, ktorý som dlhé roky trénoval deti, stále so športom pracujem, ja ako študent Vysokej školy múzických umení, ktorý som dlhé roky produkoval, produkujem a robím v kultúre, vám naozaj môžem zodpovedne povedať, že tieto dva segmenty absolútne úzko súvisia. A čo je dôležité povedať, a Rišo to tam aj naznačil, je, aby takáto pomoc, ako prichádza do kultúry, bola aj v športe. Ale ešte dôležitejšie je pre mňa, aby sme odstránili, nepôjde to zo dňa na deň, ale my ju odstraňujeme, tú korupciu aj v športe aj v kultúre. Toto je to najdôležitejšie. A opakujem to ešte raz, aby sme očistili toto Slovensko, pretože zo svojich skúseností viem, to, čo sa tu dialo, ako sa tu rozdávali multifunkčné ihriská svojim ľuďom, našim ľuďom, nech sa to rozdáva spravodlivo. Nech sa v kultúre nerozdeľuje 42 miliónov len tým, ktorí sú naši ľudia, ale nech sa to rozdá všetkým a spravodlivo.
Richard, perfektne si to povedal. Šport a kultúra absolútne úzko súvisia.
Ďakujem.
Skryt prepis