Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.11.2020 o 16:07 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.12.2020 9:30 - 9:32 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Milá pani poslankyňa, ja vám niečo prečítam: „V čase, keď už vznikla nová vláda Igora Matoviča, sa na internete objavili zmluvy na dotácie podpísané vtedajšou ministerkou kultúry Ľubicou Laššákovou zo SMER-u. Peniaze z eurofondov získali firmy, ktoré s kultúrou často veľmi spoločné nemajú. Ministerstvo schválilo podporu pre 280 projektov celkovo za 42 690-tisíc eur.“
Milá pani poslankyňa, vo vašom prejave ste rozprávali o tom, ako sú to vaše peniaze, ako vy ste dali tuná, ako to my hospodárime s vašimi peniazmi. To nie sú vaše peniaze, vás musím upozorniť, to sú peniaze celého Slovenska, daňovníkov, ale vaše peniaze, teda naše peniaze končili, ako tuná píšu, v rukách oligarchov. Vy ste porozdávali ľuďom, ktorí s kultúrou nemajú nič spoločné, a tie peniaze teraz chýbajú. Namiesto toho, aby ste boli šetrili, ste v čase, keď už vznikla nová vláda, rozdali obrovské peniaze, obrovské milióny svojim ľuďom.
Pani Laššáková, ja len na vašom mieste by som si naozaj spytoval svoje svedomie, pretože tie peniaze teraz chýbajú. Vy nemáte žiadne morálne právo rozprávať o tom, absolútne celý SMEROHLAS, môžete sa na mňa pozerať, koľko chcete, žiadne morálne právo nemáte vy, váš SMEROHLAS alebo HLASOSMER zato, čo ste tu robili tých 12 rokov, ako ste tu okrádali národ. A vy tu idete rozprávať o tom, že chýbajú peniaze na kultúru, že chýbajú peniaze na pamiatky. No kde sú tie peniaze? Kto ich rozkradol, kto ich dal svojim ľuďom? No SMEROHLAS. Môžete sa hanbiť, naozaj sa môžete len a len hanbiť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.12.2020 11:46 - 11:48 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
No ja chcem reagovať na Ondreja Dostála v tom, že naozaj to indikatívne hlasovanie bolo o tom, aby sme si zistili, aká je v kluboch nálada, pretože úprimne poviem, každý klub mal nejakého iného kandidáta, to je zrejmé aj na verejnosti. Chceli sme si zistiť, kto a ako bude hlasovať. To hlasovanie bolo o tom, aby sme naozaj sa zhodli, lebo terajší generálny prokurátor musí byť človek, ktorý bude čeliť tomuto, čo tu predvádzajú komunisti a fašisti.
Musí čeliť tomu, aby sa nezopakovalo to, že Kotleba za svoje pôsobenie ani jeden jedinýkrát neupozornil na nejaké svinstvo, ktoré tu strana SMER napáchala. Ani jeden jedinýkrát neupozornil na zlodejinu, ktorú Fico urobil. No a, samozrejme, Fico sa mu odvďačil a sami viete všetci dobre, ako u Kočnera, s Kočnerom vybavili, aby fašisti mohli zostať tuná v sále. Je to veľmi jednoduchá záležitosť a chcem povedať, že ktorýkoľvek generálny prokurátor teraz príde, tak musí byť čestný. Ale ryba smrdí od hlavy. Keď bude čestná vláda, keď tu bude vládnuť vláda, ktorá nebude kradnúť, nebude robiť to, čo robil Fico, nebude robiť to, čo robil Pellegrini, keď tu bude vláda, ktorá bude naozaj zodpovedne vládnuť, tak generálny prokurátor tu bude zodpovedný.
Ale ja si neviem predstaviť, keď sa tu fašisti spoja s komunistami a pôjdu vládnuť, čo sa tu bude diať. Ja si neviem predstaviť vládnutie fašistov s komunistami, ja si neviem predstaviť, aké svinstvá sa tu opäť budú diať, ako sa bude korumpovať súdnictvo, ako sa bude korumpovať prokuratúra a polícia. Toto sa tu dialo a pokiaľ tu bude slušná vláda, tak sa to diať nikdy nebude.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.12.2020 11:21 - 11:23 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pani ministerka, hlavne myslím teda na všetkých Slovákov, ktorí toto pozerajú. Je veľmi jasné, prečo sa komunisti spojili s fašistami. Keď sa pozriete na ich vodcov, keď sa pozriete na Kotlebu odsúdeného za extrémizmus, keď sa, teda za jeho fašistické prejavy. Keď sa pozriete na jeho stranu, ktorá je plná extrémistov, plná ľudí, ktorí bili ľudí, majú tam ľudí, ktorí cvičili vrahov. Keď tu človek, ktorý cvičil Černákových vrahov, rozpráva o Igorovi, že je blázon, keď tu máme človeka, ktorý cvičil Černákových vrahov! A on si dovolí rozprávať o ľuďoch, že sú blázni! Toto my tu máme. Keď sa tam pozriete doprava, na každého jedného z nich, tak to je katastrofa. Keď sa pozriete, pani ministerka, doprava na ficosmer, na SMEROHLAS, keď sa pozriete na každého jedného z nich tu doprava, keď tu vidíte Kičurových bláznov, ktorí nás tu okrádali, keď tu vidíte ľudí, ktorí v každom regióne kradli, v tom regióne tí ľudia kradli, kradli, kradli. Oni sa, samozrejme, že boja, aby tu prišlo k nejakej reorganizácii, veď oni to súdnictvo tak skorumpovali, oni skorumpovali celú políciu. Ja som sa za posledný týždeň stretol s desiatimi policajtami vysokopostavenými, ktorí išli preč.
Prosím, môžte upozorniť toho oného komunistického blázna, čo má na hlave (zaznievanie gongu), jak sa to volá, mastné vlasy, aby bol ticho? Ďakujem.
Takže je to o tom, naozaj je to o tom, že oni sa boja. Oni sa všetci boja, majú strach. Oni chcú, aby tu zostali tí skorumpovaní sudcovia. Veď počúvajte, zo Žiliny tento pánko, čo tu má odsúdeného človeka, ktorému ho odsúdili, tak on vám tu bude rozprávať, že on v Žiline nič nerobil, že on bol skvelý, že on je len taký chudáčik úbohý a korumpovali tí pod nimi. Toto je jedna skorumpovaná banda, ktorá sa bojí, bojí sa toho, čo sa tu deje. A deje sa tu. Ja všetkým Slovákom hovorím, dejú sa tu dobré veci. (Reakcie z pléna.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.12.2020 15:41 - 15:43 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Robo, ono je to, veľmi ťažko sa tu počúva, čo ti rozprávame, pretože naozaj to všetko je veľká pravda. To, čo si robil a teraz robíš, je len a len marketing na to, aby si opäť ľuďom povedal, že ste sociálna strana.
Vy nie ste sociálna strana. Ty mi prídeš, Robo, ako Alibaba a 40 zbojníkov. Tí tvoji zbojníci okolo teba ťa budú chrániť, pretože si im dal každému jednému niečo. Tomu si dal kšeft z toho, tomu si dal kšeft z toho. V Prievidzi boli veľké kšefty, tam boli veľké kšefty, tam si kšeftoval. Ľudia sú ti zaviazaní.
Robo Fico, ty tu rozprávaš o tom, ako my ideme ľudí okrádať. Ty, ty, Robo Fico, už len to, keď Počiatek povedal, že si sa mal rozdeliť o jednu miliardu, teda o dve miliardy a polovicu si mal z toho dostať od Slotu. Ja neverím, že ty by si dal tú miliardu ľuďom. Ťažko sa počúva to, že diaľnica zo Žiaru nad Hronom do Žarnovice mala stáť 1,5 mld. a ty, Robo Fico, si ju predražil o, stála 4,5 mld. To sú peniaze, ktoré si okradol tým ľuďom, ktorým dnes rozprávaš, že my ich okrádame. Ty si okradol so svojimi finančnými žralokmi a ľuďmi Slovákov o také peniaze, ktoré tu budú chýbať desiatky a desiatky rokov.
Robo Fico, ty si pre mňa obrovské, ale obrovské sklamanie. Ja som ťa spoznal ako sociálneho mladého politika, ale z teba sa stala hyena, zlodej a človek, ktorý naozaj namiesto domu spáva s milenkami kde-tade. (Prerušenie vystúpenia časomerom. Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 26.11.2020 11:30 - 11:31 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Mám procedurálny návrh, aby títo zlodeji neklamali, na chodbe som sa Podmanického, teda Podmanického, Kamenického spýtal, čo som ja robil za 100 euro, nech mi to vysvetlí, slušne som sa ho spýtal. Slušne som prišiel k Takáčovi dnes a poprosil som ho, aby si nebral moje meno do pusy, to som ho slušne poprosil. Klamár Blaha, samozrejme, že to nemohol počuť, ale ak ste videli, pozrite si záznam, klamár Blaha začal ukazovať po hlave a vulgárne slová.
Ja som ich slušne poprosil, ale sami dobre vidíte, že sú naozaj nervózni, sú veľmi nervózni z toho, čo sa deje, a keď ich slušne poprosíte, a takisto som poprosil Kamenického, nech mi slušne vysvetlí, neurážam ich, ale sú to naozaj zlodeji a klamári.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.11.2020 16:07 - 16:09 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pán Kamenický, vy keď vystúpite, vždy poviete zmierlivo a začnete rozprávať, ako tu ľudia trpia, ako to je strašné, ako to je katastrofa, ako sú ľudia v núdzi. Potom poviete, že ľudia, teda že ste zvyšovali učiteľom platy, že ste zvyšovali ľuďom životnú úroveň. Vďaka vám a vláde SMEROHLAS-u tu naozaj na Slovensku pôsobila strana SMER ako deštruktor. Vy ste tu rozoberali a kradli všade, kde sa dalo. Vy ste naozaj priviedli toto Slovensko do takej katastrofy, že my sa počas COVID-u nemôžme porovnávať so žiadnou krajinou v Európe, pretože peniaze, ktoré mali zostať, ste si rozobrali. Vy keď sa tam postavíte a začnete o tomto rozprávať, tak človeku, normálnemu človeku až mráz behá po chrbte. Ja by som na vašom mieste s pokorou priznal, že naozaj ten váš Fico to tu rozobral, rozkradol, že tu ste spravili zo Slovenska chudobnú krajinu, krajinu, kde ľudia naozaj trpia.
Pán Kamenický, je mi vás veľmi ľúto a všetkých vašich smeráckych poslancov, ktorí videli a vidia, čo Robo Fico robil, ale jednoducho, žiaľbohu, nemôžte nič iné robiť, lebo každý z vás ste dostali svoj podiel. Každý z vás ste za to, že ste boli v tej strane, dostali niečo, nejakú kosť od Roberta Fica a takto mu to splácate. Naozaj, súhlasím s vami, že ľudia na Slovensku dnes sú vo veľmi zlej finančnej situácii, ale nie je to vďaka tejto vláde. Táto vláda dostala do vienku COVID a, žiaľbohu, dostala do vienku rozkrádanie strany SMER, a teraz už aj HLAS, SMEROHLAS-u.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.11.2020 14:32 - 14:34 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Chcem reagovať, ale Ondro mi zobral môj úvod, pretože Počiatek naozaj hovoril: "Ten Slota, k.k.t, vyňúral skvelý kšeft, vymyslel si predaj emisných kvót, predal to americko-japonskej vy.b.n. konzorciu za 2,2 miliardy, on to predal, ešte aj Fica oholil, do p..., lebo nedal mu z toho polku, ale nejak inak ho domotal, úplný kráľ."
Bože, Robo, teba oholil niekto? (Smiech v sále.) To by si sa mal sťažovať.
Robo, rozprávaš tu o manželkách ľudí, ty, Robo, ktorý, pripomeniem ti, Svetlana Ficová, manželka predsedu SMER - SD, figurovala podľa stavu z roku 2010 ako spolumajiteľka v 708 firmách (pozn. red: znenie "708 firmách" povedané s krikom) registrovaných v zahraničí v rôznych daňových rajoch spolu s istou inžinierkou Zuzanou Herichovou, ktorá zhodou okolností asistovala pri jednej z kúpno-predajných zmlúv diamantovej bane v Juhoafrickej republike."
Robo, musím ťa pochváliť, triezvy si to hovoril, fantázia! Vážny tu tiež nezaspí dneska, takže úplne som spokojný.
Ale musím ti povedať, Robo, teba poznám od roku 1996, keď sme hrávali futbal spolu, Robo, nikto ťa nemá rád (povedané s iróniou). Teda jak ti tam, jak ťa tam prefackal vtedy ten asistent kamery, keď si hral ako, ako blbec (povedané so smiechom) a potom si tam plakal v kúte. (Zasmiatie sa v sále.) Ale chcem povedať, keď ste prišli aj s Ftáčnikom za mnou a keď ste plakali, že chcete vystupovať, tak ste, tak si mi rozprával, pred vystúpením si mi rozprával, Robo, že ja to tu zmením, to Slovensko bude iné, ja nepôjdem nikdy s Mečiarom, Mečiar je zlodej. No o pár rokov si, Robo, s tým zlodejom kšeftoval. Ty si tam tak spieval falošne (povedané so smiechom), Fico, a to falošné ti zostalo.
Ale opakujem, naozaj, keď dáš to trestné oznámenie, ja som sem prišiel kvôli tomu, že aj naš... našich ľudí buď chcem kontrolovať, a ak to dáš, Robo, to trestné oznámenie, ja osobne budem kontrolovať, aby to tak bolo.
A veľká pochvala, si triezvy. Super, Robo! (Rečník zatlieskal. Potlesk v sále.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.11.2020 11:43 - 11:45 hod.

Jozef Pročko
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.11.2020 11:24 - 11:25 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Takže opakujem ešte raz, 17. november ste zneužili preto, lebo to, čo sa tu deje a čo robí táto vláda, čo povedala pred voľbami, že naozaj bude zatvárať do väzenia korupčných ľudí, ako sú Gašpar, ako sú Jankovská, ako je Kočner, a to sa tu deje! Toto je ten hlavný dôvod, prečo sa SMER spája s fašistami, prečo všetko, čo tu robíme, negujú. Všade vo svete nás chvália za to, že sme spravili celoplošné testovanie.
Pán minister, kedy máte tlačovku? Zajtra? Tak prosím vás všetkých, aby ste si (potlesk), aby ste si zapli, aby ste si všetci zapli tlačovku a zistíte, ako tu je. Nie je to tak, ako vám Fico, Pelle a Kotleba rozprávajú. Pretože tá nenávisť, čo tu je na Slovensku, tú nenávisť šíria títo páni a oni veľmi dobre vedia prečo. Lebo strach a nenávisť, vtedy sa ľudia dajú dobre manipulovať.
Ďakujem veľmi pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.11.2020 11:24 - 11:24 hod.

Jozef Pročko
Reagujem naňho, reagujem naňho!
Skryt prepis