Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.5.2021 o 17:30 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2021 19:09 - 19:11 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Erik, poznáme sa veľmi dlho, naozaj veľmi, veľmi dlho, povedal si mi, že áno, áno, aj poslanec Pročko teraz tlieska. No ja som zatlieskal a dovoľ nám tlieskať, kedy chceme my, prosím ťa. A ja som tlieskal vtedy Igorovi Matovičovi preto, lebo rozprával o tom, ako táto vláda naozaj čestne a spravodlivo chce riadiť túto krajinu a o tom, ako čestne a spravodlivo chceme rozdeľovať peniaze. Tomu som zatlieskal a budem tomu tlieskať vždy. Ďakujem. Ďakujem, že mi to teda dovolíš.
Mne sa strašne páčilo (povedané so smiechom), Erik, keď si povedal, že ale aj vy máte človeka, ktorého vyšetrujú. Uf, Erik, koľko ste ich mali vy? Ja ti nezávidím Erik, nezávidím, bol si najbližší človek pri Robovi Ficovi a to, čo ty vieš, a to, čo Robo Fico musel kryť, ja mu nezávidím jeho život v tom, v čom on žije. Povedal si, Erik, sme vládny valec. Dobre, tak poro..., dám prirovnanie iné. Vy, každý smerák máte nie valec v rukách, ale hrable a stále ste ich mali a stále tie hrable, Erik, ale nehnevaj sa na mňa, hrabú tým istým smerom a doteraz to je. Aj na tých úradoch okresných ste zabetónovali ľudí, ktorí hrabú k sebe. Urobili ste zo štátnej správy eseročku SMER-u. Už si tu počul o prednostoch a ja som bol v okrese Lučenec naozaj vo výberovej komisii, kde desať ľudí čestne vyberalo.
Hovoríš o platoch, Erik, no ja som veľmi rád, že vy ste tu jediní čestní a spravodliví. A dopočul si sa tu už dnes, že testy neboli kšeft, naozaj sa ušetrili peniaze. Ale testovanie? Ako bez testovania, Erik, chceš zistiť, kto mal COVID a kto nemal. Možno by ste netestovali, ale by ste použili znalú vešticu z Humenného a tá by vám to určila.
Erik, želám ti veľa zdravia. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2021 17:30 - 17:32 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem. Milý kolega, bývalý koaličný partner, pozorne som si vypočul vašu kritiku tejto vlády. Samozrejme, že máte plné právo, veď je to na vás, sa rozhodnúť odísť z koalície, stať sa nezávislým poslancom. Trošku mi odstreľuje dekel, keď ste, zrazu rozprávate, že my progresívci, lebo dostali ste sa do parlamentu na základe strany ZA ĽUDÍ. Strana Progresívne Slovensko sa do parlamentu nedostala, takže toto je taká trošku pre mňa anomália vášho vzťahu k strane, ktorú ste pre mňa zneužili na to, aby ste sa sem dostali. Ale to je môj názor na to, čo ste urobili, ale, samozrejme, vy si urobte ako chcete.
Len chcem vám povedať, že to prvé programové vyhlásenie, čo ste podpísali, je naozaj veľmi, veľmi zhodné tomuto, tomuto druhému, takže ja si myslím, že nestratíte svoju tvár a podporíte dobré veci, ktoré v tom programovom vyhlásení sú. Ja vám chcem zaželať v tej opozícii, aby vás čím menej chválili tamto zelení chlapci a čím menej chválili (povedané so smiechom) smerohlasáci, lebo teraz ste sa zaradili k nim.
Takže v tej opozícii vám želám spoluprácu s dobrými vecami tejto vlády. A veľa zdravíčka vám už chcem zaželať.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 3.5.2021 17:22 - 17:22 hod.

Jozef Pročko
Nie, nie, prosím, ja som si omylom, ja chcem faktickú, prepáčte mi, to som...
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.4.2021 18:56 - 18:58 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem. Ja len chcem povedať, že, pán Kotleba, v Poľsku v stredu hlásili 29 978 prípadov nákazy koronavírusom za posledných 24 hodín, čo je obrovské množstvo. Aj Poliaci idú robiť opatrenia veľmi prísne. Ale ja by som chcel, pán Kotleba, vás poprosiť, keby ste boli taký dobrý a povedzte mi potom tú pani kaderníčku, ktorú pokutovali. A tak ako... jéj, už tu nie je, ahá, Suja odišiel s Mazurekom, už ani tí vás nemôžu počúvať. Takže chcem vás poprosiť, keby ste boli tak dobrý, tú pani kaderníčku, ktorú pokutovali a ktorá dostala tú obrovskú pokutu a zničilo jej to rodinu, tak prosím vás veľmi pekne, keby ste boli taký dobrý, lebo naozaj naša nezisková organizácia u nás v celom kraji pomáha, ale nedávame si rôzne logá na pomoc.
A chcem povedať jednu vec, rozprávali ste tu o kaderníkoch, že treba otvoriť. No, ja tiež poznám jeden prípad, kde prišla kaderníčka domov k jednej pani a tá mala koronu a tá pani nakazila tú kaderníčku. Tak ja len chcem povedať, že naozaj je mi veľmi ľúto, že sa nemôže športovať, ale aj tu vedľa mňa sediaci Richard Nemec nerobí nič iné, len sa snaží, aby sa opäť mohlo športovať, a robíme všetko pre to, ale keď si predstavíte, že príde do kaderníctva jedna pani sa dať ostrihať a tá pani má koronu a nakazí tú pani kaderníčku, tak tá pani kaderníčka nakazí ďalších a ďalších ľudí. Kto toto nepochopí, má zelené logo.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.3.2021 11:33 - 11:35 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Lucia, naozaj perfektné. Musím povedať, že si povedala presne, čo sa tu deje. Táto koalícia, aj keď má nezhody, pracuje. Parlament pracuje a toto, čo sa tu deje, Lucia, tak dôjdu sem títo páni, keď majú takéto vystúpenia. Pozri sa, už aj odišli, aj smeráci odišli, pozri, ešte tu zopár zostalo, niečo tam bude, lebo prišli fašisti.
Ale oni rozprávajú, Lucia, o nás, že máme nezhody, a ja som minule sedel na chodbe tam v tom, v tom, ako sa vychádza na dvor, to keby si počula, čo sa ozývalo na adresu Mazureka, na adresu Kočiša a Suju z kancelárie kotlebovcov, tak to by si si nedala fakt za, no to boli také vulgarizmy odporné.
Oni rozprávajú, Lucia, o nás, že sme nekompaktibilní (nekompatibilní, pozn. red.), že sa rozbíjame. Pozri sa a fašisti sa rozbili hneď. Peniaze, moc, čo to bolo? SMEROHLAS sa rozbil hneď. Moc, čo to bolo? Oni rozprávajú o tom, že aké máme my vzťahy? Preboha, veď to, čo rozpráva Fico na Pellegriniho, Pellegrini na Fica, ako sa urážajú, ako uráža kotlebovská jedna kancelária kotlebovskú druhú kanceláriu. Mali by si pozametať chlapci pred vlastnými, Lucia, pred vlastnými dverami. Rozprávajú tu o našich vzťahoch a oni sú, oni sa rozpadli, rozhádali sa a sú, sú naozaj jedna neskutočná obrovská propagandistická banda. Nič iné.
A teraz naozaj Slovensko potrebuje len a len pracovať. Ja chápem, že situácia je veľmi ťažká na základe niektorých koaličných vecí, ale už som to tu, Lucia, dneska povedal. Táto vláda nepracuje na základe korupcie, táto vláda nepracuje na základe toho, že niekto dal niekomu obrovské, veľké peniaze a v tejto vládnej koalícii aj tu v parlamente si môžu poslanci povedať svoj názor a ten názor si aj povedia. Nedržia pusu a nehlasujú, všetci kotlebovci, Lucia, hlasujú ako jedna, ako jedna skupinka. A to isté ficovci. Tak o čom to tu rozprávame?
Ďakujem ti, Lucia.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.3.2021 9:38 - 9:40 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Začali ste kauzami, pán Blanár, no tak vám i niečo pripomeniem. Za Blanára sa malo prešafáriť 1,5 milióna, Blanár nakúpil predražené nákupy, Blanár zarobí na pozemkoch pri Bratislave. Chatu Blanára stavala firma, ktorá dostala milióny od Žilinskej župy, za podozrivú cenu. Za predražené CT odsúdili úradníka na sedem rokov a náhradu škôd 522-tisíc, to ste len vy sám. Keby som tamto z tých Alibabových zlodejov mal si vypísať, tak to tu budeme sedieť do rána.
Rozprávate, že nefunguje parlament. No ako môže fungovať parlament, keď pozrite sa, fašisti tu nie sú, odídenci, nový hlas fašistov sem pošle uvrešťaného vrešťana, ktorý sem si sadne a nič iné nerobí, len vreští, ale keď sú iné zákony, tak tu nie je. A keď tu, keď odídete stadiaľto dnes vy, ale teda nie ty, ale keď prejde toto vaše, tento váš afektovaný výstup, tak ani jeden tamto z tých komunistických zlodejov tu nebude, nikto, všetci pôjdete preč. No tak tu seďte. Takáč tu rozpráva o tom, že, že tu ne... že nemá šancu sa dostať, no ale veď tu nikdy nesedí ten Takáč... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pán poslanec, reagujte na predrečníka.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Áno, jasné.
Hovoríte o kríze v koalícii, ja ešte k vám sa vrátim. Nefunguje parlament, vy sa naučte viesť tento parlament, ja som bol trikrát za vami. Vy neviete viesť parlament, koktáte, breptáte. (Reakcia z pléna.)
Prosím vás, môžte tam toho ukričaného upozorniť, aj jeho. Ďakujem veľmi pekne.
Hovoríte o kríze koalície, no tak ale, viete, u nás v tejto koalícii sú ľudia, ktorí si povedia svoje, naozaj si povedia svoje. Nás nedržia peniaze, ktoré ste rozkradli a rozdal tamto ten váš hranatý Fico, každému po jednému porozdával po 150 mil., po 10 mil. a potom ste držali všetci hubu a držali ste krok, samozrejme.
A vy rozprávate o vulgarizmoch?! No tak prepáčte, ale u nás nikto nezbil svojho zástupcu, ako Fico tam vymlátil Pellegriniho. Nadával niekto do buzerantov niekomu ako Fico Pellegrinimu? Nadával?! Veď vás, o vás hovoria, že ste končita. O vás tamto tí vaši pandrlíci rozprávajú, že ste končita. (Povedané s ironickým smiechom.) No tak si to vyriešte u seba.
Samozrejme, že je kríza v tejto vláde, ale to je normálne! Každý má iný názor, ale my si ju vyriešime! Ale tento parlament funguje a vláda funguje tiež!
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.3.2021 18:04 - 18:06 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ja by som chcel reagovať na pána kolegu Szőllősa. Ty si ma inšpiroval, pretože ja si napríklad myslím, že určite Martinčania sú v tejto, na túto tému veľmi citliví, pretože je to národný cintorín, je to veľmi citlivá téma. Ale ja, ja si myslím napríklad, že by mohol byť kľudne aj v Košiciach národný cintorín a Martin a Bratislava a Košice nech majú národné cintoríny a keď niekto bude chcieť byť pochovaný z Košického kraja na národnom cintoríne v Košiciach, tak nech je pochovaný v Košiciach, alebo keď niekto si bude chcieť dať pochovať niekoho významného do Bratislavy, tak do Bratislavy. A toto je téma, ktorá absolútne je pre mňa neproblémová a jednoducho národ je celé... národ je celé Slovensko. (Reakcia z pléna.)
Môžte, prosím, upozorniť pána poslanca Jarjabka... (Zaznievanie gongu.) Ďakujem pekne.
Ja si myslím, že národ je celé Slovensko a určite, určite to nie je téma, ktorá by mala rozhádať Slovákov. Práve naopak, keď si niekto váži národ a váži Slovensko, tak vôbec nebude mu vadiť, keď niekde bude niečo ešte aj národné.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2021 21:46 - 21:48 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pani Sulanová, spomínali ste Indiu. V čase, keď tam šarapatil COVID najviac, tak tam boli dvaja moji priatelia a volali mi, že, Jozef, to je tu neuveriteľné, tu niekto nedodržuje pravidlá, tak ich tam na uliciach mlátili palicami policajti, tam tí ľudia nosili tak rúška a pred chvíľou som sa dozvedel od Mareka informáciu, že tam sú, priemer je tam 25 rokov, takže to sú, ako? Povedz nahlas. (Reakcia z pléna.) Polovica obyvateľov tam má do 25 rokov, takže to je naozaj mladé, zdravé obyvateľstvo.
Ale k vám chcem povedať, pani Sulanová, jednu vec. Hovorili ste tu o rúškach, že do prírody nie. Súhlasím s vami, do prírody nie. Pozrite sa na Krupu, pozrite sa na Krupu, ako má nasadené to rúško. Kto mi z vás zaručí, že Krupa nemá teraz COVID a tie jeho sople, čo tu vypúšťa všade, ma nenakazia? Pozrite sa na Kotlebu, ktorého musel prísť upozorniť predsedajúci Blanár, toto sú dvaja nezodpovední ľudia, ktorí ukazujú národu, ako to nemá vyzerať a pani Sulanová, keď sme sa boli testovať u Svätého Michala, tak ste išli predo mnou do parlamentu. Zastavila vás moderátorka televízie, ja som išiel za vami a vy ste jej povedali, že nie ste pozitívna. Vy ste dobre vedeli, že ste pozitívna, lebo nám to tam povedali, dali ste rozhovor, rozhovor a ja som išiel za vami, vy ste ohrozili nielen mňa, ale tú redaktorku. A to je to, pani Sulanová, to je tá zodpovednosť. Pozrite sa na Krupu, ako vyzerá, a má to na saláme.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2021 21:02 - 21:04 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pani kolegyňa, chcem veľmi pekne poďakovať za to, čo si povedala presne, že naozaj tí Taliani sa nebáli toho, nebáli sa naozaj tvrdšie zasahovať proti ľuďom, ktorí nedodržiavajú pravidlá a tam to tak aj vyzeralo a tak to aj vyzerá. Preto ten núdzový stav tu, tu ja budem zaň veľmi, budem zaň hlasovať, pretože aj to, čo predvádzali pred chvíľočkou vo svojich faktických kolegovia, to je šírenie zla, šírenie, nie je dobre, bude zle, to je jednoducho demagógia. Vieš, pani kolegyňa, keď niekto chce liečiť, ale nechce testovať, tak ako zistíme, že ten človek je pozitívny? Veď to je, oni, to je jednoducho, ja si neviem predstaviť túto krajinu, keby mi niekto povedal, že experimentálne som si liečil rakovinu niečím, experimentálne som sa liečil. Jednoducho mal šťastie ten človek, pani kolegyňa, že to nemal také ako, žiaľbohu, žiaľbohu, náš kolega nebohý, veľmi dobrý človek zo SMER-u, naozaj dobrý človek, no nemal šťastie. Jednoducho tuná poslanci, ktorí to prekonali, mali šťastie, nech sa pomodlia k Pánu Bohu a nech povedia, máme šťastie. Ale opakujem ešte raz, fantastické, a ja som rád, že to tu zaznelo konečne dneska, ten núdzový stav potrebujeme aj kvôli tomu, lebo toto, čo tuto títo páni šíria, tak to ďalej sa šíri. Facebook je, to oni sú facebookoví králi. To zase, čo bude na facebooku, ako oni naložili koalícii, ale naložili spôsobom, ktorý nemá s ľudskosťou, s morálkou, s etikou nič spoločné. Oni nabádajú ľudí, aby nedodržiavali pravidlá, nabádajú ľudí, aby robili zle.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2021 20:38 - 20:40 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pán Kotleba, viete, najhoršie na tom je naozaj, že vy tieto citlivé témy vždy obrátite spôsobom, že my zabraňujeme deťom športovať. My nedávame deti do škôl. To je také nechutné, to je taká, taká obludnosť, čo vy robíte, celá vaša ĽSNS, hlaso-ĽSNS rozdelená, to je, to je obrovská, neskutočná, odporná, hyenistická propaganda. Kto nechce posielať deti do škôl?! Ja som robil šestnásť rokov atletiku, dva roky som učil, som učiteľ telesnej výchovy. Vy mi chcete povedať, mne, že ja nechcem posielať deti do škôl?! Ale aj tie deti sú teraz ohrozené! Naozaj sú tu mutácie! Tie deti potrebujú mať tie rúška, ale zbavme sa toho a potom môžeme robiť to, čo je vo svete. Potom môžeme robiť to, že naozaj kde majú lepšie výsledky, tak tým deťom nedáme tie rúška, ale chráňme si tie deti! A ako ich vy chránite, že trepete tuná všetci tam dohromady, čo ste traja, štyria v kuse, že rúška, rúška dajme dole, rúška dajme dole?! Toto je to, čo tu roznáša ten vírus! Toto je tá vaša propaganda! A krásny, krásny príklad bol teraz toho, ako naozaj, aký je rozdiel medzi tu, teraz odišiel pred chvíľou Suja, ale aký je rozdiel medzi ním a ostatnými, pán Kotleba. Viete, pred chvíľou došiel pán Mizík a mal, asi desať minút nemal rúško na tvári. A pani Halgašová sa k nemu nahla a slušne mu povedala, dajte si rúško. Toto keby videl Suja na niekom inom, toto keby Suja na niekom inom videl, tak mu tu začne vykrikovať, vyvreskovať, jak minule podpredsedovi tohoto parlamentu! To je neskutočné! To je neskutočné! Toto je ten rozdiel v tej politike, rozumiete?! Toto je to!
Ďakujem.
Skryt prepis