Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie spoločného spravodajcu

5.5.2021 o 9:48 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.5.2021 10:40 - 10:42 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pán Kollár, vy ste nazvali túto deštrukciu, čo predvádza opozícia, schizofréniou. Ja by som to pomenoval inak. Ja by som to nazval sofistikovaný politický marketing na to, ako sa opäť dostať k peniazom a opäť rozdávať peniaze tak, ako chce Fico, tak, ako chce SMER. To, čo predvádzajú aj teraz, je naozaj, nechcem povedať neslušné slovo, lebo neslušné slovo je aj zlodejina, ale to, čo predvádzajú, je katastrofa. Čistá katastrofa! Pýtajú alebo dávajú návrh na 300 euro pre všetky deti, ale odkiaľ to, odkiaľ na to zobrať peniaze, nepovedia. A keď chceme dať peniaze my, tak povedia, že čo robíte? Kde na to zoberiete peniaze? Čokoľvek táto vládna koalícia urobí, čokoľvek, čokoľvek, tak to smerohlasácko... (rečník sa na krátku chvíľu odmlčal a povzdychol si) podnikateľské združenie, musím ťažko hľadať slová na ich kšefty, čo robili, to si človek, tak to všetko dehonestuje. Všetko to dehonestuje. A teraz v rozprave vystúpia odborníci, ktorí tu naozaj roky drancovali Slovensko, po mne bude vystupovať financmajster, ktorý je jedna čistá katastrofa, takže táto katastrofa, ktorá tu vládla dlhé roky, tak táto katastrofa... (Reakcie z pléna. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Prosím, on reaguje na pána. To, že vás spomína, to je v pohode.
Nech sa páči, pokračujte.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
No trafená hus zagágala, ako ste videli, a potvrdilo sa mi staré porekadlo: Keď označíš zlodeja, tak zlodej začne kričať.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.5.2021 14:02 - 14:04 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pán Kočiš, absolútne s vami súhlasím. Je to neadresné, je to nepripravené, nekoncepčné, je to populizmus najvyššieho zrna. Určite si pamätáte, pán Kočiš, keď pred rokom v marci Deniska a Peťo mali na Úrade vlády stretnutie a Peťo hovoril o opatreniach na koronavírus, ak si to nepamätáte, tak ja vám to pripomeniem. A Peťo Pellegrini povedal pred brífingom: "Bude to drahé." A Deniska Saková povedala: "No a čo, veď oni na to budú hľadať peniaze." Presne tento istý princíp používa Peťo, Deniska a celá tá partia na zbieranie populistických bodov aj v tomto prípade.
Ja si nemyslím, že by tu v sále sedel jeden poslanec, ktorý by nechcel pridať rodinám. Ja si nemyslím, že by tu sedel niekto, kto by odoprel ľuďom, ktorí aj počas koronavírusu strádali, ale toto, čo predvádza SMEROHLAS je čistý populizmus, ktorý nemá s pomocou nič spoločné. A dnes sa tu už veľakrát opakovalo, že za dvanásť rokov pôsobenia vlády SMEROHLAS-u, táto vláda SMEROHLAS-u nepomohla ľuďom, ale teraz, keď, ako povedala Deniska, veď oni to zaplatia, tak budú rozdávať jedna radosť.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.5.2021 15:05 - 15:07 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pani poslankyňa, spomínali ste ostatných poľovníkov, tak ja len chcem prečítať list, ktorý sme dostali poslanci od Asociácie poľovníckych organizácií Slovenska, poslanci.
V mene Asociácie poľovníckych organizácií Slovenska, Slovenského loveckého ochranného spolku Pribina, Združenia poľovníckych organizácií Hubert, Slovenského klubu sokoliarov, ale aj iných poľovníckych organizácií si vás v krátkosti dovoľujeme informovať o tom, prečo už niekoľko rokov požadujeme, aby Slovenská poľovnícka komora bola nepovinnou organizáciou pre tie subjekty, ktoré výkon práva poľovníctva vykonávajú nie ako profesiu, ale na báze dobrovoľnosti.
Hneď v úvode musím konštatovať, že sa za túto dobu nečinnosti a ignorácie vlády s cca 63-tisíc poľovníkov sa znova muselo poskladať, aby organizácie Slovenská poľovnícka komora získalo od svojich zákonom prinútených členov finančné prostriedky v sume za 2 600 000 eur, a to tým spôsobom, že SPK požaduje od poľovníckych organizácii (ďalej PO) platby za hektáre, bonitu pôdy v revíroch, na ktorých PO vykonáva výkon práva poľovníctva, hoci tieto už nájomné platia na základe nájomnej zmluvy s vlastníkom pôdy. Z uvedeného teda vyplýva, že SPK, ktorá je tu 10 rokov, nechce prísť o značné finančné prostriedky, a preto vedenie zorganizovalo aj petíciu pod Poľovníctvo má zmysel. Áno, poľovníctvo má na Slovensku už 100-ročnú históriu a skutočne má aj zmysel, avšak bez povinného členstva v SPK. Poľovníci totiž svojou činnosťou vykonávajú podaktorí už od detstva, a to na báze dobrovoľnosti. Asociácia poľovníckych organizácií Slovenska, Slovenský lovecký a ochranný spolok Pribina, Združenie poľovníckych organizácií Hubert, Slovenský klub sokoliarov a iné poľovnícke organizácie nie sú žiadnou malou skupinou ľudí, čo by chceli niečo ovládnuť, ako si predstavitelia Slovenskej poľovníckej komory vyjadrujú. Naše požiadavky sú jasne formulované v cieľoch a prioritách, ktoré vám v prílohe predkladám.
Ostatné organizácie... Ostatné organizácie chcú presne to isté, tie isté práva, ako zákonom si smeráci preniesli na Slovenskú poľovnícku komoru.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.5.2021 14:40 - 14:42 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
No čo povedať k Sujovi a Kočišovi? Celý čas tu počúvam, ako obhajujú poľovnícku komoru, a to sú páni, ktorí, bez urážky, bez toho, že by mali invektívu na, na, na človeka, a naozaj veľmi neľudským spôsobom urážajú každého, ja, ja, mne ich je len ľúto a k tým dvom ani nebudem nič rozprávať.
K našej kolegyni z Humenného, no o frajerkách by vedel rozprávať veľmi dobre Fico a máte s tým skúsenosti. Vaľová, ktorá si urobila z Humenného trhací kalendár, tu ide rozprávať o tom, kto (povedané so smiechom), kto ako koho nominoval. Šudík nebol v žiadnej komisii výbe... teda nevybral nikoho, bol len v komisii a Múdreho, hovorí vám niečo určite... (Reakcia z pléna.) Prosím vás, skáče mi do reči, vynesiete ju tiež takisto, ako ste chceli vyniesť mňa? Skáče mi do reči. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pán poslanec, pokračujte.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Ďakujem. Takže určite vám hovorí (povedané so smiechom) niečo meno Múdry, ktorého ste si vybrala a ktorého vám ho tam Fico dosadil, takže Múdry je krásny príklad toho, ako ste vy tam kšeftovali, v celom tom vašom Humennom. A o vás ani nebudem rozprávať.
Pán Kuffa, no dnes ste ma príjemne prekvapili, naozaj vo vašom... aj vo vašom vystúpení, ja mám to isté. Ja mám poľovne upotrebiteľného psíka, takisto už má 15 rokov, jazvečík, to isté, tie isté problémy mám, čo. čo vy, absolútne tie isté. A to isté mám aj so streľbami, absolútne to isté. A to sú tie kšefty. Ja som nikdy nepovedal, že niekto kradne, ale toto sú kšefty. Slovenská poľovnícka komora má dobrý kšeft, 2,7 milióna? Myslím. Toľko? A ona o to príde, jednoducho príde, lebo bude rovnoprávnosť.
No a pán Blcháč, my sa poznáme osobne a ja som rád, že nie všetky revíry na Slovensku sú ešte vybrakované, ale sám dobre vieš, ako to je a ako to bolo, a to mi je ľúto, lebo ťa poznám osobne, a vieš, čo sa dialo a ako sa rozdeľovali revíry.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 11.5.2021 14:20 - 14:28 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Keďže pani Vaľová tu vo svojej faktickej povedala absolútne klamstvo, budem na to reagovať.
Poslanci OĽANO nenominovali nikoho na okresné úrady. Ja som bol v šiestich komisiách, kde bolo 7-8 ľudí. Tie výberové komisie na poslancov, teda poslancov, prepáčte, prednostov okresných úradov boli naozaj veľmi dôkladné, veľmi dôkladné a nenominovali sme tam ani jedného okresného predsedu strany OĽANO na rozdiel od smerákov, kde Fico rozhodoval, Fico povedal, kto kde bude, ako bude, a takto sa to tu dialo.
Takže, pani Vaľová, vy sa najprv, najprv, prosím vás, najprv si pozametajte pred vlastným prahom smeráckym, ako ste dosadzovali do, do funkcií ľudí.
No a poďme k poľovníctvu. Ten tvoj príspevok je naozaj pre poľovníkov. Prosím vás, to, čo vám rozprávali dnes tu niektorí poslanci, ktorých naozaj lobistické obhajovanie, a ktorí obhajovali neskutočným spôsobom poľovnícku komoru, tak, milí poľovníci, nikto vám nejde rušiť vaše poľovné lístky. Nikto nejde tu zasahovať do vašich práv, práve naopak, Slovenská poľovnícka komora si tu vytvorila syndikát na kšeftovanie. Slovenská poľovnícka komora je organizácia, ktorá zoberie od poľovníkov peniaze, no a z tých peňazí žije.
My chceme len urobiť jednu vec, aby to bolo dobrovoľné. Nikto nechce rušiť poľovnícku komoru. Nech si sú, nech pán Lebocký si robí svoju poľovnícku komoru, nech si ju má, ale nech to je dobrovoľné, nech sa ľudia môžu rozhodnúť. Pretože, priatelia, a toto mi napísali poľovníci, čo sa môže stať? Môže sa stať, že... (Krátka pauza.) Ideme na to.
Ale začnem inak. V časopise Poľovníctvo a rybárstvo uvádza pán Kaščák, že museli sme osloviť verejnosť, pretože dnešná vláda ide riešiť poľovníctvo cestou politického zneužívania a spoločenského znehodnocovania. Viete, kto je pán Lebocký? To je naozaj bývalý poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za SMER. A každému normálne uvažujúcemu človeku je jasné, prečo smeráci lobujú za tohoto človeka. Tuto to nemá so spravodlivosťou nič spoločné, ale nič.
Ale ďalej vám idem prečítať, čo som dostal. Jozef, daj si pozor, aby ti nezobrali poľovný lístok, lebo majú v stanovách, že kto ide proti záujmom komory, môže byť disciplinárne potrestaný a za disciplinárny postih môže nasledovať zbavenie členstva v komore a následne ti nemá kto vydať poľovný lístok. Toto je totálna totalita! Keď poľovnícka komora nebude chcieť, aby ste poľovali, no tak jednoducho vás disciplinárne poriešia. A tak budem poriešený na poľovníckej komore a nebudem poľovať.
Milí poľovníci, absolútne súhlasím s tou petíciou, s jej obsahom, pretože v jej obsahu sa píše: „Zachovajme poľovníctvo.“ Samozrejme, zachovajme, ja som za. Ale ja som za zachovanie poľovníctva v takej forme, ako bolo pred rokmi. Čo sa tu udialo? Poľovné revíry vlastnia zbohatlíci a nemálo týchto zbohatlíkov má 2-3-4 revíry a v nich poľuje. Obyčajní ľudia, ktorí poľovali, 40-50 členovia sú zrazu mimo. Prečo? No lebo strana SMER dovolila, aby sa tu diali tieto veci! To nebola žiadna vládna, vláda OĽANO, to bolo, to bola strana SMER, ktorá svojim prívržencom a veľakrát svojim priaznivcom oligarchom takýmto spôsobom porozdeľovala revíry.
Preto si pán Lebocký môže mať Slovenský poľovnícky zväz, preto môže mať Slovenskú poľovnícku komoru. Keď niekto iný si chce niečo založiť, a prečo, dajme, veď je, dajme im šancu, ostatným. Prečo by si nemohol, čo ja viem, Kuffa mladší založiť organizáciu poľovnícku a prečo by jemu, Kuffovi nemohli platiť tie peniaze?! Tu niektorí poslanci naozaj takým spôsobom, nechcem dehonestovať ich, ale tak naivne a tak, tak hlúpo obhajovali tú poľovnícku komoru, že to nie je možné. Že odkiaľ zoberú sa peniaze na, na strelecké rôzne súťaže, odkiaľ sa zoberú peniaze na kynologické skúšky. No do a odkiaľ sa zobrali teraz? Od poľovníkov! Poľovníci zaplatia a jednoducho tie veci a to sa prenesie, to je najjednoduchšia záležitosť.
Ale tu vás strašia, milí poľovníci, tým, že sa ide rušiť poľovnícka komora! Tu už poľovník v OĽANO vám ide zasahovať do vášho poľovní... už nebudete poľovať!
Viete, koľko poľovníkov mne napísalo, pretože naozaj za svoj bohatý život, čo som poľovník, tak som ponavštevoval veľmi veľa, veľmi veľa regiónov a ľudia ma tam poznali, mi napísali, že, Jozef, prosím ťa, ale tak prišli za mnou, aby som to podpísal, že nám to idete rušiť, no tak som to podpísal. Tuto táto petícia nie je o tom, o zachovaní poľovníctva na Slovensku, ale o zachovaní kšeftov v poľovníckej komore! O tomto to celé je, o ničom inom. A nikto v tom novom zákone nechce zrušiť poľovnú komoru, ale dajme spravodlivo každému jednému človeku právo byť a mať. Kuffa mladší, nech sa páči, majte si, majte si poľovnícku organizáciu, ktorá bude rozdávať poľovnícke lístky.
Ale naozaj, ten zákon, ktorý sa pripravuje, musí byť komplexný, lebo všetko to, čo sa tu na Slovensku deje, a už ste to spomínali viacerí. Dravce na Záhorí. Ako nazvať poľovníka, ktorý vystrieľa a vykántri dravce na Záhorí? Ako takého človeka nazvete? Ako nazvete poľovníka, ktorý ukradne revír štyridsiatim ľuďom, spojí sa s oligarchami zo SMER-u a vlastnia 4-5 revírov?! Toto je to ľudové poľovníctvo, za ktoré bojuje Slovenská poľovnícka komora?! Nie. Toto sú praktiky SMER-u, ktoré dlhé roky tuná fungovali. A chceme to zmeniť. Chceme, aby aj poľovníctvo bolo také, aké bolo pred rokmi, keď ja som ešte vyrastal ako syn školníka v Haliči, a riaditeľ našej školy bol poľovník a odmalička sme nosili do lesa sa prikrmovali sme tie zvieratá, starali sme sa o tie zvieratá a bolo tam 55 poľovníkov, 55 poľovníkov. Vráťme sa k tomu, nech sa páči.
Či sú to už tie majetkové veci, či sú to už veci toho, že si človek môže teda zaplatiť to poľovanie, či je to už to, že zvýšime tie poplatky, no nech sa páči. Spravme o tom verejnú diskusiu a ja som aj na tom výbore povedal, že nemám problém, nech tam idú aj opoziční poslanci, ja s tým nemám problém, keď budú rozumne rozprávať a keď budú... keď nebudú obhajovať oligarchov, ktorí, s ktorými chodia na poľovačky. Ale spravme to naozaj spravodlivo.
Milí poľovníci, na záver, nikto vám nejde brať vaše právo poľovať, ochraňovať zver. To, čo vám rozpráva Slovenská poľovnícka komora, nie je pravda. Pravda je taká, že táto nová vládna koalícia chce, aby sme sa vrátili naozaj k poľovníctvu, aké bolo - ľudové, normálne, bez peňazí oligarchov.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.5.2021 11:25 - 11:27 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pán poslanec Muňko, vy ste aj vo svojom vystúpení povedali, že aká je dobrá tá správa pani Tomanovej vzhľadom k tomu, že ukázala, ako to tu je. Absolútne s vami nesúhlasím a celá tá správa je napísaná tak, aby smerohlasácka nominantka Tomanová ukázala, čo tu je, čo sme my porobili s deťmi. A, vy, vaše vystúpenie, je mi ľúto toho vášho vystúpenia, lebo už ste to počuli od mojich predrečníkov tuná vo faktických, že naozaj celý svet postihla pandémia, celý celučičký svet. My sme sa, nie preto sme zatvorili deti, aby sme ich, aby sme im zobrali vzdelanie, ale preto, aby sme ochránili životy a počuli ste tu, že tie deti sú naozaj prenášači. Takže nebolo to kvôli tomu, že sme vašich vnukov chceli nevzdelávať, ale kvôli tomu ich chrániť. Je mi veľmi ľúto, keď hovoríte o svojich vnukoch a používate takéto, takúto výčitku s deťmi voči tejto vládnej koalícii. Je to smutné, nebudem invektívny, ale je to na poľutovanie.
A k pani Tomanovej tu zazneli veci, že pani Tomanová je super skvelá, no nie je. Za celý svoj, za celý, nie môj, ale náš poslanecký klub môžem povedať náš názor na túto smerohlasácku nominantku a s jej obrovskými škandálmi sa vôbec nezmenil.
Pani Tomanová tam nemá čo robiť, pani Tomanová bola dosadená na smeráckej, po smeráckej linke a je mi veľmi ľúto, že takýto človek ako pani Tomanová, ktorý preferoval svojich rodinných príslušníkov, ktorý s prácou s deťmi absolútne nemá, jej, jej činnosť nemá nič spoločné, je na tom mieste.
Ja som hlboko presvedčený, že sa budú diať veci tak, aby takíto ľudia tam... (Prerušenia vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.5.2021 17:36 - 17:38 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Marek, celý čas nás tu snažia sa presvedčiť fašisti z novej aj starej ĽSNS a komunisti zo SMEROHLAS-u o tom, že tento zákon je niečo, čo bude škodiť chudákom, ktorí žili v komunizme alebo socializme. Nie komunistická strana budovala tie školy, nie komunistická strana budovala a nechala študovať, ale študovali a budovali obyčajní ľudia. Tento zákon nie je pre obyčajných ľudí, ale pre zločincov, ktorí zneužívali systém. Tak ako Fico a SMER zneužívali svoje vládnutie, tak to robili komunisti.
No a, Marek, dnes si si vypočul určite aj to, že sa okolo Matoviča, Matovič sa obklopil primitívmi. No, primitív je veľmi jednoduchý človek a to je dobré, nie je zložitý. Ale čo je lepšie, Marek? Obklopiť sa jednoduchými ľuďmi alebo sa obklopiť, ako Fico sa obklopil, zlodejmi, ktorí tu rozkradli celú republiku?
Takže tento, tento zákon je o slušných ľuďoch, ktorí chcú, ktorí chcú potrestať zločiny komunistických posluhovačov, ktorí bili, ktorí ubližovali a ktorí robili zle normálnym primitívom, to znamená jednoduchým ľuďom.
Ďakujem ti, Marek, za tvoj skvelý, ale naozaj skvelý, tvoje skvelé vystúpenie.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.5.2021 10:11 - 10:12 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Kolega Mazurek a celá vaša stará ĽSNS aj nová ĽSNS nerobili nič iné, len zneužívali rómsky problém. Robíte to naďalej. Budete to robiť, pretože potrebujete nahrať politické body. Aj toto, čo ste teraz predviedli všetci traja, tak je to presne o tom. Kolega Mazurek podával trestné oznámenia, ale na Rómov. Kolega Mazurek, v živote som ho nevidel, že by bol niekedy pomohol nejakým Rómom alebo bol niečo urobiť, ani vaša ĽSNS. Neustále, neustále len zneužívate túto rómsku kartu. Ja nebudem tiež osobne, len poviem, nikdy v živote som nepočul o vás, ale zrazu, že by ste niekde boli niečo povedali, ako sa zneužívali prostriedky. Ale vy ste odišli teraz od Kotlebu, vyviezli ste sa na Kotlebovom chrbáte a teraz ste zrazu noví, už ste čestní, už nie ste ĽSNS. Suja sa zrazu, už nie je Kotlebov najlepší kamarát, už je Kotlebov protivník.
Chlapci, môžete ma nechať dohovoriť? Prosím vás, môžte upozorniť pána Suju, aby nevykrikoval? Môžte mi vrátiť čas, prosím? Môžte mi vrátiť čas? (Reakcia z pléna.) Môžte mi vrátiť čas?

Grendel Gábor, podpredseda NR SR
Poprosím vás kolegovia, aby ste sa utíšili.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Môžte mi vrátiť čas, prosím?

Grendel Gábor, podpredseda NR SR
Až úplne na 2 minúty?

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Nie, nie. (Reakcie z pléna.) Ja skončím rýchlejšie, len...

Grendel Gábor, podpredseda NR SR
Dobre, takže poprosím, aby ste pridali pánovi Pročkovi potom ešte jednu minútu navyše. Nech sa páči.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Ďakujem. Ja len chcem povedať, moja faktická alebo moje vystúpenie v rozprave bolo o tom, že naozaj chlapci z ĽSNS nikdy v živote nevystúpili s ničím. Teraz zrazu presviedčajú národ, akí oni boli skvelí, akí sú skvelí. Je to len čistý populizmus a každý zdravo a reálne uvažujúci človek vidí, čo vy tu robíte. Pán Suja je odborník na všetko. Ten sa prihlási, ten má na každú jednu, každú jednu rozpravu, či sa jedná o zdravotníctvo, či sa jedná o kultúru, či sa jedná o vojenské letectvo, či sa jedná o vplyv mravcov na zemskú kôru, tak Suja je vo všetkom odborník, do všetkého sa prihlasuje. Do všetkého, ale to je len čistý populizmus. Aj toto, čo teraz predviedli, je populizmus.
Ja som rád, že sledujú teraz túto koalíciu a proti tejto koalícii vystupujú. Nikdy v živote nevystúpili, nikdy v živote, to chcem povedať dôrazne, nevystúpili proti Ficovým kšeftom. Nikdy v živote nevystúpili proti kšeftom, ktoré sa diali aj na tomto fonde, ale teraz idú rozprávať, podávali sme trestné oznámenia. To je taký populizmus! A chcem zopakovať, super, kontrolujte túto koalíciu, ale táto koalícia, toto, čo teraz v tomto zákone ide urobiť, je len preto, aby sa peniaze daňovníkov využívali na to, na čo sa majú využívať. A ten váš populizmus, stará, nová ĽSNS, to je len taká... taká hra na vašich voličov. (Reakcie z pléna.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 5.5.2021 10:04 - 10:06 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Ja budem veľmi krátky. Už ste počuli od mojich predrečníkov aj vo faktických poznámkach, že sa tento fond naozaj zneužíval, zneužíval. To, čo sa dialo, ja viem z osobného, naozaj z osobného, z osobných skúseností, pretože naozaj s rómskou kultúrou spolupracujem dlhé, dlhé roky. Robím tábory pre deti a peniaze, ktoré, ja som nikdy nedostal od štátu nič, ale peniaze, ktoré sa dostávali na tie, takéto kultúrne akcie, tak končili v rukách ľudí, ktorí boli veľmi blízko stranícky.
A dnes som tu počul v sále pána Ďuricu, ktorý povedal, že majú v strane človeka, ktorý o takýchto veciach vedel. Nikdy som nepočul od ĽSNS v minulosti, že by takéto niečo niekedy boli povedali, že takéto niečo sa niekde dialo. Nikdy som od ĽSNS nebol počul, že by niekedy v minulosti, teda neviem, či ĽSNS stará, alebo ĽSNS nová teraz to je, ale nikdy som nepočul, že by niekedy v minulosti boli čokoľvek na akékoľvek škandály bývalej vlády povedali, čo len jedno jediné slovíčko. Je to veľmi zaujímavé a je to na občanoch, aby si posúdili, prečo toto robili chlapci v zelených tričkách. Ale ja som hlboko vďačný za to, že pán Ďurica povedal, že verí, počuli ste to všetci, že to budeme robiť spravodlivo. A naozaj aj moji kolegovia Vaňová, Herák a Pollák sú zárukou, máme tu aj starostu z obce, ktorú naozaj veľmi príkladne a ukázal všetkým, ako sa to má robiť s rómskym problémom. Takže ja verím, že v tejto koalícii tu nastane obrovský obrat a peniaze, ktoré majú ísť pre kultúru národnostných menšín, tam pôjdu.
Ďakujem veľmi pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 5.5.2021 9:48 - 9:50 hod.

Jozef Pročko