Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.11.2022 o 17:46 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.12.2022 16:25 - 16:25 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
No v prvom rade chcem povedať, pán predsedajúci, že ja som reagoval na to, ako ma nazval pán Suja. Ja som sa vôbec tu nezasmial, vôbec som neurobil nič proti tomu a vy ste ho vôbec neupozornili. Následne ste začali upozorňovať mňa! Suja predložil prednedávnom zákon o tom, aby vláda bola, išla na vyšetrenie, že či sú tam, či tam nie sú psychopati. Pán Suja, ja vám to doporučujem vám, vy ste, vy v každej jednej faktickej, vy ste mnou posadnutý. Vy ste mnou posadnutý, vám sa o mne aj sníva. To sú takí tí stalkeri, ktorí chodia za ľuďmi a obťažujú, a vy, vám sa o mne aj sníva. Opakujem ešte raz, ani, ani som sa na vás, a na vás už ani nereagujem, vy ste jednoducho človek, ktorý, to je čistá katastrofa. Ale opaku... vyprosujem si od vás a predsedajúci vás ani neupozornil! (Reakcia z pléna.) A to isté aj Mazurek. (Smiech v sále.) To isté aj Mazurek. Dvojica, silná dvojica.
Koľko mám ešte, 44 sekúnd.
Takže ešte raz, pán predsedajúci, nabudúce riaďte sa naozaj tým, čím sa máte riadiť. (Reakcia z pléna.) Upozorníte ich teraz? Počujete?! Upozornili ste ich?! Upozornili ste ich?! Vy ste fakt, pán predseda, podpredseda parlamentu... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Takže, pán Pročko, poprosím vás, aby ste, teda napomínam pána Pročka. (Povedané súbežne s rečníkom.)

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Vy ste jednoducho hanba tohto parlamentu. (Povedané súbežne s predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Poprosím, aby ste dohovorili. (Povedané súbežne s rečníkom.)

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Hanba tohto parlamentu. (Povedané súbežne s predsedajúcim.)
Skryt prepis
 

7.12.2022 10:55 - 10:55 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem. Ďakujem veľmi pekne. Mám to aj písomne. Žiadam, aby Národná rada Slovenskej republiky prijala uznesenie, v ktorom zaviaže a prikáže poslancom Národnej rady, ak majú vedomosť o páchaní trestného činu, aby to neodkladne oznámili, pretože inak páchajú trestný čin. Mám to aj konkrétne podložené. Poslanec Suja v zákulisí o mne šíri nepravdivé informácie, že chodím do Poltára do nejakého revíru, nezapisujem sa tam, čo nie je vôbec pravda. V živote som tam nebol a ak má poslanec Suja takúto informáciu, pácha trestný čin, že to nedá orgánom činným v trestnom konaní. Mám to aj písomne.
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 7.12.2022 10:10 - 10:10 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
No a ja sa chcem spýtať že takú otázku, pán Lipšic, že čo si myslíte, koľko miliónov je ochotný dať obvinený Fico, ktorý bol obvinený zo založenia zločineckej skupiny? Desať? Pätnásť? Dvadsať? Sto miliónov? Za to, aby nebol obvinený. Čo je ochotný urobiť preto, aby, aby za tie veci, ktoré porobil za tých dvanásť rokov, nešiel do basy. Všetko. Ja vám prečítam teraz z tej poľovníckej chaty: Fico o Žilinkovi sa s advokátom Parom bavili v súvislosti s tým, že Fico chcel podať návrh na začatie disciplinárneho konania voči špeciálnemu prokurátorovi Lipšicovi. Šéf SMER-u neskôr hovoril, že sú len dve cesty, ako dostať Lipšica z postu špeciálneho prokurátora. A to napadnutie bezpečnostnej previerky, ktorú dostal vďaka Krajniakovi, alebo cez disciplinárne stíhanie. Ďalej Fico tvrdí, že Žilinka chodí na východné Slovensko k svojmu známemu na poľovačky, ktorý Ficovi údajne poslal Žilinkov odkaz, že sa nemusí báť prijatia zmien, pokiaľ ide o § 363 a rozdelenie Generálnej a špeciálnej prokuratúry. Fico sa nemusí báť § 363 a zo založenia zločineckej skupiny! Zločinci okolo Fica sa nemusia ničoho báť! Pretože Fico má milióny, ktoré dostal a ktoré údajne svojou hlavou, Fico údajne svojou hlavou nabral. (Zaznievanie gongu.)
Táto vláda konečne po tridsiatich rokoch, po tridsiatich rokoch začala vyšetrovať zločincov, ktorých ĽSNS a fašisti počas ich pôsobenia boli tichučko, šúchali nohami. Ani raz nenapadli to, čo Fico a jeho banda okolo robili. Teraz sa to deje a Fico a jeho milióny urobia všetko preto, aby táto zločinecká skupina opäť mohla vládnuť. A áno, Dostál, vy im v tom pomôžete.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.12.2022 17:56 - 17:56 hod.

Jozef Pročko
Chcem oznámiť, že mám pri tomto hlasovaní osobný záujem. Hlavne chcem oznámiť, že tak ako rozprávajú o Matovičovi, že dáva bomby, tak Viskupič dával galaktickú megabombu, ale mám osobný záujem, aby tie tri mesiace gastro bolo, naozaj bolo zachránené, a som veľmi rád a dúfam, že tu zvíťazí rozum, nie saskárska populistická metóda.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.12.2022 17:41 - 17:41 hod.

Jozef Pročko
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.12.2022 11:40 - 11:41 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Marián, každé tvoje jedno vystúpenie je o tom istom, každé jedno, ako je všetko zlé, ako sme všetko zničili, ako ideme zadlžovať rodiny, ako ideme zadlžovať naše deti. Marián, každé jedno tvoje vystúpenie nielen tu, ale keď sledujem tvoj facebook, tak to je čistá katastrofa. Ale toto robí teraz aj SaS-ka. Marián, toto je pomoc rodinám, rodinám. A ty namiesto toho, aby si pomohol rodinám, Marián, tak s biznis krídlom SMER-u, ktorí tie rodiny roky okrádali, si v jednom šíku a ideš odvolávať túto vládu. Marián, na tvojom mieste by som sa tak hanbil, ale tak hanbil, s kým si sa ty dal dokopy a celá SaS-ka, že toto je ten najväčší problém, prečo robíš túto populistickú, tieto populistické vystúpenia, ktoré nie sú o ničom inom len o tom, ako sa udržať, ako si urobiť dobrú politickú reklamu. Vedľa teba sa smejúci Krúpa je krásna vec. Preboha, on to, čo tu rozprával u nás o tom, ako je to všetko zlé, ako smeráci sú podlí, a teraz s tými podlými smerákmi je v jednom šíku Krúpa. No to je... tak toto mu, zo srdca mu blahoželám.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.12.2022 16:10 - 16:12 hod.

Jozef Pročko
 

1.12.2022 17:55 - 17:55 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Milí kolegovia, milé kolegyne, milý pán podpredseda, toto je veľmi, naozaj veľmi vážna téma vzhľadom k tomu, že to, čo povedala moja kolegyňa poslankyňa Katka Hatráková sa nemá diať podľa zákona, ale počuli ste sami, že sa deje.
Naozaj sú tu vymazaní rodičia, s ktorými sa stretávam nielen tu v Národnej rade, odkedy som sa stal poslancom, ale aj predtým. Naozaj naša nezisková organizácia dlhé roky, žiaľ, nemohla pomôcť, pretože súdy a súdnictvo sú také, opakujem, ja poznám veľmi veľa sudcov, ktorí sú čestní a spravodliví, ale sú sudcovia, ktorí rozhodujú o tom, že dieťa zveria do opatery človeku, ktorý nenávidí svojho partnera a tým, že ho nenávidí, mu chce ublížiť cez to dieťa. A to je, to je pre to dieťa to najhoršie, čo môže byť.
Ja som tu dnes preto, lebo chcem poprosiť aj navrhovateľku, aby sme zabránili tomu, aby trpeli tie deti. A aj dnes na balkóne sedí človek, ktorý bol vymazaný. A ja chcem poprosiť, už sme sa rozprávali aj s pani predkladateľkou, aj s mojou kolegyňou pani Drábikovou, že sa s ním stretneme po tejto rozprave, aby naozaj nedošlo k tomu, že to, čo moja predrečníčka rozprávala, že súd zverí to dieťa nie biologickému rodičovi, ktorý má o to záujem, ale zverí to partnerovi, prípadne partnerke, ktorí možno nemajú záujem, ale žili v tej domácnosti a súd mu to dieťa zverí. Toto je ten najväčší problém, čoho sa obávajú vymazaní rodičia, ktorí, opakujem, boli vymazaní nie preto, že tie deti nechceli, ale naopak, že ich partner z predchádzajúceho manželstva urobil všetko pre to, aby tí rodičia boli vymazaní.
Ja verím, že tento zákon prediskutujeme ešte s tými ľuďmi, ktorí majú o to záujem, a dospejeme k tomu, možno aj pozmeňovákom nejakým ešte, aby sa dali veci na dobrú a správnu mieru. Som hlboko presvedčený, že moja kolegyňa Katka Hatráková nechce vymazávať žiadneho biologického rodiča, ale keďže je tu tá obava tých biologických rodičov, ktorí sú už vymazaní, musíme naozaj veľmi citlivo, veľmi citlivo pristupovať práve k nim, pretože oni tie deti milujú a tie deti sú pre nich všetko.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.11.2022 17:46 - 17:48 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
No, Marek, ja som si ťa vypočul a nepočul som vôbec ani slovko vulgarizmu alebo nejakú nadávku na opozičných poslancov. Skonštatoval si veci, ktoré sú, ktoré sú známe a práve opak je pravdou, že na teba sa spustila spŕška vulgarizmov, rozprávali, že si máš dať Lexaurin a iné lieky, drogy, To rozprávali tí, ktorí tie lieky a drogy berú, to je jednoducho tak.
Ja som si vypočul tvoj príspevok, ktorý bol veľmi, veľmi naozaj ľudský. Rozprával si o tom, že tí migranti potrebujú pomoc po tom, čo sa s nimi stane. Keď naozaj niekto je mesiac niekde v kamióne, tak tá teplá polievka mu urobí veľmi dobre. Ja som nikde nepočul v tvojom príspevku, že by si bol vystupoval za Mikulca. Vystupoval si ako človek. Ja ťa poznám, Marek. Ty si tu sedel.
Ale urobil si podľa mňa chybu, lebo fašisti a SMEROHLAS, to jednoducho, to si videl, oni sa odfrustrovali na tebe. Oni sa odfrustrovali, oni tú svoju nenávisť, ktorú majú v sebe, odfrustrovali sa na tebe. Povedali ti tu, že si si niečo šľahol predtým. No oni v kanceláriách, upratovačky stadiaľ vynášajú plné fľaše koňakov a alkoholu a oni o tebe idú rozprávať, že ty si sa odfrustro... ty si sa vypil, ty si si vypil, Marek. (Ruch v sále a zaznievanie gongu.)
Marek, ja som podal trestné oznámenie na jeden komentár pod Mazurekovým statusom a ten to dal, ten chlapík to dal na Mizíka, pretože povedal, že on nevie robiť s počítačom. To, čo robí Mazurek, je niečo neskutočné. Je to odporné. A ja som ťa počul, čo si povedal. Áno. A ja s tým súhlasím. Aj Mazurek svojimi statusmi prispel k tomu, že sa radikalizuje spoločnosť, že pod jeho veci, pozrite, jeho, pod jeho príspevkami, čo sa tam deje. Ľudia tam želajú smrť! Ľudia tam želajú rodinám smrť! Toto je Mazurek! A to isté je Suja! To je niečo neskutočné! A toto sa v našej spoločnosti deje!
Namiesto toho, aby naozaj porozumenie šírili, veď sú REPUBLIKA. Nie! Šíria zlobu a nenávisť! A ty si si to vyžral.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.11.2022 16:09 - 16:09 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. No ja som veľmi rád, že naozaj včera aj dnes ma SaS chváli, aj my zatlieskali a chcem ich ubezpečiť, že určite každý jeden člen OĽANO má taký istý úmysel ako oni, aj my chceme previerky. Naozaj chceme previerky. A dnes som bol ubezpečený, že naozaj, že sa urobí aj pozmeňovací návrh, ktorý to zabezpečí. A včera pán minister kýval hlavou, pán minister, zakývajte dnes hlavou, prosím vás, ďakujem, že aj on chce tie previerky. Je tak? Tak výborne, to znamená, prestal byť na mobile. To znamená, že naozaj je tu, milí kolegovia poslanci zo SaS, tá snaha a nie snaha, ale vlastne aj zámer, aby tí sudcovia tie previerky robili, lebo to je veľmi, veľmi dôležité. Ja sa stále tu spytujem kolegov, ako teda zabezpečiť, pán poslanec Dostál, aby tí, tí sudcovia sa nedali korumpovať, aby tí sudcovia spravodlivo a slušne rozhodovali, aby rozhodovali v prospech občanov.
No dá sa to tak, že tí sudcovia nebudú mať beztrestnosť, že tí sudcovia sa budú báť rozhodnúť nečestne, že tí sudcovia budú mať strach rozhodnúť nečestne prijať úplatok, a to je úloha ministra spravodlivosti, aby, aby dozeral, on je ten hlavný kontrolór, aby na tých sudcov dozeral. A ja si myslím, nedvíhajte ruky, vy ste od toho tam, pán minister.
Takže máme spoločný, pán kolega Dostál, máme spoločný zámer naozaj na tom, aby to súdnictvo to bolo čestné a spravodlivé, to znamená, ja s vami absolútne súhlasím v týchto veciach, len teraz ste v opozícii a, žiaľ, Ondrík niektoré veci robíte úplne, úplne zle.
Ďakujem.
Skryt prepis