Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.1.2023 o 18:25 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.2.2023 11:50 - 11:52 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Milý kolega Vetrák, darmo ty môžeš povedať fakty, darmo ty môžeš prečítať naozaj relevantné dôkazy o tom, že to, čo tvrdí SaS-ka o našom populizme, nie je populizmus, ale je to pomoc ľuďom, oni si aj tak pôjdu svoje, oni aj tak išli svoje. Mne sa strašne páči jak včera, vieš, ten, to, tá, to ich farizejstvo, jak včera Dostál mňa dostal, že som hlasoval so smerákmi, ja som hlasoval úplne slobodne, ale to, keď to oni tvrdia, ktorí hlasovali za povalenie vlády so smerákmi, každý jeden z nich by sa mal pozrieť aj Baránik do zrkadla a tak si napľuť do toho zrkadla, jak som hlasoval s tým Ficom a s tým Pellegrinim, jak som sa s nimi spojil. To je, to je farizejstvo. Vieš, ty im darmo povieš fakty, ty im darmo povieš, že počúvajte, vy ste sa spolčili s tým Ficom, veď Fico, Pellegrini chodia tam za Sulíkom dopredu tuná, Cigániková tu pri mne chodí k Pellegrinimu a dohadujú si veci. To je, to je farizejstvo, to je, toto sú oni.
Ale čo je na tom najkrajšie, ale čo naozaj mňa na SaS-ke najviac dojalo, je to, že ty im povieš tieto fakty a Viskupič ti z voleja povie svoje, svoje protiargumenty, ktoré s realitou nemajú nič spoločné. Oni tvrdia, oni rozprávajú o buldozéri, o bagri. A čo robila Kolíková, to bolo čo? To bol galaktický vesmírny raketoplán, ktorý tu celý parlament tak, tak prešiel, že to nebolo možné.
Viskupič a partia okolo, vy si pozrite a pozametajte si vlastný buldozérový park a vlastné buldozére, ktoré ste aj na rokovaniach na vláde, ktoré ste tlačili a ktoré ste robili. Potom, potom môžete rozprávať o iných buldozérikoch.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.2.2023 18:40 - 18:41 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Marián, vieš, vy ste takí, že to, čo sa vám hodí, tak to necháte na trh, a čo sa vám nehodí, tak to dávate úplne iným spôsobom. Ale aj tvoje vystúpenie bolo presne dôkazom toho, že komplikujete veci namiesto, aby ste to zjednodušovali. Ty sám si nevedel, či 46 %, či štyri celé, či 46,2. Opravoval si sa stále. Marián, zaznela tu jedna veľmi dôležitá vec a to je to, Marián, že naozaj Slovensko je štát, ktorý je veľmi chudobný. A namiesto toho, aby sme tým ľuďom pomáhali, tak im veci komplikujete. Preboha, vaše ministerstvo hospodárstva nijako nepomáhalo. A to ti hovorím veľmi úprimne, Marián. Nijako nepomáhalo. Opak je pravdou. Pomáhali ste bohatým, ktorí tu zarábali na covide, Marián, vy vôbec ste nepomohli tým ľuďom, ktorí to potrebujú.
A na záver ti to ešte raz poviem, keď sa vám to hodí, tak idete trhom riešiť veci a keď sa vám to nehodí, tak idete riešiť veci Európskou úniou.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.2.2023 17:50 - 17:51 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pán poslanec Kremský, ja vždy v tejto sále žasnem, keď vystúpi pán Viskupič a keď mu čokoľvek človek vysvetlí, tak pán Viskupič si ide aj tak to svoje. On, ja som mal takých spolužiakov, ktorým mohol si povedať čokoľvek, som mu povedal, on aj tak išiel svoje. (Reakcia z pléna.) Ja reagujem na pána Kremského, ktorý o tebe rozprával. Takže ak máš nejaký problém, tak tamto s Jankou si choďte dať džús dozadu.
Ja si myslím, že on je... (Reakcia z pléna.) Tak na čo na mňa reaguje, pani Zemanová? Kľud. Tam pozerajte dopredu aj vy. Ja si myslím, že mal si pravdu, pretože naozaj Marián Viskupič, ja ho v podstate ako človeka mám rád, ale keď on sa začne hrať na odborníka, tak to je najfatálnejší omyl jeho života. Najväčší.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.2.2023 15:40 - 15:42 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ja som myslel, že už sa nedá preraziť to dno, čo Mazurek predvádza. Ja som myslel, že tento človek, ktorý s ľudskosťou nemá nič spoločného, má malé dieťa a predvádza toto v parlamente, myslel som, že už sa to nedá preraziť, ale dnes to, čo predviedol, je mi ho veľmi-veľmi ľúto, veľmi ľúto, pretože aj ja som počul, čo povedal Jaro Naď... Prosím ťa, prosím ťa... (rečník sa obrátil na poslanca, ktorý sa stojac chrbtom k rečníckemu pultu zhováral s poslancami sediacimi v rade pred rečníkom) ... čo povedal Jaro Naď. Ja si naozaj myslím, že Jaro Naď, aj keď niekedy je emotívny, mne sa tí emotívni ľudia veľmi páčia, ale neklame. Jaro Naď... Prosím vás, môžte chvíľku prestať, prosím vás... (Povedané poslancom v rade pred rečníkom, ktorí ho vyrušovali svojím rozhovorom).
Prosím vás, môžte mi vrátiť čas kvôli mojim kolegom? (Zaznievanie gongu. Vstup predsedajúceho.)

Pčolinský, Peter, podpredseda NR SR
Pán poslanec Kyselica, vyrušujete kolegu Pročka!

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Naozaj, nie, nie, vážne chcem byť... nie, ja, ja, prosím ťa, naozaj ma vyrušuješ, prosím ťa, prosím ťa. (Reakcia z pléna.) Ďakujem. Ale nie, ma to vyrušuje, lebo naozaj som chcel povedať veľmi úprimne, že to, čo predviedol Mazurek, je niečo neskutočné. To, čo predviedol Mazurek, nepredviedol v tejto sále ešte nikto. Zneužil odpadnutie nášho kolegu na to, aby takýmto nechutným, odporným a neľudským spôsobom Jara Naďa, z Jara Naďa urobil ľudského odporného človeka. Jaro Naď, ja som počul, čo povedal ten Jaro Naď.
Mazurek, vy ste naozaj človek, ktorý v každom jednom vystúpení zneužívate ľudskosť. Je mi vás veľmi ľúto, veľmi ľúto a ste prerazili dno všetkej ľudskosti!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.2.2023 11:52 - 11:53 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pán poslanec Gyimesi, ja budem reagovať na teba, lebo veľmi veľa predrečníkov vo faktických vôbec na teba nereagovalo, rozprávalo si svoje politické bláboly.
Ja budem hlasovať za to, za tvoj návrh, aby sa to naozaj dopracovalo, pretože je to veľmi dobrý návrh zákona o tom, že... aj mojej rodine naozaj ublížili deportácie veľmi a predstavitelia fašistického štátu nemajú čo robiť na tabuliach, názvoch našich ulíc. Ale zase musím povedať, že naozaj sú tam výnimky, ktoré možno treba poopraviť. Takže ja budem hlasovať, pán Gyimesi, za tvoj zákon a len chcem povedať, že vieš, ten Esterházy naozaj má aj svoje tienisté stránky, čo som si ja prečítal v dejinách, lebo ma to zaujíma, a ja som hlboko presvedčený o tom, že ten zákon je dobrý, len ho treba dopracovať.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.1.2023 15:25 - 15:27 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pellegrini, vy stále strašíte s tým, že táto vláda chce vládnuť, že už nemáme mandát, že čo tu stále robíme. Viete, ja si pamätám, keď odstúpil Fico po naozaj veľmi závažnej vražde dvoch mladých ľudí na nátlak verejnosti, ale vy ste pokračovali ďalej, vy ste sa len vymenili, dal vás ako takého pekného medvedíka z plyšu do popredia, no a Pellegrini sa usmieval jamôčkami, usmieval sa všade, doširoka chodil. Toto ste vy, Pellegrini, ale vy, keď ste boli premiérom, tak ste povedali takú krásnu vetu, že ja keby som mal moc, tak tu urobím také harakiri.
Pellegrini, akú ste mali vy moc? Fico si z vás urobil onucu, vy ste boli na obojku. No a potom prišla taká možnosť, že, že odídete od toho, teda od Robka Fica, zoberete tuto tu bizniskrídlo a zoberete si tam Kičurku, čo má, čo má tehličky, či jak sa volá Šutaj Eštok, zoberete si ho a budete s nimi sa tváriť, že vlastne vy nie ste smeráci, vy ste, vy ste očistení, vy ste zázrak doby, vy ste etalón morálky, Pellegrini. Vy čo ste boli Paškov, Kaliňákov, Počiatkov asistent, vy, vy o toľkých veciach viete, vy ste bol do toho zapletený. Pellegrini, vy ste jednoducho týpek, ktorý svojím úsmevčekom oblázni všetkých, a ja budem zase najlepší a ja to tu všetko vyriešim. Za dvanásť rokov, Pellegrini, ste šúchali nožičkami, držali ste Ficovi taštičku a nechali ste sa fackovať. Vy ste boli taký fackovací panák, Pellegrini, a teraz presviedčate Slovákov, že táto vláda je najhoršia. Pellegrini, táto vláda na rozdiel od vás rozdávala ľuďom. Vy ste rabovali s Výbohom, vy ste rabovali s Vážnym, Pellegrini, vy ste naozaj obyčajný rabovač. Peťo rabovač.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.1.2023 11:18 - 11:20 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Fico, ty o nás rozprávaš, že sme klamári. Najväčší klamár, aký v politike bol, rozpráva, že my sme klamári. Fico, klameš o deficite, klameš o, klamal si o diaľniciach, že budú do 2010. Fico, ty si klamal, že už nebudeš v politike, že sa nevrátiš do parlamentu, Fico, Počiatek o tebe povedal, že si zlodej, že ste so Slotom ukradli dve miliardy. Fico, ty sa bojíš polície, ty tu rozprávaš, že vás budeme zatvárať, ale tá polícia zatvára tých, ktorí naozaj tu kradli, Fico, a to sú všetci zo SMER-u, Fico. Ale ty sa nemáš čoho báť, veď ty si v tej verejnej nahrávke, Fico, teda v tej nahrávke povedal, Fico, že vám Žilinka odkazuje, že sa nemáte čoho báť, Fico, veď koho ten Žilinka prepustil? Samých smerákov, Fico, a teba tiež. Ty rozprávaš, ako sa my bojíme chodiť po ulici. Fico, kedy si ty bol, kedy si sa ty prešiel po ulici? Fico, ja som ťa na ulici v živote nevidel. Videl som ťa na mítingoch, kde si obklopený ochrankármi a dôchodcami.
Fico, ty znevažuješ odbornosť našich ľudí, ale títo odborníci nekradnú, tí naozaj robia všetko pre to, pre tento národ. Fico, ty si tam podosadzoval odborníkov, ktorí rabovali a rabujú, Fico. A ty tu rozprávaš o mafii. Robo, veď ty si sám povedal, že keď hovoríte o mafii, tak mafia to sme my, to ste vy, smeráci, Fico. Kto priniesol Troškovú do, na Úrad vlády. Ženu, ktorá, Fico, spolupracovala s mafiánmi, veď, Fico, o tebe je verejne známe, že teba riadil Vadala. Toto je verejne známe. Fico, ty ideš rozprávať? Robo Fico, ty si človek, ktorý tu skorumpoval celú republiku za dvanásť rokov. Toto tvoje vystúpenie je o tom, že sa zase bojíš a strašíš, strašíš poctivých policajtov aj mne už rozprávajú, že, že Kaliňák, Saková a ďalší tvoji noxledi chodia za policajtami a strašia ich. Nerobte to, nerobte, my sa vrátime. Fico, ty si jeden odporný zločinec.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.1.2023 18:41 - 18:43 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
No, Takáč, vy budete chrániť v prvom rade vaše záujmy, naozaj vaše záujmy, vaše kšefty, ktoré aj v Prievidzi vy dobre viete, ako robíte vy sám osobne.
Áno, prišlo 1 mil. 200-tisíc ľudí, ale to sú vaši voliči, to sú voliči SMER-u, SMEROHLAS-u, to sú voliči SNS, to sú voliči Republiky, kotlebovci a prišli aj SaS-kári, prišlo, prišli aj ľudia od Bugára, prišli ľudia od Harabina, to sú vaši voliči. To je normálna pravda, vy tu nerozprávajte o tom, vy klamete, vy ste klamár, Takáč, vy rozprávate, že 80 % ľudí nechce túto vládu a prišlo... Koľko ľudí prišlo voliť do referenda?!
Takáč, vy tu rozprávate o tom, že akí sme chorobomyseľní, akí sme chorí, akí sme zvrátení. A čo iné môžete rozprávať?! Už som to tu raz povedal, vy zlodeji s vašou chorou zlodejskou hlavou, vy presviedčate ľudí, že sme chorí. Tu sedí, tu sedia čestní ľudia, ktorí to naozaj robia spravodlivo, tam keď sa pozriem, no tak čo zlodej, to bandita, to, to skorumpovaný človek.
Vy tu rozprávate, že, že OĽANO nevie fungovať, že nemá, nemá nemáme štruktúry. No vy ste to fakt zabetónovali, vy ste v každom jednom okrese, v každom jednom okrese do každej funkcie dosadili si človeka a toho človeka ste si dobre uplatili a tí ľudia sú vám, tí sú vám vďační. Vy ste tak zbyrokratizovali a tak skorumpovali štátnu správu, že to nemá obdobu v dejinách Slovenska, Takáč. To ste spravili vy.
Vy tu rozprávate o chorých hlavách?! No, k vašim chorým hlavám sa dá pridať aj zlodejské skorumpované hlavy, to ste vy! Áno, ja súhlasím, že referendum je najvyššia forma demokracie, áno, ale vy a vaša zlodejská banda aj túto najvyššiu formu demokracie viete zmanipulovať!
Toto referendum nebolo o ľuďoch, to bolo o Ficovi, to bolo o SMEROHLAS-e a o reklame pre Fica. Čo vy mi tu idete rozprávať! A opakujem ešte raz, aj médiá, ktoré ste si kúpili, ktoré vlastnia oligarchovia, ktoré vy veľmi dobre viete, veľmi dobre im viete dať peniaze... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.1.2023 18:25 - 18:27 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Pán poslanec Matovič, predčasné voľby sú naozaj dôsledok toho, čo sa tu od začiatku deje. Sú dôsledok toho, že prišiel covid. Žiadna vláda nemala covid, slovenská. Keby mal Pellegrini alebo Fico covid, tak dávno tu už, dávno je rozkradnuté všetko. Potom prišla vojna na Ukrajine, zvyšovanie cien a čo je krásne, tak za všetko je zodpovedný Matovič. Naozaj Igor Matovič je človek, ktorý je zodpovedný za všetko. Pokazí sa niekomu bicykel - Matovič. Niekto ide s autom a skočí mu do cesty zajac - no toho zajaca tam hodil Matovič.
No a títo zlodeji a... a... a biznismeni, to je, to je krásna ukážka toho, akú robia politiku. Kto vlastní médiá? Naozaj si rýchle uvedomili Fico a partička a ich oligarchovia, že keď budú vlastniť médiá, tak ovplyvňovať verejnú mienku je vynikajúca vec. Kto vlastní teraz médiá? Pozrite si na tie médiá, kto za nimi stojí. Za nimi stoja ľudia, ktorí tu roky zarábali, roky zarábali na Ficových kšeftoch, ktoré im dohadzoval. Tak si kúpili médiá a stokrát povedia, že Matovič je blázon, Pročko je psychopat, Matovič je blázon, Pročko je psychopat – no tak Pročko je psychopat a Matovič je blázon. Čo iné?
Čo môžete povedať na Matoviča okrem toho, okrem toho, že je blázon? Poviete, že je zlodej? Nie, bojíte sa. Áno, s Matovičom sa nedá kradnúť! No nedá sa s ním kradnúť a to je problém, to je veľký problém. A čo je ešte najväčší problém? Že sú tu ľudia, sú tu ľudia, ktorí majú po rôznych Austráliách, Nových Zélandoch veľké, veľké kšefty, ktoré treba naplniť, a Fico nie je hlúpy. Fico vie, komu má dať koľko peňazí, aby sa tu opäť, opäť začalo kradnúť - a o toto im ide, o nič iné.
Predčasné voľby sú o tom, aby tu zase začali títo zlodeji kradnúť. O nič iné nejde.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.1.2023 15:06 - 15:08 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Keďže som bol spomenutý, musím povedať, že mňa veľmi teší, že fašisti vás podporujú, pán Pellegrini, že tí, ktorí tu rozprávajú o tom, že my chceme platy, tak kvôli tomu tu vrieskajú a rozprávajú, ako je všetko zlé, ako je všetko na figu, ako tu vrieskajú a rozprávajú, ako sme zničili tento národ, fašisti, ktorí, ktorí naozaj nič iné nechcú, len to, aby mohli opäť sedieť v týchto laviciach, pretože nevedia nič iné robiť, len to, poberať plat tu v parlamente.
Pellegrini, vy ste povedali, že som váš fanúšik. Nie som váš fanúšik a nikdy nebudem. Nie som fanúšik ľudí, ktorí, veď o vás je to verejne známe aj média to píšu, 150-tisícové úplatky, kar... rôzne v Banskej Bystrici sadkárske výhody. Pellegrini, o vás je známe, kto ste vy. Vy tu rozprávate, že Heger si ide založiť nejakú stranu, vy, Pellegrini, a čo ste si založili biznis krídlo? Na čo sa vy trasiete, Pellegrini?! Vy sa trasiete na tých 27 mld. Porozprávajte ľuďom, odkiaľ ste zobrali peniaze na tie vaše byty, Pellegrini, odkiaľ ste zobrali peniaze na financovanie vašej strany.
Pellegrini, vy tu rozprávate, že čo je nedemokratické? No demokratické je rozprávať o takých ľuďoch, Pellegrini, ako ste vy. Vy sa oblečiete do kroja, vy si sadnete na traktorík, pohladkáte si psíka a tvárite sa, ako zachraňujete národ. Čo ste vy, Pellegrini, za dvanásť rokov zachránili? Svoju vlastnú riť, Pellegrini! To ste si zachránili! A to chcete?! Vy chcete zachraňovať tento národ? V čom, Pellegrini? Opakujem, vy tu rozprávate o Hegerovi, že si založil stranu, a vy ste čo spravili? Prečo ste odišli od Fica a zobrali ste si toto biznis krídlo? Kvôli čomu?
Nedemokratické? Pellegrini, je demokratické rozprávať ľuďom, kto ste vy a čo ste vy zač, Pellegrini, a čo chcete robiť! Chcete stále rabovať toto Slovensko a v tom vám treba zabrániť!
Skryt prepis