Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

26.11.2020 o 10:28 hod.

Mgr.

Marek Šefčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 4.12.2020 9:11 - 9:11 hod.

Marek Šefčík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani ministerka, ja vám, naopak, ďakujem za prípravu toho zákona. Za náš klub s vami určite hodiny a hodiny diskutoval Milan Vetrák, ktorý je odborník v tejto oblasti. A vy ste začali tým, že ste ochotná prísť na náš klub a diskutovať, na klub OĽANO, takže ja vám chcem povedať, že my sme o týchto veciach na klube diskutovali a aby nedošlo k omylu, toto, čo tu teraz odznelo, je aktivita jedného poslanca. Klub OĽANO vás podporuje.
Ďakujem za slovo. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.12.2020 15:35 - 15:36 hod.

Marek Šefčík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Fico, moji predrečníci Zita Pleštinská, Janko Herák, Marián Viskupič vám to vysvetľovali tak pekne, lenže vám nejde o tie vysvetlenia. Vy to nepotrebujete. Vy viete veľmi dobre, čo robíte, vy klamete, zavádzate. Ja verím, že ešte aj pán minister vám veci bude možno vysvetľovať.
Ale ja by som začal tak, ako vy ste začali svoj príhovor: „Budem veľmi konkrétny a možno aj stručný, lebo veci sú nadovšetko jasné.“ To je citát, tak ste začali. No a treba to pripomenúť, čo teraz poviem, aby sme zabojovali aj proti krátkodobej politickej pamäti.
Takže viete, pán Fico, čo ste teraz urobili? Postavili ste sa z opozičnej lavice za pultík a vykrikovali ste, zvyšovali ste hlas, tak vám prečítam citát zo 4. januára 2009, kedy ste prezradili svoj recept: „Človek by mal po tom, čo skončí vládnutie a ľudia mu nedajú druhýkrát dôveru, povedať ďakujem pekne a mal by odísť z politiky. To je môj recept.“ A dodali ste ešte vyhlásenie: „Nikdy si ja nesadnem do parlamentu ako opozičný poslanec.“
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.11.2020 16:16 - 16:17 hod.

Marek Šefčík
Ďakujem pekne za slovo. Ďakujem, Marián, za tvoj príspevok a jasné pomenovanie toho, o čo tu v skutočnosti ide. Dovolím si to zvýrazniť, ide o štátom garantovaný biznis firiem, ktoré si z hodnoty gastrolístkov odstrihujú svoj zisk. A toto, tomuto chceme zamedziť. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.11.2020 15:28 - 15:29 hod.

Marek Šefčík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ja zareagujem k tomu úvodu, pán Tomáš, a potom k tomu záveru. Takže povedali ste, že sa s ministrom ani na obedoch zadarmo a ani teraz nezhodnete. Tak sa obrátim na pána ministra, chcem vás povzbudiť, pán minister, a zablahoželať vám k tomu, že sa s tým, čo, alebo s tými, čo nivočili Slovensko ekonomicky aj morálne, nezhodnete. To je znak toho, že to robíte dobre.
No a ešte k tomu záveru. Keď tu vystúpi pán Erik Tomáš, tak stále sa bije do pŕs, my HLAS - sociálna demokracia, my HLAS toto nepodporíme, my HLAS. Pred chvíľou to tu bolo, Erik Tomáš sa priznal, že oklamal 65-tisíc svojich voličov, ktorí ho volili ako smeráka, a on sa potom na nich aj na svojho šéfa Fica vykašľal.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.11.2020 10:28 - 10:29 hod.

Marek Šefčík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Erik Tomáš, z vašich úst tvrdenie, že my klameme niekoho, vychádza úplne absurdné, pretože najskôr tak politicky, vy ste sa do parlamentu vyviezli na chrbte Fica a, a strany zločineckej organizácie SMER. A potom, keď vám to už nevyhovovalo, tak ste ho oklamali a ste od neho odišli.
Ale teraz poďme k tým obedom. Len socialista môže tvrdiť takú fantazmagóriu, že... (Reakcia z pléna.) Suja má slovo? (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
53.
Poprosím, poprosím pokoj v rokovacej sále.
(Reakcia z pléna.) Pán poslanec Šefčík, dostanete čas a poprosím na balkóne, aby sa správali v zmysle pokynu vedúceho kancelárie a nefotili osobné dokumenty poslancov. Ďakujem.
Pán poslanec Šefčík, máte znova slovo.


Šefčík, Marek, poslanec NR SR
Ďakujem za prerušenie. Len socialista môže tvrdiť takú fantazmagóriu, že niečo je zadarmo. Komunisti to tvrdili, tvrdia to aj teraz hlasosmeráci. Veď to stále musí niekto zaplatiť. Navyše reálny stav je taký, že sociálne slabším sa táto spoločnosť tak či tak solidárne poskladá na obedy. Nikdy to nebolo zadarmo. Vy ste to populisticky podobne ako tie vaše 13. dôchodky a také somariny vyhlásili ako obedy zadarmo, ale vy ste oklamali ľudí. Nič nie je zadarmo. Obedy, sú to obedy, na ktoré sa všetci aj teraz, aj potom solidárne poskladáme. Tak znie pravda.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.11.2020 9:44 - 9:45 hod.

Marek Šefčík
Ďakujem za slovo. Rokujeme o skrátenom legislatívnom konaní. Vy ste sa ale snažili spochybniť konkrétny zákon, o ktorom ste tvrdili, že je nejakým paškvilom. Len neuviedli ste žiadnu konkrétnosť. Nič konkrétne, čo by ste zákonu vytkli a takto povedala moja predrečníčka. Ona vám to už povedala: Čo vám na tom zákone konkrétne prekáža? To ste nepovedali. Ďakujem.
Skryt prepis
 

5.11.2020 10:25 - 10:40 hod.

Marek Šefčík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážený pán podpredseda, vážené poslankyne, poslanci, v súlade s § 80 ods. 1 zákona o rokovacom poriadku som bol určený za spravodajcu k návrhu uvedeného zákona. Je to tlač č. 276. Prekladám informáciu k predloženému návrhu zákona.
Návrh zákona spĺňa z formálnoprávnej stránky náležitosti uvedené v rokovacom poriadku a v legislatívnych pravidlách tvorby zákonov. Zo znenia uvedeného návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby návrh zákona prerokovali Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky a Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady pre zdravotníctvo. Odporúčam, aby predmetný návrh zákona výbory prerokovali do 30 dní a gestorský výbor do 32 dní od prerokovania návrhu zákona v Národnej rade Slovenskej republiky v prvom čítaní.
Prosím, pán predsedajúci, otvorte všeobecnú rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 4.11.2020 10:07 - 10:08 hod.

Marek Šefčík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Blaha, tento parlament určite odsudzuje tento vojenský konflikt ako taký. Čiže sme proti tomu a sme tak nastavení, ale ja by som chcel k tým vašim argumentom.
Včera ste sa stavali na stranu komunistického režimu, ktorý systematicky bojoval proti veriacim kresťanom. Prenasledoval ich, väznil, mučil, zabíjal, ale stačilo sa vyspať a dnes sa staviate na stranu bratského kresťanského národa. Bijete sa do pŕs za kresťanstvo, za kresťanský národ, takže aj toto dokazuje falošnosť vašich argumentov.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.11.2020 18:18 - 18:19 hod.

Marek Šefčík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Blaha, zjavne po dnešnom dni je jasné, že je zbytočne s vami diskutovať o komunizme. Ja to zoberiem z iného uhla. Nikto z vašich kolegov zo SMER-u vás v pléne nepočúval. Keď sa pred časom odlepil HLAS SMER-u od SMER-u, Pellegrini na tlačovke povedal, že každý zo SMER-u má k nim dvere otvorené a na otázku novinárov, či aj pán Blaha, odpovedal s úsmevom: "Tak zas nie každý." Vlastní vaše nezmysli nepočúvajú a dištancujú sa od vás. To svedčí o váhe vašich argumentov. Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

3.11.2020 10:40 - 10:55 hod.

Marek Šefčík
Samozrejme, ďakujem. Podporujem predložený návrh zákona a k tomu stačí dodať len krátke – konečne. Pretože tento zákon alebo podobný zákon tu mešká 30 rokov, takže dodám ešte jednu vetu, ospravedlňujem sa všetkým politickým väzňom za to, že sme tak pomalí.
Skryt prepis