Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.2.2021 o 21:19 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.4.2021 19:37 - 19:39 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Krajčí, vy ste normálne politický superman, pretože vy ste synonymom zlyhania v ministerskej funkcii a potom prídete a postavíte sa vedľa, dá sa tak povedať, staronového alebo obnoveného alebo vynoveného premiéra, vášho kolegu, najbližšieho spolupracovníka aj z poslaneckých lavíc, a rozprávate o tom, aké je to všetko úžasné a musíme byť zodpovední.
Ale, pán poslanec Krajčí, tie testy, ktoré vy pokladáte za všemocný liek a zbraň a neviem čo, tak tie testy žiadnu vašu krivku nezlomili. Tie testy zlomili väzy slovenskému národu. Tie testy zlomili ešte chuť aj tých posledných ľudí chodiť do roboty a nebyť nejakými otrokmi a nerezignovať, keď jednoducho ste vy donútili zamestnávateľov, aby od tých ľudí tie testy pýtali za každú cenu. Za každú cenu. A vy tu sa dnes postavíte, na 1. apríla, na deň bláznov, kedy ste si spravili bláznov z celého národa, z celého štátu a idete rozprávať o tom, že vlastne je to všetko len preto, lebo opozícia vás nepodporuje a my sa tu snažíme ešte hecovať ľudí, aby neakceptovali opatrenia.
Tak keby tie opatrenia mali význam, keby tie opatrenia prinášali zlepšenie situácie, keby, keby ľudia sami cítili, že sú v ich prospech, tak by ich ľudia dodržiavali aj bez toho, aby sa k tomu opozícia vyjadrovala, a bez toho, aby vy ste ich museli nútiť. Ale ľudia prirodzene cítia a vedia, že vaše opatrenia sú úplne zlé, úplne zbytočné, že ich iba šikanujú, likvidujú a nedajú sa im doslova, doslova sa im nedajú ani nadýchnuť. To ste vy, pán Krajčí! To je vizitka vašich opatrení a vašej vlády!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.4.2021 18:58 - 19:00 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Žiak, pošleme vám, aby ste mohli začať nakupovať a rozdávať ľuďom tie vitamíny.
Pán poslanec Kazda, no, na vás je aj ťažko reagovať, lebo vy úplne od veci, to je váš bežný štandard, to proste vy sa z toho štandardu nikdy asi nevychýlite.
A, pán poslanec Pročko, vy keby ste sa niekedy trošku počúvali alebo si spätne prehrávali svoje vystúpenia, tak možno by ste sa niekde posunuli, len vy to zásadne asi nerobíte, lebo by ste sám seba nezvládli počúvať. Pán poslanec Pročko, vy ste naozaj zahviezdili. Tak v kaderníctve sa ľudia vedia nakaziť a môžu nakaziť a nakazia sa, ale v nejakom super-, mega-, hypermarkete, kde tých ľudí je iks, ypsilon, zet, tak tam sa proste nenakazia, tam tá korona si povie, tu som v supermarkete, tu nie som v kaderníctve, tu nie som nákazlivá. Ale tu som v kaderníctve, upozorňoval Jožko Pročko na mňa v tomto kaderníctve a tu môžem všetkých nakaziť. Veď vy sa, prosím vás, počúvajte, pán Pročko! Veď vy normálne veríte tej, tomu nastaveniu tých opatrení, že vlastne tá korona sa podľa nich bude riadiť. Ja už neviem, ja už neviem, že či vy ste sa dali na nejaké rozprávky alebo na nejaký iný žáner, ale, žiaľ, nedá sa to nejako menej emotívne alebo už ani neviem, ako to nazvať, zhodnotiť, lebo ste uleteli. Uleteli ste. A ľudí toto už nezaujíma, ľudí už nezaujímajú vaše príbehy o tom, ako sa toto nedá alebo dá. Vy ste proste vláda, ktorá má obrovský mandát, máte 95 poslancov, máte viac, ako je potrebné na ústavnú väčšinu, ale výsledky vašej práce sú chabé, chabé. (Reakcia z pléna. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Šeliga, Juraj, podpredseda NR SR
Pokoj vás poprosím.

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Pán Pročko, ukľudnite sa trošku, naozaj dýchajte. Výsledky vašej práce sú chabé a neviete ľuďom ponúknuť recept na riešenie krízy, len ďalšie sprísňovanie opatrení a predlžovanie núdzového stavu. A toto je tá bieda, toto je tá bieda.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 1.4.2021 18:42 - 18:52 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda Národnej rady, vážený pán predseda vlády, kolegyne, kolegovia, ja skúsim tak trošku možno inak. Poviem vám, že obyvatelia Slovenska, občania si naozaj nepredstavovali, že dnes budú mať takýto deň bláznov. Skutočne šokujúci, exkluzívny deň bláznov, ktorý im nová vláda pripravila taký, že naňho nikdy nezabudnú.
Začali ste s tým, že ste pritvrdili policajné kontroly. Vďaka vašim nezmyselným policajným kontrolám vznikla na výstupe z Bratislavy osemkilometrová kolóna. Osemkilometrová kolóna, kde stála sanitka na majákoch a nevedela sa cez tie autá dostať. Osobne som to videl, na vlastné oči.
Povedzte mi, pán predseda vlády, čomu takéto opatrenia pomôžu, že si chcete povedať, my tie opatrenia ľuďom dáme, my ich naučíme, aby cez okresy nechodili. Žiadna Veľká noc nebude, všetci budú doma. Ak je toto vaším cieľom, ak je toto cieľom vašich opatrení a ak je toto cieľom predĺženia núdzového stavu, potom ste úplní machri, lebo sa vám to podarilo. Ale ak má byť cieľom vašich opatrení zlepšenie situácie na Slovensku, tak ste úplne mimo, ste úplne mimo.
Počuli sme tu v tejto rozprave od koaličných poslancov, ako vám záleží na ekonomike, ako vám záleží na tom, aby ľudia mali nejakú perspektívu, ale vaše činy, vaše vládne činy, dá sa už povedať teraz, po tomto všetkom, že vaše vládne zločiny spravili iba jedno, kolegovia z koalície, veľké supermarkety, ktorých majitelia sú cudzinci, zahraničné firmy ostali otvorené a nútite ľudí, nútite obyvateľov Slovenska míňať peniaze, svoje čoraz menšie úspory v týchto zahraničných supermarketoch. Malé slovenské prevádzky, podniky, obchody ste vašimi opatreniami zatvorili. Celé sa to stalo po tom, ako bývalý premiér Matovič bol na koberčeku u Hitlera v sukni – Merkelovej. Potom zrazu bolo potrebné zatvoriť všetky slovenské prevádzky... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Šeliga, Juraj, podpredseda NR SR
Pán poslanec Kotleba, upozornili ma kolegovia, ja vás nevidím spredu, prosím, napravte si respirátor. Ďakujem.

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Dajte si xanax... (Reakcia z pléna.)

Šeliga, Juraj, podpredseda NR SR
Pokoj, pokoj, každému môže skĺznuť respirátor. Nech sa páči, pokračujte. Napravil si ho pán Kotleba. Pokračujeme ďalej.

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Potom ste, ja si myslím, pán podpredseda, ďakujem za upozornenie, ale ja si myslím, že ľudí na Slovensku, celé Slovensko trápia viac opatrenia nezmyselné tejto vlády ako môj respirátor, môžme spraviť anketu o tom.
A vy ste po tom, ako Matovič prišiel od Merkelovej, sa rozhodli, že idete byť poslušní psi Európskej únie a idete tu likvidovať slovenskú ekonomiku, ale zahraničných necháte kvitnúť. A tak to presne je, dodnes to tak je, dodnes to tak je. Vo Zvolene kaderníčka dostala tak brutálnu pokutu, že sa jej rozpadla vplyvom toho rodina, lebo sa zosypali vzťahy, nemali z čoho zaplatiť, len zato, že niekto ju nabonzoval, že načierno, načierno v tomto vašom vymyslenom núdzovom stave obslúžila nejakú zákazníčku. Toto je vaša vizitka!
Máte najväčší deficitný rozpočet v histórii Slovenskej republiky a ľudia z tých peňazí, bývalý pán minister financií, ľudia z tých peňazí nevidia zlepšenie vo svojich životoch absolútne žiadne. Dokonca kolega Šudík, váš poslanec, vládny poslanec sa pýtal opozície, že aké sú riešenia. My sme vám už v júni, v júni sme vám hovorili, nešikanujte ľudí, nemá to zmysel, bude sa to zhoršovať, začnite rozdávať vitamíny, začnite ľudí liečiť. A dnes ministerstvo zdravotníctva priznáva, že kokteil vitamínu C, D a minerálov zinku a selénu je účinný v boji proti koronavírusu. A ja sa pýtam, prečo ste tie milióny nedali ľuďom aspoň na tie vitamíny, ale neustále ich nútite nosiť tie handry na tých tvárach. Čomu reálne pomôžu tie vaše sprísnené kontroly, čomu pomôže toto celé šikanovanie? Naozaj sa chcete vyžívať v tom, že budete im dávať tie brutálne pokuty? Že chlap, ktorý napíše na Úrad vlády list o tom, ako je zúfalý, je odsúdený na doživotie, lebo to spravil počas núdzového stavu a dali mu teroristický útok? Toto je vizitka, toto sú tie príbehy z pozadia, o ktorých sa do médií, z ktorých sa do médií nedostane nič. A vy ste vraj konzervatívna kresťanská vláda. A na Veľkú noc, na Veľkú noc ľuďom prichystáte sprísnené policajné manévre.
A viete, čo je realita tohto celého, kolegovia z koalície, vážený pán premiér? Zástupca ľudí, ten, ktorý ich má chrániť, ktorý ich má proste držať. Vy ich máte držať! (Povedané smerom k premiérovi. Reakcia premiéra.) Veď pokoj, pokoj, veď len ľudia chcú, aby ste sa zobudili, pán Heger. Vizitka toho všetkého je to, že už ani tí policajti to nechcú robiť. Policajti majú toho plné zuby. Majú plné zuby robiť zo seba debilov a vysvetľovať ľuďom, prečo ich musia zastaviť, prečo si ich musia zapisovať. (Rečník na chvíľu zmĺkol.) Presne takto ticho zostane, lebo Pročko nám tu chýbal. A to je tragédia, že vy sa viete na predĺžení núdzového stavu, ktorý ľuďom upiera základné ľudské práva, ešte smiať. Normálne sa na tom zabávať, normálne sa zabávať. Veď vy si vstúpte trošku do svedomia! Dokedy to takto chcete robiť? Dokedy? Dokedy poslední tí živnostníci ešte úplne neskapú vďaka vám?
Viete veľmi dobre, že to predĺženie núdzového stavu, to samotné ničomu nepomôže, ničomu to nepomôže. Koľkokrát ste to už predĺžili a stále sa tá situácia zhoršovala a teraz, keď vďaka peknému počasiu, vďaka tomu, že vychádza slnko, že budú krajšie dni, tak jednoducho tá korona ustúpi prirodzene, tak vy namiesto toho, aby ste ľudí nechali sa nadýchnuť, aby ste otvorili aspoň tie malé prevádzky, tak vy im dáte riadne policajné manévre. A logická otázka, ktorú sa pýta najviac obyvateľov, naviac obyvateľov bez ohľadu na politické tričko, to teraz absolútne nie je o tom, kto je za akú stranu, lebo tí ľudia vás už neznášajú úplne bez ohľadu na politické preferencie, je, že ako je možné a v čom je logika v tom, že tie veľké supermarkety, kde sa vystrieda denne niekoľko tisíc ľudí, necháte otvorené a tie malé prevádzky, kde príde možno 50 ľudí za deň alebo kde by prišlo 50 ľudí za deň, tak tie musia byť zavreté. A na toto im jednoducho neviete dať odpoveď, lebo logická odpoveď tam nie je a nemôžte povedať, že je to preto tak, lebo Únia si to želá, že je to preto tak, aby tí, ktorých zisky odchádzajú zo Slovenska, aby tí mohli pokračovať vo svojom biznise, ale tí, ktorí na Slovensku vydrali svoje firmičky od piky bez štátnej pomoci, bez dotácií, tak tí jednoducho zakapú a za tými ani pes neštekne.
A ja sa len čudujem, že v tých radoch koaličných poslancov sa stále nájde tak veľmi málo ľudí, ktorí naozaj majú aj nejaké svedomie a ktorí nielen budú hovoriť o tom, ako nesúhlasia s predĺžením núdzového stavu, ale túto svoju nevôľu vyjadria aj v hlasovaní. Robte si opatrenia, ale nešliapte ľuďom po ich základných právach! Zlepšujte zdravotnú starostlivosť a začnite konečne ľudí liečiť! Len tak sa dá situácia zlepšiť a nie tým, že ich budete prenasledovať, zastrašovať, vyhrážať sa im a vymýšľať nové a nové perzekúcie a represie. Áno, týmto sa dostanete určite do politických dejín Slovenska, ale situácii a životu ľudí nepomôžete.
Idú veľkonočné sviatky, najväčšie kresťanské sviatky, pán premiér, gesto by ľudia od vás čakali, že u vás nájdu pochopenie, aby tieto sviatky mohli sláviť pokojne, bez stresu, bez policajného šikanovania a aby ste im v utorok ako nový premiér akože novej vlády povedali, že to chcete robiť inak a lepšie. A inak a lepšie neznamená, že bude v uliciach viac policajtov a budú dávať viac pokút týmto ľuďom.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.4.2021 18:39 - 18:41 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Potocký, ja som bol pri vás zvyknutý na také vecné vystúpenia, naozaj také, že sa dalo s nimi aj súhlasiť, ale teraz by som povedal, že ste trošku uleteli. A neviem, či ste si to písali vy ten príspevok alebo vám to písal niekto iný. Viete vy vôbec, aká je medzi ľuďmi nálada? Viete, aká je medzi ľuďmi nálada? Ľudia, ktorí nadávali na SMER, lebo rozkradol štát, si dnes hovoria "zlatý Fico". Ľudia si dnes hovoria "zlatý Fico" po tom, čo tu robil Matovič a v čom dnes chcete pokračovať.
Ja vám ani nechcem, pôvodne som chcel, ale nechcem radšej, nemôžem prečítať komentáre, čo ľudia píšu na to, čo Národná rada tu ide riešiť dnes, na predĺženie núdzového stavu. Tam sa v podstate opakujú len dva typy komentárov, najvulgárnejšie nadávky na všetkých členov vlády a vyhrážky proste úplne zúfalých ľudí. Ľudia sú hotoví.
Vy hovoríte, že SMER tu likvidoval strednú triedu, s tým sa dá súhlasiť. Ale vy ste dorazili, vaša vláda dorazila celé Slovensko. Vy ste veľké reťazce nechali otvorené a ľudí, ktorí poctivo sa prebíjali životom aj napriek tomu, ako tu ten SMER nastavil tie pravidlá nešťastne, tak tých ste proste doklepli. Živnostníci, služby, malé prevádzky sú dnes hotoví, tí ľudia sú hotoví. Rodiny žijú v permanentnom strese, lebo boli zvyknuté na nejaký príjem a teraz majú almužnu do huby, keď to musím tak povedať, a vy máte ešte odvahu rozprávať, že vlastne vaše opatrenia prinášajú ľuďom lepší život a že potrebujete preto predlžovať núdzový stav. No spravte sociálny experiment. Pustite Matoviča bez ochranky dakde teraz do toho supermarketu. Pustite ho a uvidíte, ako ten sociálny experiment... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.4.2021 18:16 - 18:18 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Rasťo, ja chcem oceniť tvoje úplne vecné a také analytické vystúpenie, kde si veľmi jasne zhodnotil to, že ten materiál je znova chybný, znova má medzery, znova má výpadky. Ono dalo by sa to pochopiť, ak by išlo o nejakú menej vážnu vec, o nejaké uznesenie, úplne také, povedal by som, ľahké alebo nepodstatné, ale nie keď ide o predĺženie núdzového stavu, toho núdzového stavu, ktorý už rok likviduje celé Slovensko, ktorý likviduje ľudí, ktorí doteraz poctivo žili, pracovali, podnikali a dnes sú z nich jednoducho ľudia, ktorí čakajú s malou dušičkou, plní strachu, že čo bude. A keď napriek tomu, že vždy tu v parlamente kritizujeme nedostatky v týchto materiáloch, vládnych materiáloch a znova sa to stalo, tak to len ukazuje, čo si vláda, aj táto nová vláda myslí o občanoch a ako im na ľuďoch záleží. A tá pravda je taká, že im nezáleží vôbec, pretože keď nevedia napísať jeden materiál tak, aby tam neboli chyby, keď nevedia napísať jeden materiál tak, aby sa tam nedali nájsť vzájomné rozpory, tak potom kde je nejaká kvalita práce? No nikde. A ty si to proste vystihol, ty si to nahlas povedal, úplne jasne, zreteľne a bez emócií si to ukázal, respektíve si na to poukázal.
Jasné, že sa to niektorým koaličným poslancom bude zle počúvať a zle počúvalo. Ale taká je pravda, lebo výsledok týchto pamfletov je, že Slovensko a všetci obyvatelia Slovenska dnes krvácajú. Dnes krvácajú a veľmi si želali, aby Matovič skončil, a dúfali, že sa niečo zmení. No, ale vidia, že sa nemení nič k lepšiemu a že bude musieť asi tá zmena prísť naozaj zospodu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.3.2021 13:27 - 13:28 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem za faktickú, pani kolegynka, ale ak pán poslanec Krajčí v čase, keď bol minister, nesúhlasil s týmito opatreniami, ktoré decimovali národ, ktoré ničili Slovensko, tak jednoducho nemal sa na tom podieľať ako člen vlády. Je to veľmi jednoduché. Nedá sa na to vyhovárať. Ak jednoducho tie opatrenia idú proti môjmu presvedčeniu a vidím, že naozaj ľuďom viac ubližujú, ako pomáhajú, tak predsa nebudem podporovať tú vládu, ktorá tieto opatrenia zavádza. Čiže, pani kolegynka, ja chápem vašu výčitku, bolo to možno tvrdé, ale jednoducho po tom, čo v ministerskom kresle ako člen tejto vlády spôsobil, si nič iné pán Krajčí nezaslúžil. Je mi to ľúto.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 16.3.2021 13:23 - 13:26 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán predseda Národnej rady, vážené kolegyne, vážení kolegovia, využijem tento priestor na to, aby som privítal pána teraz už poslanca Krajčího tu v Národnej rade, kde verím, že bude spoločnosť traumatizovať menej ako v čase, keď bol minister.
Pán poslanec Krajčí, ja verím, že tak ako skoro celé Slovensko, tak aj vy teraz chápete, že ste nikdy tým ministrom byť nemali a že tie opatrenia, ktorými ste traumatizovali spoločnosť, sú jednoducho nezmyselné a vaša demisia je toho výsledkom.
Verím, že budete príkladom aj pre vašich nástupcov, aj pre dočasne povereného ministra Hegera, aby vláda konečne prestala šikanovať vlastných obyvateľov nezmyselným testovaním. Verím, že budete príkladom, pán Krajčí, že aj keď máte ústavnú väčšinu, to neznamená, že môžete ako vláda šliapať po ústavných právach obyvateľov Slovenskej republiky.
Pán Krajčí, ja verím tomu, že po tej horkej skúsenosti, ktorú s vami Slovensko v ministerskom kresle zažilo, aj vy do seba vstúpite a nebudete podporovať tieto nezmyselnosti, na základe ktorých sú ľudia donucovaní štátom, vládou vzdať sa svojej práce, narušiť rodinné kontakty, obmedziť svoj spôsob života, ktorý neničí koronavírus, ale vaše vládne opatrenia.
Pán poslanec Krajčí, ja som úprimne presvedčený, že je naozaj najvyšší čas, aby na vašom príklade táto vláda spravila obrovskú sebareflexiu v tom, že šikanovať ľudí a chrániť ľudí je úplne diametrálny rozdiel, že je to veľký rozdiel a že občania Slovenskej republiky si v tejto tak ťažkej situácii naozaj zaslúžia, aby tá vláda vládla a nielen strašila, šikanovala a vymýšľala nové opatrenia, ktoré, ako sa ukazujú, sú nielenže neúčinné, ale ešte aj nezmyselné.
Pán poslanec Krajčí, ja verím tomu, že na príklad, ktorý ste dali vy svojím osobným zlyhaním vo funkcii ministra, žiadny z nominantov tejto vlády počas celého volebného obdobia nezabudne a vždy, vždy bude mať pred očami to, že keď niekto namiesto služby národu svoje pôsobenie vo vláde zmení na službu psychopatovi a na službu mocenským cieľom, tak to dopadne presne tak, ako to dopadlo s vami.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2021 22:24 - 22:25 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Šefčík, veď ľudia dnes v nemocniciach umierajú za vašej vlády a za vašich opatrení. Neboli sme to my v opozícii, kto prijal tie opatrenia. Tak buď nie ste schopní prijať účinné opatrenia, alebo nie ste schopní vôbec tých ľudí liečiť, alebo, a to je podľa mňa smutná pravda a smutný výsledok tohto celého, vy o to vôbec ani nemáte záujem. Vy jednoducho chcete pomocou šírenej paniky a strachu tých ľudí dostať do, do, do konzervy a robiť si s týmto štátom, čo sa vám zapáči. Zneužívať ten strach na to, aby vaša moc bola absolútna. Ale tomu by sme sa ani nečudovali, však Matovič sa k tomu priznal. Jednoducho on je jediný politik v Európe, ktorý sa priznal k tomu, že ho inšpiruje NSDAP.
Pani poslankyňa Pleštinská, no vy ako bývalá europoslankyňa, tak veľmi sa nemáte tým čo chváliť, pretože či sa v tom Bruseli rokuje cez deň alebo v noci, tak sa na Slovensko valia čoraz väčšie nezmysly, čoraz väčšie hlúposti. A vďaka tým nariadeniam z Bruselu národné štáty v Európe strácajú svoju tvár. Kiežby ste v tom Bruseli radšej nikdy vôbec nerokovali. Kiežby tam tie zhubné rokovania nikdy neboli a kiežby sme my v tej nešťastnej Únii radšej ani neboli.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 25.2.2021 22:09 - 22:19 hod.

Marian Kotleba
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2021 21:19 - 21:21 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Šefčík, vy ste nejako, emočne ste trošku uleteli. Ľudia v nemocniciach totiž, pán Šefčík, neumierajú kvôli tomu, že nedodržiavajú vaše super vedecké kritériá, pretože vám poviem novinku. Ochorelo kopec ľudí, ktorí tie kritériá dodržiavali úplne úzkostlivo, mnohí, mnohí práve preto, že vaša vláda ich jednoducho donútila, zastrašila, dostala ich úplne do stavu toho, že si mysleli, že keď vyjdú bez rúška von, tak ich jednoducho polícia zoberie. Toto je vaša vizitka, pán Šefčík. A aj takíto ľudia ochoreli. Ale viete, prečo tí ľudia v nemocniciach umierajú? Lebo vy nie ste schopní ich začať liečiť. Vy keď nájdete človeka, ktorý je pozitívny, tak ho pošlete do domácej karantény, kde ho necháte čakať, či sa, čo sa sním stane namiesto toho, aby dostal prevenciu, namiesto toho, aby ste aktualizovali liečebný protokol, tak vy ho necháte čakať a potom už v kritickom stave po troch dňoch, keď tí ľudia si tri dni volajú sanitku, tak po troch dňoch ich príde zobrať a zanesie ich do nemocnice a potom majú šťastie, ak to prežijú. Čiže oni neumierajú preto, že tá korona by bola tak strašne nebezpečná, ani nie preto, že nechcú nosiť rúška a podieľať sa na vašich fašistických opatreniach, ale preto, pán Šefčík, že takí ako vy, reprezentanti tejto neschopnej protislovenskej vlády tých ľudí nechávajú napospas osudu, napospas osudu. A z celej tejto aféry ste si spravili obrovský kšeft za desiatky miliónov eur každý mesiac, každý mesiac.
A čo sa týka hospodárenia, pán Šefčík, ja sa smerákov v živote nikdy zastávať nebudem, ale tak deficitný rozpočet, ako schválila vaša vláda, taký sme tu v histórii Slovenskej republiky nikdy nemali.
Skryt prepis