Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.6.2021 o 17:45 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.6.2021 16:52 - 16:53 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pani poslankyňa Cigániková, vy ste ma asi dosť dobre nepočúvali, lebo ja som hovoril práve naopak o tom, že keby možnosť legálneho potratu nebola, legálneho potratu na želanie, tak by žiadny, ani ten najmenej zodpovedný, alebo úplne nezodpovedný muž nemohol svoju tehotnú partnerku do takého legálneho potratu nútiť. Takže to sme sa asi nepochopili.
A viackrát vo vašom prejave zaznelo, že hľadajme tie správne hranice, hľadajme ten správny okamih, hľadajme ten priestor, v ktorom by sme, o ktorom by sme sa mohli rozprávať. No tak ja vás chcem, nejako vám pripomenúť, že my sme už v minulosti podávali návrh, ktorý išiel inou cestou ako tento, ktorý je tu dnes na stole, a síce návrh, ktorý by zani... alebo ktorý by ponechal súčasný stav, len by, len by tú hranicu z 12. týždňov na vykonanie potratu posunul na 8, čo je podľa moderných aj tých vašich vedeckých, vedeckých výskumov naozaj taká hranica lekársky akceptovateľná. Takže ak súhlasíte, poďme touto cestou, poďme to posunúť z 12 týždňov na 8 a ja si myslím, že traumatizácia spoločnosti bude vyriešená tým pádom.
A ešte vám chcem povedať, pani poslankyňa, že bolo na vás vidno, že ste dali do toho obrovskú energiu aj mali ste to pripravené, aj proste skutočne ako z pohľadu tej druhej strany to bolo podľa mňa tak kvalitné, že za, že a teraz ako nie v zlom, ale musím to prirovnať, že za váš výstup na ochranu zabíjania detí by sa nehanbil ani diabol advokát.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.6.2021 19:02 - 19:04 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Žiak, vy ste úplne teraz sa zmenili na liberálne lietadlo, ktoré odletelo od témy alebo od nejakej súdnosti, pretože ste povedali kolegovi Čepčekovi, že ide o návrh od poslanca muža, ktorému úplne chýbajú ženské reprodukčné orgány. Pán poslanec Žiak, ja sa vás chcem spýtať, že či môžu chýbať nejakému mužovi ženské reprodukčné orgány iba čiastočne. Alebo teda ako ste na tom vy, že či ich máte čiastočné, alebo či ich máte úplné. Lebo toto bol proste úplný úlet, ktorý naozaj sa môže len v nejakej liberálnej hlave zrodiť.
A preto sa vás chcem spýtať, pán poslanec Žiak, že teda keď vy odsudzujete navrhovateľa poslanca Čepčeka za to, že si to dovolil napriek tomu, že nemá ženské reprodukčné orgány, tak že vlastne vy aj určite asi súhlasíte s tým, že existuje 33 pohlaví alebo koľko to v Nemecku už teraz oficiálne uznávajú. A že muži sa môžu zo dňa na deň zmeniť na ženy a ženy na mužov. Je to tak? Súhlasíte s týmto? Lebo ak človek, ktorý súhlasí s takýmto zvráteným, chorým, neprirodzeným konceptom, že si ľudia môžu meniť pohlavie a že pohlavie závisí od toho, ako sa cítite, že si to vyznačíte do nejakého občianskeho preukazu. Tak ak takýto človek obraňuje právo na potraty, na zabíjanie nenarodených detí, tak to je najlepší dôkaz toho, že bojovať proti potratom je skutočne správne poslanie a musíme sa mu vytrvalo, aj keď je to ťažký boj. Ale musíme sa mu vytrvalo venovať.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.6.2021 18:48 - 18:50 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Rasťo Schlosár, ja sa ti chcem za toto tvoje vystúpenie v rozprave poďakovať v mene všetkých detí, ktoré sa mali možnosť narodiť, a v mene všetkých detí, ktorých maminky teraz ešte rozmýšľajú nad tým, že ako sa rozhodnú, lebo ak niektoré z nich počúvali tvoj prejav, tak si myslím, že sa rozhodnú si to dieťatko nechať, dajú mu možnosť sa narodiť, jednoducho rozhodnúť sa pre ten život.
Povedal si to tak, že musí naozaj každý človek, ktorý to počúva úplne s otvorenou mysľou, že vlastne aké sú tie argumenty, tak musí pochopiť, že skutočne obhajovať právo na zabíjanie detí je úplný nezmysel.
Potom sa pýtame a ty si sa to tiež pýtal v tom svojom vystúpení, že čo týchto liberálov stále vedie k tomu, aby vkuse bojovali za právo zabiť vlastné dieťa. Za právo tých ľudí zabiť vlastné dieťa. No ja ti poviem, že podľa mňa to je, to je ich túžba, ktorá je vlastne súčasťou liberálnej politiky, a to je túžba po absolútnej relativizácii všetkých hodnôt. V tomto prípade, v tomto prípade konkrétne hodnoty ľudského života. A potom to dopadne tak, že takýmito ich liberálnymi postupmi sa začneme rozprávať o tom, že čo je vlastne život, kto je ešte človek, dostaneme sa k otázke eutanázie, že vlastne poďme postupne tých ľudí dobrovoľne zabíjať na základe nejakých žiadostí, formulárov alebo sa dostaneme do takých, do takých absurdností, ako je práva alebo právo muža s pipíkom medzi nohami, keď to tak poviem, štartovať v športovej súťaži ako žena. Tam sa dostaneme a toto je výsledkom týchto liberálnych šialených proste aktivít, že to, čo je normálne, neuznávajú a... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.6.2021 18:13 - 18:13 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán predseda, veľmi pekne ďakujem, ale čo v prípade, keď nastane opačná situácia. Keď žena otehotnie, muž jednoznačne chce to dieťa, chce sa oňho starať, chce sa starať aj o tú ženu, ale žena napríklad pod vplyvom tejto zhubnej liberálnej agendy povie, že nie, že ona si nechce kariéru ničiť, že ona teraz proste dieťa nechce a že ona na ten potrat pôjde. Veď muž ako otec toho dieťaťa nemá absolútne žiadne možnosti v súčasnom nastavení legislatívy, ako žene zabrániť dať zabiť to dieťa. Nad týmto sa treba tiež zamyslieť, keď už hovoríte, drahí liberáli, o tom, že ako je to s tou rovnosťou práv a rovnosťou príležitostí. Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.6.2021 18:11 - 18:13 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán poslanec Čepček, ja chcem zdôrazniť dve výborné myšlienky vo vašom prejave. A síce že práve legálny potrat dáva tú moc okoliu tej ženy, ktorá sa rozhoduje, aby ju nútilo k tomu samotnému potratu. Pretože ak by táto možnosť nebola, tak jednoducho to okolie v tomto smere na tú ženu nemôže vplývať a tiež dáva mužovi, otcovi toho dieťaťa možnosť uprednostniť svoje egoistické nezodpovedné správanie a núti tú ženu, aby išla zabiť ich dieťa. Keby táto možnosť legálna nebola, tak takéto modely správania jednoducho nie sú.
Druhá výborná myšlienka, pán poslanec, vo vašom prejave. Také dotknutie sa tých práv mužov a žien. Vieme veľmi dobre, že liberáli veľmi operujú tým, že rovnosť príležitosti a zachádza to až do takých tých niekedy úchylností, že transgender vymyslené veci, že muž sa môže preoperovať na ženu a naopak. Proste vymyslené veci. No ale kolegyňka Cigániková hovorila aj vy ste to v tej reakcii spomínali, že muži nútia niekedy tie ženy ísť na potrat alebo že tým, ako sa správajú, tak ich donútia ísť na potrat. Ale čo v prípade... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.6.2021 17:45 - 17:47 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pani kolegynka Cigániková, vy ste povedali, že do 38. týždňa nejde o dieťa. Čiže podľa vás by nenarodené deti mohli a asi aj mali byť zabíjané až do 38. týždňa. To naozaj? To naozaj až takto to vy vnímate?
A viackrát ste vo svojom vystúpení povedali, že tá zodpovednosť, že to nemôže byť, že muži sa teda jej chcú zbaviť a my chceme rozhodovať za tú ženu a neviem čo všetko. A ja sa vás len spýtam, že či tá žena pri splodení toho dieťaťa nebola. Ona tam proste nebola, len zrazu je tehotná a musí to riešiť potratom, však? Lebo, ak tam bola, tak sa mohla slobodne rozhodnúť, že ako sa k tomu postaví, či chce otehotnieť, alebo nie. (Reakcia z pléna.) Pán Žiak, neskáčte mi, prosím vás, do rečí, ak vás môžem poprosiť veľmi slušne. Dobre?
No a posledná taká otázka na vás, pani Cigániková. Budem vás citovať, lebo to bola brutálna myšlienka. Deti, ktorých matka chce alebo chcela, ale na potrat nešla, majú horší vývoj ako deti, ktorých matky na potrat išli. No, ja neviem, aký vývoj majú deti, ktorých matky na potrat išli, lebo tie deti sú proste zavraždené a vybavené. Takže toto bol veľmi, buď to vysvetlíte, ako ste to mysleli, alebo ste sa pomýlili, alebo jednoducho o čo išlo, lebo to bolo veľmi až také cynické, pretože aj dnes všetci títo z vás, ktorí bojujete za tú slobodu v potratoch, v slobodu zabíjaní detí, tak to môžte len preto, že vaše maminky s vami na potrat nešli. Keby vaše maminky boli také liberálne, ako ste vy tu, čo bojujete za potrat, tak dnes tu ľudia ako Baránik nevykrikujú v pléne Národnej rady.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.6.2021 17:13 - 17:14 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predseda.
Rasťo Schlosár, ja rozumiem tým reakciám na tvoje vystúpenie zo strany liberálov, ktorí ešte ani v podstate diskusia sa nezačala a už sa dostávajú do otáčok, lebo na jednej strane milión štyristotisíc zabitých detí ich proste netrápi, to je právo na súkromie podľa Baránika. Právo na súkromie je zabiť milión štyristotisíc detí, keď sa začne realizovať, tak aby nebol prekvapený fešák.
A na druhej strane 12-tisíc obetí korony a postavili by celý štát do pozoru v rade na očkovanie. Obrovská schizofrénia, obrovská proste chuť, chuť ovládať, ovládať národ, ovládať celý štát, to je to, čo im teraz vadí tak veľmi. A prečo to tak veľmi slabo a zle maskujú v otázke zabíjania nenarodených detí, lebo pre nich sú to proste iba nejaké bunky. Pre nich sú to iba nejaké čísla, lebo to im ich chuť vládnuť za každú cenu proste nenaplní, ale stavať ľudí do pozoru pred očkovaním na COVID, tak to je úplne iná, to je úplne iná muzika.
Čiže ty ako predkladateľ dnes budeš mať veľmi ťažkú úlohu, lebo jedna vec je racionálne diskutovať a druhá vec je odpovedať na primitívne debiliny typu zabiť dieťa je právo na súkromie. Ale od debila sa človek môže iba debilinu dozvedieť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.6.2021 16:40 - 16:42 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem kolegom za faktické poznámky. Ja verím, že aj to moje vystúpenie trošku zarezonuje v hlave Igora Matoviča, v hlave Borisa Kollára, že si uvedomia, že takto bohapusto nemôžu ľudí oklamať a podviesť v tak citlivej otázke, ako je referendum a sfunkčnenie referenda. Veľmi by som sa potešil, však vy si na to môžete urobiť potom politickú kampaň, keby teda hlasmi OĽANO a hlasmi SME RODINA tu referendum na Slovensku sfunkčnené bolo. Vy by ste sa mohli normálne ľuďom pochváliť, že, aha, Matovič si drží slovo, Matovič drží sľuby a pracujeme aj na tom, čo sme ľuďom pred voľbami sľúbili, lebo zatiaľ ľudia vidia iba, že pracujete na ich šikanovaní, buzerácii, že pracujete na vymýšľaní mechanizmov, ako ich tlačiť do očkovania, ktoré prinesie 30-percentnú úmrtnosť, ako to povedal Krčméry teraz nedávno.
Ľudia chcú od vás už vidieť aj nejaký krok pozitívny, nejakú prácu, nejaký volebný, nejaký vládny výsledok a nie vytváranie paniky a vytváranie železného režimu, ktorý sa bude báť za chvíľku svojich vlastných občanov.
Čiže, vážení kolegovia z koalície, toto je pre vás obrovská príležitosť. Toto neberte, že opozícia vám tu nastavuje zrkadlo, aj keď to tak je, ale keď si to zrkadlo sprivatizujete, keď to môžem tak povedať, tak bude to pre vás obrovská príležitosť, na ktorej môžete získať ďalšie voličské, politické hlasy. Veď o to vám predsa ide, tak chopte sa tej príležitosti a vygumujte opozíciu sfunkčnite referendum!
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 23.6.2021 16:29 - 16:33 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda, vážené kolegyne, kolegovia, už niekoľkýkrát za pár posledných rokov je tu v pléne Národnej rady Slovenskej republiky prerokovaná, prerokovaný návrh, ktorého cieľom je zjemnenie podmienok na to, aby všeľudové hlasovanie alebo tiež referendum mohlo byť na Slovensku uskutočnené s pozitívnym výsledkom, aby jednoducho referendum bolo realizovateľné. O tých právnych aspektoch tu už dnes bola reč. Bola taktiež reč o tých aspektoch v porovnaní s voľbami, kde na jednej strane na referendum tu máme zákonom predpísané veľmi striktné a prísne náležitosti. Na druhej strane teoreticky, ak by bola účasť v parlamentných voľbách 10 %, tak aj tieto voľby rozhodujú a sú platné a určujú teda vládu a zloženie parlamentu. Obrovská nespravodlivosť, obrovský rozdiel v nastavení pravidiel a myslím, že všetkým, ktorí sa trošku o referendum zaujímajú, je to dávno jasné a nie je tam o čom pochybovať, že je najvyšší čas zmeniť podmienky referenda.
Preto mi dovoľte, aby som tento čas, ktorý tu dnes mám, trošku venoval alebo využil iným spôsobom. A síce, aby som oslovil z tohto miesta pána Igora Matoviča a pána Borisa Kollára. Ľudí, ktorí v minulom volebnom období s otázkou sfunkčnenia referenda, Matovič aj Kollár, veľmi tvrdo politicky pracovali. Matovič aj Kollár na otázke sfunkčnenia referenda zbierali politické body. Lákali na to svojich voličov. A dnes sú obidvaja títo páni Matovič aj Kollár čelnými predstaviteľmi novej vládnej garnitúry na Slovensku. My sme čakali, my sme čakali, či aspoň jeden z nich dodrží v tejto otázke svoje slovo a či niektorý z týchto poslaneckých klubov či kollárovci, alebo matovičovci, príde so svojím vlastným návrhom na zlepšenie funkčnosti referenda. Nestalo sa tak. Rok a pol je nová vláda, v ktorej je Matovič aj Kollár, a nič sa v tejto veci nespravilo.
Ja preto budem veľmi zvedavý, ako bude klub OĽANO a klub SME RODINA hlasovať pri zlepšení a zjemnení podmienok referenda, tak aby ľudia, ktorí referendu veria a ktorí v referende vidia možnosť ovplyvňovať dianie a život na Slovensku, mali možnosť sa v referende takýmto spôsobom vyjadriť. A či teda pán Matovič a pán Kollár splnia svoje sľuby ľuďom, ktoré im dali pred voľbami 2020 ohľadom referenda. Pretože ak ich kluby tento návrh nepodporia, tak je úplne jasné, že tak ako Matovič, tak aj Boris Kollár je len sľubotechna, ktorý po tom, ako vstúpil do vlády, zabudol na to, že s čím a s akými predstavami a s akými cieľmi ho tam ľudia a voliči poslali.
Bude to ďalšia epizódka, ďalšie pokračovanie príbehu o slovenských politikoch, ktorí doslova zo dňa na deň po vstupe do vlády zabúdajú na svoje sľuby, zabúdajú na hodnoty, zabúdajú na ciele, zabúdajú na celý politický program a využívajú prítomnosť vo vláde len na to, aby sa zúčastňovali okrem moci aj na vládnom biznise.
Hlasovanie o sfunkčnení referenda teda bude aj zrkadlom týmto dvom politikom, významným politikom na Slovensku, pánovi Matovičovi a pánovi Kollárovi a odkazu ich voličom, či to s nimi mysleli vážne alebo či tí voliči budú dnes zo strany týchto politikov a ich poslaneckých klubov oklamaní.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.6.2021 16:24 - 16:26 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Stanko Mizík, ja ti ďakujem za výborne, doslova výborne nastavené zrkadlo Matovičovi a Kollárovi. Nastavil si im zrkadlo veľmi jednoduchým spôsobom, že si im ukázal, čo tlačili do hlavy ľuďom na Slovensku, keď boli v opozícii. Že si im ukázal, ako sa snažili získavať politické body, na akých sľuboch. A jeden z týchto sľubov bol aj sľub ohľadom sfunkčnenia, sprístupnenia referenda tak, aby bolo reálnejšie, ľahšie zrealizovateľné a prístupnejšie pre ľudí. Aby tí ľudia mohli vyjadriť svoju vôľu, svoj názor, aby tá ich vyjadrená vôľa v referende bola pre vládu a parlament záväzná.
No a dnes v tomto hlasovaní sa ukáže, že vlastne či ten Matovič, či ten Kollár sú nejakí politici, aspoň v tejto veci alebo či sú to len pózeri. Či sú to len pózeri, ktorí proste teraz už kašlú na ľudí, keď sú vo vláde, a jednoducho tú vládu vnímajú ako obrovskú možnosť sa nabaliť na miliardách zo štátneho rozpočtu a je im úplne všetko jedno, že čo tí ľudia od nich očakávajú alebo resp. s čím ich tam zvolili.
Ľudia na Slovensku sú trpko sklamaní z tejto vlády, veľkému zúfalstvu prepadávajú, veľmi neznášajú až nenávidia politikov a po tomto hlasovaní dnes sa to ukáže, že či tá nenávisť občanov voči politikom a hlavne vládnym politikom bude ešte väčšia alebo či aspoň o kúsok klesne, keď, keď vládni politici pochopia, že dať ľuďom možnosť na funkčné referendum je vlastne niečo, čo ľudia naozaj chcú a čo by znamenalo, že by možno raz začali na Slovensku tvoriť zákony ľudia a nie politici, ktorí veľmi rýchlo po vstupe do vlády zabúdajú na svoje sľuby.
Skryt prepis