Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

22.9.2021 o 10:49 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.9.2021 16:16 - 16:18 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán minister Sulík, ja rešpektujem, že ste chceli porozprávať o tom, čo bolo, ak ste v rezorte našli nejaké nevýhodné zmluvy, nejaké tunely, tak ich rušte, tak ako sme ich rušili my, keď sme v Banskobystrickom kraji ich našli po tom, čo tam bolo. Rušte ich aj za cenu súdnych konaní, dávajte kvalifikované trestné oznámenia, nech všetci tí, ktorí proste plytvali so, s ľuďmi, s peniazmi ľudí, nech za to ponesú následok.
Ale, pán minister, ľudí dnes zaujíma niečo iné. Ľudí zaujíma, z čoho vykryjú tie brutálne zdražené energie. Z čoho to budú platiť? Ako veľmi štát dovolí – a vy ste súčasťou toho štátu –, ako veľmi štát dovolí, aby im na túto zimu už na tie energie nevyšlo. A to nemusíme hovoriť iba o východnom Slovenku. To je už v Brezne, to je v Rimavskej Sobote, to je v Lučenci, to je proste v Detve, to už je vo veľmi veľa chudobných regiónoch Slovenska, kde tieto vaše zvýšené ceny spôsobujú to, že ľudia žijúci, najmä osamotení ľudia, dôchodcovia žijúci v rodinných domoch majú ťažké depresie z toho, ako túto zimu idú prežiť.
Pán minister, ja som trošku od vás čakal takú konštruktívnu záležitosť, že tam vystúpite a poviete, keď sme vedeli dať miliardu eur na testovanie a podporu očkovania, na kampane, keď sme vedeli dať 50 mil. na očkovaciu lotériu, nájdeme peniaze na to, aby sme pre ľudí energiu, keď už inak nie, dotovali, aby tí ľudia na Slovensku mohli dôstojne žiť. Ale nič som z toho od vás nepočul, absolútne nič.
A keď v porovnaní s tým si ľudia uvedomia, že ste ochotní, vaša vláda, dať za reklamu na Markíze za deväť minút milión stotisíc eur a potom od nich chcete driapať za elektriku a plyn, tak je to nehoráznosť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.9.2021 11:15 - 11:16 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Mňa veľmi prekvapila tá informácia, čo tu zaznela, že tá kontrola originality za nič neručí, že neručí za to, či to auto je legálne, či je čisté, či nie je kradnuté, že sa musí robiť aj pri nových autách, keď idú na vývoz. To je naozaj pre mňa ako pre človeka, ktorý sa autám nevenuje, veľká novinka. A ak tento náš návrh to celé odstraňuje, túto nezmyselnosť, tak potom ja nechápem, prečo už dávno s tým vládna strana neprišla, ktorá sa hrdí tým, že ide odbúravať zbytočnú byrokraciu v rámci rôznych konaní úradných, keď toto je absolútne čistý nezmysel.
A teda keď tu zaznela aj taká príhoda zo života, tak potom asi veľmi veľa ľudí privíta to, ak zbytočná kontrola originality nebude musieť byť vykonávaná, pretože dnes si každý vie predstaviť lepšie investovaných sto eur, ako ich zaplatiť niekde za nezmyselnú administratívnu kontrolu originality, ktorá v konečnom dôsledku tým ľuďom aj tak nič nebude garantovať.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.9.2021 11:04 - 11:06 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem za excelentnú faktickú poznámku kolegovi Rasťovi Schlosárovi, ďakujem za výbornú poznámku aj Števovi Kuffovi.
Pán Benčík, vy ste radšej mohli zostať ticho, pretože vy ste podpísaný pod návrhom, ktorý má pokutovať zdravotníckych pracovníkov až skoro 700-eurovými pokutami za to, že povedia názor, ktorý tu oficiálne nikto neschváli. Veď vy ste príklad cenzora. Vy ste príklad nastupujúcej myšlienkovej totality. Vy mi idete niečo vyčítať, pán Benčík? Vy mi idete vyčítať? Veď vy sa musíte mať problém pozrieť sám sebe do zrkadla. Veď vy ste proste človek, ktorý pod tvárou alebo obrazom milého deduška nosí v sebe tie najtotalitnejšie myšlienky, najbrutálnejšie myšlienky. Dávať pokutu zdravotnej sestre, ktorá sa obetavo stará o chorých ľudí, dekubity im ošetruje, zahnisané rany, neviem čo všetko, 600 euro, jej čistú mesačnú výplatu, pán Benčík, len preto, že si povie svoj názor? Tak to môže nieže fašista alebo totalitný nejaký diktátor, to môže len čistý magor. A proste vy po tomto, čo ste podpísali, tento návrh, ktorý ste dali, vy máte ešte odvahu sa ozývať? (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pán poslanec, prosím, slušne.

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Buďte radšej navždy ticho!
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 22.9.2021 10:49 - 10:57 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda, vážené kolegyne, vážení kolegovia, čím viac peňazí má súčasná vláda k dispozícii, tým horšie sa majú ľudia, čím väčší štátny dlh vláda vytvára, čím viac zadlžuje budúce generácie, tým menej peňazí dostávajú tí, ktorí ich potrebujú. My dnes prichádzame s návrhom, aby ľudia mohli rozhodovať o ďalších dvoch percentách zo svojich daní, aby ďalšie 2 % z ich daní nemohol úplne neúčelne, nezmyselne použiť štát reprezentovaný súčasnou nekompetentnou vládou, ale aby sami sa mohli rozhodnúť, komu tie ďalšie 2 % zo svojich daní dajú. Po schválení tohto nášho návrhu by si prilepšili všetci registrovaní prijímatelia dvoch percent, občianske združenia, športové kluby, kultúrne rôzne združenia, ochranárske rôzne spolky, jednoducho všetci, ktorí dnes môžu prijímať 2 %, by mohli prijímať dvakrát 2 % z daní. Zmena, ktorá by bola pozitívna pre všetkých, pretože z pohľadu štátu tých 37 mil. je naozaj smeť, ale z pohľadu združení, z pohľadu aktivistov, z pohľadu ľudí, ktorí sú zvyknutí robiť s málom, je to veľký peniaz, ktorý môže naozaj pomôcť veľmi intenzívne zlepšiť ich prácu, ich podmienky, ich výsledky. Okrem toho by sa zákonným prijímateľom dvoch percent z dane fyzických osôb stali jednotlivé farnosti.
Prečo sme prišli s týmto nápadom? Jednoducho preto, lebo mnohí sme veriacimi kresťanmi, stretávame sa s duchovnými a mnohí duchovní veľmi jasne hovorili o tom, že mnohí biskupi sa úplne podriadili vládnej politike a namiesto toho, aby sledovali a hlásali učenie evanjelia a učenie cirkvi, tak začali hlásať opatrenia vlády a spolu s týmito opatreniami zatvárať kostoly. Ani komunisti nezatvorili kostoly, ale získavali si duchovných cez združenie Pacem in terris, aby tak mohli pokútnymi cestičkami presadzovať svoje záujmy. Dnes situácia zašla ešte ďalej, mnohí duchovní, mnohí predstavení, mnohí biskupi si osvojili rétoriku vlády, túto prenášali do kostolov, kde sa podieľali na zatváraní týchto kostolov, a dopadlo to tak, že pri návšteve pápeža sa niektorí biskupi, ktorí boli plne zaočkovaní, nakazili vírusom COVID-19. Aj táto situácia ukázala, že aké nezmyselné je, keď sa cirkev podriaďuje súčasným vládnym opatreniam, keď cirkev namiesto toho, aby hlásala evanjelium, aby v prípade potreby bola odhodlaná ísť aj do konfliktu s mocnými tohto štátu, tak namiesto toho servilne slúži ich predstavám.
Preto sme prišli s mechanizmom, ktorý umožní, aby veriaci, ktorí si vážia prácu svojich kňazov, farárov, duchovných, aby mohli priamo týmto farnostiam poskytnúť 2 % zo svojich daní, aby kňazi, ktorí majú v dnešnej dobe odvahu hlásať pravdu o opatreniach, ktorí majú odvahu hovoriť o tom, že nemôže svetská moc obmedzovať vierovyznanie, nemôže zatvárať kostoly, nemôže rušiť sväté omše, aby títo kňazi cítili podporu od svojich veriacich v tom, že veriaci im budú môcť priamo dať 2 % zo svojich daní a tým aspoň čiastočne sa títo odvážni farári, odvážni kňazi a odvážne celé farské spoločenstvá stali nezávislými od vládnej štátnej svetskej moci.
Ak by táto naša zmena, ak by tento náš návrh bol prijatý, pomohli by si naozaj všetci. Pomohli by si spomínané farnosti, pomohli by si športové kluby, pomohol by si sektor aktivistov, pomohla by si kultúra, pomohli by si jednoducho všetci tí, ktorí dnes ako výraznú časť svojich príjmov pociťujú alebo aj reálne majú práve tie 2 % z dane fyzických a právnických osôb.
To znamená, tento návrh je víťazstvom v podstate pre všetkých prijímateľov. Nikoho by nepoškodil, nikoho by nediskriminoval. V paragrafovom znení sme veľmi dôsledne mysleli na všetky registrované cirkvi a tak by si každá z nich pomohla. To, do akej miery by si pomohla, závisí od toho, ako veľmi by jednotliví veriaci boli odhodlaní a ochotní tie 2 % svojej farnosti poskytnúť.
Zároveň by neprišiel nikto skrátka, pretože ak nejaký veriaci človek doteraz 2 % zo svojich daní dával napríklad športovému klubu alebo občianskemu združeniu, tak tieto 2 % by stále mohol pre ten športový klub alebo občianske združenie zachovať, ale navyše ďalšie 2 % by mohol poukázať farnosti. A tí, ktorí veriaci nie sú, by tieto ďalšie 2 % mohli poukázať ďalšiemu športovému klubu alebo inej organizácii, ktorá by bola prijímateľom 2 % z daní fyzických osôb. Takže veľmi výhodné nastavenie, veľmi, povedal by som, veľmi prínosná novela, ktorá rozširuje tieto možnosti. A zároveň, zároveň o túto sumu, ktorá by bola pripísaná cez 2 % týmto prijímateľom, by sme ukrátili možnosť štátu neefektívne a nehospodárne nakladať s týmito peniazmi.
Takže, priatelia, kolegovia, kolegyne, poprosím vás o podporu v prospech všetkých tých občianskych združení, všetkých tých ľudí, ktorí za drobné peniaze robia veľkú prácu pre svojich spoluobčanov, aby mali ešte o ďalšie 2 % na tú svoju prácu viac a aby sme tými 2 % posilnili aj slobodu vierovyznania a slobodu cirkvi.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.9.2021 9:55 - 9:57 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pani Sulanová, dobre ste to, dobre ste to podali. Vidno, že ste človek z praxe, človek, ktorý sa dlhé roky venuje ochrane spotrebiteľa, že o tých právach máte jasno, k čomu tu dnes celé toto nastupuje, k čomu to smeruje, k totálnym pošliapaniam ľudských práv. Môžme to pozrieť aj z pohľadu toho spotrebiteľa, z tých spotrebiteľských práv. Áno, bolo to tu spomínané viackrát, že v podstate ten režim počas druhej svetovej vojny a režim, ktorý sa dnes zavádza v reštauráciách napríklad, je veľmi podobný.
No a pred chvíľkou ste tu mali aj veľmi takú citlivú reakciu od kolegu Urbana, ale nech povie aj to, ako ľudia zomierajú na ventilátoroch nie kvôli COVID-u, ale kvôli tomu, že im ventilátor roztrhne pľúca, alebo kvôli tomu, že ten ventilátor zastane a ľudia sa zadusia a potom nemocnica sa snaží ututlať to, že človek nezomrel na COVID, na chorobu, ale umrel na to, že ventilátor nesignalizoval, že prestal fungovať a človek sa zadusil. Alebo naopak, ako mu roztrhol pľúca. Nech sa toto povie a potom si budeme zrazu meniť štatistiky a budeme hovoriť, že ako to v skutočnosti naozaj je. Čiže treba tu zdôrazniť vždy jednu základnú myšlienku a to, že to očkovanie musí byť slobodné. Kto to vnútorne cíti a chce sa dať očkovať, nech sa páči, veď nikto mu tú možnosť neberie. My hovoríme celý čas len o tom, že keď niekto tomu očkovaniu neverí z akéhokoľvek dôvodu, z akéhokoľvek dôvodu, napríklad z dôvodu, že pozná človeka, ktorý zomrel alebo sa mu niečo stalo po očkovaní, tak ho nikto do očkovania nemôže a nesmie a nebude nútiť. O tomto to tu celé je.
A, Magduška, veľmi smutne mi prišlo, keď ste povedali, a to je, žiaľ, veľká pravda, že už teraz je tá spoločnosť rozdelená. Na veľkú skupinu ľudí, ktorí sa očkovať dali, na veľkú skupinu, ktorí sa nedali, a to je možno hlavný... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.9.2021 9:32 - 9:34 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Stanko Mizík, ty si človek z regiónov Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava. Pohybuješ sa medzi ľuďmi, vnímaš tú situáciu veľmi dobre na tom Gemeri, že ako dopadli mnohí tí, ktorí sa na to očkovanie prehovoriť nechali. Ale ja ti poviem, že to nie je len Gemer, že to je aj v Banskej Bystrici. Máme mestského policajta, môjho dobrého kamaráta, športovca, ktorý naozaj celý život trénuje, lebo tú prácu, ako sa hovorí, žerie, toho mestského policajta, a nechal sa naočkovať, lebo náčelník prišiel a povedal, všetci sa musíte nechať naočkovať. Mladý, relatívne mladý, ale proste vyšportovaný človek v totálnej kondícii v priebehu dvoch týždňov dva infarkty. Vypísaný do konca januára a jeho zdravotný stav na kašu.
Zaujímavé je aj to, že kým predtým, kým sa nezačala táto masívna očkovacia propaganda, sa každé jedno úmrtie dávalo do súvisu s ochorením COVID-19, tým vírusom, aj keď človeka v protismere zrazila tatrovka, aj tak povedali, že zomrel na COVID, tak dnes, keď človek zomrie po, niekoľko dní alebo týždňov po tom, ako sa nechá očkovať, tak je to presne naopak. Nikdy to nemôže byť v súvislosti s očkovaním. To je veľmi zaujímavé. Predtým všetci umierali na COVID, úplne všetci a všetky iné úmrtia vlastne vymizli a dnes vlastne nikto nemôže zomrieť v súvislosti s očkovaním napriek tomu, že mnohí blízki rodinní príslušníci ľudí, ktorí zomreli alebo zostali ťažko zdravotne postihnutí po očkovaní, v tom majú úplne jasno, tak oficiálne štatistiky hovoria, že to nie je možné. Čiže aj tu vidíme, aj tu vidíme, že v skutočnosti nejde o ochranu zdravia, ale ide o nejakú propagandu, ktorej cieľ sa ukáže možno o pár rokov.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.9.2021 9:23 - 9:25 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem všetkým kolegom za konštruktívne poznámky. Naozaj, čo to musí byť za vakcínu, keď zrazu štát, ktorý dovtedy ľuďom len bral peniaze, kde sa dá, a vidíme, že v tom bude pokračovať, zvyšovanie energií sa inak nedá nazvať, tak zrazu kvôli vakcíne je ochotný rozdávať státisíce eur? Kvôli vakcíne rozdávať státisíce eur. Čo to musí byť za vakcínu, keď pracovníci v zdravotníctve – lekári a vo veľkom zdravotné sestry – sú ochotní radšej odísť z práce, ako sa majú nechať donútiť zobrať si tú vakcínu? Keď tí, ktorí najviac a najbližšie môžu poznať, čo sa v tých ampulkách skrýva, radšej odídu z dlhoročnej práce, ktorú robili s nasadením, ktorú robili s láskou, ktorú robili ako misiu, z presvedčenia, ale jednoducho sú rozhodnutí, že do nich a ich detí tú vakcínu nikto nedá.
Takže ja ďakujem týmto nielen kolegom za faktické, ale ja ďakujem všetkým ľuďom na Slovensku, ktorí šíria osvetu o tom, aké nebezpečné je prijímať neoverené vakcíny. Ďakujem všetkým ľuďom, ktorí sa rozhodli aj za cenu osobného nasadenia bojovať proti nátlaku, či na pracovisku, v škole, alebo kdekoľvek inde, ktorí sa rozhodli aj za cenu toho, že niekto na nich zavolá políciu alebo na nich budú ukazovať prstom, svojím príkladom ukazovať, že to, čo sa dnes v spoločnosti deje, nie je ani zďaleka normálne a že tieto opatrenia, keď to tak môžem nazvať, nemajú nič spoločné s ochranou zdravia, pretože nejde o nič iné len o systém vytvorený na to, aby sa podrobili aj tie zvyšky ľudí, ktorí majú nejakú hrdosť, ktorí si ctia slobodu a ktorí si hlavne vážia svoje vlastné deti a nechcú dovoliť, aby tie deti boli cez ampulky... (Prerušenie vystúpenie časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 22.9.2021 9:03 - 9:13 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda, vážení pätnásti kolegovia poslanci Národnej rady, tento náš návrh, ktorý predkladáme, sa týka dvoch základných vecí. Prvá je tá, že do Trestného zákona by pribudol trestný čin diskriminácie ľudí len preto, že sa nedajú očkovať alebo že toto pochybné očkovanie odmietajú. Druhou vecou, ktorá by do našej legislatívy pribudla v tomto našom návrhu, by bol vyslovený zákaz diskriminácie uvedený v Zákonníku práce, rozšírený o dôvod odmietnutie očkovania.
Na začiatok mojej rozpravy si dovolím citovať z prejavu prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej na 76. zasadnutí Valného zhromaždenia Organizácie Spojených národov, ktoré sa konalo tento utorok. "Musíme takisto zvýšiť odolnosť našich vlastných demokracií a podporovať tých, ktorí sa dožadujú dodržiavania svojich základných práv vrátane slobody prejavu alebo zhromažďovania. Tieto práva nie sú menu, z ktorého si vlády môžu vyberať. Občania musia mať možnosť tieto práva slobodne vykonávať či už v Bielorusku, kde je z politických dôvodov perzekvovaných 650 ľudí, ako napr. sociologička Valéria Kosťugová, alebo na okupovanom Kryme, vo Venezuele, Rusku, či v Sin-ťiangu."
A ja si dovolím k prejavu pani prezidentky doplniť, že aj na jej rodnom Slovensku. Pretože, a je to veľmi smutné, že to musím na tomto mieste povedať, diskriminácia a upieranie, popieranie práv občanov Slovenskej republiky len na základe toho a len z toho dôvodu, že sa očkovať nedali alebo že očkovanie odmietajú, sa každým týždňom prehlbuje.
Poviete si, že ale veď žiadne zákony na to prijaté nemáme, tak o čom tu rozprávam. No o to je to horšie, že sa to robí bez opory v zákone, že sa to robí podprahovo, že sa to robí vyhrážaním, že sa to robí nátlakom, že sa to robí spôsobmi, proti ktorým sa bežný zamestnanec a bežný občan len veľmi ťažko dokáže brániť.
To, že tá diskriminácia, to, že táto diskriminácia naozaj nastupuje a rozširuje sa a prehlbuje sa, v podstate dokázal aj minister Naď vo svojom poslednom nejakom prejave k vojakom, kde veľmi jasne príslušníkom ozbrojených síl odkázal, že tí, ktorí ako neočkovaní budú mať nejaké výhrady, tak že ich veľmi rýchlo vyrieši. A že ako je možné, že slovenskí vojaci oproti tým českým sú v takej menšej miere zaočkovaní a že vraj títo vojaci podľahli konšpiráciám.
Ešte predtým unikol, a vytiahla to tu vládna poslankyňa, unikol list generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže, ktorý tu bol už niekoľkokrát opakovaný a je potrebné ho pripomenúť znova, kde nielen príslušníci ZVJS, ale aj väznené osoby majú mať výhody len preto, že sa dajú očkovať.
Hovorí sa čoraz hlasnejšie o tom, že možno dôjde k úprave zákona o štátnej službe, kde kritériom na spôsobilosť vykonávať štátnu službu bude očkovanie. A to všetko napriek tomu, vážení kolegovia, že sa čoraz viac úplne objektívne ukazuje, že to očkovanie nemá s ochranou zdravia absolútne nič spoločné. Posledný prípad v domove sociálnych služieb v Ubli – osemnásť klientov, všetci zaočkovaní, všetci sa nakazili a dvaja z nich zomreli.
Dnes už nie je ani jeden vedec, ani jeden lekár, ktorý by povedal, že očkovanie je zárukou toho, že očkovaný človek vírus prenášať nebude alebo že naň neochorie, alebo že po ňom neskončí v nemocnici. A na druhej strane stále výrobcovia týchto pochybných vakcín, ktorí si kúpili vlády celého sveta, stále za svoje vakcíny odmietajú prebrať akúkoľvek zodpovednosť.
O to viac, o to viac je skutočne dôležité, aby sme zabránili akejkoľvek diskriminácii ľudí, ktorí tieto pochybné vakcíny odmietajú. Diskriminácii ľudí, pre ktorých je vlastné zdravie viac ako vládna politika, ktorá sa zapredala farmaceutickým firmám. Diskrimináciu ľudí, ktorí majú právo aj podľa súčasnej legislatívy, majú právo sa slobodne rozhodnúť, či nejaký zdravotnícky zákrok, medzi ktoré patrí aj očkovanie, či ho prijmú, alebo odmietnu. A keď ho odmietnu, nemôžu byť nejakým spôsobom zo spoločnosti vylučovaní alebo odsúvaní na druhú koľaj.
Žiaľ, na Slovensku sa to dnes deje, deje sa to v čoraz väčšej miere. Deje sa to v štátnych zložkách, deje sa to v občianskom sektore, deje sa to aj v súkromných firmách, ktoré sú tlačené vládou do toho, aby šikanovali svojich zákazníkov, aby šikanovali svojich klientov. Preto prichádzame aj s týmto návrhom, ktorý nielen trestnoprávne, ale aj z pohľadu zamestnancov vyrieši túto otázku tak, aby opäť ľudia na Slovensku si boli rovní vo svojich právach bez ohľadu na to, či sa niekto slobodne rozhodne si dať vakcínu, alebo sa slobodne rozhodne si túto vakcínu nedať. Ak nejde o nejaký svetový plán, ak ide naozaj len o spontánnu snahu chrániť zdravie ľudí, tak potom títo ľudia nemôžu byť do týchto rozhodnutí tlačení takým spôsobom, ako sa to dnes na Slovensku deje.
Keďže však vidíme, že napriek tomu, že pribúdajú dôkazy o neúčinnosti očkovania, napriek tomu, že pribúdajú dôkazy o vážnych zdravotných následkoch po očkovaní, sa tlak na očkovanie neuvoľňuje, ale, naopak, stupňuje, tak je asi oprávnené konštatovať, že tu v skutočnosti nejde o ochranu zdravia, že tu ide o úplne iné ciele, ako je ochrana zdravia populácie nielen v Slovenskej republike, ale vo všetkých štátoch na celom svete.
Preto, kolegyne, kolegovia, tí z vás, ktorí ste ešte nepodľahli tomu tlaku zapojiť sa do masírovania ľudí na vynútenie očkovania a máte zmysel pre slobodu, ale pre slobodu skutočne úprimnú, nie takú, o akej hovoria predstavitelia tejto vlády, podporte tento náš návrh. Podporte to, aby viac nebolo možné beztrestne šikanovať ľudí len preto, že si odmietnu do seba dať chemickú látku, o ktorej nič dobré nevedia, o ktorej nič dobré nepočujú a za ktorú nikto neručí. Podporte náš návrh, ktorý veľmi výrazným spôsobom zvýši ochranu zamestnancov pred šikanovaním zo strany zamestnávateľov, nech už je ten zamestnávateľ ktokoľvek, v otázke nútenia do očkovania.
Ak by tento náš návrh prešiel, naozaj by na Slovensku sa nestalo nič zlé. Skôr úplne naopak. Ľudia by mali istotu, že neprídu o prácu len preto, že odmietajú si dať negarantovanú vakcínu, a občania by mali istotu, že keď ich niekto bude do očkovania nútiť, tak sa budú môcť obrátiť na orgány, ktoré si vysadzovanie práva vzali a majú za svoju úlohu.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.9.2021 18:39 - 18:40 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Habánik, ja len takú úplne konštruktívnu otázku, že či ste toto, tento návrh na uznesenie alebo tento materiál, či ste to konzultovali s Maticou, s Historickým ústavom Slovenskej akadémie vied alebo, alebo s Ústavom pamäti národa, že aké ste mali od nich, ak ste teda konzultovali, aké ste mali od nich nejaké, nejakú spätnú väzbu, nejaké recenzie, nejaké vyjadrenia. Možno by to bolo aj zaujímavé.
Ak to máte, možno by to bolo aj zaujímavé uviesť na podporu tejto vašej snahy. Čiže ak, ak to máte, a keby to zaznelo možno, bolo by to dobre.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.9.2021 18:31 - 18:32 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda, ja si dovoľujem tak zareagovať komplexne na obidve tie vaše vystúpenia.
Vy ste na jednej strane hovorili o tom, ako sa Alexander Dubček zaslúžil o našu národnú slovenskú hrdosť, s tým sa, samozrejme, dá súhlasiť, ale potom ste to veľmi nešťastne spojili s menom Václava Havla. Ja vám veľmi jasne chcem povedať, nespájajte meno zločinca Václava Havla so slovenským národom, so slovenskou národnou hrdosťou. Havel, kde mohol Slovensko a Slovákov zosmiešňoval, Václav Havel je symbolom protislovenského ťaženia, Václav Havel je symbolom znevažovania slovenského národa, je symbolom likvidácie slovenského priemyslu, Václav Havel je symbolom prepustenia najťažších zločincov, ktorí páchali obrovskú kriminalitu na Slovensku.
To je Václav Havel, tak ho, pán predseda, prosím, nespájajte nikdy viac s menom Alexandra Dubčeka.
Skryt prepis