Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

2.12.2021 o 17:50 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.2.2022 16:01 - 16:02 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán Čekovský, ja neviem, či vy ste sa počúvali alebo kto vám písal ten príspevok do rozpravy, ale keby som to mal zhodnotiť dvoma slovami, tak vy ste vystúpili ako diablov advokát. Vy ste v podstate hľadali argumenty, prečo, prečo sa má upúšťať a zjemňovať trestný postih ľudí, ktorí sú, ako ste aj sami povedali v rozprave, na hrane, na hrane medzi užívateľmi a dílermi. Na hrane! To znamená, keď ten človek bude po vašom návrhu vidieť, že tie tresty išli tak výrazne dole, že v podstate keby niečo, tak to z dílera zahrá na užívateľa a je z toho v podstate vonku, tak mi nepovedzte, že to nepovedie k masívnemu nárastu pouličnej, na začiatok ľahkej, drogovej kriminality a s tým spojenými negatívami. Že ulice sa začnú znova plniť dílermi, začínajúcimi dílermi a tak ďalej a tak ďalej, ktorí si budú myslieť, úplne im stačí, pán Čekovský, že oni si budú myslieť, že na základe tej vašej novely, keď pôjde do tuhého, tak to zahrajú na užívateľa, ktorý má pre seba len trošku viac dávok. Či ste nad tým nerozmýšľali?
A párkrát ste spomenuli vo svojom vystúpení, že pre deti, že aby deti si nepokazili život, školu a tak ďalej, ale v tom vašom návrhu nie je absolútne žiadne obmedzenie z pohľadu veku, že by to bola nejaká nerozvážnosť mladého človeka. Vy tieto výhody dávate pre skúsených, otrlých, ostrieľaných 30-, 40-ročných dílerov.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 9.2.2022 11:25 - 11:40 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán predseda Národnej rady, schválenie dohody o obrannej spolupráci v navrhovanom znení nebude ničím iným ako parlamentom schválenou vlastizradou Slovenskej republiky. Nervozita, ktorá sprevádzala rokovanie o tomto bode, svedčí o tom, že (smiech v sále) vláda Slovenskej republiky a koalícia, vládna koalícia koná jednoznačne na objednávku zo strany americkej ambasády s cieľom zaistiť potrebný časový priestor na to, aby v Slovenskej republike mohli ostať americkí vojaci, ktorí sa tu budú nachádzať na vojenskom cvičení Saber Strike, ktoré sa začne v polovici februára. Táto dohoda spraví z občanov Slovenskej republiky občanov druhej kategórie na svojom vlastnom území vo svojom vlastnom štáte. Táto dohoda, vážený pán predseda, umožní, aby príslušníci americkej armády a ich sprievodný civilný personál čerpal výhody, ktoré nie sú dostupné pre občanov Slovenskej republiky. Dobrovoľne sa vzdáme obrovskej časti suverenity národnej a štátnej suverenity v prospech americkej armády.
Pán predsa Kollár, znova vás vyzývam, stiahnite tento bod z rokovania a, všetci prítomní poslanci, nehlasujte!
Ani jeden prítomný poslanec, ktorý má v srdci Slovensko, nemôže hlasovať za túto dohodu!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.12.2021 22:10 - 22:12 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Karahuta, dobre sa vás počúvalo, ale to vaše vystúpenie malo dve také ale.

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Pán poslanec, nerobte si, prosím, srandu. (Rečník mal respirátor namiesto na tvári na mikrofóne.)

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Z čoho teraz, pán podpredseda?

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Nasaďte si, prosím, ten respirátor. (Povedané súbežne s rečníkom.)

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Z respirátora, z mikrofóna, z opatrení? (Povedané súbežne s predsedajúcim.)

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Pán poslanec!

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
To je... (Poslanec si nasadil respirátor.)
Takže, pán poslanec Karahuta, tie dve ale. Jedno ale je, že ste kritizovali, že kedy vám bol doručený ten pozmeňovák, ale musíte uznať, že ten chaos, ktorý tu vládne v Národnej rade, je aj s prispením vás ako, alebo vašeho hnutia ako koaličného partnera a tiež vášho predsedu Národnej rady, kde na grémiu sa dohodne jedna vec, napríklad o termínovaní bodov, a hneď v ten deň ešte to je všetko úplne inak. Takže nemôžte sa čudovať, že to, čo zasievate, aj žnete.
A to druhé ale, omnoho dôležitejšie, je to, že ak by ste naozaj ako hnutie s týmto paškvilom, ktorý tu dnes, teraz sa rokuje, nesúhlasili a bolo by vám skutočne proti srsti tá likvidácia vidieka, tá likvidácia ľudí, ktorí žijú tým, že obrábajú zem, ktorú zdedili možno po svojich praprapredkoch, tak ako hnutie by ste ho mohli jednoducho zavetovať. Vy môžte povedať, že áno, že oni to sem dali bez nejakej koaličnej dohody, ale ja verím tomu, že keby ste naozaj boli proti tomu, tak jednoducho donútite tých poslancov SaS-ky, aby to z rokovania Národnej rady stiahli. A potom by sa vám dalo veriť, že ste skutočne proti tomu. Pretože byť v koalícii, povedať "nesúhlasím s tým, mám právo veta, ale nič proti tomu neurobím", je z môjho pohľadu len alibizmus. A pri tejto, pri tomto pokuse o likvidáciu slovenskej prírody, keď sa to tak dá povedať, slovenského vidieka, je ten alibizmus veľmi slabé riešenie. Tu to treba jednoznačne rezultne odmietnuť a práve na tom ste si mohli nielen spraviť body, ale aj ukázať charakter a nielen... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 7.12.2021 17:46 - 17:46 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predseda. To isté, chcem informovať o stanovisku poslaneckého klubu Ľudovej strany Naše Slovensko.
My tento návrh v súčasnej podobe považujeme za absolútne neférový, absolútne neetický a hlavne diskriminačný voči ostatným dôchodcom, voči ostatným občanom 60 plus v rámci Slovenskej republiky. Nie je totiž možné, aby na základe ich vnútorného presvedčenia, že odmietajú vakcínu, za ktorú neručí nielen vláda, ale ani žiaden z výrobcov týchto vakcín, prišli jednoducho o peniaze, ktoré ostatným občanom 60 plus vláda chce v tomto návrhu priklepnúť.
Pán predseda, považujeme za potrebné zdôrazniť, že na stole mal byť návrh, ktorý by nejakým spôsobom vyrovnával deficit, ktorý vláda vytvára vo vzťahu ku všetkým občanom tejto vekovej kategórie. A potom, keď chcete motivovať, motivovať ďalšie skupiny ľudí, tak, prosím, nech sa páči, ale nemôže to byť na úkor diskriminácie slušných ľudí od 60 rokov, ktorí sa ničím voči zákonu ani voči štátu neprevinili, ale majú v očiach vlády len tú jedinú vinu, že odmietajú neoverené, nebezpečné a nikým neručené vakcíny.
Ďakujem pekne. Preto musíme hlasovať proti.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.12.2021 18:15 - 18:17 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán predseda Kollár, vy ste v jednej vete povedali, že rešpektujete všetkých, aj tých ľudí, ktorí sa nechcú dať z akéhokoľvek dôvodu očkovať, a následne ste hneď povedali, že keď to nepôjde podobrotky, vaša vláda má ústavnú väčšinu a jednoducho môžte pristúpiť aj k takémuto násilnému riešeniu. Je veľmi dobré, že ste vystúpili, je veľmi dobré, že ľudia videli, ako vládni politici vnímajú tú slobodu, ako vnímajú to, že ľudia, ktorí celý život poctivo pracovali, platili dane, odvody, budovali tento štát, tak jednoducho si môžu vybrať buď do nich tú injekciu, za ktorú nikto neručí, po ktorej, keď skolabujú, ich nikto neošetrí, nikto im nepomôže. Buď si tú injekciu dajú dobrovoľne za 500 eur, alebo ich k tomu donútite.
Pán predseda Kollár, vaša vláda, vaša vláda zrušila sociálne opatrenia, zrušila trináste dôchodky, vaša vláda svojou absolútne nezmyselnou ekonomickou politikou spôsobila obrovskú infláciu na Slovensku, ktorá devalvuje hodnoty dôchodkov všetkých dôchodcov na Slovensku a vy ľavou rukou im beriete, ľavou rukou znižujete hodnotu ich dôchodkov a potom im poviete, že keď sa rozhodnú si proti vlastnému presvedčeniu dať do seba vakcínu, za ktorú nikto neručí, tak potom im dáte 500 eur, aby to mohli minúť niekde v kine a potom im dáte 100 eur, aby si mohli vykompenzovať tie zvýšené ceny energií. To je maximálny cynizmus a ja dúfam, že vaše vystúpenie videlo čo najviac dôchodcov, čo najviac ľudí a jednoducho všetkým týmto ľuďom je jasná vec jedna, že tak ako deti, tak ani rodičov a starých rodičov vy očkovať na Slovensku násilím nebudete.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.12.2021 18:00 - 18:01 hod.

Marian Kotleba
Ďakujem za slovo. Pán poslanec, ja sa vás len chcem spýtať vo faktickej, že za čo alebo z akého dôvodu bolo podané to trestné oznámenie na kandidátku doktorku Niku, lebo to je dosť také, dosť taká informácia, čo ma teraz akože tak zaujala. Čiže ak by ste to mohli nejako rozšíriť, lebo ste to len tak spomenuli, ale podľa mňa neviem, o čo ide a chcel by som vedieť, o čo ide. Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.12.2021 17:50 - 17:51 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ja ďakujem kolegom za absolútne konštruktívne faktické poznámky a verím, že aj tie argumenty, ktoré tu zazneli v tých faktických poznámkach v pléne, budú impulzom pre tú budúcu alebo toho budúceho detského komisára, detského ombudsmana alebo detskú ombudsmanku, aby skutočne tie deti našli v ňom pilier taký, alebo aj rodičia, pilier pre ochranu práv tých detí, že sa nebudú ďalej robiť tie neprávosti, ktoré sa dnes robia pod zámienkou, ktorá je dnes univerzálna, keď pod zámienkou, že chceme chrániť, to je naozaj dôležité, keď pod zámienkou, že chceme chrániť deťom zdravie a životné alebo nejaké prostredie v škole, tak im zabránime sa hýbať, zabránime im v pohybe, zabránime im v pohybe a v pohybe na čerstvom vzduchu a dokonca im zrušíme mimoškolské telovýchovné, ale aj iné aktivity. Tak povedzte mi potom, že kde tu je nejaké ratio, kde tu je nejaká oprávnenosť. Tu nič také nie je, tu je len zaslepenosť.
Takže bude to veľká výzva, bude to vyžadovať od tej ombudsmanky veľkú odvahu. Ale ja verím, že nech to bude ktokoľvek, tak tú odvahu v sebe nájde.
Ďakujem pekne všetkým.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 2.12.2021 17:43 - 17:46 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán predseda, vážené kolegyne, kolegovia, čaká nás voľba komisárky pre deti, ľudovo nazývanej detská ombudsmanka alebo detský ombudsman. A tak ako tu aj pred chvíľkou zaznelo počas rozpravy k tomu návrhu Matoviča, je vo vzduchu tá otázka a bude sa to stále opakovať, že môže prísť na program dňa povinné očkovanie detí. A ja týmto chcem vyzvať všetkých kandidátov a hlavne toho, kto nakoniec alebo tú, ktorá nakoniec bude zvolená, aby to vnímala ako obrovskú hrozbu, obrovské riziko, aby tá zvolená, novozvolená detská ombudsmanka skutočne našla potom v sebe odvahu povedať, že ako tá, ktorá má bojovať za práva detí, za ochranu detí, za ochranu tých, ktorí sa sami ešte brániť nevedia, aby jednoznačne potom, keď to príde, vystúpila a povedala, že je to absolútne neprijateľné a že očkovanie, povinné očkovanie detí je niečo, je červená hranica, červená čiara, za ktorú sa nikdy nebude dať prejsť.
A v tomto, v tomto sa bude ukazovať charakter tej novej ombudsmanky, v tomto sa bude ukazovať to, že či v konkrétnych chvíľach a v konkrétnych prípadoch bude mať skutočne odvahu napĺňať tú svoju misiu, tú svoju úlohu, pre ktorú tam, verím, že, všetci tí kandidáti chcú ísť. A v tej chvíli potom bude oporou a nie sklamaním.
V tejto chvíli my nevieme, kto bude zvolený. A je to dobré, že sa to nevie, však čo by to bolo, keby sme už dopredu vedeli, kto to bude. Ale nech je táto výzva absolútne pre všetkých, pretože, pretože vidíme, kam šialenstvo ohľadom vymyslenej covid akcie v Európe zachádza a vidíme, že čoraz viac sa rozpráva aj o tom, že obeťami týchto šialencov majú byť aj deti.
Takže ešte raz vyzývam budúcu detskú ombudsmanku, aby už teraz v sebe zbierala odvahu postaviť sa za to, aby nikdy v živote nemohli byť na Slovensku deti povinne očkované proti covidu.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.12.2021 17:24 - 17:24 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec, vy ste síce dobrú zámienku vymysleli, ten africký mor ošípaných, ale v konečnom dôsledku potom tento zákon o zbraniach a strelive bude vyzerať tak, že bežným držiteľom limitujete ich práva, beriete im zásobníky a hlavne držiteľom E-čkových skupín zbrojného preukazu idete vstupovať veľmi výrazne do života a na druhej strane vyvoleným boháčom a kadejakým elitným spolkom idete dávať možnosť poľovať v noci s noktovízormi. To je proste za čiarou.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.12.2021 16:16 - 16:18 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Tieňový premiér Matovič, tieňový premiér Matovič, z vašich úst sme počuli omáčky. Ďalšiu časť propagandy, ktorou už dva roky vláda masíruje celé Slovensko, ale nepočuli sme počas vašich troch vystúpení ani jedno slovo o tom, prečo by táto vaša iniciatíva podplatiť dôchodcov, aby si za 500 eur nechali vstreknúť do svojho tela vakcínu, za ktorú nikto nenesie zodpovednosť ani výrobcovia, ani vaša vláda. Prečo by táto vaša iniciatíva mala ísť v skrátenom legislatívnom konaní? Povedali ste, že zdravotníci volajú o pomoc. No ale čo táto vláda spravila cez leto preto, aby zdravotníci o pomoc nevolali? Nič ste neurobili, pán Matovič. Nič! Pretože vám táto situácia maximálne vyhovuje. A preto je na pleciach a zodpovednosti vašej vlády to, čo sa deje a nehádžte to na opozíciu a nehádžte to ani na tých dôchodcov, ktorých si beriete do huby.
A pýtali ste sa, že nad čím večer ľudia rozmýšľajú, keď idú spať. Pán Matovič, neviem, či chodíte pomedzi ľudí, alebo nie, ale skôr asi nie. Keby ste chodili, tak viete, že čoraz viac ľudí rozmýšľa nad jednou jedinou vecou. Ako zastaviť túto vašu vládu plnú bláznov, fanatikov a šialencov. Ako zastaviť tieto vaše opatrenia, pretože ľudia sa dnes boja o tom, čo bude zajtra. Ľudia sa boja, s čím zase na nich vyrokujete. Toto je strach, ktorý šírite. Toto sú starosti ľudí. A vašich trápnych 500 eur im tie starosti neodoberie. Skôr naopak, pridá, lebo ich núti sa zaoberať tým, že či sa majú nechať kúpiť, či majú predať svoje presvedčenie za vašich 500 eur. Hanba vám je!
Skryt prepis