Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.2.2022 o 21:06 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.3.2022 16:08 - 16:08 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Martin Beluský, absolútne kultivované, vecné vystúpenie a títo obhajcovia vojnového štvania nemajú na to ani čo povedať, pretože vyhlásenie referenda o vystúpení Slovenskej republiky zo zločineckej organizácie NATO je maximálnym naplnením demokratických princípov. Maximálnym naplnením toho, že ľudia budú môcť slobodne, nie prostredníctvom vládnych krikľúňov alebo zaplatených médií, ale slobodne vyjadriť svoju vôľu, či naďalej chcú, aby Slovenská republika ostávala v organizácii NATO, Severoatlantickej aliancii, alebo či vidia perspektívu bezpečnostnej stability, keď to tak poviem, v tom, že Slovenská republika by bola štátom neutrálnym, štátom, kde by vojenskú neutralitu garantovali nielen západné veľmoci, ale aj Ruská federácia ako veľmoc z východu. Jednoducho, aby sme sa viac nenechali žiadnym spôsobom zatiahnuť do akéhokoľvek konfliktu, ktorý prináša iba utrpenie, pretože každá vojna prináša len utrpenie.
Ešte raz ti veľmi pekne ďakujem aj za to uznesenie.
Skryt prepis
 

15.3.2022 15:23 - 15:23 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Rasťo Schlosár, ja sa ti chcem poďakovať za doslova excelentný prejav, ktorý tlmočil názor veľkej časti obyvateľov Slovenskej republiky, a to až do takej miery, že predstavitelia vládnej koalície na čele s ministrom obrany a predsedom brannobezpečnostného výboru to proste zase a opäť emočne nezvládli a dokonca kvôli nim a ich správaniu musela byť vyhlásená prestávka, takže asi si trafil klinček po hlavičke. A kto si neuvedomuje závažnú skutočnosť, že príchodom vojsk NATO na územie Slovenskej republiky sa nijakým spôsobom nezvyšuje naša bezpečnosť, pretože vojaci NATO tu už sú, ale, naopak, zvyšuje sa miera zatiahnutia Slovenska do tohto konfliktu ukrajinsko-ruského alebo rusko-ukrajinského, aby nikto nehovoril, tak potom nechápe súvislosti.
To, čo hovoril minister, že článok 5, a ak príde útok na jednotku NATO, na členskú krajinu NATO, tak ostatné krajiny mu musia prísť pomôcť, však to platí už aj teraz. Slovenská republika a príslušníci Ozbrojených síl Slovenskej republiky sú členskými vojakmi NATO, keď to musím tak povedať, útok na nich je útok na NATO, takže táto argumentácia je úplne zmätočná, úplne od veci a absolútne nesúvisí s realitou.
Realita je taká, že vojská NATO si chcú Slovensko pripraviť ako nástupný priestor. O tom to je.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.3.2022 15:08 - 15:08 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda. Pán poslanec Žiak, poprosím vás, aby ste tu nesplietali vaše vesmírne teórie o tom, že naša strana je platená či už z Ruska, z Ameriky alebo, ja neviem, od tých pastafariánov, ktorých tu Boris Kollár vymyslel, pretože naša strana nikdy s cudzími, od nikoho žiadne peniaze nedostala.
Je tu minister obrany Naď, vaša vláda má k dispozícii vojenskú tajnú službu, civilnú tajnú službu, všetky tajné služby, tak nech sa páči, môžete sa vŕtať v tom financovaní a nenájdete vôbec nič, pretože tam, kde nič nie je, ani smrť neberie, na rozdiel od vašich grantov zo Spojených štátov a skade-tade po svete naša strana slúži zásadne len Slovensku a je financovaná len zo slovenských zdrojov, zo štátnych zdrojov, zo zdrojov sympatizantov a členov a zo žiadneho Ruska, zo žiadnej Ameriky. Ale to, že to vy neviete alebo nechcete pochopiť, pán Žiak, prosím vás, nepleťte sem vaše predstavy s tým, čo je skutočnosť. Dobre? Takže veľmi korektne vás chcem o toto poprosiť.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2022 22:51 - 22:53 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem všetkým kolegom za faktické poznámky, či už boli viac k veci alebo úplne, na niektoré sa pokúsim zareagovať.
Pani poslankyňa Cigániková, no Demagóg (povedané so smiechom), to je taký, taký demagóg, že ten označil môj vlastný výrok o tom, že som bol v Sýrii, v Aleppe počas toho, ako tam bol ten konflikt najväčší, ako neuveriteľný a že jednoducho nevedia o tom rozhodnúť. Takže, prosím vás, neargumentujte takýmito amatérskymi portálmi, kde vyhodnocujú to, čo ani proste nevedia nejako sa k tomu postaviť. Takže to asi toľko.
To, že ako sa k tomu staviame, my nie sme ani na jednej strane. My neschva... nepočuli ste jedno slovo od nás o schvaľovaní toho, čo sa na Ukrajine deje, ale hovoríme o tom, že sa treba na to pozerať veľmi triezvo a treba celý ten kontext posudzovať. A treba tým ľuďom pomáhať a netreba to zastavovať na takýchto sprostých naťahovačkách o tom, že vy tu chcete zaviesť cenzúru.
Pán poslanec Čekovský, vy ste to asi nepostrehli, ja som vo svojej rozprave hovoril o tom, že práve vám chýba zdôvodnenie, prečo sa chcete opreť o ten článok ústavy, ktorý hovorí, že za istých podmienok cenzúru je možné zaviesť. Tam nie je v tom návrhu ani jedno jediné slovo, prečo to tak chcete urobiť.
Pán poslanec Žiak, ja som nacista nikdy nebol a keď si to naozaj triezvo pozriete, tak práve Severoatlantická aliancia, NATO, má ako svoj znak štylizovaný hákový kríž. O tom ale už asi viete, lebo je to všeobecne rozšírená vec.
Pani poslankyňa Halgašová, hovoríte o tom, že rôzne tie alternatívne médiá sú financované z Ruskej federácie a že to je problém, lebo je to zdroj hybridnej vojny. A ja sa preto pýtam, že ako to viete, ak o tom ešte žiadny súd nerozhodol a či je, naopak, v poriadku, ak sú nejaké médiá, a to už nielen alternatívne, ale veľké mainstreamové médiá, financované zo Spojených štátov amerických. Či tak je to potom v pohode?
A, pán poslanec Sloboda, tú vašu pripomienku zase o tom, že vlastne vy chcete tu bojovať proti nejakým tankom v uliciach, čo s tým... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 25.2.2022 22:25 - 22:35 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda, pani ministerka, kolegyne, kolegovia, po desiatej večer rokovať v parlamente o pomoci ľuďom na Ukrajine a zároveň o zavedení cenzúry na Slovensku, je naozaj netypická situácia. Ja preto veľmi stručne využijem tých desať minút na to, aby sme si povedali, ako to naozaj je a čo vy vlastne v skutočnosti chcete.
Každý z vás, každý z vás ako poslanec Národnej rady skladal svoj sľub na Ústavu Slovenskej republiky. (Rečník ukázal smerom do pléna výtlačok ústavy.) Na túto ústavu. A v tejto ústave v treťom oddieli s názvom Politické práva, ktorý je v Ústave Slovenskej republiky upravený v čl. 26, sa píše.
Odsek jeden. "Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené." Právo na informácie sú zaručené. Na všetky informácie. Aj na tie, ktoré sa vám nepáčia, aj na tie, ktoré si chcete ako cenzúrované odôvodniť, že to má byť nejaký hybridný zdroj, na všetky informácie.
V čl. 2 Ústava Slovenskej republiky píše: "Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu. Vydávanie tlače nepodlieha povoľovaciemu konaniu. Podnikanie v odbore rozhlasu a televízie sa môže viazať na povolenie štátu. Podmienky ustanoví zákon."
Takže ešte raz, kolegyne, kolegovia. Článok 2, článok 2, teda odsek 2 článok 26 Ústavy Slovenskej republiky: Každý má právo slobodne vyhľadávať informácie. To znamená, každý má právo slobodne pristupovať na akékoľvek servery, nech šíria akékoľvek bludy, a slobodne sa rozhodnú, či si z toho niečo zoberie, alebo nie. A vy nemáte právo mu túto slobodu, ktorú garantuje Ústava Slovenskej republiky, pod žiadnou zámienkou tomuto človeku zobrať.
Článok 26 odsek 3 je úplne jasný: "Cenzúra sa zakazuje." Ešte raz, neviem, či ste niekedy ústavu čítali, alebo ste o nej aspoň počuli, cenzúra sa zakazuje.
Áno, je tu článok 4, ktorý hovorí, že "slobodu prejavu a právo vyhľadávať a šíriť informácie možno obmedziť zákonom, ak ide o opatrenia v demokratickej spoločnosti nevyhnutné na ochranu práv a slobôd iných, bezpečnosť štátu, verejného poriadku, ochranu verejného zdravia a mravnosti." Ale vy, kolegyne a kolegovia z koalície, vy ste ani jediným slovom, jediným výrazom nezdôvodnili v predkladanej alebo aj dôvodovej správe nič, nič z toho, čo by ústava predpokladala na to, aby ste mohli zavádzať cenzúru myšlienok a internetu, aby ste mohli zavádzať obmedzovania slobody, vyhľadávania názorov pre ľudí bez ohľadu na to, čo si myslia o koalícii, čo si myslia o opozícii, čo si myslia o hocijakej inej otázke na Slovensku. Ani jedno jediné písmeno. Ani jedno jediné slovo zdôvodnenia. Pre vás sa ústava stala trhacím kalendárom, z ktorého si nič nerobíte, pretože máte ústavnú väčšinu a ste presvedčení, že vďaka vášmu ústavnému valcu si môžte s ústavou vytrieť, čo len chcete.
Ja vám chcem ale pripomenúť, že ústava je základným pilierom parlamentnej demokracie na Slovensku. Že ústava je základným pilierom našej štátnosti a nášho štátu, ktorý sa nazýva Slovenská republika. Žiadna táto krajina. A ústava upravuje práva občanov na Slovensku. Ústava hovorí, čo môžu ľudia a čo môžu orgány štátnej moci. A vy chcete ľuďom ich základné slobody, základné práva zobrať len preto, že z nejakého dôvodu potrebujete dostať do svojich rúk absolútnu informačnú kontrolu.
Článok... odsek 5 v článku 26 Ústavy Slovenskej republiky hovorí: "Orgány verejnej moci majú povinnosť primeraným spôsobom poskytovať informácie o svojej činnosti v štátnom jazyku. Podmienky a spôsob vykonania ustanoví zákon."
Celý tento článok 26 Ústavy Slovenskej republiky, kolegyne, kolegovia, vo svojom znení od článku 1 až 5 hovorí o tom, aké nedotknuteľné sú tieto práva na šírenie a slobodu informácií a ako ich je možné obmedziť naozaj len vo výnimočných prípadoch výnimočným a riadne zdôvodneným spôsobom na základe riadne prijatého zákona. A my sme tu dnes v situácii, kedy o pol jedenástej v noci, skoro už v sobotu, ideme prijať balík zákonov, ktoré absolútne spolu nesúvisia, ktoré na jednej strane chcú povedať a vyslať odkaz, že my chceme pomáhať. Chceme pomáhať ľuďom, ktorí sú v tiesni, chceme pomáhať, ktorí nie z vlastnej viny sa dostali do problémov, pretože je tam obrovská kríza medzi Ukrajinou a Ruskom. A na druhej strane chcete túto situáciu využiť, aby ste potlačili základné, ústavou garantované práva občanov Slovenskej republiky.
Ja sa pýtam, kolegyne, kolegovia z koalície, čo je tou obrovskou silou, ktorá vás núti za každú cenu tieto dva zákony prijímať spolu? Čo je tou obrovskou silou, ktorá vám nedovolí akceptovať absolútne skromnú a legitímnu požiadavku opozície rozdeliť tieto dva nesúvisiace body, tak aby opozícia s kľudným svedomím bod o pomoci Ukrajine mohla podporiť a zároveň mohla ochrániť ľudí na Slovensku pred cenzúrou a neslobodou informácií? Prečo to tak tlačíte? Prečo ste boli ochotní natiahnuť rokovanie, dnešné rokovanie Národnej rady do neskorých až nočných hodín len preto, aby ste si pomocou pozliepaných pozmeňovacích návrhov nejakým spôsobom pred sebou ospravedlnili svoje konanie a povedali si, že však vy to až tak zle nemyslíte. Ak by ste to takto neznásilňovali, ak by ste to netlačili na pílu, netlačili na hranu, tak pomoc Ukrajine, o ktorej tu dnes tak vo veľkom všetci rozprávate, mohla byť schválená už pred niekoľkými hodinami. Ako sme počuli, situácia na východnej slovenskej hranici sa každou hodinou zhoršuje. Vy namiesto toho, aby ste urgentne a akútne išli tým ľuďom pomáhať, namiesto toho tu zdržiavate čas tým, že chcete za každú cenu pretlačiť cenzúru na Slovensku. Na jednej strane si prijmete skrátené legislatívne konanie, pretože sme predsa v núdzi, sme v kríze, sme vo výnimočnom stave, hrozí vojna a tak ďalej, a na strane druhej tu strácate celé hodiny, pol dňa tým, že sa snažíte presadiť a pretlačiť túto cenzúru.
A preto sa vás znova pýtam, najmä tých, ktorí nad tým trošku aj rozmýšľate, a tých, pre ktorých ústava nie je trhací kalendár, čo je tá sila, ktorá vás do toho tlačí? Čo je tou motiváciou, ktorá vás núti ešte aj pomoc ľuďom týraným na Ukrajine v rámci toho konfliktu podmieňovať zavedením cenzúry na informácie na Slovensku? Aký má súvis, aký má súvis informačná sloboda na Slovensku s tým, či a ako budeme pomáhať ľuďom na Ukrajine? Nemá to žiadnu logiku. Nemá to žiadnu spojitosť. Bude za tým zase len nejaká veľmi špinavá hra, ktorá, mám taký pocit, súvisí s tým, že chcete naozaj umlčať ľudí, ktorí vytvárajú možno aj v skromnosti bez pozadia nejakých firiem malé informačné servery, šíria správy, ktoré sa vám nepáčia, šíria správy, ktoré, ktoré ľuďom, obyvateľom Slovenska hovoria: Pozor, dávajte si pozor, vláda tu niečo chystá!
A vidíme, že práve dnes vyšli správy o tom, že okrem amerických vojsk tu už majú byť aj vojská nemecké. Do 30. júna ste pod rúškom informačného embarga, pod rúškom vypnutia tých nesprávnych serverov, tých nesprávnych zdrojov informácií ste schopní spraviť naozaj veľa zla. A ja sa pýtam, či toto náhodou nie je tá skutočná sila, ktorá vás tak silno tlačí, až neprekonateľne tlačí do toho, aby ste dnes tú cenzúru na informácie a na slobodu informácií na Slovensku zaviedli.
Samozrejme, máte čísla, máte svoju väčšinu, máte dokonca ústavnú väčšinu a môžte si to hrubou silou napriek odporu opozície presadiť. Ale keď to spravíte, vedzte, že znásilňujete Ústavu Slovenskej republiky a viac nebudete môcť hovoriť o tom, že vy ste tí, ktorí si ctia ústavu ako pilier parlamentnej demokracie na Slovensku.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2022 22:22 - 22:24 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Susko, vy ste podali kultivovaným spôsobom pozmeňovák, teraz ste úplne kultivovaným spôsobom veľmi, až na to, čo tu koalícia predvádza, veľmi jemne, decentne vystúpili, aby ste im prehovorili do duše, aby sa spamätali v poslednej chvíli, aby naozaj pochopili, že ak chcú reálne pomáhať ľuďom na Ukrajine, tak to nemôžu zablokovať tým, že tam zabijú cenzúru internetu na Slovensku. A vidíte tie reakcie. Reakcie primitívne, útočné, výsmešné napriek tomu, že ste k nim boli maximálne slušný a korektný. Oni, oni proste nerozumejú ničomu len hulákaniu a bliakaniu. To ten pročkovský štýl ich úplne prevalcoval a Toronto a pán Benčík sa normálne snažia napojiť na Pročka, energeticky sa na neho snažia napojiť. (Povedané s pobavením.) Už je to aj do smiechu, pretože... (reakcia z pléna), pretože my sme už dávno dnes (zaznievanie gongu), dávno sme to dnes mohli mať odhlasované celé, keby z toho koalícia neurobila útok na slobodu názoru a vyjadrovania na internete na Slovensku. A namiesto toho, aby to oddelili, aby to vyčlenili, ako to tu slušne od nich žiadame na výboroch aj v pléne, namiesto toho sem dávajú kadejaké pomôcky, kadejaké barličky, že budú skracovať ten termín účinnosti, budú znižovať, potom zase rozširovať ten účel toho zákona, ale nedajú to odtiaľ preč, pretože, áno, je to tak, do 30. júna chcú vymyslieť účinný nástroj na likvidáciu názorových oponentov na internete.
Pán Susko, ďakujem za vašu snahu dnes, ale vidíte, to je hádzanie hrachu o stenu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2022 22:09 - 22:11 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Dostál, toto vaše vystúpenie nebolo nič iné ako prejav obrovskej nervozity vládnej koalície, ktorá z nejakého zatiaľ stále neznámeho dôvodu potrebuje účelovo spolu s pomocou pre ľudí z Ukrajiny schváliť aj tento cenzúrový alebo antiinternetový zákon, na základe ktorého chcete do toho júna veľmi rýchlo a veľmi intenzívne rušiť, ničiť servery, zdroje informácií, ktoré vám nevyhovujú, lebo vám presne, pán poslanec, a vašej vláde nevyhovuje, že sa tu už začína rozprávať, že po amerických vojskách prichádzajú na pozvanie ministerstva obrany vojská nemecké na Slovensko. Za chvíľku tu bude celé NATO nastúpené, lebo vy ste vojnoví štváči, ktorých proste teší tento konflikt, že sa tam môžu odbavovať a môžu hovoriť o tom, aké je NATO super, ale pritom celé je to len vizitka štvavej NATO politiky za posledných 25 rokov.
A, pán poslanec Dostál, vy možno to tak trošku v tom sa nehýbete, ale ja som informatik a na Slovensku je silná... (smiech v pléne, zaznievanie gongu) na Slovensku je silná... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim. )

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Poprosím kľud v sále.

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
... silná linuxová komunita, ktorá si slobodu internetu zobrať nenechá, pán poslanec. A keď sa o to pokúsite, tak veľmi tvrdo pocítite, ako sa bojuje o slobodu na internete. A to, že sa tu ľudia ako Benčík a taxikár z Toronta smejú (smiech v pléne) a nechápu ani, čo je informatika, tak to je škoda komentovať, pretože na dementa slova škoda. (Reakcie z pléna.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2022 21:06 - 21:08 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán poslanec Hattas, vy ste koaličný poslanec, teda ak to správne ešte tam je rozdelené a to registrujem. Ako koaličný poslanec som myslel, že vystúpite, aby ste presvedčili aj opozíciu, aj národ, aj tých ľudí, čo to ešte dokážu toto sledovať dnes, že prečo je to vlastne všetko také potrebné a prečo vy ste dnes spojili pomoc Ukrajincom, o ktorej ste rozprávali, s cenzúrou na internete, o ktorej ste nepovedali ani slovo, ani jedno jediné slovo, pán Hattas. A to je preto, že vy sami vo svojom vnútri musíte cítiť až taký, až taký otupený nemôžte byť, musíme cítiť, že tú cenzúru odmieta 95 % ľudí na Slovensku. Je to preto, že vy sami sa nechcete už vyjadrovať k tomu, prečo to účelovo lepíte dokopy.
Ja som sa aj na výbore pýtal, prečo sa to nedalo spraviť v dvoch návrhoch, aby sa transparentne dalo hlasovať o pomoci Ukrajine na jednej strane a o cenzúre na internete na strane druhej. Tie vysvetlenia síce zazneli, ale boli také kadejaké, pozliepané, nepresvedčivé. No a vy tu pekné básničky a pesničky a rozprávky o pomoci. A to, čo trápi Slovensko, to je to, čo, že chcete tých ľudí umlčiavať, chcete tie servery ničiť, chcete tie médiá, ktoré vám nie sú pohodlné, jednoducho vymazať, tak o tom ani jedno slovo. Ani jedno slovo, pán poslanec koalície Hattas!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2022 21:00 - 21:01 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán Pellegrini, budem konkrétne na vás reagovať. Vy ste povedali, že teda ak koalícia to neodstráni, to blokovanie z toho návrhu, tak že sa budete musieť zdržať. Ja si myslím, že zdržať sa je v tomto prípade veľmi slabé stanovisko, pretože nie je možné, aby na základe nejakej zámienky, že ideme pomáhať Ukrajincom v ich právach na nejaký mierový život, boli upierané práva občanov Slovenskej republiky na slobodu informácií, tak ako to garantuje Ústava Slovenskej republiky, aby bola vlastne popretá ústava ešte aj v tom ustanovení o cenzúre a jednoducho keď vláda z nejakého naozaj nepochopiteľného dôvodu odmietne pozmeňovací návrh pána poslanca Suska, tak tu sú podľa mňa len dve možnosti. Buď sa človek vyjadrí za, to znamená pod rúškou pomoci Ukrajincom ideme zaviesť tvrdú protiústavnú cenzúru slobody informácií na Slovensku, alebo proti, a to proti bude znamenať aj odmietnutie týchto vládnych neférových pokusov spájať dobrú vec s absolútne zlou vecou.
Preto ešte raz hovorím, pozmeňovací návrh pána poslanca Suska je východiskom aj pre túto koalíciu, ak chce, aby za pomoc Ukrajincom hlasoval celý parlament.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.2.2022 20:06 - 20:08 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predseda.
Pán poslanec Susko, ja sa vám chcem poďakovať za ten pozmeňovák, pretože vy ste v podstate nádejou tohto koaličného návrhu alebo tohto vládneho návrhu na to, aby tá pomoc Ukrajine prešla v parlamente jednohlasne. My sme aj z, v podstate len dvaja sme boli z opozície na branno-bezpečnostnom výbore, ktorý tu bol spomínaný, ja a pani poslankyňa Saková, a obidvaja sme svojím hlasovaním jasne vyjadrili to, že ak má ísť o túto pomoc, konkrétnu a funkčnú pomoc tým ľuďom, ktorí utekajú z Ukrajiny, tak budeme určite za a si myslím, že opozícia celá bude za, ale nemôžme v žiadnom prípade tento zákon podporiť, ak v ňom bude stále to ustanovenie o cenzúre internetu, pretože jednoducho toto žiadny opozičný poslanec podporiť nemôže.
Ľudia už teraz, vidíte aj to, kolegovia, kolegyne, sami, ľudia už teraz obrovsky reagujú na internete na to, že sa má cenzurovať na základe nejakého vládneho rozhodnutia sloboda na internete a má sa to spájať práve pod rúškom alebo schvaľovať pod rúškou pomoci ľuďom utekajúcim z Ukrajiny. Takže možno je to reakcia na vás, pán poslanec Susko, ale je to aj tak do radov trošku koalície. Ak vám na tom záleží, aby to naozaj nebolo presadené len mocou a parlamentnou matematikou, ale tým, že si budete môcť povedať, že tieto návrhy na pomoc ľuďom utekajúcim z Ukrajiny podporila aj opozícia, tak jednoducho nespájajte, nespájajte cenzúru a pomoc ľuďom. Oddeľte to, podporte, aj vy podporte ten pozmeňovák pána poslanca Suska, aby sme s čistým svedomím mohli túto inak dobrú vec podporiť aj my.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis