Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

16.3.2021 o 17:08 hod.

Mgr.

Michal Šipoš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 4.11.2021 18:12 - 18:14 hod.

Michal Šipoš Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Štefan, ja ťa beriem ako za človeka, ktorý sa snaží hľadať pravdu, a vždy keď vystupuješ, tak sa snažím ťa počúvať a počúvať tie argumenty. Ale keď o Jarovi Šíblovi, ideš hovoriť, že on chce niečo ukradnúť, tak to je taká donebavolajúca hlúposť a klamstvo, ako keby niekto povedal, že Fico je charitatívny pracovník alebo Žiga je ochranár lesov. (Smiech v sále.)
Buďme fér, Štefan: Fico, Kotleba, Žiga, celá smerácka partia - tam si ticho. Tam zlodejstvá, rozkrádania nevidíš. (Potlesk.) Alebo, alebo nechceš vidieť? Tam tichučko, všetko je O. K. A sami chodíme na ten východ po tých cestách. Sami vidíme, v akom stave máme nemocnice, školy, lesy, tam to nevidíme. Tam je všetko O. K. Ak chceš byť pravdivý, ak chceš hľadať pravdu, popros toho Jara Šíbla, aby ťa zobral do tých bratislavských lesov, a ukázal ti, koľko lesov pre všetkých nás zachránil. A potom sa môžeme stretnúť a rozprávať o tom, že či Jaro Šíbl je nejaký zlodej. Prepáč, ale toto je cez čiaru.
A, Jaro, tebe sa chcem poďakovať za tvoj prínos pre celé Slovensko a pre to, čo si urobil pre našu prírodu.
Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 21.10.2021 17:08 - 17:09 hod.

Michal Šipoš
Ďakujem pekne, pán predseda. Na návrh troch poslaneckých klubov – OĽANO, SAS a SME RODINA – žiadam o termínovanie hlasovania o tlačiach 695, to sú zmeny v zložení výborov, a 741, je to voľba člena Správnej rady TASR, na stredu 27. 10. o 17.00 hod.
Odôvodnenie, ešte stále prebiehajú rokovania.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 23.9.2021 17:05 - 17:06 hod.

Michal Šipoš Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Vážený pán predseda, na základe dohody troch poslaneckých klubov OĽANO, SaS a SME RODINA žiadam, aby Národná rada prerokovala bod 85, tlač 628, až do prerokovania veci vrátane záverečných slov navrhovateľa a spravodajcu bez ohľadu na termínované body 40. schôdze, a to aj po devätnástej hodine, pripadne po polnoci. Aj po prípadnom odložení alebo prerušení 42. schôdze s tým, že hlasovanie o tomto bode sa uskutoční v najbližšom riadnom termíne, pravdepodobne zajtra o jedenástej.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 16.9.2021 13:23 - 13:24 hod.

Michal Šipoš
Ďakujem pekne. Pán predseda, po dohode troch poslaneckých klubov, OĽANO, SME RODINA, SaS, navrhujem prerokovať bod 35, vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 336/2015 Z. z. o podpore najmenej rozvinutých okresov, tlač 559, na utorok 21. 9. o 10. hodine.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 1.7.2021 17:13 - 17:13 hod.

Michal Šipoš
Ďakujem pekne. Pán predseda, v mene štyroch poslaneckých klubov OĽANO, SME RODINA, SaS a ZA ĽUDÍ žiadam preložiť hlasovanie k bodu, k tlači 600 na zajtra o 11.00 hodine.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 5.5.2021 10:27 - 10:28 hod.

Michal Šipoš Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj ma uznesením určil ako náhradníka za spravodajcu k návrhu zákona (tlač 508). V súlade s § 73 ods. 1 zákona o rokovacom poriadku podávam v prvom čítaní spravodajskú informáciu o predmetnom návrhu zákona.
Návrh zákona spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. Súčasťou predloženého návrhu je aj stanovisko Ministerstva financií Slovenskej republiky. Zo znenia uvedeného návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby návrh zákona prerokovali Ústavnoprávny výbor Národnej rady, Výbor Národnej rady pre financie a rozpočet, Výbor Národnej rady pre hospodárske záležitosti a Výbor Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj. Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj. Odporúčam, aby predmetný návrh zákona výbory prerokovali do 11. júna 2021 a v gestorskom výbore do 14. júna 2021 od prerokovania návrhu zákona v Národnej rade v prvom čítaní.
Pán predsedajúci, otvorte, prosím, všeobecnú rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.4.2021 14:21 - 14:22 hod.

Michal Šipoš Zobrazit prepis
Ďakujem ti, Igor, za úprimné a pravdivé slová. Ďakujem ti za tvoju vytrvalosť a nezlomnosť. Ďakujem za to, že si desať rokov bojoval a bojuješ za spravodlivosť a očistu Slovenska. Vtedy, keď tomu nikto neveril, keď sa ti smiali, snažili sa ťa ignorovať, vtedy, keď o tebe hovorili ako o šašovi a psychopatovi, pamätám si, ako sa Robert Fico vtedy smial a hovoril o tom, aby už konečne niekto vyhral tie voľby, už to konečne vyhrajte! A stalo sa. Stalo sa to, s čím nikto z oligarchov a mecenášov bývalej vlády nepočítal.
No prišla pandémia, ktorá ukázala veľa. Ukázala charaktery, ukázala, kto je priateľ, komu ide o zdravie ľudí, ukázala, v akom stave sme zdedili štát. Za rok vlády pod tvojím vedením sa podarilo urobiť množstvo vecí, o ktorých možno dnes ešte budeme hovoriť, no základná vec je, že dnes už žiaden oligarcha a mafián nemá istoty. Istoty, ktoré im zabezpečil don Roberto a figurína Pellegrini. A za toto ti patrí obrovská vďaka. Slovensko má nádej a naša vláda pred sebou kopec roboty, na ktorú sa teraz potrebujeme sústrediť.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 16.3.2021 17:08 - 17:08 hod.

Michal Šipoš
Ďakujem pekne. Pán predsedajúci, v mene štyroch poslaneckých klubov – OĽANO, SME RODINA, ZA ĽUDÍ a SaS – navrhujem preložiť hlasovanie o bode 2 (tlač 468), ide o zákon vrátený prezidentkou, na zajtra o 17.00.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 28.1.2021 9:29 - 9:32 hod.

Michal Šipoš Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, Výbor Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj ako gestorský výbor k vládnemu návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 223/2019 Z. z. o sčítaní obyvateľov, domov a bytov v roku 2021 a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 406), podáva Národnej rade v súlade s § 79 ods. 1 zákona Národnej rady č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady spoločnú správu výborov Národnej rady.
Národná rada uznesením č. 533 z 27. januára 2021 pridelila predmetný návrh zákona na prerokovanie týmto dvom výborom, a to Ústavnoprávnemu výboru Národnej rady a Výboru Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Poslanci Národnej rady, ktorí nie sú členmi výborov, ktorým bol návrh zákona pridelený, neoznámili v určenej lehote gestorskému výboru žiadne stanovisko k predmetnému návrhu zákona. Výbory Národnej rady, ktorým bol návrh zákona pridelený, zaujali k nemu nasledovné stanoviská:
Ústavnoprávny výbor o návrhu nerokoval, pretože podľa § 52 ods. 2 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov nebol uznášaniaschopný, z 12 členov Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky bolo prítomných 6 členov.
A Výbor Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj uznesením č. 70 z 27. januára 2021 s návrhom zákona súhlasil a odporučil ho Národnej rade schváliť.
Z uznesení výborov Národnej rady uvedených pod bodom III spoločnej správy nevyplynuli žiadne pozmeňujúce a doplňujúce návrhy. Gestorský výbor na základe stanovísk výborov k vládnemu návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 223/2019 Z. z. o sčítaní obyvateľov, domov a bytov v roku 2021 a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 406), odporúča Národnej rade predmetný návrh zákona schváliť. Spoločná správa výborov Národnej rady bola schválená uznesením gestorského výboru č. 71 z 27. januára 2021.
Týmto uznesením ma výbor zároveň poveril za spoločného spravodajcu, aby som na schôdzi Národnej rady pri rokovaní o predmetnom návrhu zákona predkladal návrhy v zmysle príslušných ustanovení zákona č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady v znení neskorších predpisov.
Ďakujem, pán predsedajúci, skončil som.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 26.1.2021 17:33 - 17:35 hod.

Michal Šipoš Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, vážení prítomní, Výbor Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj ma určil za spravodajcu k vládnemu návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 223/2019 Z. z. o sčítaní obyvateľov, domov a bytov v roku 2021 a o zmene a doplnení niektorých zákonov, tlač 406. V súlade s § 73 ods. 1 zákona o rokovacom poriadku podávam v prvom čítaní spravodajskú informáciu o predmetnom vládnom návrhu zákona. Skrátené legislatívne konanie k predmetnému návrhu zákona bolo schválené uznesením Národnej rady Slovenskej republiky.
Návrh spĺňa všetky náležitosti podľa rokovacieho poriadku a legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. Zo znenia vládneho návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že vládny návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby vládny návrh zákona prerokovali výbory: Ústavnoprávny výbor Národnej rady a Výbor Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj. Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady pre verejnú správu a regionálny rozvoj. Odporúčam, aby určené výbory predmetný návrh zákona prerokovali ihneď.
Pán predsedajúci, skončil som. Prosím, otvorte rozpravu.
Skryt prepis