Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Uvádzajúci uvádza bod

26.11.2020 o 9:15 hod.

Bc.

Milan Krajniak

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie v rozprave 26.11.2020 11:43 - 12:00 hod.

Milan Krajniak Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda, vážené dámy a páni, pán poslanec Drdul mal nielenže pravdu, keď viacerých opozičných poslancov obvinil, že klamú, ale myslím si, že niektorí nehorázne klamú, a chcel by som vysvetliť prečo.
Ale ešte predtým, stále pripúšťam to, že možno niektorí poslanci si len nedostatočne prečítali alebo sa oboznámili s tým, čo tento návrh zákona chce zakotviť a ustanoviť. Napriek tomu, že tento zákon bol v medzirezortnom pripomienkovom konaní a o tomto návrhu sa týždne a týždne debatovalo, pripúšťam možnosť, že niektorí poslanci si zle prečítali, o čo tu ide.
Takže prvá vec, ktorú by sme si mali uvedomiť, je, že príspevok rodičom na obedy ich detí zvyšujeme z 1,20 euro na 1,30 euro. To je zlepšenie situácie, ktorá bola doteraz. Zvyšujeme tento príspevok o 8 %. Tým reagujeme na to, že naozaj tá situácia v čase koronakrízy pre mnohých rodičov, najmä tých zo sociálne slabších rodín je horšia.
Po druhé to, čo sa deje, je, že zachovávame nielen obedy zadarmo pre deti z tých znevýhodnených, nazvime to marginalizovaných skupín, povedzme si to otvorene, najmä rómskych, čiže pán poslanec Šimko, napríklad ktorý to spomínal, tam sa nič nemení. To, čo ste s takým bôľom v duši porozprávali o tých deťoch, ktoré tam sú, pre nich sa nič nemení. Rovnako sa nič nemení pre ktorékoľvek deti zo sociálne slabších rodín, teda mení, mení, pán poslanec, aby som bol pravdivý, zvyšujeme ten príspevok. Zvyšujeme ho, čiže tá situácia sa zlepšuje.
Ďalšia vec, ktorú by som chcel k tomu povedať, že nielen pre deti, ktoré sú z tých sociálne slabších rodín, ale pre školy, kde 50 % a viac detí je zo sociálne slabších rodín, tam naďalej budú tento príspevok, ktorý štát vyčleňuje, dostávať samosprávy v tej zvýšenej miere na 1,30 euro.
A teraz by som chcel poukázať na taký absolútny hyenizmus, ktorý tu z úst viacerých poslancov zaznel. Vážení rodičia, ktorých deti chodia na základné školy, páni opoziční poslanci o vás tvrdia, že ste absolútne bezcitné hyeny, a keď vám štát prispeje, vám, priamo rodičom, finančným príspevkom 1,30 euro za každý deň, kedy vaše dieťa chodí do školy, tak oni tvrdia, že vy dieťaťu nekúpite teplý obed. Toto tvrdíte. Toto ste celý čas tvrdili v rozprave. Keď štát prispeje rodičovi na každý deň 1,30 euro vo forme finančného príspevku, ohrozí to tento štát, lebo tí krkavčí rodičia nekúpia svojim deťom teplý obed. Toto tu počúvame celý deň. To je absolútna urážka 99,9 % rodičov na Slovensku! A ak niekde hrozí, páni poslanci, a to naozaj hrozí v niektorých skupinách obyvateľov, že nebodaj niektorý rodič si radšej tie peniaze nechá namiesto toho, aby ich posunul tomu dieťaťu na obed, tak to sú presne tie skupiny obyvateľstva, kde zostáva zachovaný presne ten režim, ktorý je doteraz.
Čiže ten príspevok, rovnako ako sociálne dávky nepošleme priamo tým rodičom, ale pošleme ho obciam, pošleme ho tým školám, ale veď tento inštitút poznáme. Tento inštitút poznáme aj z normálnej podpory rodín, ktoré sú v hmotnej núdzi. Áno, keby sme to chceli urobiť tak, ako tuto páni opoziční slovutní kolegovia navrhujú, tak aj dávky v hmotnej núdzi budú dostávať priamo obce! A oni rozhodnú, ako prispejú jednotlivým rodičom v hmotnej núdzi. Tam sa nikto nečuduje, že im to dávame vo finančnom príspevku, tam nikto nehorekuje nad tým, že niektorí si z toho možno kúpia aj cigarety. Ale iba tie dávky v hmotnej núdzi, kde hrozí takéto, povedal by som, neprispôsobivé správanie, tak tam sa stávajú adresátom týchto dávok mestá a obce. Veď ten inštitút poznáme, veď je zavedený, roky rokúce je zavedený.
Že aby som si zhrnul fakty. Po prvé zvyšujeme príspevok na obedy pre deti na základných školách z 1,20 euro na 1,30 euro. O 8 %. Zvyšujeme úroveň toho, akú garanciu alebo istotu poskytuje tento štát a táto vláda a táto vládna koalícia rodičom detí.
Po druhé. Tí, ktorí majú dostatočný príjem na to, aby ho mohli dostať ako finančný príspevok prostredníctvom zvýšenia daňového bonusu, ho dostanú ako finančný príspevok. A obviňovať 99 % rodičov na Slovensku, že ak im štát prispeje finančne na obedy ich detí, tak oni tomu dieťaťu nekúpia teplý obed, to je taká zvrhlosť, nehoráznosť, ako keby väčšina rodín na Slovensku a väčšina rodičov, ktorí majú deti na základných školách, boli asociáli, ktorým keď štát dá finančný príspevok, tak oni to prepijú! Absolútna nehoráznosť!
Ak by zostala akákoľvek pochybnosť, akákoľvek pochybnosť, že by boli rodičia, a najmä teraz v čase korony, kde sa veci menia, sú tam súbehy príspevkov, napríklad SOS dotácií a ďalších príspevkov, ktoré štát podporuje na vykrytie tejto zložitej situácie, ak by náhodou hrozilo, že ktorékoľvek dieťa by mohlo prepadnúť z toho systému, to znamená, že by nemalo garantované ani finančný príspevok na rodiča, ani by nemalo garantované to, že v prípade, ak je ten rodič zo sociálne slabšieho prostredia, tak tú garanciu prebere na seba jedáleň, tým pádom škola, tým pádom obec alebo mesto ako zriaďovateľ, tak dávam verejný prísľub, že ak by niekto vypadol, čo sa môže stať, z tohto systému, tak dostane ten príspevok buď prostredníctvom dotačnej schémy ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny ako fyzická osoba, lebo tá dotačná schéma je pre právnické osoby, ale je aj pre fyzické osoby, alebo - a práve preto prijímame ten zákon už teraz napriek tomu, že bude účinný až od 1. augusta, až od 1. augusta budúceho roku, a práve preto na tejto schôdzi, na tejto schôdzi, aby to bolo súčasne, zvyšujeme ten daňový bonus, aby si to každý mohol porovnať a mohol zistiť, že teda áno, aj od budúceho školského roku má garantované, že ten príspevok, či už finančný, lebo ten príspevok je finančný vždy, ale sú dve možnosti, buď ide obci, alebo ide človeku priamo.
A ja nedopustím v mene tých rodičov, ktorí sa starajú zodpovedne o svoje deti, aby ste z nich robili všetkých hyeny, ktorým keď štát prispeje finančným príspevkom, tak oni to prepijú, lebo tak to teda nie je. Ale dám vám verejný prísľub. Ak by niekto vzhľadom na to, že nevieme tú situáciu, čo sa týka korony, úplne predvídať, bol taký, že by nemal príspevok ani prostredníctvom obce a nedostal by ani príspevok prostredníctvom daňového bonusu, tak nájdeme spôsobom, prostredníctvom dotačnej schémy ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, aby sme mu to vyrovnali.
A ešte chcem povedať ďalšiu vec. A máme na to, teda každý človek bude mať pol roka, pol roka na to, aby posúdil, či od 1. 9., keďže ten daňový bonus bude platiť od 1. 7. a zákon týkajúci sa finančného príspevku o finančnom príspevku obciam a mestám bude platiť od 1. 8., každý si bude môcť posúdiť, že či je jeho právo na zvýšenie príspevku garantované, pretože my zavádzame zvýšenie príspevku na obedy pre každého rodiča, ktorý má dieťa na základnej škole.
A chcel by som tiež oznámiť, že garantujeme aj to, že ten daňový bonus bude naďalej platiť pre deti do 26 rokov, tak ako je tomu doteraz. Akurát pre kategóriu detí, ktoré sú na základnej škole, bude zvýšený primeraným spôsobom. Takže odmietam akékoľvek vytĺkanie sprosté, zavádzajúce na niečom, kde my nielenže garantujeme tú súčasnú úroveň, ktorá je, my ju zvyšujeme, my ju zvyšujeme.
Tak ako, dámy a páni, viem, že sa vám to ťažko počúva, ale už o niekoľko dní dostanú dôchodcovia 13. dôchodok na svoj účet a v porovnaní s tým, čo dostali pred rokom, každý dostane viac a dôchodca s priemerným dôchodkom dostane 2,5-násobne viac, ako dostal minulý rok. To nie je garantovanie tých sociálnych istôt, vymožeností, na ktoré boli ľudia zvyknutí, to je zvýšenie, zvýšenie, výrazné zvýšenie tých istôt a istých vymožeností sociálneho systému Slovenskej republiky a robíme to napriek tomu, že sme v najhoršej kríze od druhej svetovej vojny.
Po ďalšie. Čo sa týka minimálnej mzdy, tí, ktorí poberajú minimálnu mzdu, už o dva mesiace budú mať svoju výplatu v budúcom, alebo teda o tri mesiace dostanú januárovú výplatu v budúcom roku a v hrubom to bude suma o 43 eur vyššia, ako dostávali v tomto roku. Znovu zvyšujeme úroveň toho, čo garantujeme aj tým najmenej zarábajúcim na území Slovenskej republiky.
To, čo mňa najviac teda mrzí, je, že my sa správame k rodičom, ktorí chcú, a máme tu viacdetné rodiny, ako správne povedala pani poslankyňa Drábiková, ktorí chcú, aby sa ich deti stravovali spoločne ako rodina aj cez obed, tak týmto deťom chceme uprieť tú možnosť, aby, ak si to ich rodičia, ich rodina želá, aby mohli takýmto spôsobom zabezpečiť stravovanie svojich rodi..., stravovanie svojich detí aj v domácnosti. My chceme ignorovať, teda nie my, ale na základe tých návrhov, ktoré som tu počul, to, že mnohé deti, žiaľ, majú civilizačné choroby, majú rôzne alergie a ďalšie zdravotné problémy, na základe ktorých oprávnene uvítajú aj tú finančnú podporu, nielen tú priamu v tom, že sa v škole navarí, ale uvítajú tú možnosť, že dostanú finančný príspevok aj priamo oni a budú môcť tomu dieťaťu poskytnúť taký stravovací režim, ktoré ich dieťaťu najviac vyhovuje.
A to, čo považujem za absolútny paradox toho, čo som tu počúval, tak na jednej strane všetci tvrdia, že tie školské jedálne sú fantastické a varia tam fantasticky a deti sú s tým spokojné, rodičia sú s tým spokojní, všetci sú s tým spokojní. Ale veď rodičia dostanú finančný príspevok, ak sú s tým všetci spokojní, tak budú ďalej chodiť do tej istej školskej jedálne, objednajú si obedy tak, ako si objednávajú doteraz, ale ak náhodou sa stane v niektorej škole, v niektorej obci, že rodičia nie sú spokojní s tým, ako tá školská jedáleň varí, no tak dostanú finančný príspevok a budú si môcť zvoliť to, že kde chcú, aby sa ich dieťa stravovalo napríklad doma, čo asi nespochybňuje nikto, kto má aspoň trošku sociálne cítenie a kto aspoň trošku chce podporovať rodiny, že naobedovať sa doma so svojou mamičkou a so svojimi súrodencami asi nie je žiadne zvrhlé opatrenie, to je niečo normálne, to je niečo, čo je normálne pre mnohé rodiny na Slovensku, a práve preto im takýto finančný príspevok podľa nášho názoru patrí.
Aby som ukončil s dvanástou hodinou tento svoj príhovor, chcem ešte raz povedať, pretože ten úmysel je úplne zrejmý, tí, ktorí nemôžu si odpočítať daňový bonus a nemôžu dostať možno s ohľadom na koronu, horšiu situáciu tento príspevok vo finančnej podobe, tí budú ďalej fungovať v tomto režime tak ako do teraz. Tí, ktorí si môžu odpočítať daňový bonus, zvýšený daňový bonus na dieťa, ktoré chodí na základnú školu, to dostanú vo finančnej forme ako finančný príspevok.
Ak sa ukáže, že je nejaká skupina ľudí, a ja teda tvrdím na základe toho, čo som povedal, že tam sú napríklad zahrnuté teda aj deti, ktoré nemusia byť v tejto situácii, ale chodia na školu, kde väčšina detí je v hmotnej núdzi, ale ak sa ukáže, že nejaká skupina detí alebo, alebo rodičov by mala byť mimo, som pripravený ešte do leta odstrániť akýkoľvek takýto rozpad, bolo úplne jasné, že ten finančný príspevok navyšujeme, nie rušíme, navyšujeme, to znamená, každá rodina na Slovensku dostane či už prostredníctvom rodičov, čo ja považujem za legitímne, alebo prostredníctvom obce, čo tiež považujem v niektorých prípadoch za legitímne, dostane príspevok na obedy detí, zvýšený oproti tomu, ako to bolo v tomto roku.
A pri všetkej úcte k samosprávam – a ja veľmi si vážim a rešpektujem úlohu, ktoré samosprávy na Slovensku majú – predsa len si myslím, že ak by som som si mal vybrať, či o stravovacích návykoch svojho dieťaťa rozhodne pán starosta alebo primátor mesta, v ktorom žijem, alebo pán riaditeľ, alebo riaditeľka školy, kde moje deti chodia, alebo by som mohol k tomu prispieť ja, predsa len by som dôveroval ako rodič tomu, skôr sebe viac ako v to, že nejakí vo väčšine prípadov naozaj veľmi šikovní a vzdelaní riaditelia škôl alebo starostovia a primátori musia mať vždy lepší názor ako rodič, to tak určite neplatí.
Na záver ešte raz by som vás chcel poprosiť o podporu tohto návrhu zákona, som rád, že nevzniesol nikto ani jedinú pripomienku k tej, k tým dotačným schémam, ktoré rozširujeme, a čo sa týka tejto otázky, o ktorej sme diskutovali, ak by existovala nejaká skupina, ktorá by sa mohla cítiť, že, že vypadne medzi ten systém, tak garantujem, že do leta som pripravený to vyriešiť.
Ďakujem vám veľmi pekne za podporu. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 26.11.2020 9:15 - 9:17 hod.

Milan Krajniak Zobrazit prepis
Ďakujem, pán podpredseda. Okrem známych vecí a to je rozširovanie dotačných schém na podporu rodiny a na umožnenie podpory aj v oblasti týraných žien, ktoré doteraz nebolo možné z tohto dotačného mechanizmu ministerstva práce, sociálnych veci a podporiť..., rodiny podporiť, je súčasťou tohto návrhu zákona po zapracovaní pripomienok z výborov aj zmena financovania tzv. obedov zadarmo na takú formu, že rodičia, ktorí majú príjem a môžu si uplatniť daňový bonus, ho budú mať zvýšený takým spôsobom, aby dostávali ďalej tento príspevok vo finančnej forme.
Rodičia tých detí, ktorí nemajú dostatočný príjem, budú naďalej poberať túto dotáciu vo forme, zjednodušene povedané, v naturáliách, to znamená, že dostanú obed zadarmo. A súčasne zvyšujeme príspevok na tieto obedy z 1,20 na 1,30.
To je také najzákladnejšie, čo sa tejto novely týka. Chcem poprosiť o jej podporu.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 26.11.2020 9:14 - 9:15 hod.

Milan Krajniak Zobrazit prepis
Pán poslanec Tomáš, samozrejme, že sa o tom môžme baviť. A ja to aj vítam. Čiže keď budeme debatovať o podrobnostiach, ako to nastaviť, nie je problém. Ak budete mať záujem vy alebo ktokoľvek z poslancov mať k tomu nejakú debatu, prípadne diskutovať, ako to nastaviť, ja sa tomu nebránim.
Len upozorňujem, teda že to bude, samozrejme, predmetom už potom tých vykonávacích predpisov. V ústave to nastavené nebude, že akým spôsobom tá konkrétna valorizácia bude. Tam bude garantované v ústavnom zákone iba to, že teda na tú valorizáciu majú dôchodcovia nárok.
Potom v tých následných predpisoch, nech sa páči.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 26.11.2020 9:04 - 9:06 hod.

Milan Krajniak Zobrazit prepis
Dobrý deň prajem. Vážený pán podpredseda, vážené dámy a páni, tento zákon bol široko diskutovaný na verejnosti, na výboroch v prvom čítaní, čiže len veľmi v krátkosti.
Je tam riešenie minimálnych dôchodkov, ktoré boli upravené tesne pred koncom minulého volebného obdobia, kde bola nastolená nespravodlivosť v tom, že dôchodky minimálne pre ľudí, ktorí odpracovali oveľa menej rokov, ako pre tých, ktorí pracovali oveľa dlhšie, mali nastavenú valorizáciu oveľa rýchlejšiu, a v priebehu pár rokov by sa stalo, že by dobehli tých, ktorí odvádzali na dôchodok oveľa vyššie poistné krytia a poistné odvody.
Druhá vec, ktorú riešime, je to, aby zamestnávateľ mal informáciu o tom, aké poistné má odviesť, aby Sociálna poisťovňa ho mohla informovať, keďže sa stalo, že táto, túto informáciu doteraz nemali.
Ďalším návrhom je predĺženie fikcie zaplatenia poistného na účely posúdenia nároku na nemocenské dávky a dôchodkové dávky do troch mesiacov po skončení krízovej situácie, ak toto poistné bude v uvedenej lehote aj zamestnané, zaplatené.
To sú asi také základné veci, ktoré sú predmetom tejto novely. Chcem vás poprosiť o jej podporu.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

5.11.2020 15:10 - 15:10 hod.

Milan Krajniak Zobrazit prepis
Pán poslanec, vážený pán podpredseda, pán poslanec, zareagujem písomne, aby som vám odpovedal vyčerpávajúco. Reálne je to tak, že v tom projekte React, ktorý sa teraz vyjednáva, aj zo strany nás, aj zo strany Európskej únie je vyčlenená časť práve na to, o čom ste hovorili, čiže teraz o tom rokujeme. V tej písomnej interpelácii alebo odpovedi na vašu interpeláciu vám poviem, že presne v akom je to stave, ale v tomto sú vyčlenené peniaze presne na to, čo ste hovorili.
Skryt prepis
 

Zodpovedanie otázky 5.11.2020 15:01 - 15:03 hod.

Milan Krajniak Zobrazit prepis
Tieto problémy, ktoré spomenul pán minister Doležal, máme identické aj u nás. Riešime to tak, že tí zamestnanci, u ktorých sa to dá ľahšie zabezpečiť, tak majú väčšiu možnosť pracovať na home office. Niektoré úkony sa naozaj dajú robiť vzhľadom na informačné systémy iba, alebo snažíme sa ich obmedziť, aby sa teda diali na ministerstve priamo, kde to zabezpečenie môže byť lepšie.
Myslím si, že home office by mala byť možnosť aj do budúcnosti ako jednej z foriem práce v štátnej správe, ale je veľmi veľa činností, kde je žiaduce, aby sa tí ľudia proste stretli, najmä pri riešení problémov. Poviem to ako príklad, nemáme problém na sekcii legislatívy povoľovať home office, pretože keď niekto pripravuje nejakú právnu normu, kľudne to môže pripraviť doma. A, ale napríklad, keď už sa dolaďujú pripomienkové konania, či už vnútorné, alebo medzirezortné, no tak tam si treba na to sadnúť a prejsť to.
Skôr sa mi zdá, že sa to stane do budúcnosti v štátnej správe, podľa mňa je to možné ako, brať ako jednu z alternatív, ale nepovažoval by som to za, pre všetky typy činnosti, ako za nejakú rovnocennú pracovnú alternatívu do budúcnosti.
Skryt prepis
 

Zodpovedanie otázky 5.11.2020 14:55 - 15:00 hod.

Milan Krajniak Zobrazit prepis
Vážený pán poslanec, najskôr vás chcem informovať, že nielen teda, že využívame tento inštitút, ale čoskoro príde do parlamentu, vláda schválila včera novelu Zákonníka práce, kde okrem iného upravujeme home office, pretože sa ukázalo, že začína byť natoľko využívaný, že potrebujeme nejakým spôsobom garantovať práva zamestnanca a upraviť Zákonník práce, aby home office bral ako v istom zmysle už rovnocennú formu práce. Takže v zásade umožňujeme na ministerstve home office každému, kto po prvé má v starostlivosti dieťa, ktoré je na, zjednodušene povedané, na pandemickej OČR-ke, alebo má aj dištančné vzdelávanie, to znamená, že je na druhom stupni, ak je potrebné, tak aj na strednej škole, keď to tak poviem.
Po druhé, ak, samozrejme, že to platí aj pre predškolské zariadenie. Potom umožňujeme zamestnancom nad 62 rokov automaticky, ak patrí do akejkoľvek z rizikových skupín z hľadiska zdravotného stavu, automaticky mu umožňujeme home office. Ak má nejaké karanténne opatrenie, ak zamestnanec mal pri vstupe do budovy zvýšenú teplotu, merame stále kontinuálne od jari, ale nie je inak chorý, proste neprejavia sa, neprejaví sa uňho žiadna choroba, umožňujeme do vyriešenia home office automaticky. Ak v kancelárii sedia dvaja a viacerí zamestnanci, umožňujeme home office, to znamená, že aby v kancelárii sedeli najviac dvaja.
A v mesiaci október požiadalo o prácu z domu z týchto dôvodov, kde povoľujeme automaticky, prípadne aj z iných dôvodov 240 zamestnancov, čo predstavuje zhruba 44 % z celkového počtu zamestnancov čisto ministerstva.
Čo sa týka úradov práce, tam je väčší problém, pretože potrebujeme tých zamestnancov mať viac v práci, pretože vybavujú konkrétnu agendu. Samozrejme, pokiaľ sú nejaké z tých zdravotných indikácií alebo je nejaký problém, tak individuálne riaditeľ, príslušný riaditeľ úradu posudzuje žiadosti o home office. Ale deje sa to vyložene v individuálnom prípade, nie v plošnom, ako sme to nastavili na ministerstve, teda tie kategórie, ktoré do toho spadajú, automaticky môžu mať home office.
Rovnako... Ešte by som chcel povedať, že sa snažíme dodržiavať aj na ministerstve pri tých home officoch také rozloženie, že aby zamestnanci boli zastupiteľní, pokiaľ je to možné. Čiže aby napríklad na legislatíve, tak jasné, že potrebujeme, pokiaľ možno všetkých, ale, ale snažíme sa to robiť tak, že pokiaľ je možné, aby pracovali z domu, keby náhodou niekto musel ísť do, do karantény alebo, alebo ochorel na čokoľvek, tak aby tí druhí mohli ho zastúpiť v práci.
Potom máme Rehabilitačné stredisko pre zrakovo postihnutých Levoča. Nevyužívame zatiaľ prácu z domu. Počas prvej vlny ju využívalo ekonomické a hospodárske oddelenie, zatiaľ neboli také požiadavky, čiže tam veľmi nie.
CIPS nevyužíva prácu z domu.
Národný inšpektorát práce využíva prácu z domu. O práci z domu rozhoduje vedúci zamestnanec na základe plánovania pre nasledujúci pracovný týždeň po zasadnutí krízového štábu. Predpokladom je plnenie konkrétnych úloh zamestnanca podľa týždňového rozhovoru. Ak ich plní, ktoré sa kontrolujú, tak môže pokračovať v home office.
Inštitút pre pracovnú rehabilitáciu občanov so zdravotným postihnutím, žiadosť schvaľuje riaditeľ inštitútu. Je to využívané, najmä v súčasnosti učitelia, školy, zamestnanci centra pracovnej rehabilitácie. Ostatní zamestnanci podľa možnosti tak, aby bolo plnenie ostatných úloh zabezpečené.
Implementačná agentúra ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, momentálne je nastavený systém striedania a zastupiteľnosti zamestnancov tak, že 55 % je v práci a 45 % home office. Takisto každý zamestnanec je v čase home office povinný vykonávať pracovnú činnosť v štandardnom pracovnom čase 7,5 hodiny, byť zastihnuteľný a takisto posielať výkaz o tom, že čo za ten deň urobil.
Inštitút pre výskum práce a rodiny 80 % využíva home office.
A Sociálna poisťovňa, tam je to takisto komplikované, pretože musia poskytovať ako tú konkrétnu činnosť klientom. Je to na individuálnom, na individuálnom posúdení. Ale počet zamestnancov využívajúcich je momentálne cca 215 a striedajú sa v desaťdňových intervaloch, aby boli nahraditeľní.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 5.11.2020 14:24 - 14:24 hod.

Milan Krajniak Zobrazit prepis
Domnievam sa na základe skúseností, keď som zisťoval informácie nielen kvôli vám, my sme o tom diskutovali už pred letom, keď sa pripravovali nejaké vylepšenia, nazvime to, zjednodušenia byrokratickej záťaže pre zamestnávateľov, zamestnancov, aj o tomto sme diskutovali. Väčšinou sa to podľa mojich informácií deje nevedome, že ten študent si neuvedomí, že to môže uplatniť iba raz. Práve preto upozorňujeme vopred, ale aj v tom danom prípade tých zamestnávateľov, že prosím vás, tento študent si to už uplatnil, doriešte si to, kým ste ešte vo vzťahu takpovediac, alebo kým tá doba je tak krátka, že určite naňho kontakt majú a vedia to s ním dohodnúť, hej? Lebo to neni, neni to až taká, samozrejme, že každé euro poteší, ale lepšie to doriešiť hneď, pretože do piatich rokov oni to musia vymáhať. Čiže keď do piatich rokov príde kontrola, oni zistia, že to tam je, nikto nebude toho podnikateľa alebo zamestnávateľa, teraz to poviem, že trestnoprávne alebo inak naháňať. Tí kontrolóri zo Sociálnej poisťovne si uvedomujú, že ho mohol uviesť ten študent do omylu, ale taký je zákon, to znamená, že jediné, čo môžu urobiť, keď sa na to príde až po rokoch, čomu sa ale snažíme predísť, že dostane splátkový kalendár, aby mal čas vlastne na to vymáhať si to od daného študenta.
Čo mimochodom z právneho hľadiska je veľmi jednoduché, lebo je nesporné, že ten študent podpísal jednu dohodu, z dátumu vieme, že neskôr podpísal druhú dohodu, čiže to súdne konanie je veľmi jednoduché, aj exekučný titul, ale, samozrejme, že chceme predchádzať týmto problémom.
Skryt prepis
 

Zodpovedanie otázky 5.11.2020 14:19 - 14:24 hod.

Milan Krajniak Zobrazit prepis
Vážená pani poslankyňa, ide o problém, ktorý roky poznáme, ale ktorý tento rok sme už riešili. Skúsim najskôr aj pre ostatných povedať, že o čo ide.
To znamená, ak fyzická osoba v právnom vzťahu na základe dohody o brigádnickej práci študentov, čiže študent má právo si určiť dohodu o brigádnickej práci, na základe ktorej nebude mať postavenie zamestnanca na účely dôchodkového poistenia, ak mesačný príjem za túto dohodu nepresiahne zákonom stanovenú normu 200 eur. Ak jej príjem túto sumu presiahne, dôchodkové poistenie zamestnanca vzniká, avšak jeho vymeriavací základ na platenie poistného na sociálne poistenie bude ponížený o sumu 200 eur. Fyzická osoba, ktorá si chce uplatniť toto právo, je povinné určiť v jednom kalendárnom mesiaci najviac jednu dohodu. Problém teda vzniká, pokiaľ študent uzavrie dve alebo viac dohôd takýchto.
A tá podstata, na ktorú narážate, je v tom, že či ten ďalší zamestnávateľ alebo ďalší v poradí netrpí zbytočne tým, že študent ho oklame, zabudne, nenahlási to, že už jednu takúto dohodu uzavrel, a teda uvedie do omylu toho zamestnávateľa a od neho potom Sociálna poisťovňa to spätne vymáha.
Takže situácia je taká, že informačný systém Sociálnej poisťovne je schopný postrehnúť vo väčšine prípadov, keď je ten študent druhýkrát nahlásený. To znamená, do dvoch dní kontaktuje toho zamestnávateľa, hovorí mu, pozor, tvoj študent, ktorého si najal, už niekde uplatnil túto výnimku, čiže ty budeš musieť doplatiť tú vyššiu sumu, ale, samozrejme, tým aj znížiš mzdu tomu študentovi. Ale ten študent by o tom mal vedieť, keďže už vie, že je to jeho druhá dohoda.
Doteraz bola tá situácia taká, že ten zamestnávateľ to potom musel logicky vymáhať od toho študenta, lebo ten ho vyviedol do, ten ho uviedol do omylu.
Keď by som to mal skrátiť, aby som nestrácal čas, lebo však tu mám pripravenú podrobnú odpoveď s paragrafmi, ale reálne Sociálna poisťovňa musí registrovať to, či študent si to neuplatní dvakrát. Proste musí to robiť. Je to jej povinnosť. Tak je nastavený zákon. A asi by to tak aj malo byť, že keď poskytujeme tú výnimku raz, tak by nemalo byť možné si ju uplatniť viackrát.
Zamestnávateľ musí v prípade, že je uvedený do omylu tým študentom, vyžadovať ten doplatok od toho daného študenta, lebo oni majú právny vzťah. To, čo Sociálna poisťovňa urobiť vie, že do 48 hodín po tom, čo je tam zaregistrovaný študent akoby druhýkrát s tou istou výnimkou, sa snaží dať echo tomu zamestnávateľovi, nech si upraví ten vzťah. Čiže ešte predtým, než jemu vznikne tá povinnosť vlastne vyplatiť tú danú sumu, alebo tesne po tom, aby mohol prísť s tým študentom do kontaktu a túto záležitosť doriešiť.
Rozmýšľali sme nad tým, že či vieme túto situáciu riešiť nejakým spôsobom, proste zákonom. Ale nevieme. Pretože zákon hovorí jasne, milý študent, nesmieš si to uplatniť viackrát. Je to niečo podobné ako rodičia. Iba jeden si uplatňuje nárok na dieťa pri tom, keď podáva daňové priznanie. Nemôžu si to urobiť obaja. Počítame logicky, že sa teda rodičia porozprávajú o tom, či si jeden z nich uplatnil alebo neuplatnil odpočítateľnú položku na dieťa. Čiže zákonne neviem si predstaviť, ako by sme to vedeli riešiť.
Čo sa týka procesu a praxe, snaží sa Sociálna poisťovňa hneď, ako to identifikuje, upozorniť toho daného zamestnávateľa, že, pozor, tu by tu mohol vzniknúť problém.
Snažíme sa tiež postupovať, keď sa náhodou stane, že sa až po rokoch zistí pri reálnej kontrole, že takýto problém nastal, ak tam nejaká dlžná suma je, aby ten zamestnávateľ mohol dostať tú, Sociálna poisťovňa musí dorubiť do poistné, aby to dostal na splátky, aby mal čas vlastne si to nejakým spôsobom vymôcť od daného brigádnika, alebo teda bývalého brigádnika, ktorý vlastne si uplatniť neoprávnene tú výnimku.
Ak by existoval spôsob, ako to nejako vyriešiť v zákone, tak by sme k tomu pristúpili. Ale nevieme to urobiť inak, než že upozorňovať. A snažíme sa upozorňovať tých zamestnávateľov, že dajte si pozor, keď máte študenta, opýtajte sa ho, že či náhodou takúto výnimku už neuplatnil.
Skryt prepis
 

3.11.2020 10:55 - 11:10 hod.

Milan Krajniak Zobrazit prepis
Vážené dámy a páni, vzhľadom na to, že vláda Slovenskej republiky zaujala k návrhu poslancov Národnej rady Jána Heráka a Lucie Drábikovej na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 305/2005 Z. z. o sociálnoprávnej ochrane detí a o sociálnej kuratele a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, stanovisko, v ktorom vyslovila súhlas s návrhom po zapracovaní pripomienok, dovoľujem si požiadať o znovuotvorenie rozpravy, aby tak bolo možné pripomienky vlády do návrhu zapracovať formou pozmeňujúceho návrhu. Ide o čisto upresňujúce legislatívno-technické požiadavky. Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis