Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

24.3.2020 o 12:36 hod.

JUDr. PhD.

Milan Vetrák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 7.4.2020 12:29 - 12:29 hod.

Milan Vetrák
Zvolávam schôdzu ústavnoprávneho výboru ihneď teraz po prerušení schôdze.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 3.4.2020 10:06 - 10:06 hod.

Milan Vetrák
Zvolávam schôdzu ústavnoprávneho výboru ihneď do miestnosti č. 150.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.4.2020 16:55 - 16:56 hod.

Milan Vetrák Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. V rozprave v rámci toho posledného príspevku bolo spomenuté, že, pani poslankyni Pleštinskej, že teda bol spracovaný nejaký pozmeňujúci návrh, ktorý bol predložený na ústavnoprávnom výbore. Áno, snažili sme sa už včera nejakým spôsobom prispieť do diskusie. Dnes sme mali možnosť ten pozmeňujúci návrh aj prediskutovať na ústavnoprávnom výbore a myslím si, že je to dobrý základ do tej ďalšej diskusie, na ktorú sa vytvoril priestor s tým, že ja som aj dnes počul v rámci rozpravy ešte ďalšie podnety, ktoré sú hodné na zapracovanie do toho pozmeňujúceho návrhu, ktorý ten dobrý základ vytvára, či už to bol pán poslanec Gyimesi, alebo aj poslanci opozície Ferenčák, alebo pani Vaľová a ďalší. A rád by som vyzval teda aj poslancov, ktorí tu hovoria o jednoduchých a dokonalých riešeniach, aby tiež prispeli, ak majú záujem, nikto im v tom nebráni.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.4.2020 16:40 - 16:42 hod.

Milan Vetrák Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. My sme sa mali možnosť na ústavnoprávnom výbore zaoberať jednotlivými ustanoveniami zákona, už to bolo dneska povedané, že to bola siahodlhá diskusia. Aj pán poslanec Dostál spomenul, že zákony sa nemajú robiť iba do dobrého počasia, ale v prvom rade do zlého počasia, ja to troška parafrázujem a ja s ním súhlasím a naozaj aj vidím snahu zo strany viacerých poslancov, či už je to zo strany opozície alebo koalície, aby tento návrh vylepšili.
Ono aj ten návrh vznikal tak, že bola tu požiadavka zo strany zástupcov miest a obcí, ale ona znela troška inak, dokonca tam ak niektorí ten návrh videli, tak to bolo formulované spôsobom, že by to nemalo ísť, že by to nebolo v prechodných ustanoveniach ako nejaké dočasné opatrenia, ale bolo to formulované ako určitý spôsob trvalého riešenia v prípade pandémií ako takých.
A nakoniec sa ministerstvo rozhodlo, že zvolí určitý svoj spôsob s tým, že sa vedelo dopredu, že je tu množstvo aj medzi nami aktívnych komunálnych poslancov alebo komunálnych starostov a primátorov, ktorí majú podstatne rozdielne názory na to, ako riešiť situáciu či už v čase krízy, pandémie alebo v prípade bežného chodu samosprávy.
Ja si stále myslím, a viacerí sa na to pýtate, že teda kedy chceme niečo také vylepšovať. Tých spôsobov, ako ešte vstúpiť do, v rámci legislatívneho do procesu do toho obsahu, je ešte pár, verím, že niektoré z nich aj nakoniec využijeme. A sám som si písal poznámky z rozhovorov a z diskusií niektorých vás, ktoré aj si myslím, že bude ešte čas využiť pri vylepšovaní tohto návrhu, a verím, že nakoniec schválime návrh, ktorým, s ktorým bude spokojná väčšina... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 1.4.2020 18:34 - 18:34 hod.

Milan Vetrák
Kolegyne, kolegovia, ústavnoprávny výbor bude zajtra o deviatej zasadať v miestnosti č. 150 na I. poschodí.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 25.3.2020 17:05 - 17:05 hod.

Milan Vetrák
Ďakujem za slovo. Prosím členky a členov ústavnoprávneho výboru, aby teraz, ihneď po prerušení schôdze prišli do miestnosti č. 150 na 1. poschodí do miestnosti ústavnoprávneho výboru na rokovanie.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 24.3.2020 18:38 - 18:38 hod.

Milan Vetrák
Zvolávam členov a členky ústavnoprávneho výboru teraz hneď do zasadačky č. 150 na I. poschodí a potom si povieme, ako budeme zajtra rokovať k tomu druhému návrhu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 24.3.2020 12:36 - 12:37 hod.

Milan Vetrák
Ďakujem za slovo. Pozývam členov ústavnoprávneho výboru na ustanovujúcu schôdzu v súlade s § 48 ods. 1 rokovacieho poriadku Národnej rady, a to ihneď po skončení tejto schôdze. Miestnosť je to č. dverí 150 na 1. poschodí v tejto budove. Ďakujem pekne.
Skryt prepis