Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.12.2020 o 10:33 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.1.2021 15:35 - 15:37 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Rasťo, ďakujem veľmi pekne za tvoje vystúpenie, ktorému sa nedá absolútne nič vyčítať. Samé fakty, ktoré sa dajú overiť, fakty, ktoré sa dajú overiť. Ako vidím z reakcie kolegov, mám pravdu. (Smiech v sále.)
Správne si povedal, správne si povedal... Keď SaS-ka začala tak dobre, správne si povedal, že to vystúpenie pani Zemanovej bolo bez faktov, o ničom, samý balast. Nepovedala nič konkrétne, len čistý balast, ale to je v SaS-ke zjavné. Oni majú krásne vyjadrenia do médií, ale v skutočnosti hlasujete úplne ináč. A to bolo vidno, ako pani Zemanová zbabelo odišla miesto toho, aby reagovala na naše faktické poznámky, ktoré boli veľmi nepríjemné. Tak radšej sa zodvihla a odišla, ale to ste celí v SaS-ke vy. Vy do médií dáte všetko, čo chcú ľudia počuť, a tu presne hlasujete ináč.
Takže, Rasťo, ešte raz ďakujem veľmi pekne za to vystúpenie a na to, že si poukázal a tu bolo vidno ten rozdiel medzi tvojím vystúpením a predchádzajúcou rečníčkou pani poslankyňou Zemanovou. Dúfam, že si to niekto pozre celé jedno aj druhé a potom neviem, kto sa bude smiať.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.1.2021 15:12 - 15:14 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani kolegyňa, neviem, ako by som sa tak slušne vyjadril k tomu vášmu vystúpeniu. Vy hovoríte, že v SaS máte v DNA, aby sa ľuďom neobmedzovali osobné slobody. To, že máte vy v DNA. Skúsme sa trošku spätne vrátiť dozadu, keď sme tu hlasovali, aby sme získali dáta, aby sme čo najmenej obmedzovali osobné slobody a pomohli ľuďom, ako ste vy v SaS hlasovali s vaším DNA? Vy ste boli proti alebo ste sa zdržali, aby sme tie dáta nedostali, hoci ich vyžadoval váš predseda, a tým sme vlastne neumožnili, aby ľudia mohli voľnejšie dýchať tam, kde nemuseli byť obmedzovaní. To je vaša DNA v SaS!
Vy tu hovoríte, že vy ste ekologička, ale len keď vám to vyhovuje, pani poslankyňa. Pamätáte si, keď sa hlasovalo o PET fľašiach, aby sme predĺžili, že neskoršie, aby sa zbierali? Vtedy ste, ekológia išla bokom, vtedy vám nevadilo zahlasovať, aby to bolo o rok posunuté.
Takže vy v SaS máte DNA sa prispôsobovať politike, to, čo chcú ľudia počuť, a nie nejakým pozitívnym výsledkom. Skúste sa počúvať, čo hovoríte, alebo si pozrite spätne, ako hlasujete vy v SaS, a potom mi hovorte, že vy máte v DNA, aby ľudia neboli obmedzovaní na osobných slobodách, lebo vaše hlasovanie bolo presne opačné. A môžem povedať ďalšie tri zákony, ale čas mi to už neumožňuje.
Toto je vaše DNA, len sa páčiť ľuďom, ale keď chceme, aby mali tie slobody voľnejšie, tak zahlasujete vždy presne opačne.
A čo sa týka podnikateľov, zrovnoprávnenie prevádzok, ekológie alebo dokonca týchto slobôd, tak, prosím vás, nahajte si takéto poučenie pre niekoho iného a netrepte nám tu sprostosti!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.1.2021 15:00 - 15:02 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Dostál, viacerí koaliční poslanci sa vyjadrili, že by sa nezúčastnili hlasovania, keby boli pozitívni, a tým vlastne odsúdili kolegov, ktorí tak urobili. A vy až po kritike, ktorá sa vzniesla na vašu hlavu, ako ste povedal, im dávate za pravdu, hovoríte, že to mohlo byť trošku ináč schvaľované, že to mohlo byť podrobnejšie a konkrétnejšie.
Ale už predtým som vás upozorňoval, že keď sa predkladajú nejaké zákony alebo o niečom sa hlasuje, ľudia sú jednoduchí a nevyznajú sa, ako to tu chodí, a preto by malo byť im podrobnejšie a konkrétnejšie veci vysvetľované. Ale aj napriek tomu ste tento postup zvolili a výsledok je, aký je, že viacerým ľuďom sa to nepáči. Ako sám ste podotkol, že sa vzniesla kritika na vašu hlavu.
Ale ako mi vysvetlíte, že aj napriek tomu, že sa ten núdzový stav predĺžil a pokračuje po tom 29., dneska je asi 12., tak to je nejakých 14-15 dní, že tá situácia sa naďalej zhoršuje? To by som rád potom vedel, že to vysvetlenie, že kde je potom problém? Lebo to neni jeden deň, päť dní, desať dní, to je oveľa viacej dní. Ako je možné, že aj napriek tomu sa tá situácia zhoršuje? A bude sa zhoršovať naďalej. Alebo ako to chcete riešiť, aby to takto nebolo? Lebo teraz si aj vy sypete popol na hlavu, že mohli sme to riešiť nejako ináč, ale výsledok je úplne iný.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.12.2020 10:44 - 10:46 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda.
Marian, správne si povedal alebo zareagoval na tú ich obhajobu, že oni nechcú ochudobňovať, nechcú úmyselne robiť zle alebo okrádať tie deti a že my presviedčame národ, že sú tí zlí. Ale my národ nemusíme presviedčať, že ste zlí, národ to už dávno vie.
Poviem vám, čo povedal Kremský: „Načo majú deti chodiť na obedy, keď mojim deťom tam nechutí, aj tak chodia domov sa najesť.“ Tak zato, že Kremského deťom tam nechutí, tak 50-tisíc detí odstrihneme.
Takže Kremský, gorila, plus 90 opíc zdvihne ruku a nevydierame tie deti, ako on hovoril, im vy rovno tie obedy zoberete, rovno im tie obedy zoberete. Gorila Chremský či Kremský, či ako sa volá, plus 90 opíc, toto je váš štýl. A vy hovoríte, že neochudobňujete, nevydierate?
Tak ja vám poviem, ako ochudobňujete. Každú tú školskú jedáleň, ktorá investovala a zobrala si pôžičky od sponzorov a od kadekoho, aby hu zveľadili, aby tam mohli navýšiť tie obedy, tak každú ste ochudobnili, každú tú jedáleň. Každého človeka, ktorého zobrali a teraz prepúšťajú, tak jeho rodinu ste ochudobnili. Toto robíte. Nielen tie deti, ale aj tie investície zmarené a tie pracovné miesta. A ak vy hovoríte, že pred Vianocami nechcete ochudobniť tých ľudí, tak práve ste to spravili.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.12.2020 10:23 - 10:24 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
A skúste aj Igorovi pomôcť, aj keď si ja myslím, že ani u Matoviča, ani u Pročka nezaberie nič, len ústavná liečba. A u toho jedného ešte dáka odvykačka na pervitín a podobné látky, čo si on prelieva alkoholom a potom tu behá hore-dole ako blázon.
Ale normálne, skúste sa s nimi porozprávať, že keď budú slušní, alebo on hlavne, lebo on je medzi nami, ten druhý radšej nechodí, tak tu budeme mať normálnu reakciu, lebo to všetko vybukujú oni alebo vyprovokujú.
Však ak ste odborníčka, tak ste to pochopili. Toto neni možné, aby sa normálny, zdravý človek správal ako Pročko. A vy idete hovoriť, že my sa správame tak? Lebo vy ste teraz reagovali na nás.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.12.2020 10:04 - 10:04 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda.
Pán kolega Blaha, veľmi dobré vystúpenie. Ale čudujeme sa, 25 % a zrazu 11? Muselo sa to nejak prejaviť. To sú tie reakcie na vás, aby ste to pochopil, že strácajú nervy a nielen tí blázni okolo Matoviča, ale aj tí, aj okolo nás, čo sú tu.
Viete čo, idete si robiť politiku na deťoch, na deťoch? Je jedno robiť si debila z ľudí, ako je Pročko, ale na deťoch, na deťoch, páni poslanci, na tých najslabších? Kde je to kresťanské krídlo v rámci OĽANO, keď vy kľudne zahlasujete proti 50-tisíc deťom? Vaše vyhlásenia na začiatku, že budete nič sociálne rušiť. Je samozrejmé, že každé z týchto detí nemá doma Paulínku, ktorá má desiatky miliónov v hotovosti. Nechodia deti do súkromných škôl, ale sú aj iní ľudia, ktorí sa živia normálnou prácou, nie kšeftami s testami, aby Paulínka mala o tých pár miliónov zasa navyše. O to je tu problém, že? Šesť hodín trvalo len možnosť prihlásenia sa na tie testy, to je tá spravodlivosť po novom. To znamená, sociálnym brať, všetkým deťom odkázaným na sociálne dávky, ale sebe ďalšie desiatky miliónov, aby Paulínka bola spokojná, lebo Igor nevie, čo ona s tými peniazmi robí, tak musí jej dať, aby nemala zlé investície a neinvestovala do kadejakých zmeniek, ktoré neboli vyplatené.
Trošku sa zamyslite, čo ste hovorili pred voľbami. Lebo nie policajti vás budú naháňať, ako to hovoril pán poslanec Blaha, ale ľudia na hlavnej ulici, ľudia na, vaši susedia, tí vám to dajú pocítiť, že akí ste farizeji, ako ste sa zapredali za to, že máte dvojnásobné platy, že vám platí Matovič, ako sa tu teraz rozkríklo. Za toto vy hlasujete, že ste dostali ešte jeden plat od Matoviča, tak dvíhate ruky ako opica?! Môžte sa hanbiť, aj to kresťanské krídlo, lebo ostatným sa nečudujem. Ale to kresťanské krídlo sa môže hanbiť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.12.2020 11:42 - 11:44 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ako si povedal, Marian, preto je to tu, lebo pán Matovič si to tak želá. A ako vidíme z jeho doterajšieho vládnutia, tak on nebude mať problém toto predlžovať po devätnástich dňoch absolútne žiadny. Nič mu v tom nebude brániť a odvolá sa na diagnózu, modrú knižku, na hlavu a podobne. To znamená, nič mu v tom nezabráni, aby toto nezneužíval a každých 19 dní to dával. Z doterajšieho jeho vystupovania nemám iný pocit a verím, že aj ostatní, že toto nám reálne hrozí. Vy sa radi odvolávate na Benátsku komisiu, keď vám to vyhovuje, ale keď Benátska komisia má opačný názor, tak zrazu tuto Alino ju ignoruje a smeje sa, keď čítame, že čo presne odpovedala na dotazy Benátska komisia. Takže keď vám to vyhovuje, ste za, keď nie, ste proti. Farizejstvo a vládnutie to nemá hraníc, aké je v tejto situácii na Slovensku.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.12.2020 10:33 - 10:34 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pán poslanec, zabudol si ešte povedať, že doplácajú pri tom vyhlásení núdzového stavu, že doplácajú aj malí roľníci a lokálni pestovatelia, ktorí dodávajú potraviny do podnikov, ktoré sa zaoberajú stravovaním. Videl som dneska leták, kde orgán štátnej správy priamo odporúča nakupovať len v obchodných reťazcoch. Reťazcoch! To zjavne nabáda, aby ľudia nenakupovali v malých potravinách, v malých rodinných podnikoch.
Programové vyhlásenie vlády je len zdrap papiera. Ako môže orgán štátnej správy rozdistribuovať takýto leták starostom? Dneska sme tu mali na výbore pôdohospodárstvo, pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Toto sa nestáva ani v krajinách tretieho sveta, aby sme takto obchádzali vlastných ľudí takýmto príkazom alebo odporúčaním. To nie je možné.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2020 17:12 - 17:12 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Dostál, ja by som na vašom mieste už vyhľadal odbornú pomoc, inak si neviem vysvetliť, vy ste stratili zmysel pre realitu. Vy hovoríte, že nikto úmyselne nerobí zle na pandemickej komisii, na vláde a konzíliu odborníkov?
No skúste sa spýtať vášho predsedu Sulíka, či mu Matovič úmyselne nerobí zle, keď navrhuje nejaké zlepšenia! Skúste sa spýtať ministra školstva Gröhlinga, či mu ten blázon úmyselne nerobí zle! Skúste sa spýtať poslankyne Cigánikovej, keď ju tu častuje, že je lobistkou Penty, keď chce niečo zlepšiť, či jej nerobí úmyselne zle! Skúste sa spýtať tých vedcov, ktorí mali iný názor, a nadal im tak, ako sa nezaslúžia nikto! Skúste sa spýtať tých majiteľov reštaurácii a fitnescentier, čo si dostali od neho a ako im robí úmyselne zle, keď sa mu dokázali postaviť!
A vy hovoríte, že tu nikto nerobí úmyselne zle? Spýtajte sa vo vašich vlastných radoch. A potom takto sa vyjadrite.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2020 16:23 - 16:24 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Juraj, máš pravdu, že na celom svete je korona a že ten vírus je v celom svete. Ale vidíme výsledky, ako hovoril predrečník, ten Nový Zéland a podobne, sú lepšie ako u nás. Hovoríš, že vláda proti nim bojuje. Ale ako bojuje, keď viacerí členovia vašej vlády a viacerí koaliční poslanci tvrdia, že zle, že ten postup je zlý? To sú vaši členovia vlády a vaši koaliční poslanci, ktorí kritizujú tieto rozhodnutia, či už verejne, pred kamerami, alebo nie.
Ľudia sú zatlačení do kúta, nemajú kde ustúpiť, tak sú oprávnené nahnevaní. Nemôžme sa im čudovať a nemusíme ich huckať, ako si povedal, keď tu počúvajú vyhlásenie ako atómová bomba, najlepšia zbraň, zbraň č. 1, a stále nič, stále nič. Počúvajú, že to sú vyhlás..., že, počúvajú, že to sú odporúčania odborníkov. A keď sa spýtajú novinári premiéra Matoviča, kde sú tí odborníci, tak on povie, že sa vyparili. Jednoducho sa vyparili, lebo nikdy žiadni neboli, čo mu toto poradili. Tak sa nečudujme, že ľudia sú právom nahnevaní.
Ďakujem.
Skryt prepis