Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 17:16 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2021 19:06 - 19:07 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predseda. Pani poslankyňa, ďakujem za výborný a kultivovaný prejav. Veľmi správne ste povedali, keď si urobia oni nejaký podvod, tak Matovič to vykričí napríklad tej Kolíkovej, ako ste spomenula, aby ju trošku držal na uzde, že ak by náhodou neposlúchala, takže má na ňu materiály a že vytiahne spis, príde NAKA a pôjde dole.
Ale toto je o, presne jeho politika. Igor zbiera materiály na každého koaličného partnera. Na každého koaličného partnera. Aj na poslancov Národnej rady. A to nemyslím teraz len opozičných, ale hlavne koaličných. A týmto – presne ako ste podotkli – ich vydiera. Vydiera.
Takže, pani poslankyňa, presne Igor Matovič nemal problém vykričať Kolíkovej, že urobila podvod, ale už to ďalej nerieši, lebo zatiaľ poslúcha. Ale akonáhle by sa zrazu Kolíková odtrhla a znova by sa chcela nejako spriečiť alebo mu vraziť nôž do chrbta, ako to predtým urobila, že by odvolať ju a podobne, tak nemá problém ten spis použiť a dať ju dole.
A toto má na každého člena koalície. Toto je jeho metóda pracovná: nahrávať si vás, zberať na vás materiály a vydierať. A Igor taký bol, je aj bude, on sa nezmení, tak sa čudujem, že napríklad taký Sulík sa tomu teraz čuduje.
Dobre. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2021 18:11 - 18:13 hod.

Miroslav Suja
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 30.6.2021 18:01 - 18:02 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Ja by som sa len chcel spýtať, či od včera sa niečo zmenilo a viete odpoveď na tú moju otázku, čo som vám včera dal v proceduráku, povedal ste, že to zistíte, a poprosím znova tú klímu, lebo zasa je vypnutá a fakt je tu problém dýchať, budeme tu do rána, bude s tým ešte väčší problém. Tak skúsme, ako je to s tými rúškami?

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Rúška sme preverovali a sú stále v interiéri povinné, takže to bolo nejaké nedorozumenie.

Suja, Miroslav, poslanec NR SR
Sulíkove a prezidentkine potom. Dobre. Tak najvyšší ústavný činiteľ, prezidentka sa pomýlila, nevadí, dobre.

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Čo sa, čo sa týka klímy, pán poslanec, môžem dať opäť vedieť kolegom z Kancelárie Národnej rady...

Suja, Miroslav, poslanec NR SR
Ďakujem.

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
... oni to vedia zvýšiť tú intenzitu, len to chvíľu trvá.

Suja, Miroslav, poslanec NR SR
Stačí tak, ako je na chodbe. Keby bolo v sále, ako je na chodbe, úplne stačí.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2021 17:55 - 17:57 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Som rád, že to tu padlo konečne, že tu niekto povedal, že ten článok bol zaplatený. Som zvedavý, ako to teraz budú vyvracať, že nie, lebo tam sa platí za ten článok, aby vám to zverejnili, vážení kolegovia, vy protikorupčné hnutie.
A, pán kolega, vy ste hovoril, že pýta sa, či je to možné, a pozrel ste sa na poslancov pročkovcov, čiže poslancov OĽANO. Ale u pročkovcov je všetko možné, úplne všetko. U pročkovcov je možné, že ich Igor sa stretáva s Makóom pred voľbami. Oni vedia, že Matovič si s Makóom dohodol beztrestnosť, aby ho nahal na pokoji za tie jeho daňové podvody, a potom prišla, samozrejme, odmena. Ale to je iné, lebo to sa jedná o Igora, tak tam je to, samozrejme, iný meter, to je úplne niečo iné. Tu je to v poriadku.
Ale vracať sa do minulosti a tváriť sa, že sme protikorupčné hnutie, to, na tom klamať ľudí, hovoriť o Pente a potom dať riaditeľa Sociálnej poisťovne, riaditeľa z Penty, hovorí o Počiatkovom dome, to je pre ľudí, takto ich oblbovať.
Ale keď Igorko si nahrabe, Igorko natočí 600 km, Igorko prepíše firmu, Igorko skryje účtovníctvo na povale u starkej, to je iné! To sa neráta, to sa neráta. Že Igorko nezaplatí dane, že Igorko prepašuje sem tlačiarenský stroj ako podvodník, obyčajný pašerák okrem zlodeja, to je iné.
Už sa musíme naučiť, vážení kolegovia v opozícii, že toto je iné. Áno, oni sú iní. Presne si to povedal, oni sú iní. Áno, oni sú iní, oni sú horší. A problém je v tom, že sú oveľa horší. Horší sú zlodeji a horší sú aj amatéri.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2021 17:16 - 17:18 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Pán kolega, všetko, čo ste povedal, zhrnul vo svojom vystúpení, by teraz prišiel Igor Matovič a povedal, že je to pravda a normálne by sa priznal, ako k niektorým veciam, že je zlodej a tak, to sa verejne priznal, myslíte si, že by to vadilo (povedané so smiechom) pročkovcom? Že by aj tak nezahlasovali alebo zahlasovali za vyslovenie jeho dôvery, pročkovcom, že by vadilo, že sa Matovič priznal? No nie. Keď im nevadí, že sa priznal, že je zlodej, keď im nevadí, že si urobil bieleho koňa z mamy, že 600 kilometrov denne chodil s ňou na aute, účtovníctvo, že predal firmu nejakému bielemu koňovi, ktorý povedal, že to je sprostosť, tak myslíte, že niečo iné by im vadilo? Keď im nevadí Herák, pedofil, tak si vy myslíte, že nejaký Matovič by vadil pročkovcom? No jasné, že nevadil.
Spomínal ste referendum, ako sa zaň bili. Pročkovci sa bili za referendum na čele s Matovičom, ale bili sa len vtedy, keď niekto iný je vo vláde. Keby sme teraz napríklad boli vo vláde my, tak samozrejme, že pročkovci sú za referendum na čele s Matovičom, ježiš, SaS-ka by bola za referendum na čele s Matovičom, kiskovci by boli za referendum s Matovičom na čele a boli by spolu, už by si nenadávali. A prezidentka by žiadne nedávala podávanie na Ústavný súd, rovno by ho dala vyhlásiť.
Ale teraz je to opačne, oni sú vo vláde a vedia, že deväť z desiatich by ich najradšej videl niekde inde a nie tu, tak už referendum im nevonia. Ale raz sa vrátia do opozície a prídu znova s referendom pročkovci. Bohužiaľ, už tu budú iní pročkovci, nie títo, čo teraz sedia, lebo oni sú len na jedno použitie, preto vedia a preto robia všetko možné, aby sa tu udržali.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2021 16:44 - 16:46 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda. Veľmi dobrý prejav od Miňa Mazureka, ale hádam si to nemyslel vážme, že chceš, aby sa mu jeho vlastní poslanci, Igorovi Matovičovi, aby sa mu postavili, aby neboli ako Pročko.
Vieš, Milan, problém je v tom, že oni sú na úrovni Pročka, čo je veľký problém, len tak nevystupujú, len sú presne na jeho úrovni. A vieš si predstaviť to zdesenie bývalých voličov OĽANO, keď zistili, že niektorí poslanci z OĽANO sú ešte horší ako Pročko? Tak to, keď som videl v očiach, keď mi hovorili, tak som sa smial a schuti som sa zasmial, čo ste si zvolili, to máte.
No, škodoradosť vtedy zvíťazila, ale zistiť, že niekto v klube OĽANO je horší ako Pročko, to je paráda, keď to zistia ich vlastní voliči. Ale, bohužiaľ, je to tak.
Tiež ty si vykrikoval alebo si vyčítal niečo poslankyniam z OĽANO, ale, samozrejme, im je to takisto jedno, takisto ako sestre Kaveckej je jedno, že sestry trpia a ich štátny tajomník z OĽANO má 600-tisíc mesačne. Takto háji napríklad taká sestra Kavecká záujmy zdravotných sestier, že úplne neskritizuje 600-tisíc mesačne štátneho tajomníka, čo by tie sestry privítali, keby sa tých 600-tisíc rozdelilo na ich platy alebo na vybavenie mesačne v nemocniciach. Ale čo si, to je presne to, čo si povedal, alebo čo hovorím ja, oni sú na úrovni Pročka a niektorí ešte nižšie. A potom sa nečudujme, že nemajú problém zahlasovať a byť tie automaty, aké sú.
Vážení kolegovia, ja sa pýtam, Matovičove topánky sú problém? Ako si spomenul. Ale Matovič ráta zisky s trnavskou firmičkou, nemá čas si kupovať topánočky. On nemá čas si kupovať topánočky, on potrebuje teraz rátať milióny, koľko z tej miliardy mu ostalo, a topánočky, na to čas príde potom, len neviem, v akom blázinci mu búdu treba, tam sú také biele galoše podľa mňa.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2021 16:13 - 16:15 hod.

Miroslav Suja
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2021 15:50 - 15:52 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda. Pán poslanec Fico mal veľmi dobré vystúpenie, presne to zhodnotil, poukázal na závažné veci. Je, áno, dôvod odvolať Igora Matoviča. Vrátil by som sa k niektorým.
Veľmi ma zaujal ten vzťah Matovič – Makó, vážení kolegovia, kolegyne, to neni len tak. Ak sú dôkazy, že Makó sa stretával s Matovičom už počas vlády vašej, to znamená, že už tam mohlo dochádzať k nejakým dohodám a korupčnému konaniu. A prečo sa to nevyšetruje?
Ja by som bol veľmi rád, keby sme si tú prestávku urobili a tá správa sa tu prečítala. Máme to právo vedieť. Ak sa máme rozhodovať a hlasovať správne, ja si myslím, že keď dáme všeobecným súhlasom, že nikto nemôže normálny byť proti tomu, aby sme sa tu dozvedeli informácie a už ako s tým naložíme, je naša vec.
Viete, vyhrážky opozíciou, áno, musím s vami súhlasiť. Len oni to tu hovoria, že my sa vyhrážame polícii, len my sa vyhrážame polícii. Ja som nepočul nikoho sa vyhrážať v tejto sále polícii, ale veľa vládnych poslancov alebo vládnych predstaviteľov, ministrov, dokonca aj bývalého premiéra som počul, ako sa vyhráža opozícii NAKOU zo Žiliny a podobne.
A, páni, ak to chceme takto ťahať ďalej, tak tu taká nevraživosť vznikne, že ani ďalšie a ďalšie volebné obdobie sa to nenapraví a už to nezastaví nikto. Tak mali by sme tohto blázna stopnúť čím skôr. Je to aj vo vašom záujme, tak isto ako v záujme všetkých Slovákov, lebo, ako niekto z vás tu povedal, 90 % Slovákov ho neznáša, ja neviem, či by sa on dokázal sám prejsť dneska po ulici.
A spomenul ste aj Klimenta. Ale vyjadrenie Klimenta, že ak ho zvolíme za generálneho prokurátora, že zavre aj vlastnú mamu, keď mu prikážeme, hovorí za všetko. Tak sa nečudujme, ako tento Kliment rozhoduje.
A ešte jedna vec. My sme tu takisto v plnej zostave okrem doktora Urbana, ktorému zomrel otec, preto ho ospravedlňujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 29.6.2021 16:51 - 16:51 hod.

Miroslav Suja Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Ja by som sa chcel spýtať, že ako je to s tými rúškami, či sú odporučené alebo povinné, keď ani prezidentka, ani jej hovorca, ani podpredseda vlády a minister hospodárstva Sulík sa vyjadrili, že rúška sa už nemusia nosiť. Takže či je to odporúčané od vás, alebo je to povinné. Takže rád by som vedel, aby sme dostali vysvetlenie, lebo ak sa nemusia, tak si ho dám dole, ak to nie je povinné, alebo tu zapnite trošku klimatizáciu, lebo zjavne ju niekto vypol a nedá sa tu pod tým dýchať. Takže skúsme nejaký výklad k tomuto. Lebo bolo vyjadrenie podpredsedu vlády, že rúška sa už ne-no-sia. A zatiaľ to nikto nedementoval, že to nie je pravda. Preto vás poprosím, skúste nám to nejako vysvetliť alebo zapnúť tú klimatizáciu, kým sa to vysvetlí.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.6.2021 16:18 - 16:18 hod.

Miroslav Suja
Ďakujem za slovo, pán podpredseda.
Pán poslanec Viskupič, ďakujem za tvoje vystúpenia, ale zaujala ma tam jedna veta, že dobre dosiahnuté výsledky za to, že Makó sedí. Dobre som to porozumel? A Makó sedí v Dubaji, nie v base. Lebo nerozumiem tomu, lebo ak sedí, každý pod slovom "sedí" si myslí, že sedí v base. Tak aby sme to dali na pravú mieru.
Ďakujem.
Skryt prepis