Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

2.4.2020 o 19:48 hod.

Mgr.

Peter Pčolinský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.7.2020 15:49 - 15:50 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán kolega, mne veľmi matematika nikdy nešla, ale 95 mínus 17 je koľko? 78? Aký rozpad vlády?! Aký koniec koalície? Veď vy môžte kľudne vládnuť aj bez nás. My nikoho nevydierame, my hovoríme, že nie sme prilepení na stoličkách a dnešné odvolávanie, my sme sa na klube dohodli, že je to de facto vyslovenie dôvery či nedôvery hnutiu SME RODINA, a stojíme si za tým.
A opakujem, vy kľudne môžte vládnuť bez nás, aké vydieranie? Veď vláda môže pokračovať ďalej. Dokonca, pán Šeliga, možno sa vám ujde konečne ten vysnívaný ministerský post nejaký, hej. To je jedna vec.
Ďalšia vec, viete, už tuto povedal pán Suja, vy si za to trošku môžte aj sami, lebo prišli ste za pánom Kollárom, že tak bolo by fajn, keby nepoužíval ten titul. On sa postavil a povedal, že nebude používať titul. Hneď nato ste dali status: Nestačí! Mal by sa ešte raz ospravedlniť. Tak on sa na druhý deň ospravedlnil, a vy ste dali, že neskoro. Potom ste začali rozprávať, že mal by vyvodiť osobnú zodpovednosť. Tak on ju dnes vyvodil a dal návrh na svoje vlastné odvolanie, ktorý tu nikto za tridsať rokov nedal, ani jeden predseda parlamentu. Položil vám hlavu na klád, a vy dneska hovoríte, no ale my sme to takto nechceli. To, že vy neviete z toho vykľučkovať, to nie je náš problém.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.6.2020 12:11 - 12:11 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Osobne si myslím, že hazard treba veľmi, veľmi prísne regulovať, ale v tejto situácii treba si uvedomiť, že tam pracuje asi 12-tisíc ľudí, pre ktorých, bohužiaľ, nemáme dnes inú prácu. Pokiaľ by sme ju mali, tak kľudne sa poďme baviť, že ich ideme zarezať, ale pre týchto ľudí my prácu nemáme. Čiže tak ako kolega povedal, v tejto chvíli musíme tie platby odložiť. To znamená, je tam posun asi o 4 mesiace, čiže o tom je celé skrátené legislatívne konanie. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.4.2020 9:53 - 9:55 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán Kuffa, už vám tu bolo povedané, že nie ste jediný, kto má nejaké skúsenosti alebo kto komunikuje s ľuďmi v osadách. Ja som vyrastal v obci, kde je veľmi veľa Rómov, vyrastal som s nimi, chodil som s nimi do školy, dodnes s nimi komunikujem. Nie ste jediný, kto vie, aké majú problémy, to je jedna vec.
A druhá vec, pán Kuffa, pri všetkej úcte, vy nie ste váš brat.
A tretia vec, vcelku ma zarazilo, že vy nesúhlasíte s tým, aby sa tu zrovnávali osady buldozérmi a bagrami a tak, ale ja neviem, či ste si všimli, ale kandidujete za stranu, ktorá robila verejnú zbierku na bager, dodnes ten bager nikto nevidel ani tie peniaze, ale to už je druhá vec, ale ešte raz, kandidovali ste za stranu, ktorá robila verejnú zbierku na bager, ktorým chceli zrovnávať osadu, myslím, že v Krásnohorskom Podhradí.
Čiže skúste, ja neviem, sa tak netrýzniť sám seba, vystúpte z poslaneckého klubu ĽSNS a možno sa vám bude ľahšie pracovať, ľahšie dýchať a nebudete musieť počúvať takéto faktické poznámky, lebo viete, na jednej strane niečo hovoríte, vaše skutky sú trošku iné. No, veľmi vám to neveríme. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.4.2020 16:31 - 16:33 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Pán Suja, ja som nevedel, že ste odborník na pôdohospodárstvo a životné prostredie, klobúk dole. Tak vám prečítam z programu ĽSNS k tejto téme.
Prečítam vám, de facto vám prečítam celý program ĽSNS k téme pôdohospodárstvo a životné prostredie, hej: „Zabránime cudzincom skupovať slovenskú pôdu a zvýšime dotácie pre poľnohospodárov. Odstránime zvýhodňovanie zahraničných podnikateľov pred slovenskými a postupným znižovaním úplne zrušíme DPH. Zvýšime ochranu prírody a zastavíme drancovanie lesov.“ Bodka. To je celý program ĽSNS k tejto téme.
Ja som veľmi milo prekvapený, že vy ste expertom strany pravdepodobne, lebo ste tak zápalisto hovorili na tieto otázky, a pevne som presvedčený, že na konci tohto volebného obdobia, keď budú ďalšie voľby, tak program ĽSNS nebude mať štyri vety k tejto téme, ale aspoň 400 strán, lebo vzhľadom na to, čo ste tu hovorili. Ja teraz nehodnotím, či ste hovorili dobre, alebo zle, ja len konštatujem, že ĽSNS sa tejto téme absolútne nevenovala nikdy, a je dobre, že ste tu, človek, ktorý tomu rozumie, ktorý prinás..., prinesie riešenia, ja sa veľmi teším na to množstvo legislatívnych návrhov v tejto oblasti, ktoré donesiete, a budeme môcť o nich vecne a odborne diskutovať.
Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.4.2020 11:27 - 11:29 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán Suja, som trošku nafúknutý, možno viac, viete, je lepšie mať plné brucho jak prázdnu hlavu.
Druhá vec. Pán Suja. Už nie sú 90. roky, vy si myslíte, že keď ma tu budete vyzývať, že si to vybavme jak chlapi, že sa niekto zľakne, už nie sú 90. roky, keď ste bili bandu s usvedčeným vrahom Černákom a pracovali pre neho. (Potlesk.)
Pán Suja, možno sa vás boja v Detve a okolí, ale tu nie ste v Detve a okolí a tu nie sú ľudia, ktorí sa vás boja. Nikto sa s vami nebude maznať a verte mi, nikto sa nezosype, lebo vy si zoberete faktickú a tu vyskakujete a vyhrážate sa, ja určite nie. Už som takých frajerov videl.
Pán Kotleba, súhlasím, ale to, čo som hovoril, to bola moja kritika voči tomu, ako niektorí vaši, nie vy konkrétne, ale niektorí vaši kolegovia vystupovali voči pani ministerke, to mi vadilo. Jednak z toho, že je to žena, a jednak z toho, že viete, no v roku 2011 naozaj niektorí vaši členovia aj súčasní, súčasní kolegovia, aby sme sa mohli pozrieť, že čo robili v roku 2011. Čiže naozaj niekedy, niekedy je menej viac.
Pán Taraba, programové vyhlásenie vlády, to, že kritizujete, to je úplne v poriadku, ja s tým nemám žiaden problém, moja kritika bola voči ĽSNS v súvislosti s útokmi na pani ministerku. To, že kritizujete programové vyhlásenie vlády, že nesúhlasíte, nepáčia sa vám jednotlivé časti, to je úplne O. K., to ja rešpektujem, je to vaše plné právo, a pokiaľ sa ne..., a pokiaľ som sa nevyjadroval len k programovému vyhláseniu vlády, tak len vám chcem povedať, že vy môžte reagovať aj na celú doterajšiu rozpravu vo svojom vystúpení, čiže nemusí to byť len samotný dokument, ale aj vystúpenia jednotlivých kolegov.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 28.4.2020 11:02 - 11:12 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Vážený pán predsedajúci, vážená pani ministerka, vážený pán minister, kolegyne, kolegovia, ja by som rád reagoval na doterajšiu rozpravu, reagoval na tvorbu programového vyhlásenia vlády.
Celkom sa bavím na niektorých vystúpeniach, najmä, najmä takých, že pani ministerku tu odsudzujete za rasistické reči z roku 2011. Môžme sa vrátiť do roku 2011 a môžem vám pripomenúť, že čo ste robili vy v roku 2011. Skúste si tak spomenúť. Uniformy, fakle, hajlovanie a môžme pokračovať ďalej. Pán kolega, vaša strana je popretkávaná skinheadmi, bývalými, súčasnými náckami, odsúdenými ľuďmi. Čiže, prosím vás, nemoralizujte, naozaj je to trošku, trošku také humorné z vašej strany tu moralizovať pani ministerku. Okrem toho je to žena, mohli by ste sa trošku krotiť niekedy. Ale dobre, je to váš názor, ja beriem. Každý má nejaký názor.
To isté platí aj pri programovom vyhlásení vlády, ktoré kritizujete. Viete aj, aj strana SMER, aj strana Kotlebovci - Ľudová strana naše Slovensko išli ste do volieb s nejakým programom. Ja nechcem hodnotiť vaše programy, či boli dobré, či boli zlé, a voliči posúdili a posúdili tak, že súčasná vládna koalícia vyhrala voľby spôsobom, akým sa to nikdy nikomu nepodarilo. 95 hlasov. 95 hlasov tu ešte žiadna koalícia nemala, ak si dobre spomínam. Čiže voliči povedali čo, voliči povedali, že áno, vaše programy sú fajn, ale nie až také, ako napríklad strany OĽANO, strany SME RODINA, strany SaS alebo strany ZA ĽUDÍ.
Programové vyhlásenie vlády je najdôležitejší dokument na začiatku vládnutia a je prejavom toho a hovorí o tom, čo chce vládna koalícia robiť najbližšie štyri roky, avšak nikto z vás zo strany SMER, keďže hovorím teraz k vám, pretože vaša strana tu existuje 20 rokov, nikto z vás nebol v situácii, do akej prišla táto vládna koalícia. Nikto. A to musíte uznať. Preberali ste vlády. Po 2006., prvýkrát keď ste nastupovali do vlády, preberali ste vládu po Mikulášovi Dzurindovi, kde sa urobilo veľmi veľa reforiem - aj dobrých, aj zlých, dobré rozhodnutia, zlé rozhodnutia. Preberali ste vládu v roku 2012 po páde vlády Ivety Radičovej, kde boli urobené aj dobré rozhodnutia, aj zlé rozhodnutia. Preberali ste vládnu po sebe samých v roku 2016, kde ste urobili aj dobré rozhodnutia, aj zlé rozhodnutia.
Tu vám musím vytknúť a mnohí vaši kolegovia mi tu dali za pravdu, vy ste premeškali jednu obrovskú šancu, že v roku 2012 až ’16 ste mohli urobiť, čo ste len chceli. Vládli ste sami, mali ste celý štát. Celý štát ste mali pod kontrolou, mohli ste urobiť zásadné zmeny, zásadné reformy. Namiesto toho jedna kauza za druhou. Ale dobre, každý má nejaký štýl politiky, každý má nejaký štýl vládnutia.
Prosím vás, kto z vás písal programové vyhlásenie vlády za situácie, aká je teraz? Ja som na tie rokovania chodil, vidím, ako funguje vláda, vidím, ako fungujú ministri, vidím, akým spôsobom..., videl som, akým spôsobom sa tvorilo programové vyhlásenie vlády. Napriek tomu, že od prvého dňa táto vláda musela riešiť koronakrízu, musela riešiť okamžité ekonomické opatrenia. Však si uvedomte, že dnes sme na... Koľkej schôdzi? (Reakcia z pléna.) Na 6. schôdzi, keď sme dnes mali riešiť po voľbách, mala byť len jedna schôdza a to je programové vyhlásenie vlády. Napriek tomu už tu prebehlo 6 schôdzí, schválilo sa, myslím, že 20 návrhov zákonov v skrátenom legislatívnom konaní, aby sme sanovali ekonomiku, aby sme sanovali ľudí. Kto z vás bol v tejto situácii, že mal mesiac kľud a písal si programové vyhlásenie vlády? Napriek tomu od prvého dňa poslanci vládnej koalície sa zúčastňovali rokovaní spolu s ministrami, spolu s odborníkmi a kreovali programové vyhlásenie vlády.
To programové vyhlásenie vlády má 120 strán. Niektorí tvrdíte, že je tam veľa balastu. Ja keď si zoberiem ostatné programové vyhlásenia za posledné roky, tak teda tiež to neboli žiadne elaboráty, nejaké, že by som mal pocit, že obrovské mozgové trusty ho písali, lebo pamätám si svoje vystúpenie pred štyrmi rokmi, kde som v kapitole poľnohospodárstvo, životné prostredie kritizoval ix vecí, ale nechcem sa k tomu vracať.
Keď je táto vláda taká strašná, taká zlá, prečo tie návrhy zákonov prechádzajú, že 120-130-140 hlasmi? Keď je taká strašná vláda, keď je taká zlá, neodborná a neviem aká, prečo tie návrhy zákonov prechádzajú toľkými hlasmi? Tak buď sami seba radi bičujete, hej, na jednej strane tvrdíte niečo, na druhej strane hlasujete úplne inak. Nerozumiem, viete veľmi dobre, v akej situácii sa Slovensko nachádza, viete veľmi dobre, že máme obrovský problém s pracovnými miestami v tejto chvíli. Obrovský problém s riešením v súvislosti s COVID-19. Jednoducho robíme všetko preto, aby sme zmiernili dopady, robíme všetko preto, čo nám vyplýva z ústavy, a z ústavy nám vyplýva, vláde Slovenskej republiky, chrániť zdravie, majetok a bezpečnosť občanov. Robíme všetko preto. Možno, možno táto vláda to nerobí dokonale.
Nikto netvrdí, že všetko je dokonalé, že všetko je super. Vidíte sami, urobia sa nejaké opatrenia, áno, po krátkej dobe sa upravia, lebo v praxi sa ukáže, že niečo nefunguje alebo niečo je inak, ako sa predpokladalo, ale verte mi, že táto vláda robí najlepšie, ako vie. Táto vláda nerobí s nejakými záujmami, ale robíme to, čo robiť je nutné a čo robiť je akútne, a v tejto situácii sa ešte písalo programové vyhlásenie vlády.
Mohli sme dať jednu A4 a napísať tam v súvislosti so situáciou COVID-19, bla-bla-bla-bla, bodka. Mohli sme dať jednu A4. Napriek tomu vládna koalícia vypracovala rozsiahly dokument, veľmi konkrétny, veľmi podrobný, ktorý má určiť nejakú perspektívu vývoja spoločnosti na najbližšie roky.
Čiže ja vás chcem poprosiť, pristupujme k veciam vecne, s porozumením, nenapádajme sa navzájom, lebo napríklad naozaj je mi naozaj ľúto, ak tu kopete do pani ministerky, je to trošku také, dobre, môžme vecne, ale toto akože, čo niektorí predvádzate, je tu trošku už pod úroveň. Kontrolujte, diskutujte, buďte konštruktívna opozícia, to je všetko v poriadku, ale nie ste tu, kolegovia, nie ste tu prvý deň, nie ste tu týždeň, nie ste tu mesiac, ste tu niekoľko rokov. Viete veľmi dobre, že každý robí, čo vie, snažíme sa vyriešiť situáciu. Programové vyhlásenie vlády je napriek tomu, napriek tomu, aká je ťažká situácia, je veľmi rozsiahle, veľmi podrobné a verte mi, že tie zmeny už sa začínajú robiť. Minimálne by som mohol hovoriť o niektorých našich rezortoch, kde tie zmeny sa nerobia len teraz, tie zmeny sa budú robiť aj systémovo, kompletne sa prekope systém v rôznych inštitúciách, nastavenia a filozofia fungovania rôznych inštitúcií a zároveň áno, ideme vyčistiť štátnu správu, ideme vyčistiť ten hnoj, ktorý je tu po 30 rokoch, to nie je len SMER, to sú aj predošlé vlády, ktoré tu nechali za sebou na..., rôzne nášľapné míny a rôzne - v úvodzovkách - systémy, ako to funguje. Toto všetko ideme prekopať, toto všetko ideme zmeniť a chceme tu nastaviť krajinu tak, aby sa tu prestalo kradnúť, aby tu neboli predražené verejné obstarávania, aby tu neboli pochybnosti pri verejných obstarávaniach, aby jednoducho sme tu nemali „našich ľudí“, všelijakých Kočnerov, Jankovské a podobné, podobné, poviem rovno, kriminálne živly. (Reakcia z pléna.) Prosím? (Reakcia z pléna.) Kroťte sa... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Pellegrini, Peter, podpredseda NR SR
Poprosím vás, keby ste navzájom nediskutovali.

Pčolinský, Peter, poslanec NR SR
Kroťte sa, dobre, kroťte sa. Nazvite si to, ako chcete, kroťte sa.
Ďakujem pekne. (Dlhotrvajúci potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.4.2020 9:46 - 9:47 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Možno niektorí čakali, že kolegyňa Petra Krištúfková zhrnie celé programové vyhlásenie vlády, ale pre nás je najväčšou prioritou práve sociálna oblasť. Ja som rád, že tomu sa hnutie venuje veľmi intenzívne a určite ste si všimli, že najviac opatrení v rámci skrátených legislatívnych konaní bolo práve z dielne nášho ministra Milana Krajniaka, pretože my sa tu dnes bavíme o obrovskej mase ľudí, ktorá naozaj akútne potrebuje pomoc od štátu. Ja osobne som veľmi rád, že do programového vyhlásenia vlády sa dostalo toľko vecí z nášho programu, najmä zo sociálnej oblasti a keď si pozriete tú, tú stať, resp. tú časť programového vyhlásenia vlády v sociálnej oblasti, tak je pomerne rozsiahla a pomerne konkrétna. Čiže naozaj je veľmi dobré, že štát sa bude zameriavať na túto oblasť, pretože, či chceme či nechceme, možno v minulosti tie priority boli orientované smerom k firmám, smerom k podnikateľským subjektom, ale doba sa, bohužiaľ, mení a dnes je úlohou štátu sanovať práve tých najzraniteľnejších a pomáhať vlastne skupinám obyvateľstva, ktoré v súčasnej situácii si naozaj nedokážu pomôcť sami. Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.4.2020 16:05 - 16:07 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Čo sa týka časti, kde si hovoril o tomto návrhu zákona, resp. o plastových, o zálohovaní platových fliaš, tak ja musím povedať, že návrh zákona, ktorý rieši zálohovanie plastových fliaš, ja osobne som za neho hlasoval, lebo ho považujem za dobrý návrh zákona, možno nie dokonalý, ale hlasoval som za neho. A napriek tomu si takisto myslím, že v tejto dobe je dobré odložiť účinnosť tohto návrhu zákona, ktorý bol prijatý predchádzajúcou vládou, pretože máme podstatne dôležitejšie problémy, ktoré musíme riešiť, ale zároveň musíme trošku aj pozerať na to, či prevádzky, ktoré majú, ktoré majú zálohovať, resp. zbierať tieto plastové fľaše, či sú v stave, či sú schopné to robiť.
A čo sa týka časti, kde si hovoril o potravinovej sebestačnosti, tak len aby páni poslanci boli trošku v obraze, keď nastupovala SNS na rezort pôdohospodárstva, tak saldo zahraničného obchodu bolo niekde na úrovni 1 mld. euro. Čiže, vážení páni poslanci, v roku 2016 Slovenská republika doniesla, resp. doviezla potraviny v objeme zhruba 1 mld. euro. Keď pani ministerka Matečná končila, to saldo bolo 1,7 mld. euro. To znamená o 70 %, o 70 % sa zvýšil dovoz potravín na Slovensko za štyri roky a ja som veľmi rád, že tejto téme sa, Jaro, venuješ, pretože aj teraz v tejto kríze vidíme, že Slovensko môže mať v budúcnosti veľmi veľký problém, pokiaľ nebudeme potravinovo sebestační, aj Štátne hmotné rezervy hlásia, že majú prázdne sklady.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.4.2020 12:13 - 12:14 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán kolega Kamenický, pán bývalý minister, tvoje vystúpenie bolo vecné, bolo k predmetu o tom, o čom rokujeme, malo hlavu a pätu, nemusím s ním súhlasiť, aj v mnohých častiach nesúhlasím. Určite som presvedčený, že budeš vedieť dať pozmeňujúci návrh, pozrieme si, čo vlastne navrhuješ, akým spôsobom, môžme sa o tom baviť, ale je mi veľmi ľúto, že ja keď tu počúvam dnes tých všelijakých ekonómov zo Zem a Vek, zo Slobodného vysielača, ja sa chytám za hlavu, však vy nemáte ani šajnu, o čom rozprávate.
Zatiaľ jediné vystúpenie z radov opozície, pán Kamenický bol asi jediný, kto hovoril trošku k veci a kto naozaj aj rozumie tomu, o čom hovoril, ale, ale tá plejáda ekonómov, čo tu dnes počúvam, to je na úrovni zdravotníkov, ktorí liečia rakovinu SAVO-m.
Ja naozaj vás poprosím, kolegovia, nevyjadrujte sa k veciam, ktorým absolútne nerozumiete, nemáte absolútne šajnu, ako funguje bankový systém, ako funguje úročenie, ako funguje zložené úročenie, naozaj nevyjadrujte sa, lebo je to strašné.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.4.2020 19:48 - 19:50 hod.

Peter Pčolinský Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán kolega Kotleba, čo sa týka pána Galka, tam to nebolo len o tej komisii na kontrolu ITP, ale ak si spomínate, bolo to aj o tom, že mal byť zvolený za podpredsedu Národnej rady a tam bol vytvorený precedens, že koalícia nerešpektovala, vtedajšia koalícia nerešpektovala miesto, ktoré patrí opozícii, a nomináciu, čiže to bol precedens.
Ale, pán Kotleba, ak som to správne pochopil, vy potvrdzujete moje slová. Tak? Páni kolegovia zo SMER-u tým pádom aj od vás priameho účastníka mohli počuť, že pán Fico sa zastával pána Blahu jedine jedinou otázkou, či bude môcť parkovať na ministerských miestach. Ani slovo na tom grémiu pán Fico nepovedal na adresu alebo na obhajobu Ľuboša Blahu. Ani slovo.
Ja nechcem tým tvrdiť, že pán Fico klame to, čo rozpráva, božechráň, to si určite nikto z nás nemyslí, že by pán Fico klamal, ale jednoducho pravda je taká, že pán Fico dal len jedinú otázku na grémiu, opakujem, či bude môcť parkovať na ministerských miestach. To bola jediná vec, ktorú on riešil, a taká je realita. Jediná vec.
A ja, ja som potom normálne zíral, keď pán Fico mal tlačovku a sa tam rozčuľoval, ako ten Blaha nebol zvolený a to je porušenie dohôd a to je strašné. Prečo on sa neozval hneď tam na tom grémiu, kde sme to vopred, a teraz to poviem, možno neuveríte, ale v dobrej viere povedali dopredu, že, vážení, s týmto bude problém, kotlebovci, problém v tých riadnych výboroch, Blaha je problém všeobecne, len aby ste vedeli, aby ste sa vedeli na to pripraviť, a predpokladali sme, že, dobre, kašleme na to, dáme tam inú nomináciu, hej. Ale, samozrejme, treba robiť tlačovky, treba rozprávať tu o demokracii, oháňať sa ústavou a neviem čím všetkým možným.
Čiže asi toľko.
Skryt prepis