Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

29.4.2020 o 17:03 hod.

Bc.

Romana Tabák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.4.2020 17:03 - 17:04 hod.

Romana Tabák Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne za podporu, vážení kolegovia, vážené kolegyne.
Jožko, tvoje faktické poznámky sú jedinečné, ja si ich osobne veľmi užívam.
Chcem sa, chcem opäť zopakovať, vážení poslanci a poslankyne z opozície, úprimne vám ďakujem aj za náš, aj za našu koalíciu, že ste, že ste na nás kritickí a za vašu konštruktívnu kritiku, ktorá nás posúva ďalej. Tak ako povedal Forbes, ak nemáte žiadnych kritikov, asi nebudete mať úspech. Ja pevne verím, že my úspech budeme mať. A pre našu koalíciu opäť rada zopakujem, budúcnosť tohto štátu máme vo svojich rukách.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie 29.4.2020 16:55 - 16:58 hod.

Romana Tabák Zobrazit prepis
Vážená pani ministerka, vážení ministri, pán predsedajúci, vážené pani poslankyne a vážení poslanci, príjemné dlhé popoludnie vám prajem. Ja sa osobne veľmi teším, že som posledná. Ako členka výboru pre európske záležitosti a zahraničného výboru mi dovoľte reagovať k programovému vyhláseniu vlády.
Na úvod by som chcela vyjadriť svoju podporu vláde Slovenskej republiky a oznámiť, že programové vyhlásenie vlády podporím. Svetová politika sa ocitá v neľahkých časoch a úlohou Slovenska je byť zodpovedným a predvídateľným partnerom vo svete. Individuálny vplyv našej krajiny je do veľkej miery limitovaný, čo iba potvrdzuje význam nášho členstva v Európskej únii a NATO ako najlepšej možnej alternatívy. Prioritou našej zahraničnej politiky pre nadchádzajúce roky bude rozvoj bilaterálnych, čo znamená obojstranných, vzťahov so všetkými krajinami, s ktorými nás spájajú prieniky priorít a záujmov v Európe a vo svete. (Ruch v sále.) Aby sme boli dobrým a zodpovedným partnerom... Môžte byť tichšie, prosím? (Zaznievanie gongu.) Ďakujem.
Aby sme boli dobrým a zodpovedným partnerom, musíme našu krajinu aj zodpovedne reprezentovať nielen v zahraničí, ale aj doma. Vizitku reprezentácie predchádzajúcej vláde dala aj samotná Európska komisia vo svojej hodnotiacej správe z 26. februára 2020. Opakujem, samotná Európska komisia vo svojej hodnotiacej správe z 26. februára 2020, kde si dovolím odcitovať: "Celková účinnosť verejných inštitúcií a verejnej správy je na Slovensku stále nízka. Napriek reformnému úsiliu sa slovenská verejná správa vyznačuje oproti iným krajinám v Európskej únii podpriemernými výsledkami." Odpovede na túto kritiku nám dáva práve predložené programové vyhlásenie vlády, či už v oblasti jasnej a nemennej zahraničnopolitickej orientácie Slovenskej republiky zameranej na ochranu základných ľudských práv a slobôd, ako aj reformy súdnictva alebo reformy verejnej správy.
Pán Kamenický? Nič. (Zaznievanie gongu. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Páni poslanci, poprosím vás, aby ste sa utíšili a nevyrušovali pani poslankyňu. Ďakujem.

Tabák, Romana, poslankyňa NR SR
Za významné považujem aj záväzky vlády Slovenskej republiky vo vzťahu k menšinám, sú plne v súlade s medzinárodnými záväzkami Slovenskej republiky. Ak chcete byť, Slovensko, zodpovedným a predvídateľným partnerom vo svete, je zrejmé, že musí konať v zmysle predloženého programového vyhlásenia vlády.
Vážené poslankyne a vážení poslanci z opozičných strán, chcem sa vám poďakovať hlavne za vašu konštruktívnu kritiku a tým pádom pre nás platí Forbesova veta, kde sa píše, ak nemáte žiadnych kritikov, asi nebudete mať úspech. Takže nenechajme sa teda odradiť kritikou, pretože tá nás posúva ďalej.
Svoje vystúpenie v rozprave by som chcela zakončiť slovami podpory aj pre svojich kolegov v koalícii. Budúcnosť tohto štátu máme vo svojich rukách. Ešte raz, budúcnosť tohto štátu máme vo svojich rukách.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.4.2020 15:44 - 15:45 hod.

Romana Tabák
Ďakujem za slovo, som pani akože. (Povedané so smiechom.)
Drahí poslanci, drahé poslankyne, chcela by som vyjadriť plnú podporu pánovi ministrovi a tiež má moju dôveru.
Pani Pellegrini, pardon, pán Pellegrini nám povedal, aby sme šetrili čas a hlavne dneska máme ešte tri návrhy zákonov. Ak takto budeme naťahovať čas ako pán Kuffa, tak tu budeme do polnoci. Prosím, hovorme k veci a, a pohnime sa ďalej.
Ďakujem vám pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.3.2020 14:37 - 14:37 hod.

Romana Tabák
Ďakujem za slovo. Ako najmladšia poslankyňa a politický nováčik som veľmi prekvapená, že sa tu riešia tie isté veci dokola. To, čo bolo včera, stále sa to opakuje. Pani ministerka vyvrátila všetko, neoprávnené obvinenia a vaše konšpirácie. Každý rozumný človek musí pochopiť tento stav. Je veľmi vážny, treba konať a pomôcť obyvateľom. Nemáme čas strácať čas. Prosím, posuňme sa dopredu. Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis