Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.7.2020 o 14:48 hod.

Bc.

Romana Tabák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.7.2020 3:37 - 3:38 hod.

Romana Tabák
Ďakujem veľmi pekne za všetky faktické poznámky.
A, pán poslanec Mazurek, že, na konto Igora Matoviča, že uvidíme, ako to všetko dopadne, lebo zaňho budú hovoriť hlavne výsledky, Lebo každý strom poznáme podľa ovocia. Pekný ve..., pekné ráno. (Povedané so smiechom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 24.7.2020 3:31 - 3:34 hod.

Romana Tabák Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Príjemné dobré ráno, vážené poslankyne, vážené poslanci a tiež ctený minister. Vzhľadom k tomu, že je skoro pol štvrtej ráno, svoje vystúpenie skrátim.
Ako najmladšia poslankyňa a prvá tenistka v parlamente musím uznať, že snaha o vyvodenie politickej zodpovednosti voči premiérovi je namieste. Najvyšší predstavitelia tejto krajiny by mali byť vzorom pre ostatných obyvateľov. Je správne (ruch v sále a zaznievanie gongu), že máme dnes možnosť rozhodnúť o jeho osude. (Neutíchajúci ruch v sále a zaznievanie gongu.) Nechcem nijakým spôsobom ospravedlňovať ani spochybňovať fakt, že jeho diplomová práca nie je v poriadku.
Na druhej strane chcem povedať, že si ho vážim nie pre jeho vysokoškolský titul, ale preto, aký je a čo v súčasnosti robí pre Slovensko. Dostal silný mandát. Ani nie pred piatimi mesiacmi. Vo voľbách získal sám cez 400-tisíc preferenčných hlasov a nebolo to na základe jeho vysokoškolského vzdelania. Ak by sme dnes oňho ako premiéra prišli, jednou z alternatív sú aj predčasné parlamentné voľby a opätovný návrat strany, ktorá tu vládla 12 rokov a má na pleciach vyše dvesto káuz. Slovensko čakajú dôležité časy, kde musí byť pripravené na čerpanie eurofondov v oveľa väčšom objeme, ako to bolo doposiaľ. Za predchádzajúcej vlády sa naša krajina prepadla na predposledné miesto v efektivite čerpania eurofondov v rámci celej Európskej únie. Na predposledné miesto. Viem, že takúto alternatívu pre náš štát nechcem.
Ako bývalú tenistku ma tréneri učili bojovať až do poslednej lopty. Náš súper dnes možno vyhral nejaký ten game-dva, avšak hrá sa do poslednej loptičky a ja pevne verím, že tento súboj vyhráme. A preto Igora Matoviča vo funkcii podržím a som presvedčená, že tento deň, toto ráno našu koalíciu ešte viac zjednotí.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.7.2020 17:25 - 17:25 hod.

Romana Tabák
Ďakujem za slovo. Pán opozičný poslanec Blanár, prepáčte, ale obsah vašej rozpravy je v preklade pre tých, ktorí nerozumejú: Blá-blá-blá, blá-blá-blá-blá-blá. A ešte som si zapamätala, že blá-blá-blá, blá-blá-blá, blá-blá-blá, blá, blá, blá. Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.7.2020 14:48 - 14:48 hod.

Romana Tabák
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Raši, že mňa by zaujímalo, že kde ste vtedy bol a čo ste vtedy hovoril, keď pán Danko skopíroval celú svoju rigoróznu prácu, že prečo ste vtedy nevystúpil tak ako teraz, aj všetci vaši kolegovia? No zo SMER-u už nie, z HLAS-u.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.6.2020 16:06 - 16:06 hod.

Romana Tabák
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Gyimesi, mňa veľmi oslovila vaša úprimnosť a autentickosť, ale dôvod, prečo som sa prihlásila do tejto faktickej poznámky, je, že som veľmi rada, že ste opäť medzi nami a že ste zdravý a že tá ťažká autonehoda dopadla, ako dopadla. (Povedané so smiechom.) Takže ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.6.2020 11:38 - 11:40 hod.

Romana Tabák
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Borguľa, vy ste skoro všetko povedal, čo som ja mala na mysli. Mňa len napáda jedno slovenské príslovie, kde sa hovorí, že "všetko zlé je na niečo dobré". A ja pevne verím, že toho, čo sme tu boli teraz svedkami, že bude to na niečo dobré.
Ja tento zákon osobne podporím. A chcem povedať, že nášmu pánovi ministrovi zdravotníctva veríme a stojíme za ním.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.6.2020 14:25 - 14:26 hod.

Romana Tabák
Ďakujem za slovo. V prvom rade, Karol, plne s tebou súhlasím.
Pán Petrák, takýto zákon práveže rieši veľa, je to zmyselný a logický zákon. Prišiel práve včas a tiež možno vy by ste mali začať športovať, aby ste vedeli, o čom rozprávate. A ja by som poprosila pána ministra Gröhlinga, aby z tohto zákona nič nevyhadzoval.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.6.2020 14:10 - 14:10 hod.

Romana Tabák
Ďakujem za slovo. Pán Sloboda, plne s vami súhlasím. Ja som tu sčasti za šport a som tu vlastne aj za tenistov. Šport je nevyhnutná časť našich životov a hlavne tí, ktorí športujú, tak chcú a môžu byť aj oveľa zdravší, a takže ako ste hovorili, že budúcnosť týchto športovcov je vlastne v neistote, takže s týmto návrhom súhlasím a ho podporím.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.5.2020 18:18 - 18:19 hod.

Romana Tabák Zobrazit prepis
Ďakujem, pán Osuský. Ja plne s vami súhlasím a ako ste spomenuli, my, ja som tiež členka zahraničného výboru a chcela by som povedať, že nemám ten pocit, že by sme niekoho kádrovali. Ja si osobne myslím, že ten pán poslanec, ktorého meno sa nevyslovuje, sa vykádroval sám hlavne svojím správaním. Každý strom poznáme podľa jeho ovocia a ja si osobne myslím, že ak tento strom pána Blahu by mal dobré ovocie za posledné roky, tak nemali by sme s tým problém, aby tam bol. Takže ja si osobne myslím, že on sa vykádroval sám svojím správaním. A opäť opakujem, že každý strom poznáte podľa jeho ovocia.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 14.5.2020 18:24 - 18:24 hod.

Romana Tabák
Ďakujem. Ja by som chcela nahlásiť a poprosiť o opravu, lebo z hlasovania číslo 55 (tlač 97) som hlasovala za a som bola evidovaná ako neprítomná, ale bola som tu.
Skryt prepis