Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 12:23 hod.

Bc.

Romana Tabák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.9.2021 11:41 - 11:42 hod.

Romana Tabák Zobrazit prepis
Pán generálny prokurátor, pán Žilinka, dostali ste od nás silný mandát a je namieste, že máme od vás veľké očakávania. Od poslancov sa očakáva, že nebudú komentovať vaše rozhodnutia. To, samozrejme, akceptujem.
Vaše rozhodnutia sú častokrát zle odkomunikované, čo iba zväčšuje nedôveru v Generálnu prokuratúru. Nepomáhate tomu ani vy osobne, ak utekáte pred médiami v parlamente, neprichádzate na výbory alebo pozývate iba vybrané médiá na tlačovky. Webová stránka Generálnej prokuratúry donedávna prezentovala ako hlavnú správu vaše júlové stretnutie ruským generálnym prokurátorom. Na Facebooku namiesto prezentovania Generálnej prokuratúry ako inštitúcie prezentujete oficiálne vyhlásenia prokuratúry na svojom osobnom profile.
Prosím, berte moju kritiku, ako motivačný impulz do vašej ďalšej práce. Držím vám palce.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 29.9.2021 17:24 - 17:24 hod.

Romana Tabák
Pán predsedajúci, z hlasovania č. 143 ma vykázalo, že som nehlasovala a hlasovala som "za".
Skryt prepis
 

Vystúpenie 24.9.2021 12:12 - 12:16 hod.

Romana Tabák Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne za slovo, pán predsedajúci.
Vážené kolegyne, vážení kolegovia, plénum Národnej rady je miesto, kde máme možnosť meniť budúcnosť ľudí k lepšiemu. V poslednom čase je tu veľmi veľa, veľmi taká toxická atmosféra, poslanci voči sebe sú agresívni, vulgárni, nevraživí.
Dovoľte mi začať dnešné vystúpenie modlitbou z Biblie, nakoľko s Božou pomocou nás čaká svetlejšia budúcnosť a ja pevne verím, že naším jediným cieľom tu v tomto pléne budú riešenia pre ľudí. Otče náš, ktorý si na nebesiach, posväť sa meno tvoje, príď kráľovstvo tvoje, buď vôľa tvoja ako v nebi tak i na zemi, chlieb náš každodenný daj nám dnes a odpusť nám naše viny, ako aj my odpúšťame svojim vinníkom. Neuveď nás do pokušenia a zbav nás zlého.
Naspäť k tomuto zákonu. Cieľom návrhu zákona je odstránenie nespravodlivosti v oblasti poskytovania peňažných príspevkov na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia, v prípade ak fyzická osoba s ťažkým zdravotným postihnutím vlastní okrem majetku, ktorý sa na účely zákona č. 447/208 Z. z. nepovažuje za majetok, napríklad nehnuteľnosť, v ktorej býva, aj ďalší majetok, s ktorým nemôže samostatne nakladať.
Chcela som ešte poukázať na to, že v Programovom vyhlásení vlády Slovenskej republiky na rok 2020 a 2024 sa na viacerých miestach uvádza, že vláda prijme rôzne opatrenia na ochranu, podporu a rozvoj práv ľudí so zdravotným postihnutím. Návrh zákona je koncipovaný presne v duchu, v akom je toto programové vyhlásenie formulované. Návrh zákona má dopad na rozpočet verejnej správy. Nepredpokladá vplyv na podnikateľské prostredie ani na životné prostredie, avšak vyvoláva pozitívne sociálne vplyvy. Návrh zákona nebude mať vplyv ani na informatizáciu spoločnosti. Návrh zákona je v súlade s Ústavou Slovenskej republiky, ústavnými zákonmi a ostatnými všeobecne záväznými právnymi predpismi Slovenskej republiky, medzinárodnými zmluvami a inými medzinárodnými dokumentami, ktorými je Slovenská republika viazaná, ako aj s právom Európskej únie.
Túto novelu zákona určite podporím a pevne dúfam, že takýchto zákonov budeme mať v budúcnosti stále viac.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.9.2021 12:08 - 12:08 hod.

Romana Tabák Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pán predseda Kollár, ja vám veľmi pekne ďakujem za vaše povzbudivé slová.
A áno, máte pravdu, pracujem na tom už niekoľko mesiacov. Nie je tu o čom. Cyklistov treba jednoznačne chrániť, treba jednoznačne urobiť zmenu. Pre vašu informáciu, zajtra máme finálne stretnutie s policajným prezídiom, kde nám predstavia ich návrh, lebo je veľmi dôležité, aby sme mali feedback, či už je to z ministerstva vnútra, alebo z ministerstva dopravy. My sme tento návrh už mohli podať v máji bez nejakého súhlasu, bez nejakého názoru, takže budem vás o tom informovať. A ešte raz zopakujem, že zajtra máme finálne stretnutie s Policajným prezídiom.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.9.2021 13:57 - 13:57 hod.

Romana Tabák
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci.
Pán kolega Takáč, ja s vami plne súhlasím, že cyklisti potrebujú lepšiu ochranu na cestách. Každopádne by som sa vás chcela opýtať, keďže zákon musí byť aj vykonateľný, akým zariadením by mali policajti merať túto navrhovanú vzdialenosť. Ešte raz, akým zariadením by mali policajti merať túto navrhovanú vzdialenosť? Ide vám len o to, aby bol ten zákon vykonateľný, alebo iba urobený naoko? Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.7.2021 12:23 - 12:25 hod.

Romana Tabák Zobrazit prepis
Pán poslanec Stančík, ďakujem za vaše konštruktívne vystúpenie. Naši kolegovia z opozície sa oháňajú štatistikami z Británie, že tam momentálne umrie rovnako veľa zaočkovaných aj nezaočkovaných ľudí. Ja len pre upresnenie. 93 % ľudí vo veku od 50 rokov je v Británii už plne zaočkovaných. Je teda obrovský rozdiel, či umrie jeden človek z 93, alebo jeden zo siedmich. Očkovaní ľudia majú oveľa menšie riziko, že nakazia ďalších ľudí. O tom opozícia zámerne mlčí. Každý z opozície kričí, ako nenávidia rúška a obmedzenia, ako im berieme slobodu. Lenže demokracia nie je len o slobode, ale aj o zodpovednosti. Zodpovednosť hádžu na nás a je zodpovedné chrániť našu spoločnosť. Ak niekto nie je stotožnený s očkovaním, má na to, samozrejme, právo, avšak musí byť pripravený vzhľadom na dobu, ktorú žijeme, znášať určité obmedzenia v každodennom živote.
A takéto obmedzenia sú aj v iných krajinách, v Nemecku, v Rakúsku napríklad potrebujete 24-hodinový negatívny test na vstup do fitnescentra. Veľmi prísne sú nastavené obmedzenia aj v súvislosti s olympijskými hrami. Každodenné testovanie a tam sa dokonca ani neprihliada, či je niekto očkovaný alebo nie.
Ak tento zákon má prispieť k tomu, aby sme sa mohli ako spoločnosť vrátiť k normálnemu životu, ako napríklad chodiť na štadióny, koncerty, hudobné festivaly, diskotéky alebo iné hromadné akcie, tak ho určite podporím, pretože toto je práve tá cesta, akou sa vrátime k normálnemu životu bez toho, aby sme museli zatvárať ekonomiku. Zopakujem, pretože toto je práve tá cesta, akou sa vrátime k normálnemu životu bez toho, aby sme muse... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.7.2021 12:00 - 12:02 hod.

Romana Tabák Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci.
Pán poslanec Svrček, nesúhlasím s vaším názorom. Nikto nikoho nenúti sa očkovať. Napríklad terajšia situácia v Japonsku na olympijských hrách. Japonci sú v očkovaní dokonca za nami, sú pomalí. 35 % prvou dávkou, len 23 % druhou dávkou sú zaočkovaní a aj preto tie obmedzenia. Chcete vedieť, čo museli naši športovci podstúpiť na cestu olympijských hier? Kontrola vo Viedni, dva testy za posledné štyri dni. Keby nemali pri sebe test, sú bez šance, aby štartovali. Ďalšia kontrola na letisku vo Frankfurte. Stala sa tam taká kuriozita, rozhodca vraj mal test, ktorý vypršal pred štyrmi hodinami a už ho nepustili do lietadla. V Japonsku na letisku vyplnenie tlačiva, spojazdnenie aplikácie na monitoring pohybu, do ktorého sa registrujú každý jeden deň.
Čím menej očkovaných nás bude, tým viac takýchto obmedzení s COVID-om zažijeme. Opakujem, čím menej očkovaných nás bude, tým viac takýchto obmedzení s COVID-om zažijeme. A preto aj dnes podporím zákon o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia. Naši športovci na olympiáde, vám prajem veľa šťastia a dúfam, že donesiete nám medailu.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.6.2021 11:32 - 11:32 hod.

Romana Tabák
Ďakujem veľmi pekne za slovo. Pán poslanec Mazurek, som tu, počúvam vás, ale je vás veľmi slabo počuť, mali by ste hovoriť trošku hlasnejšie. Čo sa týka pani prezidentky, mohli by ste byť väčší džentlmen. A nezabúdajte, že názor nie je rozhodnutie.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.6.2021 17:34 - 17:35 hod.

Romana Tabák
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Môj osobný názor je, že byť matkou je požehnanie. Muži sa nikdy nemôžu vcítiť do pozície matky. Muži nemajú čo predkladať zákony, čo sa týkajú nás žien, interrupcií. Žena má právo mať možnosť sa rozhodnúť. Nezakazovať, nenútiť, nevnucovať, neobmedzovať nás ženy.
Chcela by som sa ospravedlniť za pána Čepčeka a za pánov, ktorí sedia tam dole. To sú páni, ktorí sú z planéty B612.
Skryt prepis
 

Doplňujúca otázka / reakcia zadávajúceho 24.6.2021 14:47 - 14:47 hod.

Romana Tabák
By som sa chcela poďakovať.

Budaj, Ján, minister životného prostredia SR
Ďakujem pekne.
Skryt prepis