Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

5.10.2022 o 14:40 hod.

Bc.

Romana Tabák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

5.10.2022 14:40 - 14:40 hod.

Romana Tabák
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Krajčír, chcela by som oceniť vašu iniciatívu, lebo spolupráca s Katarom je pre Slovensko veľmi dôležitá. O tomto bode budeme hlasovať o sedemnástej hodine. Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

5.10.2022 14:40 - 14:40 hod.

Romana Tabák Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci.
Pán poslanec, vy chcete, aby som vám dala kredit, aby ste sa na mne zviditeľnil a ja vám ho nedám. Pán Fico je naďalej trestne stíhaný a ja pevne dúfam, že ho odsúdia.
Vážený pán predsedajúci, vážené kolegyne a kolegovia, dovoľte mi, aby som predniesla správu zahraničného výboru o prerokovaní návrhu na vytvorenie skupiny priateľstva v rámci Slovenskej skupiny Medziparlamentnej únie a voľbu jej predsedu. Návrh pridelil predseda Národnej rady svojím rozhodnutím č. 1255 z 23. septembra 2022 na prerokovanie zahraničnému výboru, ktorý zároveň určil aj za gestorský výbor. Predložený návrh prerokoval Zahraničný výbor Národnej rady na 74. schôdzi výboru dňa 28. septembra 2022 a prijal k nemu uznesenie č. 96, v ktorom odporúča Národnej rade vysloviť súhlas s vytvorením skupiny priateľstva v rámci Slovenskej skupiny Medziparlamentnej únie a zvoliť za predsedu tejto skupiny priateľstva poslanca Národnej rady tak, ako je uvedené v prílohe návrhu uznesenia Národnej rady.
Zahraničný výbor Národnej rady ako gestorský výbor odporúča Národnej rade vysloviť súhlas s vytvorením skupiny priateľstva v rámci Slovenskej skupiny Medziparlamentnej únie a zvoliť za predsedu tejto skupiny priateľstva poslanca Národnej rady tak, ako je uvedené v prílohe návrhu uznesenia Národnej rady. Správa Zahraničného výboru Národnej rady o prerokovaní návrhu na vytvorenie skupiny priateľstva v rámci skupiny Medziparlamentnej únie a voľbu jej predsedu bola schválená uznesením Zahraničného výboru Národnej rady č. 97 z 28. septembra 2022. Týmto uznesením ma výbor zároveň poveril, aby som na schôdzi Národnej rady Slovenskej republiky informovala o výsledku rokovania výboru.
Toľko, pán predsedajúci, správa. Prosím, aby ste otvorili rozpravu k tomuto bodu.
Skryt prepis
 

5.10.2022 14:10 - 14:10 hod.

Romana Tabák
Ďakujem za slovo, pán presedajúci.
Pán poslanec Dostál, prosím vás, čo tu mudrujete? Tento zákon pomôže mestám a obciam. Vy ste zo strany, ktorá opustila Slovensko v najťažších časoch. Vy ste zbabelá, jedna zákerná lenivá strana. A nezabúdajte, čo hovoríme my matičiari, hnusota je len tak lenivieť a hlivieť. A to ste vy. Vy chcete mudrovať a poukazovať z komfortnej zóny.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 23.9.2022 12:25 - 12:40 hod.

Romana Tabák
Ďakujem za slovo. Ja by som chcela dať len do pozornosti, že naši milí židovskí spoluobčania oslavujú nový židovský rok Roš Hašana. Prajeme vám šťastný nový rok plný zdravia. Šana tova.
Skryt prepis
 

29.6.2022 17:25 - 17:38 hod.

Romana Tabák
Pán minister Vlčan, veľmi pekne vám ďakujem, že na to myslíte. Ja vás budem kontaktovať každý mesiac, že ako v tom postupujeme, a koncom augusta sa zúčastním tohto podujatia. A veľmi pekne ďakujem.
Skryt prepis
 

29.6.2022 17:25 - 17:38 hod.

Romana Tabák Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán minister, ja budem hlasovať proti vášmu odvolávaniu, nakoľko si myslím, že viete ešte toho veľa dobrého urobiť a máte ešte pred sebou veľa práce a viete ešte priniesť mnoho dobrých riešení. Ja by som chcela vám dať do povedomia, že neviem, či ste si všimli, a pred pár mesiacmi prišiel na Slovensko Ind Sadhguru a vlastne on vedie také to celosvetové hnutie Zachráňme pôdu! 52 % poľnohospodárskej pôdy je už znehodnotenej. Je veľmi dôležité zachrániť našu pôdu. A tento pán Sadhguru založil to s cieľom vyriešiť pôdnu krízu zjednotením ľudí z celého sveta, aby povstali za zdravie pôdy, a podporením predstaviteľov všetkých národov, aby zaviedli vnútroštátne politiky a podnikli kroky smerom k navýšeniu podielu organickej hmoty v obrábateľnej pôde. Prosím, majte to na pamäti a podniknite k tomu kroky.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.6.2022 18:25 - 18:38 hod.

Romana Tabák Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pani poslankyňa Žitňanská, ja vám veľmi pekne ďakujem za vaše vystúpenie. Bolo veľmi emotívne, mám až slzy v očiach. Chcela by som upozorniť na túto úžasnú a veľmi dôležitú novelu zákona. Napríklad na Slovensku je viac ako 160 pacientov, ktorí potrebujú ventilačnú podporu a sú v domácom prostredí. Predkladaná novela zákona umožňuje, aby títo pacienti dostali na niekoľko hodín podporu zdravotnou sestrou v domácom prostredí.
Ďakujem všetkým, ktorí pracovali na tejto novele zákona, fakt od srdca. Ja určite budem hlasovať za.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

23.6.2022 14:55 - 15:10 hod.

Romana Tabák
Pani ministerka, ďakujem vám veľmi pekne za vašu odpoveď. Táto otázka bola na podnet našich občanov. Takže chcela by som im poďakovať, že mi posielajú tieto otázky a takto ich vždy podám na hodine otázok a vždy vám takto pani ministerka odpovie. Takže ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 25.5.2022 17:16 - 17:16 hod.

Romana Tabák Zobrazit prepis
Pán predsedajúci, ja som stopercentne hlasovala za, prosím vás... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Kollár, Boris, predseda NR SR
A čo sa udialo, pani poslankyňa, povedzte nám, čo sa stalo?

Tabák, Roman, poslankyňa NR SR
Ma vykázalo, že som nehlasovala, vážne, prosím vás, tlač 619 o nájomných bytoch, ja som hlasovala stopercentne za. Ešte som sa aj kukala, nie úplne, ale svietilo to, svietilo to, určite, sto percent.

Kollár, Boris, predseda NR SR
Prosím techniku, buďte taký dobrý, toto sa stáva skoro stále. Ja by som poprosil vymeniť ten zakliaty prístroj. Pán minister, už ste nám uvoľnili zdroje na nové hlasovacie zariadenie? Prosím, pre záznam, pani poslankyňa Tabák hlasovala za, stopercentne. Ďakujem pekne.
Prepáčte, pán poslanec, trocha som vás zdržal, uveďte, prosím, hlasovanie, nech sa páči.

Stančík, Andrej, poslanec NR SR
Ďakujem. Pán predseda, v rozprave vstúpil len pán poslanec Milan Vetrák, ktorý predniesol dva pozmeňujúce a doplňujúce návrhy. Keďže boli podané dnes, dajte, prosím, najskôr hlasovať o skrátení lehoty podľa § 83 ods. 4 rokovacieho poriadku Národnej rady.

Kollár, Boris, predseda NR SR
Hlasujeme o skrátení lehoty, prosím, prezentujme sa a hlasujeme.
(Hlasovanie.) Prítomných 130 poslancov, za 86, proti 10. zdržalo sa 34.
Uvedený návrh sme schválili.

Stančík, Andrej, poslanec NR SR
Pán predseda, dajte, prosím, hlasovať o prvom pozmeňujúcom a doplňujúcom návrhu pána poslanca Milana Vetráka.

Kollár, Boris, predseda NR SR
Prosím, prezentujme sa a hlasujeme.
(Hlasovanie.) Prítomných 131 poslancov, za 87, proti 5, zdržalo sa 38, nehlasoval 1.
Uvedený návrh sme schválili.

Stančík, Andrej, poslanec NR SR
Pán predseda, pri druhom pozmeňujúcom a doplňujúcom návrhu požiadal pán poslanec Vetrák o vyňatie bodu 3 na samostatné hlasovanie. Pán predseda, dajte preto hlasovať o bode 3 tohto pozmeňujúceho a doplňujúceho návrhu.

Kollár, Boris, predseda NR SR
Prosím, prezentujme sa a hlasujeme. (Ruch v sále.)
(Hlasovanie.) Prítomných 130 poslancov, za 85, proti 5, zdržalo sa 40.
Uvedený návrh sme schválili.
Nech sa páči, pán poslanec. Prosím pekne, utíšme sa v sále, aby sme počuli pána poslanca.

Stančík, Andrej, poslanec NR SR
Teraz dajte, prosím, hlasovať o bodoch 1, 2, 4 a 5 tohto návrhu.

Kollár, Boris, predseda NR SR
Prosím, prezentujme sa a hlasujeme.
(Hlasovanie.) Prítomných 129 poslancov, za 84, proti 5, zdržalo sa 40.
Uvedený návrh sme schválili.

Stančík, Andrej, poslanec NR SR
Pán predseda, odhlasovali sme všetky pozmeňujúce a doplňujúce návrhy z rozpravy a keďže mám splnomocnenie gestorského výboru, dajte, prosím, hlasovať, že predmetný návrh zákona prerokujeme v treťom čítaní ihneď.

Kollár, Boris, predseda NR SR
Prosím, prezentujme sa a hlasujeme.
(Hlasovanie.) Prítomných 129 poslancov, za 83, proti 5, zdržalo sa 41.
Uvedený návrh sme schválili.
Pristúpime k tretiemu čítaniu o návrhu zákona. Otváram rozpravu v rámci tretieho čítania. Hlási sa niekto z poslancov do rozpravy? Ak nie, vyhlasujem rozpravu za skončenú. Pristúpime k hlasovaniu o návrhu zákona ako celku. Pán spoločný spravodajca, prosím, uveďte odporúčanie gestorského výboru.

Stančík, Andrej, poslanec NR SR
Pán predseda, dajte, prosím, hlasovať o predmetnom návrhu zákona v znení pozmeňujúcich a doplňujúcich návrhov ako o celku s odporúčaním gestorského výboru schváliť.

Kollár, Boris, predseda NR SR
Prosím, prezentujme sa a hlasujeme.
(Hlasovanie.) Prítomných 129 poslancov, za 86, proti 5, zdržalo sa 37, nehlasoval 1.

Konštatujem, že sme schválili návrh novely zákona č. 474/2005 Z. z. o Slovákoch žijúcich v zahraničí.

Ďalej prosím spoločného spravodajcu z výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie, predsedu tohto výboru poslanca Jaroslava Karahutu, aby uvádzal hlasovanie v druhom čítaní o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 152/1995 Z. z. o potravinách, tlač 840, bod 72 programu. Nech sa páči. Pardon, pán poslanec, ešte máme jeden procedurálny návrh pána poslanca Fica, nech sa páči.

(Hlasovanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 152/1995 Z. z. o potravinách v znení neskorších predpisov, tlač 840.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.5.2022 20:38 - 20:39 hod.

Romana Tabák
Ďakujem za slovo.
Pán poslanec Kuffa, musím s vami súhlasiť, lebo pol roka o tomto návrhu zákona rokovali, priniesli niečo lepšie? Nie. Tento návrh zákona nie je najlepší, je to taký, do určitej miery taký mačkopes, ale pomôže, proste nikto nič lepšie nepriniesol. Tento zákon treba podporiť a do budúcnosti, keď je niekto taký múdry, nech niečo lepšie prinesie.
Skryt prepis