Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

2.4.2020 o 16:39 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.4.2020 11:48 - 11:49 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Marian, presne si pomenoval situáciu. Koronavírus je strašná vec. Ale urobil jednu pozitívnu vec. V plnej nahote demaskoval systém, ktorý nás ovládal a ovláda. Takzvaná štandardná opozícia, ktorá sa dostala k moci, je len druhá strana jednej mince bývalej vláde. Celý tento systém je založený na oligarchoch a bankovom sektore, ktorý je v cudzích rukách. A tomuto sektou, žiaľ, slúži aj táto vláda. Občan je, žiaľ, na vedľajšej koľaji. Tu je to demaskovanie tohto systému. Systému globalizácie, kde sme stratili všetko. Potravinovú sebestačnosť, vlastný priemysel, vlastnú armádu, ktorá nie je armáda už, bankový sektor a tak ďalej.
Máme vlastnú vládu, ktorá nie je celkom vlastnou. V prvom páde slúži cudzím záujmom.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.4.2020 16:39 - 16:40 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec, chytám sa za hlavu. Dobré úmysly zákona o špehovaní, no-no. Špehovanie v tzv. dobrom úmysle, "v dobrom úmysle", to sa mi naozaj rozum zastavuje.
Sú len dve možnosti. Prvá možnosť, skôr či neskôr sa do výsledkov takéhoto špehovania niekto nabúra a potom to využije, ako sa to už stalo. A druhá možnosť je taká, že to môže byť zneužité ihneď. Sú na to odborníci, cajchovaní odborníci.
Nepamätáte sa na jedného pána? Nebudem ho menovať, pozná ho celé Slovensko, zvlášť v súčasnej situácii, ktorý otázkami navádzal prezidentského kandidáta na nečistý obchod, ktorý aj ten kandidát chcel ten obchod, a pritom ho nahrával.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.4.2020 17:13 - 17:14 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Kamenický, povedali ste, že situáciu je potrebné ukľudniť. No ja sa pýtam, ako sa môže situácia ukľudniť, keď jeden deň sa urobí jedna vec, druhý deň je avizovaná absolútna negácia tej prvej veci, tej prvej záležitosti. Jeden deň sa otvoria obchody, druhý deň blackout. K tomu ešte vymyslené nejaké prieskumy. No neviem, pripadá mi to dosť chaotické, ba priam schizofrenické. Občan nevie, čo si má myslieť a dovolím si povedať, že aj poslanci majú v tom chaos. Pýtam sa, kde sú tie zástupy odborníkov novej vlády a o tých podielových daniach dal dobrú otázku pán Šimko. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.3.2020 17:47 - 17:48 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Budem veľmi, veľmi stručný. Správne si použil výraz "šedá zóna". Osobne si nemyslím, že prestane fungovať dovoz lacného tabaku z Maďarska, že prestane fungovať dovoz iných tovarov, napríklad drog. Nie, neprestane, bude sa totižto pašovať. Nato je to slovo, pašovať. Bude sa prechádzať cez zelenú hranicu. Ono sa to už deje. Myslíte si, že nie? Tak žijete v oblakoch. A myslíte si, že pašeráci či ľudia, ktorí sa chcú vyhnúť zelenej hranici, vyhnúť karanténe, nebudú prechádzať zelenú hranicu? Že si zoberú so sebou mobil?
A k tomu sledovaniu a šmírovaniu som sa už vyjadril v mojich predchádzajúcich faktických poznámkach. Je to návrat do najhlbokejšej totality.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.3.2020 17:11 - 17:12 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Áno, správne ste povedali, my sme hrozbou, práve my stopäťdesiati. Čo tak urobiť testy pre všetkých tu v tejto budove? Potom pri prípade hoci jedného prípadu ostatní šup-šup do karantény a po dvoch týždňoch môže zákonodarný zbor fungovať; tí, čo sú zdraví, lebo všetci asi neochorejú.
A veľmi správne ste podotkol zakázanie svätých omší, zákaz prijímať telo Božie je hriechom proti ľudskej duši, proti presvedčeniu. A pripomenul by som vám zázrak trnavskej Matky Božej, kde sa po modlitbách pred pár stáročiami zastavila veľká epidémia. Je to naozaj zvláštne, že my tu sedíme stopäťdesiati plus cirka 200 zamestnancov, neviem presne, koľko ich je, sedím tu ja, lebo musím, ale do kostolíka, kde sedí 20 ľudí, nemôžem ísť na spoveď a ani na prijímanie.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.3.2020 16:45 - 16:47 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Správne si to pomenoval, Milan. K tvojej reči mám dve poznámky. Myslím si, že už tieto tri schôdze sú vážnym ohrozením chodu štátu. Teoretický stačí jeden nakazený poslanec a táto nádherná cirkulácia vzduchu, čo v lete tak príjemne chladí, sa môže stať smrteľnou zbraňou. Celý zákonodarný zbor bude vyradený. Však u nás nedostať základné hygienické pomôcky v lekárňach. Nie sú rúška, rukavice, lieh, paralen. Ja osobne som si preventívne ani nemohol kúpiť paralen, lebo nikde nie je.
Druhá vec. Osobne si myslím, že tento zákon nesie všecky znaky neúmerného špicľovania, ktoré môže byť zneužívané či zneužité, nazvem ich takto, v úvodzovkách, temnými persónami z pozadia. Tieto persóny si vždy nájdu cestu na zneužívanie. Či nemáme vynášanie z vyšetrovacích spisov? To je príklad, analógia. Neboli nejakým zázračným, v úvodzovkách zázračným, spôsobom vynesené na verejnosť odposluchy? Takéto grandiózne špicľovanie je jednoducho prehnané. Však u nás sa už šmíruje na bežnom poriadku. Kočner Sulíka, Matovič neviem koho, ten tamtoho, ten tamtoho. Tak toto, prosím pekne, nie.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis