Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.7.2020 o 11:39 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie 15.7.2020 11:42 - 11:45 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Fú, musím sa vydýchať z toho, čo som teraz počul. Ináč ďakujem za slovo.
Vážené kolegyne, vážení kolegovia, pozdravuje vás bývalá pani poslankyňa Natália Grausová, tlmočím jej slová aj svoje slová. Toto patrí hlavne pre poslancov, ktorí sa hlásia ku kresťanstvu, zvlášť pre novozvolených na tejto strane sály. (Rečník rukou ukázal na pravú stranu.) Osvetľovanie a opakovanie je matkou múdrosti.
Mnoho sa popísalo o sprísnení potratového zákona predloženého poslancami strany Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko. Mnoho názorov, blogov, prehlásení, vyhlásení a podobne sme počuli a prečítali od politikov, kresťanov i liberálov, od prolife aktivistov, kňazov i morálnych teológov. Ten za Kotlebu, iný proti Kotlebovi a tak ďalej, tri bodky, do nekonečna. V tomto utápaní sa vo vlastnom egoizme a spleti nezmyselných názorov na tak vážnu a jasnú principiálnu otázku života akoby sa úplne zabudlo na to podstatné, na nenarodené dieťa, na človeka, ktorého možno podľa súčasného zákona beztrestne brutálne zavraždiť. Teraz na tú zábudlivosť môžem poukázať, akurát odišiel zo sály ten pán poslanec, čo hovoril úplne mimo témy.
Pýtam sa, či vôbec, panie poslankyne a páni poslanci, a zvlášť, samozrejme, poslanci a kresťania, si uvedomíte mieru svojej zodpovednosti pri hlasovaní a tvorbe zákonov. Pevne verím, že nebudete falošní kresťania. Uvedomujete si, že ste zákonodarcovia? Uvedomujete si, že teraz môžete zastaviť vraždenie nevinných? Uvedomte si, že ak tak neurobíte a nezahlasujete za novelu interrupčného zákona, každá ďalšia preliata krv týchto detí ostane na vašich rukách.
Áno, vážení poslanci, odmietnutím zahlasovať za život stanete sa pilátmi. Darmo si umyjete ruky. Krv nevinných detí ostane na vašich rukách. A v deň súdu, posledného súdu neobstojí nikto z vás výhovorkou, lebo Kotleba, lebo Mazurek, lebo Mizík. Toto nebude platiť.
Ak pre vás, vážení poslanci, tento zákon nie je perfektný, tak ho predsa môžete pripomienkovať a pozmeňovať, ale vy to predsa dobre viete, aj tí noví už sa to naučili. Tak ani tu nemáte žiadnu výhovorku. Svojím nekonaním a absurdnými postojmi a názormi, vážení poslanci kresťania, niektorí to predviedli v minulom volebnom období, zatvárate nebo nad Slovenskom pre Božie požehnanie a dovoľujete aj naďalej prinášať nevinné ľudské obeti zlému, rohatému Satanovi.
Kiež by ste si konečne uvedomili, že tu nejde o vás, ani o Kotlebu, ale o bezbranného, nevinného blížneho.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.7.2020 11:39 - 11:40 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Lehotský, toľkú stupiditu som nezažil, a to som už piaty rok v parlamente. Toto nedokázal ani pán Poliačik a to bol poriadne číslo. A ináč, toto bolo k téme? Však vy ste uletel ako raketa SpaceX. Prihláste sa u Elona Muska. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.7.2020 17:42 - 17:43 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Perfektne si to rozobral, Miro. Ja to poviem nadsadene. Zásah enviropolície v osadách? Však to je nereálnosť. Skôr budeme kolonizovať Mars. Enviropolícia bude musieť mať špeciálne komando, vycvičené snáď ešte lepšie ako kukláči, keď chce ísť do osád. Však osadníci úplne bez problémov sú schopní zaútočiť na obyčajnú policajnú hliadku v počte dva a niekedy aj desať je málo.
A ešte k množstvu členov enviropolície. Myslím si, že pri súčasnom stave týrania zvierat v osadách bude musieť byť takáto polícia plus to špeciálne komando v každom okresnom meste. Že by nejaká nová environaka ku enviropolícii? Je to nedomyslené. Zvieratá sa majú chrániť, ale treba pri tom chránení používať aj rozum, hlavne pri predkladaní takýchto zákonov.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.7.2020 16:49 - 16:50 hod.

Stanislav Mizík
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.7.2020 16:20 - 16:20 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pani Zemanová, ja normálne žasnem, poviem vám prečo. Návrh vášho zákona chce riešiť týranie zvierat, čo sú živé bytosti. To je chvályhodné, s týmto absolútny súhlas. A ešte raz absolútny súhlas. Ale je tu jedno ale. Nechápem, ako môžte chrániť zvieratá, keď nechránite nenarodené, ale tiež živé bytosti v lone ženy. A veru sú tiež týrané pri tom odpornom zákroku.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.7.2020 15:50 - 15:51 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Kamenický, čo ste povedali, že to bude nesplnený bod programu? To je pravda. Logika nepustí. Ja si však dovolím povedať, že to nebude iba ten jeden bod programu. Je to dominový efekt. A o tej neurčitosti, čo ste spomenuli. Však celý vládny program je určite neurčitý, všeobecné floskule, veľké oči a tak ďalej.
A k tým miliardám? Rád by som videl, kde sa tie miliardy prešustrujú. Ako pozerám, tak pozerám, nikde nevidím zmysluplný plán na ich využitie.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.7.2020 14:52 - 14:53 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán minister, mám takú básnickú otázku. Ako a akým zázračným prútikom šibnete a vymôžete pokutu od osadníka napríklad zo Žehry či Dobšinej? Pri takýchto prípadoch je výška pokuty nanič. Čo im zoberiete? Dáte ich do väzenia pre dlžníkov? Nejaký taký systém vytvoríte? Však oni sa vám vysmejú do tváre aj s pokutou 1 400, aj s pokutou 5 000 eur.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 4.6.2020 9:53 - 9:54 hod.

Stanislav Mizík
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.6.2020 18:06 - 18:07 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Osuský, hovorili ste o Putinovi, tak vám dám jedno okienko z histórie, čo sa týka Európskej únie. Walter Hallstein, bývalý prominentný nacistický právnik, už pred druhou svetovou vojnou naprojektoval projekt Komisie, komisie s veľkým K. V roku 1938 a v roku ´39 bol nemeckým delegátom na konferencii právnych vzťahov Nemecka a Talianska, kde sa oba národy zhodli, že sa musí vyriešiť rasová otázka. Potom sa zázračne vyšmykol z tých previerok, čo mali bývalí nacisti a v ´51. roku podpisoval za Nemecko vznik Európskeho spoločenstva uhlia a ocele a v roku, zázrakom, v roku 1963 sa stal prezidentom európskej ko... komisie Európskej únie.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.6.2020 17:16 - 17:17 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Tak, pán minister, keď ste hovoril o mne, klamal ste, klamal, klamal a nepočúval ste. Naši vojaci nie sú na našom území. Nehovoril som o nich, že oni obkľučujú teritóriu. Ja som vravel, že obkľučujú teritórium Ruskej federácie. Si to pozrite zo záznamu. Nie o Lotyšsku alebo Litve, kde by ťažili jantár. Takže pri všetkej páre, ktorú ste vypúšťal, nepočúval ste s porozumením. Viacej kľudu, pán minister. Len infarkt; infarkt môže hroziť aj vo vašom veku.
A doplňte si vzdelanie! V júni 1966 de Gaulle oznámil vystúpenie z vojenskej štruktúry NATO a všetky (reakcie z pléna) a všetky vojská... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Šeliga, Juraj, podpredseda NR SR
Páni aj ostatní kolegovia, tí, čo chcete počúvať rozpravu... (Povedané súbežne s rečníkom.)

Mizík, Stanislav, poslanec NR SR
(Povedané súbežne s predsedajúcim.) ... sa presunuli do západného Nemecka a Belgicka... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Šeliga, Juraj, podpredseda NR SR
Počkajte, pán poslanec Mizík! Poprosím o kľud v rokovacej sále, už bez tak je tá rozprava dosť emotívna. A, pán minister, aj vás, aj vy, čo reagujete, poprosím vás, každý máte právo sa prihlásiť, vy, pán minister, máte právo vstúpiť do rozpravy. Dajme tomu, už keď nie obsah, tak aspoň nejakú formu.
Pán poslanec Mizík; prosím, vráťte mu čas; nech sa páči, môžte pokračovať.

Mizík, Stanislav, poslanec NR SR
Ďakujem ešte raz za slovo. ... a vojská, čo neboli pod francúzskym vedením sa presunuli do západného Nemecka a velenie do Belgicka. Zdroj - wikipedia. Ďakujem.
Skryt prepis