Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

8.12.2020 o 14:46 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.12.2020 10:57 - 10:58 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Dostál, spomenul ste lokálny zákaz, príklad z Times Square. Rád by som sa dozvedel niekoľko skutočností ohľadom vychádzania v určitej oblasti či ulici, lebo je to veľmi diskutabilné.
Po prvé, kto bude vyhodnocovať, že priamo na danej ulici hrozí nákaza?
Po druhé, aké budú metodické pokyny pre identifikáciu a lokalizáciu centier nákazy?
Po tretie, kto bude danú lokalitu kontrolovať a eliminovať prípadné narušenia neuveriteľného porušovania ľudských práv Matovičovou kamarilou? Danú ulicu obkľúči armáda či polícia? Aká bude metóda na kontrolu?
A potom po štvrté, pán Dostál, prečo okrem vás poslanci OĽANO, SaS, ZA ĽUDÍ väčšinou čušia a vy tu priam vystupujete ako hovorca vládnej koalície dokopy?
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.12.2020 10:34 - 10:35 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Je jasné, prečo neprebehol riadny bežný legislatívny proces, ale teraz narýchlo v zrýchlenom konaní. Mesiace, hlavne cez leto, títo babráci spali, viedli žabomyšie facebookové, statusové vojny. To, že sa likvidujú rodiny, že majú existenčné problémy, ale týchto pánov vôbec, po mojej ľavici, veľmi nezaujíma. Oni sú len hlasovacia mašinéria. Asi majú za to nejaké odmeny. O tom domácom väzení, čo ste spomínali, je to veľmi vágne a dá sa to aj zneužiť. Povedali ste, že si myslíte, že tá, že vláda nemá nekalé úmysly, že vláda nemá nekalé úmysly. No podľa doterajších skúseností si ja dovolím pochybovať o tom. Hlavne pri niektorých persónach sú možné viaceré varianty nekalého konania. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2020 15:49 - 15:50 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ďakujem za všetky faktické poznámky, ďakujem mojim kolegom. Toto som zabudol povedať, že všetci diktátori, samozrejme, rušili ústavy alebo menili ústavy. Toto sa znova opakuje.
No a k vám, pán Dostál, viete, tak vám poviem pravdu, na vaše poznámky sa mi ani nechce odpovedať. A viete prečo? Lebo nie som kamikadze. Však vy ste ako eskadra amerických lodí plná ľudí rôznych národností. Vy ste torpédoborec MOST - HÍD, vy ste krížnik OKS, vy ste mínolovka SaS, vy ste národnosti slovenskej, rómskej, maďarskej a ešte ďalších, nebudem spomínať. A, no a ako by jedno lietadlo kamikadze dokázalo zničiť takú flotilu a poraziť takú medzinárodnú koalíciu. No ale poviem vám, čo ste dal otázku, tak len stručne veľmi. Aj taký Pinochet si to predlžoval. Tiež podľa vlastných merítok na ochranu Chilanov a to isté robíte aj vy.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 9.12.2020 15:38 - 15:45 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážené kolegyne, a kolegovia, vládna koalícia, to, čo navrhujete, je absolútna drzosť, je to narcisizmus v praxi, pohŕdanie občanmi hraniace s ťažkou poruchou osobnosti.
Napriek jasnej túžbe občanov po jasných a zrozumiteľných, ešte raz to hovorím, zrozumiteľných pravidlách pri boji s touto chorobou, ktorej smrtnosť je na úrovni chrípky, ste dokázali splniť sen anarchistov, sen, ktorý je tu v praxi. Je tu anarchia.
Príštipkárite, vydávate zmätočné rozhodnutia, vyhlásenie a statusy meniace sa z hodiny na hodinu, minúta po minúte, deň po dni a to je pravidlom skoro deň čo deň. Hádate sa ešte aj o ten povestný Kollárov kýblik, aby ste ho mohli obúchať o hlavu tomu druhému chlapcovi alebo dievčatku z vašej partie. To je hláška z minulého volebného obdobia, tak preto, aby som vám to vysvetlil.
Príkladov je veľa, jeden z nich. Dobre počúvajte. Minister jeden deň povie, že na lyžovačku môžme zabudnúť, Kollár si hneď nato otvorí stredisko a minister zrazu obkecáva a zázračne súhlasí. Boris Kollár mal v tomto prípade väčšiu silu a pevnejší kýblik a pevnejšiu rúčku na tom kýbliku ako minister, tak si otvoril lyžiarske stredisko. Je zvláštne, že ho neskritizoval minister vnútra Mikulec. Ten Mikulec, ktorý skoro zošalel z toho, že si podnikatelia v gastropriemysle dovolili otvoriť prevádzky. O tejto téme viem. Viem, o čom hovorím. Po absolvovaní gymnázia a vysokej školy som si dokonca urobil učňovskú školu. Čiže naopak. A bol to odbor kuchár. Viem, o čom to je. Viem, o čom je táto brandža. Je to tvrdá práca, drina a veľmi ťažko, preťažko zarobené peniaze. Tak pre majiteľa prevádzky, ako aj pre zamestnancov. Čo si myslíte, aký je zisk pre majiteľa gastroprevádzky z ceny jedného menučka? No je to veľmi, pražalostne veľmi málo.
Vážení páni koaliční poslanci, aby boli zárobky pre majiteľa a zamestnancov prijateľné, musí tam byť aj fest sakramentský vysoký obrat. Ten obrat, ktorý sa obráti finančne v prospech majiteľa a aj pre zamestnancov. Ale takýchto top prevádzok je však žalostne málo. Tu platia slová slovenského spisovateľa. Kára, ako vozík, kára je súma, súma je kára a kára súmu koštujú. Tá súma, to tam bolo dlhé ú, sú prenájmy, dane, odvody, platy pre zamestnancov a vy ich chcete totálne opakovaným, opakovanými núdzovými stavmi totálne zlikvidovať, však z čoho majú žiť tie rodiny, ktoré tam pracujú, alebo tí, čo v tom podnikajú. V tomto prípade vidím dvojaký meter. Je to, obrazne povedané, meter dvojakého metra. Zvláštne slovné spojenie.
Po prvé je to meter pre toho, čo má toľko majetku, že by to stačilo na veľa, veľa životov. A po druhé je to meter podnikateľa a jeho zamestnancov, ktorí makajú, prežívajú z mesiaca na mesiac tvrdou drinou, ktorú im prerušil a bude prerušovať neustály núdzový stav, o ktorom je teraz reč.
A teraz priamo prejdem na gro problému a tiež na to, čo mi to pripomína. Možnosť opakovaného núdzového stavu po 40 dňoch, jeho zavedenie do praxe, do zákona, mi pripomína Pinocheta a Chile a Jaruzelského a Poľsko. A teda vám poviem toto, analógie so súčasným stavom v Slovenskej republike sú otrasne šokujúce, veľmi otrasne šokujúce. Tu sú tie analógie. Augusto Pinochet v uniforme a tmavých okuliaroch zaviedol núdzový výnimočný stav. Wojciech Jaruzelski v uniforme a tmavých okuliaroch zaviedol núdzový výnimočný stav. Igor Matovič bez uniformy, lebo má modrú knižku a titul plagiátora, zaviedol tiež núdzový stav. Keďže nefungovala a chýbala núdzová a výnimočná uniforma Igorovi, tak si ju obliekol pán Krajniak. Pravdepodobne si ju kúpil v second hande alebo v army shope. Štábna kultúra predsa pri tejto vláde musí byť. Pinochet tento výnimočný stav prijal vraj preto, aby chránil občanov, ich bezpečnosť, blaho a prosperitu. Toto isté urobil aj generál Jaruzelski, pre tie isté dôvody. A toto isté robí aj náš maličký Napoleon von Bonaparte von Igor Matovič. Von Igor z vůle všech císař pán, hlava pomazaná a o všem rozhodující, neomylný, proste na jedničku. Takže tak je to o ňom. Pinochet bojoval proti marxistickým bludom, Igor proti hoaxom.
Minister práce a sociálnych vecí, rodiny sa tvrdo pripojil na stranu porušovateľa ústavy. Nerád by som, nerád teraz hovorím o pánovi Krajniakovi, však tu nie je, nemôže na mňa zareagovať, ale on vyslovil podobnú vec, podobnú vetu ako Pinochet. Takže musíte mi prepáčiť, veľavážený, preveľavážený a najviac vážený minister Krajniak, tá vaša uniforma charakterizuje jednu vašu vlastnosť. Napriek vašim nesporným rétorickým schopnostiam ste jednoducho narcis. A keď poviete, nevdojak poviete slová úplne podobné Pinochetovi, že núdzový stav na Slovensku bude vláda predlžovať, kým to bude potrebné, tak to svedčí o vašej osobnosti. Ste drahá Matovičova nevesta a k tomu aj v maskáčoch. Len bez čiernych okuliarov, lebo nosíte dioptrie. Pravdepodobne nie ste, tu nie ste ani to nepočúvate nikde v budove, ale to, že hovorím ku vám, je dobré.
Agentovi GLOBSEC-ovi Naďovi by som nepovedal ani tú vetu, ktorú som teraz práve povedal. Takto ničiť národ nie je zodpovedné. Je to trestné.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2020 14:51 - 14:52 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Rasťo, výborne si to zhrnul. Pristavil by som sa pri tých poistkách a brzdách. Poistky a brzda v podaní návrhu tejto vládnej koalície sú chiméra. Oni tie všetky brzdy obídu. Vidno to na chaose, keď sa porušujú zákony a ústava. Vypadli už šrúbky, skoro všetky šrúbky, ktoré držia stroj. Stroj sa rozpadá. Toto je priama demontáž Slovenskej republiky. Oni obídu všetky brzdy aj tie, ktoré vlastne nie sú brzdami, a preto ich pri svojej ústavnej väčšine navrhujú. Mám taký pocit, strašný pocit, že tieto poistky chýbajú v hlavách vlády, a preto sami ničia vlastný štát. Tak sa mi vidí, že im vyhodilo dekel.
To, čo som, čo si povedal o Vianociach, je pravda. A ja mám pocit, že činy, niektoré činy tejto vlády už hraničia so satanizmom. Rušenie kresťanských sviatkov, pamiatky zosnulých, no toto nie. Prečo sú zavreté, obmedzené kostoly, keď nákupné centrá predávajúce okrem iného aj šmejdy sú plné? Prečo sú plné autobusy, trolejbusy, električky?
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2020 14:24 - 14:25 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Milan, dobre si to zhrnul. Vírusov je obrovské množstvo okolo nás aj v nás. Chorôb je nespočetné množstvo, ľudia boli vždy chorí, vždy boli aj zdraví. Celý tento korona cirkus slúži mentálne narušeným vládcom, prediktorom na ovládanie más, bežných ľudí a prispôsobiť si ich na svoje zvrhlé chúťky a plány. Toto je plán, ktorý ako cez kopirák robia všetci diktátori. Nájde sa dôvod, vyhlási sa núdzový stav alebo výnimočný stav, prenasledujú sa občania.
U nás je to korona. V Chile Pinochet mal zas hrozbu socializmu a radikálnych marxistických spolkov, v Poľsku mal Jaruzelski hrozbu kapitalizmu a protisocialistické živly v Solidarnosnošči, no a náš Mustafa Matovič má zas COVID. Všetci mali akože - v úvodzovkách - akože na starosti blaho obyvateľstva a záchranu krajiny, ale v skutočnosti to bolo peklo zo života pre bežných ľudí. A viete, aký je rozdiel medzi Jaruzelskim, Pinochetom a Matovičom? Je v tom, že Jaruzelski a Pinochet boli generáli a náš Matovič Igorko má len titul plagiátorský.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.12.2020 15:31 - 15:31 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Šipoš, tak keď hovoríte, že sa nebudete vyjadrovať, tak prečo sa vyjadrujete? Zvlášť keď to vyjadrovanie je prskanie jedovatých slín na opozičné politické strany. To pri takejto téme by ste nemusel.
Mal som dobré tušenie, že pri takejto téme neudržíte kultúrny spôsob. Preto som sa radšej pomodlil litánie, aby bol vo mne pokoj a aby som sa vyvaroval hriechu zlosti a nenávisti.
Takže vám odporúčam, ale iba pre dnešok, no, no.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.12.2020 15:02 - 15:03 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Šeliga, no nebudem až taký veľmi zlý. Povedal ste, že vás udivuje tento parlament. No mňa udivuje tiež. O slávnej to ére kapitána Danka a jeho vedenia parlamentu som si myslel, že nič zvláštnejšie nemôže existovať, no parlament aj pod vaším vedením ho prekonal. Nestačím sa čudovať a teraz si spomínam na kapitána Danka ako na smiešnozlatú postavičku oproti vám. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.12.2020 14:46 - 14:47 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pani Drábiková, prosím vás, dajte školenie o kultúrnom prejave zvlášť pri takejto citlivej téme vášmu kolegovi Šefčíkovi. Vy ste v porovnaní s Urválkom Šefčíkom ako nebo a zem. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.12.2020 14:36 - 14:37 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Šefčík, že sa Boha nebojíte. Však vy ste svedok Matovičov. Jedno z prikázaní znie: „Neber meno Boha nadarmo.“ A keď z takého spolku, ako je spolok Svedkovia Matoviča, Matovičovi, zoberie meno Boha pri propagande, tak to je bratie mena Boha nadarmo.
A ešte by som podotkol to, čo povedal aj pán Suja, ste farizej, pokrytec, pichnete dýku človeku do chrbta a potom chcete, aby zatlieskal. Robíte presne to isté, čo robí váš predseda.
Ďakujem.
Skryt prepis