Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.12.2020 o 9:35 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.1.2021 13:55 - 13:56 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Pán Benčík, vidím, že ste starý klasický Benčík. Zmenil ste, ako vidím, len účes. Konečne ste navštívil holiča či kaderníčku. Ajaj, joj, neviem, či ste neporušil opatrenie toho veľkého pána, čo nedodržiava životosprávu. Zažil som totalitu, socializmus. Keby som premenil len zopár slov z vášho prejavu, počúvam Vasiľa Biľaka na XIV. zjazde KSČ. (Reakcia z pléna.) Keď ste spomenul mňa, tak sa vás chcem opýtať, to sa mám bičovať za niečo, čo som neurobil, ako nejaký fanatický derviš alebo moslimský derviš, vojská Mahdího v Chartúme, v krajine Sudán? Toto mám robiť? Za to, čo som neurobil?
Jaj, ale som zabudol, vám nikdy nie je dosť. Pre Kisku a vašu stranu je potrebných nejakých desaťtisíc migrantov. Tak potrebujete teraz desaťtisíc jeden.
A tá hrozba internetu, o ktorej ste hovorili. Však vy ste v tej hrozbe ponorený po krk. Každú minútu v parlamente surfujete a šmírujete na facebooku.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.1.2021 15:21 - 15:23 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani poslankyňa, vy máte taký názor, ja mám iný názor. Vy ste možno dopadli dobre, ale veľa detí mohlo dopadnúť aj zle. Ja napríklad nie som proti individuálnemu plánu pre zdravotne postihnuté deti, ktoré rodičia nechcú dať do špecializovaných škôl. Jasné, to môže byť, alebo keď deti sú na..., sú deti s rodičmi niekde na montážach v Dubaji alebo v arabských emirátoch, je to jasné. Ale zdravé, bežné deti v puberte aby neboli začlenené v kolektíve, v školskom kolektíve, v pravidelnom režime, doobeda deň čo deň, týždeň čo týždeň, rok čo rok, tak to považujem trošku za scestné. Dieťa vo vývoji si musí zvykať na režim v kolektíve, musí prispôsobiť svoje ego iným egám, obrusovať svoje hrany, zistiť svoj potenciál. Čo je to za puberta? A áno, nebojím sa povedať, bez našepkávania, bez ťahákov, bez chlapčenských bitiek, bez platonických lások a prvých bozkov v škole, tajne na chodbe.
Vy ste možno dobre dopadli, ale boli aj takí, čo zle dopadli. Napríklad kolegyňa z OĽANO spomínala, že ako krásne skončili Kelly Family. Vôbec neskončili krásne. Nemali šťastný život. Nevedeli sa začleniť poriadne do života. Alkohol, obžerstvo, nevedeli sa vôbec začleniť. Dlhý čas sú na vrchole sinusoidy a pád sa môže priblížiť opäť. Napríklad nevedeli robiť ani s peniazmi, keďže všetko za nich robil ocko.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.1.2021 17:55 - 17:57 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Marian, pozri si to zo záznamu. Správne si pripomenul 5G siete. Ja som s údivom počúval, že je to teraz hrozba. A pred istým časom ľudí, čo to vraveli, označovali za konšpirátorov. Už sa veru skracuje doba medzi označením konšpirácie a realita. Niekedy rozdiel medzi konšpiráciou a realitou bol dva roky. Teraz sú to už len mesiace. Správne si tiež pripomenul krajiny Sahelu. Naši vojaci tam idú ako sluhovia pre Francúzov a pre exploatovaný urán a iné vzácne kovy.
Francúzi sa potom chvália, že majú najekologickejšiu energiu a chránia svoje životné prostredie vďaka atómu. To, čo urobili s pôdou a riekami v týchto krajinách, už nepreukazujú. Vládnu tam rôzni diktátori, skorumpované vlády a úradníci, ktoré si Francúzi, samozrejme, zaplatili a podplatili, ale ľud tam hynie od hladu, a to je živná pôda pre islamistov. Ibi Maiga by vám o tom rozprával hodiny.
A o tom školstve, ja si neviem predstaviť, že by som sa vrátil späť do školy ako učiteľ. Aj keď raz budem musieť, to je jasné. Od kolegov manželky viem, že s návykmi detí je koniec. Školstvo je v súčasnosti v stave apokalypsy.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.1.2021 15:39 - 15:40 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Dostál, k tomu ´68 roku.
Ako 5 ročný chlapec som bol jeden zo zranených občanov Československa, takže o tom dačo viem a vždy som bol proti Varšavskej zmluve. Na rozdiel od vás, ktorý ako aktívny člen SZM bol ideologicky jasne na strane marxizmu-leninizmu a toto učenie nám vtedy pretláčali do hláv, a tým pádom vy ste bol aj za sovietsku okupáciu, alebo nie sovietsku, okupáciu Varšavskej zmluvy, keďže ste bol radový člen SZM a ešte k tomu aktívny. Radový bol každý. Fungoval ste v demokratickej strane, hovorca DS, riaditeľ Konzervatívneho inštitútu Štefánika, poslanec za MOST - Híd, poslanec za SaS, predseda OKS. Vy ste už skúsil všetko, vy ste najmúdrejší aj s tým vaším NATO.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 27.1.2021 15:32 - 15:37 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážené poslankyne a poslanci, minister na začiatku svojej reči povedal, že sa máme pozrieť do minulosti. To som aj urobil. A neskôr vám tu moje pozeranie uvediem.
Celý tento návrh obrannej stratégie považujem za paškvil. Servilnejší sluhovia ako tí, čo stvorili tieto zdrapy papiera, už ani snáď nemôžu existovať. Za vzletnými slovami o partnerstvách vidím úplné a dobrovoľné danie sa do role otroka, nepríčetného okovami spútaného otroka. Dobrovoľného otroka, ktorý príjme každú chúťku svojho pána. Prečo som sa takto vyjadril na tento návrh? No vysvetlím.
Je to skúsenosť a poznanie histórie. Západné krajiny už pred naším vstupom do NATO viedli nespočetné vojny naprieč celým svetom. Robili puče, prevraty. Vždy kvôli svojim záujmom. Všade, kde šliapla čižma vojakov NATO, bola tráva červená od krvi. Obrovský zoznam zločinov NATO som vymenoval už v minulom volebnom období. Bol to obrovský zoznam vojen a pučov a prevratov, ale zameriam sa teraz skôr na obdobie po začiatku spolupráce Slovenska s NATO. Pre mňa najhroznejším činom bola participácia Slovenska pri bombardovaní Juhoslávie. To povolenie preletov bombardérov cez náš vzdušný priestor bolo ako podať nožík vrahovi, aby si pichol, aby si mohol pichnúť. Týmto sme pomohli vraždiť našich slovanských bratov a dokonca aj bombardovať Slovákov tam žijúcich. Poznám takých. Vo Vojvodine, takže sa nesmejte, pán Žiak. Bombardovalo sa dokonca aj s ochudobneným uránom. Viete, aké svinstvo to narobilo so životným prostredím a telami ľudí? Takéto dedičstvo NATO a ďalšie zotrvávanie v ňom mám podporovať? Ja mám toto podporovať? Zničené nemocnice mám podporovať? Mám tolerovať to ničenie? Či mám tolerovať zničený vlak so svadobčanmi? A vyvraždenými, samozrejme. Tak to teda tiež nie. Kto už len môže spolupracovať s notorickými klamármi z NATO? No kdeže sú tie Saddámove chemické zbrane? No nikde, ale jeho Irak je rozvrátený a zničený a jeho budúcnosť, no, je tiež nikde. Krajiny patriace do NATO pomohli rozvrátiť polovicu Afriky a Blízkeho východu. A teraz tu máme obrovské kvantá emigrujúcich mladých juncov v značkových šatách s najnovšími mobilmi. Všetko so všetkým súvisí. Mnohé krajiny NATO a Európskej únie sa stávajú kalifátmi. Tam je naša budúcnosť? Atentáty boli vždy, ale teraz sú špecifické. Sekanie mačetami, pichanie nožmi, zrážanie autami, masové znásilňovania. Však krajiny EÚ a NATO nevedia ochrániť ani samé seba. Ako chcú ochraňovať nás alebo celý svet. Sú pnutia medzi Európskou úniou a USA. Celý svet je v chaose. Mnohí si myslia, že v organizovanom chaose.
Západné krajiny ako súčasť Československa nás Slovákov už raz zradili. Nebol som nikdy zástanca Československa, ale holý fakt je, že ako útvar bolo zradené práve západnými krajinami. A bratia Češi na to doplatili fakt veľmi zle. A tento návrh je najservilnejší, ktorý poznám. Celá jeho koncepcia nám neprinesie mier a bezpečnosť. Prinesie chaos a možno aj vojnu, ktorej budeme prvosledový cieľ, to už som vám vravel raz, pán minister.
A teraz ešte raz zopakujem to, čo som povedal na začiatku. Vo svojej úvodnej reči pán minister povedal, že sa musíme pozrieť do minulosti. Tak ja som sa pozrel do minulosti. Pozrel som sa na to slávne NATO čo prinieslo, ale nevidím tam nič pozitívne. A mať ho ako východiskový bod obrannej stratégie je podľa mňa scestné.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.1.2021 14:46 - 14:47 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán poslanec, áno, svet bude a už je nebezpečný, ale nie kvôli COVID-u. Západné krajiny rozvrátili Afriku a Blízky východ. To znamená, členské krajina NATO ich rozvrátili a spôsobili miliónovú migráciu neprispôsobivých elementov, ktorí urobili starý dobrý svet na veľkých obrovských územiach neudržateľne nebezpečný. A táto stratégia nás vedie do lona krajín, ktoré dokázali rozvrátiť aj samé seba. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.1.2021 14:28 - 14:28 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Šeliga, budem stručný. Už väčšina bola povedaná, čo ja som chcel povedať. Keď zmizol proruský troll, prišiel americký agent. Ako už bolo povedané, to nebol proruský troll, ale iný troll to bol. Keď prišiel pán Danko z Izraela, mám s ním skúsenosť, prvého koho zobral do úst, bol som ja. A nebol vôbec proruský troll. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.12.2020 10:48 - 10:49 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Marian, dovolím si povedať, že aj prezidentka im vadí. Je to logické, že im vadí, však oni vadia sami sebe. Oni sami sebe nerozumejú. Ako si aj môžu rozumieť, keď Igor, ich guru Igor nerozumie ani sám sebe. Ako nechcú ubližovať, keď ubližujú?!
Situácia napríklad v regióne, odkiaľ som ja, nie je iba zlá, je to katastrofická situácia. A tých detí, čo prepadnú sitom, bude u nás obrovské množstvo. Ani bonusy, ani obedy. Vie vôbec niekto z týchto vládnych pánov, aká je situácia živnostníkov, robotníkov? Však oni ani nos nevystrčia zo svojej Bratislavy alebo zo svojich ulíc, kde žijú.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

17.12.2020 10:05 - 10:07 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán Blaha, aj podľa mňa je to neuveriteľný cynizmus. A toho Kaníka som aj ja minule spomínal. Toho sociálneho transformera táto vláda aj hlasovacie ručičky opičky veľmi, veľmi predbehli. Tento transformer len šúcha nožičkami od závisti niekde v Štiavnici alebo kde.
A teraz k tomu ich srdcu, čo ste spomínali, pán Blaha. Tie ich srdcia sú len obyčajné čerpadlá, čerpadlá doslovne, ako čerpadlá z áut alebo skôr ako kalové čerpadlá, áno, kalové čerpadlá, dovolím si povedať. Ale zo širšieho ľudského hľadiska to srdcia nie sú. Dávajú bankám, boháčom, bieloruskej opozícii, kdetade, kdekade. Chudobe berú, deptajú ju, ničia národ, spôsobujú rozvrat štátu.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.12.2020 9:35 - 9:36 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Richter, spýtali ste sa, prečo to niekto nechce počuť? Ja vám odpoviem prečo. Pozrite sa do lavíc SaS, Za ľudí, SME RODINA, je tam neuveriteľné množstvo poslancov, až traja. Dokonca teraz až dvaja, to je vizitka záujmu o tisíce detí, o tisíce osudov. Ďakujem.
Skryt prepis