Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.2.2021 o 14:30 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.2.2021 18:57 - 18:58 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. No, pán Blanár, núdzový stav nie je nič iné ako barikáda pred hnevom národa. Minister Krajčí si naozaj strelil gól do vlastnej brány. Strelil si vlastenca alebo povedzme strelil capa, keď vyhlásil, že vláda sa bojí vzbúr. Už som to dnes povedal, že to je, práve toto je alfa a omega potreby núdzového stavu.
No a ešte k tej atómovej zbrani Matoviča. No, ja si myslím, že Matovič odflákal nielen diplomovku, ale aj hodiny chémie a fyziky na strednej škole. Ja si myslím tiež, že tá bomba funguje, len nie je atómová. Zabíja pomalšie, je to nejaký typ neutrónovej bomby, neničí budovy. No, ale Matovič nebol na vojne, v základnej vojenskej službe, tam ho to nenaučili, že atómová bomba zničí všetko, neutrónové len živú silu.
A ešte jednu vec, pán Blanár, ste zabudol povedať. A to je tá skutočnosť, že ľudia zomierajú vďaka COVID-u, aj keď ho nemajú. Nemajú totižto adekvátnu starostlivosť o celú škálu ťažkých chorôb.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.2.2021 18:04 - 18:06 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani Kavecká, chcel by som sa vás opýtať, keď ste už spomínali tú pľúcnu ventiláciu, koľko z desiatich ľudí na pľúcnej ventilácii odíde domov po svojich a nie v plechovom vozíku. Nebol začiatok tejto tzv. pandémie charakteristický tým, že sa len konzultovalo cez telefón s lekármi? Odporúčaná liečba – paralen, ibuprofen a teplý čaj. A ľudia naozaj sa začali liečiť, až keď už bolo neskoro, keď stav bol už taký, že museli ísť do nemocnice, už nevládali nič, žiadna liečba, ani antibiotiká. Prečo máme obrovský sklz pri experimentálnej liečbe, napríklad ivermektínom? Prečo už nie je v každej lekárni a v dostupnom množstve? Čo za babrák je to, za to je zodpovedný? Alebo je to finančný záujem a pretláčanie nejakých iných liekov, ktoré sú neúčinné? Zvlášť, keď sa budú dávať v neskorej fáze ochorenia? V Južnej Amerike v meste La Paz každý občan dostal trojkombináciu liekov včítane ivermektínu. Ani neboli chorí, dostali to preventívne s ponaučením. Dokonca v Indii sa rozdáva zadarmo trojkombinácia i štvorkombinácia liekov.
Hovorili ste o nevinných. Tak ja vám poviem, pani Kavecká, ja som nevinne ochorel pár dní po slávnom zasadaní covidového parlamentu s maliarskymi fóliami za tri eurá. A zlé jazyky tvrdia a vrabce čvirikajú, že tých nakazených poslancov bolo viac ako päť. Ľudia si pokútne zháňajú experimentálne liečivá. Ja keď som mal prvé príznaky, pri druhom kýchnutí som si strčil antigénovú paličku do nosa a nasadil antivirotiká a antibiotiká s trombexom okamžite. Po štyroch dňoch bola choroba preč.
Ďakujem za slovo. Tak sa lieči toti... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.2.2021 16:56 - 16:57 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Dostál, hovorili ste veľmi dlho, ostatne ako vždy. Hovorili ste o mnohých skutočnostiach. Len ten povestný klinec ste neudrel po hlavičke. A čo ste sa hanbil, pán Dostál? Však už aj minister Krajčí sa prekecol, že vláda sa bojí protestov a vzbúr. Nie je to ten klin, hlavička klinca, práve toto? A to, čo ste povedal, že to nie je rozhodnutie vlády ale Úradu verejného zdravotníctva, to je snáď len pľuvanec do tváre pre všetkých, ktorí prišli o prácu, skrachovali im firmy.
A ešte k jednej veci sa chcem vyjadriť. Je núdzový stav, áno? Nemôžu sa ľudia zhromažďovať. Ale ako cestujú na odberné miesta ľudia z malých dedín? No v autobusoch a dosť husto tam sedia. A pred odbernými miestami, videl som to na vlastné oči, je niekde nátresk ako za komunistov, keď sa čakali banány v rade. Jednoducho Sodoma, Gomora. To, že hráte pózu, povedal pán Kotleba a povedal pravdu. Ste pózer, vy len slabučko hryzkáte.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.2.2021 14:22 - 14:22 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Kollár, povedali ste, že ľudia sú nivočení. To sa mi snáď sníva! Ojoj, ale však vy ste vo vláde. Je to zlý výraz, že ľudia sú nivočení. Dovolím si vás opraviť. Táto vláda nivočí národ a ľudí. Táto vláda na čele s exotom, ktorý kade po svete chodí, hanbu robí. Tá vláda, práve tá vaša vláda nivočí národ.
A ináč musím uznať, bol to heroický boj za svojho ministra. Niečo ako obrana Leningradu a blokáda Leningradu, alebo bola to otočená téma, pán Kollár? Slovná vata, nič viac.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 5.2.2021 16:43 - 16:58 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, mocenská klika s koreňmi v KDH ovládla silové zložky. Má bezpečnostnú radu štátu, má Slovenskú informačnú službu, má Generálnu prokuratúru. Už chýba len špeciálna prokuratúra. Avšak Lipšicova kandidatúra je diskvalifikovaná jeho minulosťou. Je to práve jeho minulosť, čo ho diskvalifikuje.
Politická minulosť, predseda Občiansko-demokratickej mládeže, podpredseda KDH, spoluzakladateľ NOVA, ktorá je v súčasnej vláde, už to bolo povedané niekoľkokrát. Podľa mňa by každý prokurátor nemal mať politickú minulosť. Zvlášť tak silnú, jednoznačne politicky a jednosmerne orientovanú ako tento kandidát, kandidát Daniel Lipšic. A zvlášť v úrade špeciálneho prokurátora. V takomto prípade je to priam principiálna otázka. No a prečo? No preto, lebo je tu evidentná možnosť politicky motivovaných rozhodnutí či ovplyvňovania diania.
Ďalej je to jeho odsúdenie. To už bolo hovorené, ale ja si poviem k tomu svoje. V súčasnosti je v podmienke. Je nemysliteľné, že trestaný sa bude zúčastňovať procesov o trestaní. Ešte raz, trestaný sa bude zúčastňovať procesov o trestaní. Nie je to náhodou divné?
Je skutočnosťou, že obrovské množstvo zamestnaní je priamo limitovaných výpisom či odpisom z registra. Príklad, tu v parlamente napríklad my poslanci. Kto ďalej? Asistenti. Kto ďalej? Napríklad učitelia a tak ďalej a tak ďalej. Pripadá mi absurdná teoretická možnosť, že špeciálny prokurátor trestaný, potrestaný, teda špeciálny prokurátor bude môcť riešiť napríklad poslanca, ktorý sa stal poslancom pri výlučnej podmienke netrestanosti. No, to je taký zvláštny paradox. Mne to pripomína knižku Z galejníka policajným prefektom. Alebo z môjho života to je, ako keby som pustil capa do zeleninovej záhradky mojej manželky. To by som dostal s vareškou po hlave.
Ako môže nestranne rozhodovať špeciálny prokurátor, ktorý je absolútne ideologicky kovaný, vykovaný a politicky jednostranný? Bolo povedané advokát Penty, Kisku, Matoviča.
Ja pripomeniem ešte jednu vec. Ako by taký prokurátor riešil záležitosti politicky orientované, keď, ako vieme, zastupoval známych opilcov a výtržníkov Kalmusa a Lorenza, známych ničením komunistických pamiatok, ale tiež nosením tričiek, kde bol zhanobený slovenský znak, a to už nie je komunistická pamiatka. Okrem iného ako by reagoval pri tlakoch na prenasledovanie nepohodlných osôb, na ktoré by boli našité, "našité" vykonštruované trestné činy, či už ekonomického, alebo politického charakteru? Ako by riešil takýto špeciálny prokurátor ideologicky príbuzných s ním? Ako napríklad Kalmus, Lorenz. Kde je istota, že by to neostalo v šuflíku alebo pekne zametené pod koberček?
Málokto z bežných ľudí, občanov, nie od nás, si už spomenie, ale na to spomenie, ale ja to pripomeniem, bolo to dávnejšie a protesty Gorila tiež boli spomínané. No ale ja sa pýtam, čo to bola za divadelná hra? Hráči v tejto hre, obsadenie: Peter Pčolinský, organizátor protestov, Vladimír Pčolinský, šéf kancelárie Lipšica, ktorý ľudí polieval, no a Lipšic, minister. Zaujímavá kombinácia. Výsledok tejto divadelnej hry, tejto absurdnej frašky? No, je jasný už z toho obsadenia hlavných úloh. Nevyšetrená Gorila, nepotrestaný nik. Toť výsledok.
Ďalšia skutočnosť. Milan Krajniak, kamarát Lipšica, bol členom NOVA, čuduj sa svet, Lipšic dostal previerku brutálne rýchlo. Či to bolo tak, alebo tak, ale mne sa vidí, že rýchlejší je už len japonský rýchlik Maglev.
A teraz to posledné. Právne výklady, že podmienka nie je trest, ale jeho odloženie, nerešpektujem a podľa zákona o prokurátoroch je odsúdenie za úmyselný trestný čin prekážkou pri voľbe. Toto bol neúmyselný trestný čin, ale tu je namieste morálna otázka, práve táto tu je namieste.
Keď chcel väzenie pre Skrúcaného a všetkých zrážačov autami, bol veľmi tvrdý. Bol veľmi tvrdý na druhých ľudí. Keď sa to stalo jemu, už to bolo iné, krútil sa ako had.
Pán Fico v dnešnej faktickej povedal, že spoznal ho ako človeka bez kože na tvári. Ja budem jemnejší. Bola jedna postavička. Jej vlastnosti boli problematickosť, sarkazmus, neupravenosť, cynickosť a zákernosť. A mal rád kočky. Hovorím ešte raz, kočky. Bol to Alf z Melmaku.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

5.2.2021 10:43 - 10:58 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Takáč, ja osobne som optimista, ale keď prekročím prah slovenského parlamentu, na základe skúseností som okamžite pesimista. Takže aby prebehla korektná diskusia s vládnymi stranami, zabudnite! Aby boli akceptované návrhy opozície, aj keby boli pozlátené a pocukrované, opäť zabudnite! Aby sa vláda správala seriózne, zabudnite! Aby sa vláda správala opatrne, zabudnite! Aby tento návrh Kamenického bol akceptovaný, tiež zabudnite! Aby bol akýkoľvek návrh opozície akceptovaný, zabudnite!
A prečo máte zabudnúť na všetko? Ja vám to poviem. Slovenskej republike vládne nenormálny stav na čele s prapodivným exotom na čele vlády. To, čo nedávno urobil, tú obrovskú hanbu par excellence vo Francúzsku a zhanobil všetkých občanov tejto republiky.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.2.2021 14:30 - 14:32 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Herák, koho chcete chrániť, pýtal ste sa. No ja vám odpoviem. No všetkých, pretože u nás máme nespravodlivý systém. Ten náš systém má dva metre a toto mi nevyvrátite, že hovorím klamstvo.
Keď váš šéf Matovič povie, že NSDAP je jeho vzor, je to v pohode. To keby som povedal ja, čo by sa stalo? To je jedno, že v akom kontexte. Keby som nafotil hákový kríž a dal zdieľať na Facebooku mojim asistentom, aby mi to urobili, tak čo by sa stalo? Vyšetrovateľ Kochlic by od vášne skákal až po plafón. Čiže keby to povedal iný človek verejne, tak z väzenia vyjde ľavou možno 80-ročný v truhle.
A spomeňte si na vašu milú pani Milanovú, ministerku kultúry. Ten jej brutálny rasistický text. Toto vám nevadí? To stačí, joj, prepáčte, pán Herák, pán Pollák? To keby ja som toto dal, zhnijem vo väzení a určitý čas, kým by som bol ešte ako-tak zdravý, by som hral piškvorky možno s Kočnerom. Tak si, spamätajte sa s tým vaším dvojakým metrom a s tými vašimi klamstvami, lebo toto, čo ste vravel tuná, to bola polovica z toho, bolo polovica z toho klamstvo.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 3.2.2021 14:15 - 14:21 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážené kolegyne a kolegovia, najprv by som sa chcel vrátiť k predchádzajúcim rozpravám pánov Benčíka a Žiaka.
Ako som už vo faktickej poznámke poukázal, pri zmene niektorých slov a slovných spojení v prejave pána Benčíka by to bol prejav hodný na 14. zjazd KSČ. Mohol by ho predniesť Vasil Biľak, Peter Colotka či Alois Indra. Niesol by sa v duchu boja proti antisocialistickým živlom, oportunistom, revizionistom. Apropo, pán Benčík, nesprevádzal ste toho Havla, ktorý dal amnestiu vrahom, ktorí následne vraždili, znásilňovali, lúpili? Nesedel ste za tým stolom, s tým vaším zlým Mečiarom za jedným stolom?
Pán Žiak sa zas zaskvel vymyslenými uzávermi, či dokonca klamstvami. No je veľmi divné, keď kšeftár a výpalník s pozemkami klame priamo v rozprave o svojich politických súperoch a ich zámeroch. A ešte tá výčitka! Škoda, že tu nie je pán Žiak. A tá výčitka, že mám pozbierané materiály. No to je ale náplň poslaneckej práce! Poslanec, pokiaľ nie je flákač, zaujíma sa o dianie v republike, robí si poznámky, a keď sa mu niečo nezdá, ide po tom. Logická vec, nie? A tak som sa dočítal, pán Žiak, že ste člen organizovanej skupiny, v Podtatranských novinách, no a už potom sa nabaľovalo, keď som sa na to bližšie pozrel.
No a teraz priamo k tomu návrhu. Ako bolo povedané, cieľom predloženého návrhu zákona je zaviesť ochranu úplnej slobody slova. Tento náš návrh je len logická reakcia na tendencie vlády, ktorá krok za krokom obmedzuje slobodu prejavu. Vymýšľa ťahy, vymýšľa finty, pracoviská, ktoré majú eliminovať iný názor, ako je ten, ktorú, ktorý určujú persóny v pozadí. Bolo to tak aj v minulosti, ale teraz je tento ideologický tlak, propaganda. A tá propaganda graduje a je aj podprahová.
Je veľa prípadov, keď sa znemožňuje možnosť slobodnej diskusie. Evidentná snaha o určovanie nemennej pravdy pomocou zákonov, vyhlášok, usmernení je typická pre totalitné režimy, šrúbky sa zaťahujú. Mne osobne to pripomína španielsku čižmu. Pre tých, čo nevedia, čo je španielska čižma, je to taký špeciálny mučiaci nástroj v stredoveku a veľmi krutý. Štátny aparát obmedzuje, čo sa mu nehodí, nazve hybridnými hrozbami, dezinformáciami, hoaxami, či dokonca trestnými činmi. Čo vlastne znamená pracovisko - v úvodzovkách - pre hybridné hrozby a dezinformácie pri Národnom bezpečnostnom úrade? No kto má zdravý rozum, to ľahko pochopí a dešifruje. Inkriminované trestné činy zakomponované do zákonov sú možnosťou perzekvovať, súdiť a následne trestať ľudí iba a len za vyjadrenie názoru, ktorý vôbec nemusí vyzývať k násiliu. Len za určitých okolností môže byť nejakou skupinou či menšinou vnímané citlivo.
Návrh, aby každý mal právo vyjadriť akýkoľvek názor, ktorý však nevyzýva k násiliu, má v sebe logiku. Akú? To vám vysvetlím. Zamedzí subjektívnemu hodnoteniu a trestom, pretože právo sa dá ľubovoľne ohýbať. Prirovnal by som to k dvom, ku, to ku dvom skupinám opičiek. To sú také sošky. Prvá skupina opičiek si zakrýva oči, uši a ústa. Druhá skupina si nezakrýva nič. Prvá skupina nevidí, nepočuje, nehovorí. Druhá skupina vidí, počuje, hovorí. Také sú právne váhy, dá sa s nimi hýbať. V súčasnej situácii sa s právom nielen hýbe, ono sa príliš ohýba, príliš ohýba. Tie opičky sú ako jeden nemenovaný prokurátor. Pri obdobných veciach raz vidí a raz nevidí. Prípadov je nespočetne veľa.
Aj tu v parlamente sa prekrúca právo. Dobre počúvajte, to už som vravel v minulom volebnom období. Keď černoch Nelson Mandela, nositeľ Nobelovej ceny, vyhlási, že v Izraeli je apartheid, nič sa nedeje. Dostal Nobelovu cenu mieru. Keď to isté povie černoch Desmond Tutu a tiež držiteľ Nobelovej ceny, je to v pohode. Ale keď to povie poslanec v parlamente dostane tisíc eur pokutu. Keby to povedal mimo parlament, nejaký prokurátor už by sa veru vyzúril.
Alebo iný príklad. Keď Árpád Soltész povie, že Slováci sú čvarga, biela spodina, nič sa nedeje, lebo je na správnej strane, v úvodzovkách na správnej strane. Keby to, keby to isté povedal niekto iný o nemenovanej menšine, prokurátor Honz by rozpútal priam Caligulove orgie.
A poviem vám niečo aj z vlastnej skúsenosti, ako sa ohýba právo tu v parlamente. Výrok o islame totožný, môj výrok o islame totožný s výrokmi dvoch pápežov a jedného svätého ma stál tisíc eur pokuty. No to asi budem svätý potom, lebo som za to zaplatil ešte aj pokutu. Toto je ohýbanie práva v parlamentnej praxi aj mimo parlamentu. Preto, keď sa, aj keď v USA dá, v USA sa dá vyčítať celý vagón neprávostí a skutočností, ich systém slobody slova funguje a funguje veľmi dobre.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.2.2021 12:00 - 12:00 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Vážený pán poslanec Žiak, keďže ste si ma zobrali do úst, tak vám dám jednu radu. Venujte sa tomu, čo veľmi dobre viete (ruch v sále a zaznievanie gongu), kšeftovaniu s pozemkami, tu mám zložku o vás, to sa pozrite. (Rečník zobral do ruky listy papiera, ukazujúc ich plénu.)
Už minule som vám povedal, že keď sa k niečomu vyjadrujete, mali by ste sa tomu rozumieť. A politike evidentne sa nerozumiete. Kšefty s pozemkami, to ide. Patrí to ku vám.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.2.2021 10:00 - 10:01 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani poslankyňa, povedali ste, že by to nevadilo, kde všade sú tie reťazce. Dokonca aj v hoteli, kde sa niekedy schádzala intelektuálna smotánka.
Ale mne to vadí, kde všade sú. Mne vadia všetky Tescá, Liedle a ďalšie reťazce, ktoré zničili slovenských predajcov. Zdeformovali normálny trh, predávajú nám druhoradé prechemizované humusy. Slovenských predajcov nájdeme akurát tak v dedinkách, ale aj tí častokrát krachujú práve kvôli dumpingovým cenám, výpalníckym praktikám týchto reťazcov.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis