Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

1.4.2021 o 17:53 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.4.2021 13:07 - 13:08 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán podpredseda, spomínali ste, prečo sa schádzame, že vraj kvôli programovému vyhláseniu vlády. No tento plagiát vlády plagiátorov je len to isté, čo už bolo. Je to utopistický kotlík prázdnych fráz, floskulí a slovnej vaty v jednom plagiáte. Táto utopistická hlúposť má temnú stránku, má indície, ktoré vedú k mysleniu si, že môže to slúžiť k obmedzovaniu slobody. Jedna vláda skončila, je tu nová. Ale aj tá vláda je len plagiát tej starej vlády. Nič sa nezmenilo, je to iba podvodná hra ako hra podvodníckeho klamára na ulici, keď hral škrupinky s guličkou a nakoniec naivní hráči prišli o peniaze, ktoré vsadili. Škrupinky sa pomenili, poposúvali a výsledok bol podvod.
Správne ste aj definovali vzťah Sulík a Matovič. Pomstychtivý náčelník statusov Matovič mu to vráti. Príde nevyhnutne ku konfliktu.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.4.2021 19:49 - 19:50 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážený bývalý minister, štandardné postupy? Čo ste to vraveli? Ešte raz, štandardné postupy? Bežný štandardný postup po zistení pozitivity za vášho ministrovania bolo ísť ku obvodnému lekárovi, dostať PN a ísť do karantény domov. Keďže som človek z praxe, tak len na ilustráciu z môjho okolia, je to štyri týždne stará vec, známa, pozitívne testovaná, začala byť silne chorá, chytal ju zápal priedušiek a jej doktor nie a nie predpísať antibiotiká aj trombex. Tak som mu vynadal a ja sám som zabezpečil všetko, čo bolo treba. A teraz tá známa behá ako srnka. Keby sa to len deň-dva oneskorilo, je s ňou koniec. Čiže tie štandardy na stránke ministerstva si môžete dať za stužku veľkonočného klobúka. Vo francúzštine máme výraz l´art pour l´art, to je umenie pre umenie. U nás je to nové heslo štandard pour štandard.
A ten váš optimizmus, čo ste tu predviedli, to je čierna fraška, presne v príhodný dátum 1. apríla.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.4.2021 18:38 - 18:39 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Potocký, vy sa stále vraciate do minulosti. Fico je ale minulosť, dávna minulosť, on už vlastne nie je. Teraz ste vy. Ochrana zdravia znamená liečiť a neposielať ľudí domov bez liekov, a to vy nerobíte. Vy len ratujete ťažké stavy. Potom by nebolo treba, nebolo potrebné toľko reprofilovaných lôžok a nebolo by toľko mŕtvych. Nemocnice by neboli plné. Ešte raz vám zdôrazním, liečiť na začiatku hneď po zistení pozitivity, pochopili ste? Už som to stokrát vravel. A že nikto vám nedá nijaký návod. A to, že práve teraz, že vraj zhoreli nejaké káble, to je typická matovičovská polonepravda, to je čistá manipulácia, hanba a hnus!
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.4.2021 17:59 - 17:59 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Pán Šudík, keby som si ja sám nenasadil liečbu, ja ako astmatik s bronchitídou, s cukrovkou, po dvoch porážkach by som skončil veľmi zle, keby som čakal na nejakú starostlivosť na lôžku hocijakom špecializovanom. Dal som si to na začiatku a zafungovalo to. A keď to niekto nechce skúšať, nech neskúša. Ja nikomu nič nekážem. Ja vám hovorím na vlastnej skúsenosti. A som to povedal preto, pretože u nás sa čaká vždycky, keď je už zle. Ale vtedy, keď je v strede a neskôr, stredná a neskorá fáza ochorenia, potom je už naozaj s človekom amen. A ja som to, predbehol som tú dobu aj s mojimi diagnózami.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 1.4.2021 17:53 - 17:58 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, to, čo som tu v tejto sále stále hovoril vo faktických poznámkach a rozpravách o núdzovom stave, sa len a len opakuje a potvrdzuje. Tento núdzový stav, predlžovaný núdzový stav je obdoba výnimočného stavu v Chile, kde Pinochet bojoval akože proti komunistom, či v Poľsku, kde Jaruzelski bojoval akože proti antikomunistom. No a čo dosiahli? No, nedosiahli nič, okrem obetí, samozrejme, nevinných obetí podotýkam. A aj tak títo dvaja páni a ich bandy zmizli s hanbou a ostal po nich len smrad či puch.
U nás sa neustále predlžuje núdzový stav a k čomu vedie, čo dosiahol? No nič, okrem nevinných obetí. K čomu slúžia vyhlášky a neustále testovanie? No na nič, keď liečba nenastáva, keď liečba nastáva až v strednej a neskorej fáze ochorenia. Potom sú tie lôžka, pán minister, pán predseda vlády nanič, väčšina z nich umrie.
K čomu slúži testovanie, keď to nenastáva? A ľudia sa začnú liečiť neskoro a vtedy je s nimi amen. Odchádzajú na plechových vozíkoch. K čomu slúži zhlukovanie ľudí pri testovaní a následnej ceste domov chorých so zdravými? No, slúži to k šíreniu nákazy, to je nepopierateľné.
K čomu slúži ešte núdzový stav? Núdzový stav, núdzový stav respirátorový, no a ešte aj s rúškami či s respirátormi na čerstvom vzduchu? No, slúži na ničenie priedušiek a pľúc a tiež ako predpríprava na budúce pľúcne či prieduškové choroby. A ešte k čomu slúži tento stav? No, slúži na ekonomický rozvrat, na rozvrat medziľudských vzťahov, na vznik stratenej generácie menej vzdelaných detí. No a slúži ešte aj na nebývalý vzostup množstva udavačov.
A čo je najhlavnejšie, na čo slúži núdzový stav? Nuž, pán premiér, bývalý minister sa preriekol a strelil vlastný gól, strelil capa, keď povedal, že vláda sa bojí vzbúr. Nový premiér hovoril čosi o slobode, vážení poslanci, ktorú sme si vydobyli. Zabudol povedať, že z tejto slobody nie je nič, resp. veľmi málo. Naša krásna vlasť slovenská sa zmenila na neorganizovaný chaos vo všetkých sférach. Je tu anarchia. Krásne to dnes demonštrovala koalícia OĽANO, SaS a ZA ĽUDÍ. Vykašľali sa totižto na vlastných nových kolegov, ktorí kvôli nim skoro nemohli zložiť sľub novonastupujúcich poslancov a poslankyne. No keď sa dokázali vykašľať na vlastných, čo potom bude s druhými?
Zo strany nového premiéra či pána Kollára padali slová o zodpovednosti. No ja vám poviem príklad, pán premiér, z vlastnej skúsenosti. Po návšteve parlamentu, toho slávneho parlamentu s tými fóliami, som si hneď v lekárni kúpil antigénové testy. Po pár dňoch, štyroch-piatich, hneď ako som dostal nádchu, urobil som si sám test a keďže test bol pozitívny, okamžite som si nasadil antivirotiká s antibiotikami a trombexom. Dva dni bola nádcha, tri dni ma boleli kríže, ale COVID bol fuč. Na vlastné náklady som si dal neskôr urobiť dvakrát test na protilátky. Protilátky úspešne stúpali a teraz ich mám za celý vagón, môžem niekoľko fúrikov požičať niekomu, kto nemá. Tomu hovorím zodpovednosť. A to je ináč, ako sa to robí bežne u nás. Ukáže sa pozitívny test, človek ide domov v autobuse či električke a má byť v karanténe. A, samozrejme, pomoc volá vtedy, keď je už zle, nie na začiatku, lebo si myslí, že mu pomôže paralen alebo ibuprofen.
Ďalšou skutočnosťou je, že všade v médiách je len COVID, COVID, COVID, ale odkladajú sa operácie. Ľudia umierajú na iné diagnózy, ale nie na COVID, ale kvôli COVID-u. Kvôli COVID-u preto, lebo nemajú starostlivosť. Predlžovanie núdzového stavu a posielanie ľudí bez liečby domov považujem za najväčší hriech od druhej svetovej vojny.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.3.2021 16:23 - 16:24 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani Tabák, spomenuli ste veternú smršť v Tatrách. No bola. Ale prečo boli také škody? Tu si treba dať otázku, prečo boli také škody. No ja vám poviem. No preto, lebo tam bola smreková vekovo rovnaká monokultúra. Pôvodný tatranský les bol iný.
Poviem vám príklad z vlastnej skúsenosti. Výčiny prírody približne pred 10 rokmi v mojom okolí úplne zničili bukové monokultúry. No a zaujímavosťou je, že môj vlastný zmiešaný les, dekórovo rôznorodý, zmiešaný les prežil bez najmenšej ujmy. Ani jeden strom nebol vyvrátený. Takže mňa sa asi tá klimatická kríza netýka.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.3.2021 15:56 - 15:57 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Európske krajiny hovoria o núdzi, núdzi klimatickej. Je jasné, že ľudstvo produkuje nadmerné množstvá CO2 a to sa, a to ostáva na planéte.
Ale boli aj horšie obdobia v histórii ľudstva. To bol taký, to také cykly sa menili, viete. Ale ľudstvo žije na celej planéte a uvažuje sa o uhlíkovej neutralite v Európe. Je to správne, ale emisie produkujú hlavne inakší hráči, a to Čína, USA, Brazília. Tá Brazília, ktorá sa okrem iného dopúšťa aj vraždením zelených pľúc zemegule, to je brazílskeho pralesa. Európske krajiny sa pripojili. No pripojilo sa aj Francúzsko, ktoré sa hrdí najzelenejšou energiou. No ale má ju iba preto, lebo cez skorumpované vlády exploatuje urán z krajiny Sahelu a nemá bežné elektrárne. Ibi Maiga by vám o tom porozprával. Aj dva dni by vám o tom rozprával, aj by ste sa zabavili.
Čiže, pani Miriam, tomu nezabránite, aby bola neutralita uhlíková na celom svete, keď Čína a USA budú pokračovať stále vo svojom. A vy konkrétne ste proti nim nič, vy ste ako menej ako špendlíková hlavička.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.3.2021 10:46 - 10:47 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Budem stručný, mám dve poznámky k tomu, čo ste hovorili.
Hovorili ste, že predseda vlády má zjednocovať. No ja vám poviem, ako môže predseda vlády zjednocovať, keď sám je rozdvojená osobnosť?
A teraz druhá vec, k tým gestám Matoviča u prezidentky. No to bola veru hanba. Ja si však nemyslím, že to boli hipsterské gestá. Jeho gestá sa podobali gestám najbrutálnejšieho gangu zo Strednej Ameriky, konkrétne zo Salvádora. Gestá mal ako gang MS13 a počet obetí má ale väčší. Myslím si, že šéfovia gangu blednú závisťou.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.3.2021 10:00 - 10:01 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Susko, tak ja vám poviem, prečo má byť predĺžený núdzový stav. Nikto že to nezdôvodnil, no nemôžu to povedať, nemôžu to povedať a priznať sa, ale to už za nich povedal, povedal vtedy, keď sa preriekol bývalý minister Krajčí, vláda sa bojí vzbúr. Prirovnal by som to k dymovej clone, za ktorou štyria generáli chaoticky riadia pechotu a nevedia sa dohodnúť na taktike. Majú voči sebe nevraživosť a ich vojaci sa začínajú zabíjať sami medzi sebou. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.3.2021 9:33 - 9:34 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Áno, je to tak, pán Blanár, tejto vláde sa podarilo všetko nenormálne, čo nenormálne môže byť. Táto nenormálnosť je často kombinovaná s absurdnou drámou či šialenou komédiou a fraškou.
Okrem zruinovania hospodárstva a zdravotníckym kolapsom katastrofálnych rozmerov považujem za tiež strašné to, že Igor Matovič svojimi retardovanými vystúpeniami a činmi v zahraničí zdehonestoval všetkých občanov Slovenska a poškodil dobré meno našej vlasti.
Tiež za tejto vlády sa parlament zmenil na nedôstojný kabaret, ktorý je výsmechom normálnosti a tiež negáciou normálnosti.
Ďakujem.
Skryt prepis