Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.4.2021 o 14:02 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2021 14:42 - 14:42 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážená pani ministerka, to vaše vysvetlenie je par excellence od veci, hlúposť. Kde je vláda? Kde sú ministri? Ešte raz sa pýtam, kde je vláda? Kde sú ministri? Hlavne kde je predseda vlády Heger? Však je to jeho vláda. A nehovoriac o Matovičovi. Jeho prítomnosť ako ministra financií je jeho psou povinnosťou, pretože v súčasnosti sa ukazuje, že financie sú alfa a omega.
To, čo ste predviedli ako ministerka financií, bolo trápne. Normálne, normálne točím hlavou. Však vaša vláda kašle nielen na občanov, ale aj sama na seba, na svoje vlastné programové vyhlásenie vlády. Toto je neuveriteľné, toto je zlý sen.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2021 11:45 - 11:46 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ďakujem ti, Martin, za tvoj prejav. Nerád zvyknem robiť ďakovačky a klaňačky po určitom prejave, ale tento raz to urobím. Presne a tebe typicky odborne si sa vyjadril k téme a dovolím si ťa doplniť. Konflikty už pomaly začínajú. Jedni chcú zvýšiť DPH, druhí nie. A jeden konflikt alebo séria konfliktov sa blíži so stopercentnou istotou k sto percentám.
Máme na jednej strane pušný prach zložený z dusičnanov, síry a drevného uhlia a meter od neho horiacu zápalku. No a dilema už len znie, že kto bude zápalka a kto bude pušný prach? Sulík? Matovič? Bude Sulík zápalka? Bude Matovič zápalka? Čoskoro sa dozvieme, čo bude v ďalšom dieli nikdy nekončiacej slovenskej telenovely.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2021 11:17 - 11:18 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán Kamenický, škoda, že ste im nabil pištoľ, čo sa týka priznania od Eurolab Lambda. Teraz si dajú pozor a vyúčtujú to do posledného centu. Mohli ste počkať a potom by ste mali škandálnu tortu s čerešničkou na torte a na zlatom podnose. To by bol zásah. Nie som intrigán ani taktik nejaký veľký, ale taká hriešna myšlienka ma tentoraz napadla.
K tým novinám, na ich reklamu ste sa vyjadril kriticky, ale veľmi slušne. Prepáčte, ja budem tentoraz emotívnejší. Tento nápad Matovičovej vlády je nehoráznosť, drzosť, chrapúňstvo, prirovnateľné ku drzosti tlúp opíc v uliciach Kuala Lumpuru.
A to zvýšenie DPH? To je priam zvrátený a sadistický nápad na totálne položenie pracujúcich slušných ľudí nie na kolená, ale až po krk do zeme, tak ako bol zakopaný Pacho, hybský zbojník na konci filmu.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2021 10:40 - 10:40 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Richter, povedali ste, že teraz práve začína tá pravá diskusia, no vo vašom prípade zatiaľ nebude. Klub mažoretiek a roztlieskavačov OĽANO je tu v nehoráznom počte, raz-dva, dvoch ľudí sediacich v sále. Ich pohrebný obrad s ďakovačkami za zosnulou funkciou bývalého premiéra Matoviča naplnilo ich submisívne ego už minulý piatok. Ja to nechápem. Nepriznať bývalého ministra a faktami rozobrať jeho fakty na maličké šrúpky, tak to svedčí len o tom, že je to len dobre platený komparz, a to, že táto vláda bude len taká istá ako bývalá vláda statusárov, hádok a intríg, to je na 100 % isté.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2021 10:06 - 10:07 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán minister vnútra, hovorili ste, že predtým bol chaos. Naozaj teraz nie je? Mnohé indície naznačujú, že chaos a intrigy medzi jednotlivými zložkami pretrvávajú. To nie sú motanice, ako vy hovoríte. Pretrvávajú úniky informácii pri teatrálnych zatýkaniach. Zvlášť sa to týka jedného denníka, ja ho volám nočníka, ideologicky jednostranne zameraného sponzorovaného oligarchiou. Tak ako je to s tou nezávislosťou? Fakty o topánkach či motorkách, tak to je psia povinnosť každého ministra vnútra, to sa o to musí postarať. Keď sa na to Kaliňak vykašľal, tak sa o to nový minister musí postarať. Však Kaliňakovi stačili jeho harlejky. Problém je však vo vzťahoch a nečinnosti v mnohých prípadoch ako napríklad teraz nedávno na Spiši.
K tým škandálom. No škandály sa rozkryjú až po páde vašej vlády, tak to zvyčajne býva.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2021 9:23 - 9:24 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán minister Naď, spomenuli ste našu účasť v krajinách Sahelu. Chválili ste sa tým, no s tým sa nechváľte. Tam je naša účasť len na našu hanbu. Chránime, sme spoluúčastní na chránení cudzích záujmov. Západná krajina, viete ktorá, tam drancuje nerastné bohatstvo, urán a iné suroviny. Obyvateľstvu vládnu skorumpované kliky, obyvateľstvo žije v neuveriteľnej a nevýslovnej biede, príroda je tam zdevastovaná. A potom sa Francúzsko, naše milé Francúzsko chváli tým, že má najzelenejšiu energetiku vďaka uránu odtiaľ. Ale bežné obyvateľstvo nemá z toho nič.
Spomínali ste, že u nás nemáme kauzy. No neviem. Kauzou je ale to, že tieto kauzy podporujeme. Podporujeme, sme súčasťou krajín, ktoré ničia Afriku, štáty Afriky. Sme podporovatelia dovážatelov tzv. migrantov, ktorí už stihli rozvrátiť obrovské časti západnej Európy.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.4.2021 17:15 - 17:17 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani ministerka Kolíková, chcel by som sa niečo opýtať. V okrese Revúca sa šíri nepríjemná správa, že tam bude zrušený súd. Aj podľa primátora to je nejasné. Vidno to aj na mape, kde je okres Revúca zlúčený do obvodu s Rožňavou a práve v Rožňave má byť centrum obvodu všeobecného súdu. V okrese Revúca je označená malá bodka a vysvetlivky hovoria, že je to zrušené pracovisko či detašované pracovisko. Takže ako to je? No, keď bude v Revúcej zrušený súd, tak to znamená, že páni úradníci tu v Bratislave nemajú ani šajnu o živote 100 km a viac od Bratislavy. Prírodné podmienky, systém ciest v tomto regióne šialene sťaží cestu obvinených, svedkov, ľudí s majetkovými spormi, plus cirka 150 ľudí príde o prácu. Vy asi neviete, že aká je tam bieda, nevyhovujúce spoje, nie každý má auto a keď má auto, tak nemá benzín. V okrese Revúca nie je ani železnica. Viete, ako sa cestuje napríklad z Muránskej Huty v revúckom okrese do Rožňavy alebo z Ratkovského Bystrého do Rožňavy? Už raz bol súd v Revúcej zrušený a prenesený do Rimavskej Soboty, ale vrátilo sa to späť. Lebo to nebolo vyhovujúce. Tak ako to je? Vašu odpoveď si pozriem z kancelárie.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.4.2021 15:29 - 15:30 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán minister školstva, najprv taká úsmevnejšia technická poznámka. Moja profesorka slovenčiny sa veľmi rozčuľovala nad výrazmi predzásobenie, predpríprava. A predprípravu ste viackrát povedal, to slovo. Príprava je príprava a ja tiež nechápem, že čo je to predpríprava pred prípravou. To sa ako pripravujeme na prípravu? Čo to obsahuje? Aké kroky? To znamená, predpríprava, to je, že sadnete si na kávičku s kolegami a si poviete: No, ideme robiť prípravu. Čiže toto je predpríprava? Alebo no, takto k tomu.
A teraz ešte jedna vec. Napríklad logopédi, ktorých ste spomínal. Odkiaľ ich zobrať? Ich nie je pretlak ako pri niektorých študijných odboroch na nezmyselných vysokých školách, kde sa kupujú diplomy. Odkiaľ zobrať toľko špeciálnych pedagógov, keď škôl, kde by boli potrební, je veľmi veľké, obrovské množstvo, strašné množstvo. Napríklad v mojom regióne je to tiež obrovské množstvo škôl, možno 90 % škôl, ktoré by potrebovali toľko logopédov, psychológov a špeciálnych pedagógov. Neviem, skade ich zobrať.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.4.2021 15:05 - 15:06 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Krajniak, k tej pomoci ľuďom. Vo svojom okolí, vo svojom regióne som žiadnu pomoc, žiaľ, nevidel. Dokonca ani jednu. Vidím len biedu a krach v mojom zničenom regióne. Ľudia vašim rečiam o pomoci neveria. Firmy skrachovali, živnostníci majú celé vagóny dlhov. Častokrát si požičiavajú od rodiny alebo ešte aj, žiaľ, od úžerníkov. Jedinú pomoc vidia mnohí akurát tak u mňa. Veľkú časť výplaty darúvam napríklad na splatenie dlhov ľudí na nájomnom, lebo by stratili strechu nad hlavou. Ďalej napríklad financie na pohreb či na lieky a rehabilitačné pomôcky, za dlhy za elektriku. To ešte v mojom regióne nebolo v takejto miere. A napríklad len v Tisovci pred pár týždňami kvôli všetkým možným finančným opatreniam tejto vlády skrachovala fabrika, kde sa šili šaty. Samozrejme, v Tisovci napríklad skrachovala aj strojárska výroba, pretože boli potrebné sankcie proti Rusku. Takže toto ľudí trápi. Nemajú na základné veci. A tá vaša pomoc? Neviem, nevidel som.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.4.2021 14:02 - 14:04 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Matovič, pekné divadlo ste opäť predviedli, vy ste demagóg par excellence. Viete, čo vám ľudia vyčítajú a mnohí až do smrti budú vyčítať? Začnem od tých relatívne menej nebezpečných skutočností a skončím pri tom najhoršom.
Po prvé, vaše infantilné statusy.
Po druhé, všade, kde ste chodil, len hanbu ste robil. Vaše infantilné vystúpenia v cudzine aj doma zdehonestovali nielen vás, zdehonestovali nás všetkých. Každý príčetný politik v zahraničí si v duchu musel obrazne klopkať po čele, že čo za uletený transformer to prišiel zo Slovenska a či aj ostatní na Slovensku sú podobní.
Po tretie, štát ste častokrát riadil cez facebook.
Po štvrté, vaše urážky voči občanom pendlerom, čo ťažko zarobené peniažky donášali na Slovensko, ako ste ich nazýval, pamätáte sa?
Po piate, vaša vláda položila ekonomicky desaťtisíce rodín na kolená.
Po šieste, vaše urážky politikov aj koaličných či opozičných. Príklad? Tak napríklad takú prasačinu ako voči Blahovi, to... to bol... to bol jedinečný nuance, prvýkrát v parlamente také niečo hnusné odznelo, čo ste vy vyviedol.
Po siedme, nový premiér vám poďakoval za vyše desaťtisíc mŕtvych, z ktorých väčšina mohla žiť, mohla žiť, keby sa nasadila liečba hneď po zistení pozitivity, a nie systém, si pozitívny, choď domov s PN, ber paralen a keď ti bude zle, volaj sanitku. Lenže ani vás, ani Krajčího nenapadla jednoduchá myšlienka, že táto choroba je ťažko liečiteľná, keď už je v strednej či neskoršej fáze. Jednoducho tá vaša atómová bomba naozaj vybuchla. (Výkriky z pléna. Zaznievanie gongu.)
Skryt prepis