Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.5.2021 o 11:56 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.5.2021 11:56 - 11:57 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani Kolíková, budem konkrétny k tej súdnej mape. Že vraj efektivita, zlepšenie. Už minule som vám tu v tejto sále dal konkrétny prípad a aj argumenty. Týka sa to súdu v Revúcej, jeho pôsobnosť má prejsť do Rožňavy. Neodpovedali ste mi nijako rozumne. Už raz totižto bol súd z Revúcej preložený do Rimavskej Soboty, čo je omnoho bližšie ako okres Revúca. Nebolo to rozumné ani efektívne, absolútne to skomplikovalo cesty sudcov, svedkov a obvinených z odľahlých častí Revúckeho okresu na pojednávania. Našťastie niekto dostal rozum a súd sa vrátil naspäť do Revúcej.
Teraz mám dojem, že niekto stratil rozum. Je to región, kde sa žije tak ťažko, ľudia nemajú financie, nie sú spoje do mesta Revúca. Do mesta Revúca nechodí ani vlak, spoje sú úplne o ničom.
Vy robíte súdnu mapu, ale nepoznáte cestné mapy. Vy sa asi tak staráte o dostupnosť služieb štátu občanom, ako sa staral Spejbl a Hurvínek o psa manželov Obamovcov, ktorý teraz zdochol. No ako sa staráte? No nijak.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.5.2021 16:06 - 16:07 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Áno, je to krištáľovo čistý návrh zákona. Jeho nosnou ideou je férovosť v prístupe k ľuďom a boj proti korupcii.
Ja osobne budem pozorne sledovať, ako bude hlasovať vládna koalícia. Zvlášť budem sledovať túto vec, ako budú hlasovať Mat... tzv. Matovičovi Obyčajní ľudia, ako to myslia s naozaj obyčajnými ľuďmi a hlavne s bojom proti ich nemilovanej či milovanej korupcii. A budem veľmi zvedavý, či budú hlasovať aj za bod, ktorý majú vo vlastnom programovom vyhlásení vlády.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.5.2021 15:51 - 15:52 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Áno, nesprávne riadenie, situácia, ktorá vznikla, štátom a vládou, spôsobila obrovské ekonomické škody robotníkom, podnikateľom, štátnym zamestnancom, rodinám.
Napríklad podnikateľa, mnohí podnikatelia prišli o celé autoparky, ktoré slúžili na chod firiem. Mnohé firmy so širokým záberom činností skrachovali. Ženy sú na úradoch práce, vláda zlikvidovala podnikateľov, ľudí dostali na kolená, exekúcie prekvitajú a ešte len budú prekvitať. A vláda nič. A exekúcie sú naozaj za smiešne sumy. Je potrebné to zabrzdiť. Ja sám nestíham pomáhať ľuďom, ktorí sa na mňa ob... obracajú práve ohľadom nájmom. No jednoducho moja výplata je príliš malá na to.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 6.5.2021 15:34 - 15:38 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, tento návrh ústavného zákona, ktorý predkladajú páni Marian Kotleba, pán Schlosár, pán Beluský a pán Krupa, je základným predpokladom pre obnovenie suverenity Slovenskej republiky. Túto suverenitu naša vlasť stratila po vstupe do Európskej únie.
Zvrchovanosť, suverenita je jedným zo základných ústavných princípov, na ktorých stojí Slovenská republika. Stojí to aj v prvom článku, v prvom odseku a v prvej vete Ústavy Slovenskej republiky: „Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát.“
Ale, žiaľ, je tu ale. Proti tomuto pre mňa svätému ustanoveniu stojí ustanovenie, ktoré som už veľa, veľakrát tu v tejto sále či vo faktických otázkach, či v rozpravách kritizoval. Toto ustanovenie je v čl. VII ods. 2 v druhej vete Ústavy Slovenskej republiky a znie: „Právne záväzné akty Európskych spoločenstiev a Európskej únie majú prednosť pred zákonmi Slovenskej republiky.“ Vážené dámy, vážení páni, to je čo? Tak sme zvrchovaný štát podľa ústavy, alebo podliehame cudzej moci? Čo je to za nezmysel, preboha? Jedna plus jedna nikdy nebude tri. Ani pod hrozbou pokút.
Páni a dámy, budem emotívnejší. Mohli by ste ma zbiť, zabiť či zavrieť, ale tento návrh pánov Kotlebu, Beluského, Schlosára a Krupu je nielen logický, ale aj nevyhnutný. Keď Slovenská republika vstupovala do Európskej únie, nebolo toto nezmyselné, nelogické a ponižujúce ustavenie nikdy podmienkou členstva v Európskej únii. Množstvo štátov nemá takýto submisívny, ponižujúci ňuans. Viaceré štáty ani neupravujú vo svojich ústavách prednosť medzinárodných zmlúv pred vnútroštátnymi predpismi a zákonmi.
Toto ustanovenie čl. VII ods. 2 druhej vety mi pripomína takú slobodu a zvrchovanosť, teraz budem hovoriť obrazne, akú má väzeň v cele. Môže vykonávať základné telesné potreby, jesť, piť, chodiť, spať a tak ďalej, ale tieto potreby a ich vykonávanie mu určuje, určujú väzenské predpisy, väzenský poriadok v referencii režimu. Môže ich vykonávať len v určitom čase povedzme za plusové body. Ale aj tu je ale. Väzeň sa do cely nedostal dobrovoľne, ale my máme dobrovoľne tento článok, tento odstavec. Dovolím si povedať, že v ústave je to veľmi ponižujúca vec.
Pán Valášek povedal, že Európska únia nie je cudzia moc. Ja si myslím, že je, a hneď to vysvetlím. Európska únia je totižto úplne, úplne iná, ako bola tá, do ktorej sme pristúpili. Zmenilo sa to na politický a nátlakový moloch, ktorý ničí napríklad zamestnanosť. Pán Marek Kotleba dobre spomenul mesto Tisovec. Poznám tento prípad, lebo pochádzam stadiaľ. Servilne sme sa pripojili, dobrovoľne-nedobrovoľne k sankciám a okolo 400-500 ľudí zo Slovenska, z Tisovca prišlo o prácu. Je to nadbytočný článok, na ktorý už doplácame. Pán Beluský to vynikajúco vysvetlil. Nerozumie tomu len ten, kto nemá uši, nerozumie tomu len ten, kto nemá oči.
Tieto dva články sú v rozpore a ten druhý, ktorý ja považujem za obrovské negatívum, úplne ruší ten prvý. Preto by mal zmiznúť preč.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.5.2021 17:34 - 17:36 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Šefčík, vždy, keď počujem váš prejav, chytí ma básnická múza a začnem aj rozmýšľať o fyzike, je to taká zvláštna kombinácia. Povedali ste, že by ste vrátili čas späť. Je to, žiaľ, nemožné. Keby ste poznali fyziku, vedeli by ste to, čo je paradox starého otca či teória červej diery. No, zatiaľ sa to nedá.
Keď ste vraveli, tuším niekto z vašej rodiny nešiel na vysokú školu, aby nemusel marxizmus, tak vám poviem teóriu a paradox, nie z fyziky, ale zo Šefčíkovho života. Garantujem vám, že každý jeden váš učiteľ zo základnej školy, zo strednej školy mal na škole predmety: medzinárodné robotnícke hnutie, vedecký komunizmus plus ďalšie predmety z marxizmu-leninizmu. Nuž, keby z princípu nešli na pedagogickú alebo filozofickú fakultu, lebo tam bol povinný marxizmus ako predmet, kto by vás učil? Kto by vás naučil abecedu, malú násobilku, veľkú násobilku, opeľovanie rastlín, zlomky? Nebolo by ani OĽANO a všetci by ste behali okolo jaskyne alebo sadili repu.
Vy ste ponížil aj všetkých svojich kolegov, lebo nemali študovať, keď ich učili takí učitelia, takí obludní učitelia, čo mali aj marxizmus. A aj v OĽANO máte učiteľov. To sú tiež nejaké obludy, keď mali na škole povinný marxizmus? Takže ako, pán Šefčík? Vyberte si: jaskyňa alebo repa? Vo vašom prípade z princípu.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.5.2021 16:21 - 16:22 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Osuský, dovolím si vás trošku poopraviť. V Maďarsku v Budapešti v roku 1956 viseli na kandelábroch v drvivej väčšine nie komunisti, ale obyčajní príslušníci ÁVH a títo boli síce príslušníkmi ÁVH, to znamená tajnej polície, ale boli to obyčajní vojaci povolaní na základe povolávacieho rozkazu, mali len tú smolu, že ich nezaradili napríklad ku delostrelcom, ale ku ÁVH. Poznám jedného starého Maďara, ešte žije a jemu je doteraz ľúto, že bol pri lynčovaní jedného takého obyčajného vojaka z ÁVH.
A keďže ste hovorili o tom fašizme, tak pripomeniem vám jednu vec. Fašizmus veselo prekvitá v Lotyšsku, kde sa každoročne robia pochody veteránov lotyšskej légie Waffen-SS s množstvom mladého dorastu. A my veselo spolupracujeme v rámci, s nimi v rámci zločineckej organizácie NATO.
A teraz sa vás pýtam ešte jednu vec, zoberiete výhody aj trom našim politikom, ktorí sa zúčastnili na Majdane, kde bojoval hlavne pravý sektor? Podporoval ich a sú, títo politici sú dokonca z vášho politického súdka. Viete, o kom hovorím? Jeden by stratil miesto najvyššieho prokurátora.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2021 18:29 - 18:30 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Jarjabek, fundovane ste rozobral oblasť kultúry. Nechápem však tŕň v päte pani ministerky, nechápem, prečo si zasadla práve na Maticu slovenskú. Som z regiónu, kde bola funkčná Matica slovenská, ja sám mám v zbierke množstvo pamiatok, letákov, poznámok, brožúr z centra regionálnej Matice. Okrem toho, že výsledok pani ministerky je nula, toto ma najviac trápi, tá Matica slovenská, prečo si na ňu zasadla, pretože aj moji predchodcovia boli jej členmi už začiatkom minulého storočia.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2021 17:59 - 18:00 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Pán Borguľa, pri všetkej úcte, tu teraz a v tejto sále ste poukázal na dosť vážny rozpor a diametrálne rozličné postoje vo viacerých otázkach vo vašej vládnej koalícii.
Pán poslanec, vy ste povedali, že ako koalícia a vláda ste vlastne dobrá partia, ale, ale, ale nebude to, ani to, keby to predložili, čo sa vám nepozdáva. A tie veci, ktoré ste spomenuli, sú dosť, ale veľmi dosť dôležité. A ešte o tej dobrej partii. Nepoznáte nekonečnú telenovelu Matovič - Sulík? To bude iný kolotoč. Sú rozpory medzi vami a verte, časom sa budú prehlbovať, takže nebol by som taký optimista o tej dobrej partii.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2021 17:26 - 17:27 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Valášek, ani na sekundu som nepochyboval o tom, čo budete hovoriť, keď som vás videl, že ste boli prihlásený do rozpravy, a čo budete zdôrazňovať a fanaticky obhajovať a čo aj kritizovať. Koniec koncov vy ste zo slávneho amerického tria zo štúdií v Georgii tuším, tria Heger, Droba, Valášek. Heger, akože nábožensky aktivista, Heger, krstný otec malého Drobu. Droba - liberál podporujúci pochody úchylákov. Valášek - americký abstrakt. Niečo sa šušká, že ste čestný občan Georgie. Jednoducho ultrafanatik. Vy vyzeráte ako všetci traja z jednej lóže alebo sekty.
Takže ma vôbec, pán Valášek, neprekvapuje váš fanatický proamerický a pro NATO postoj. Samozrejme, vy iný nebudete. Nedá sa zo slaniny urobiť makový koláč. A vaša kritika terajšej aj minulej vlády sa mi zdá falošná vzhľadom na to, čo viem o vás.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2021 16:11 - 16:12 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Kmec, povedali ste, že už pri prvom prograso..., programovom vyhlásení Matovičovej vlády ste upozorňoval na možné problémy a nebezpečenstvá. Dovolím si povedať, že najväčšie nebezpečenstvo bol na základe skutočností z minulosti hlavný líder všetkých bláznovstiev v parlamente minulých období sám Igor Matovič. Igor Matovič ako minister financií tu mal sedieť, presne na mieste tu, kde sedela pani Milanová a teraz sedí pani Kolíková. Na financiách záleží v tejto situácii najviac. Čiže ony pani, obidve pani ministerky sú len akési zástupné ministerky financií odborníka na podvody Igora.
A keď vy ste upozorňoval na nebezpečenstvá vtedy, ja teda upozorňujem na skutočnosť, že Matovič ako minister financií nie je vôbec ako cap v kvetinovej záhrade, to je ako bizón dovezený z Veľkého kaňonu z Ameriky a vypustený do záhrady vo Versailles. A to, čo nastváral v zahraničí, na to je len podľa, na to sa dá povedať len podľa východniarskeho hesla: „Kadzi gadžo chodzil, tam ľen hanbu robil.“
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis