Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.6.2021 o 12:21 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.6.2021 17:01 - 17:02 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. No, pán minister školstva si nevie predstaviť nič. Nikdy nežil v takých oblastiach, on má len vzdušné zámky, chiméry. Býva možno 300 metrov od parlamentu. V tej dedine, kde som ja učil, by nebýval ani týždeň a keby tam nebodaj chcel učiť, keby mal na to kvalifikáciu, po jednom týždni by buď dostal infarkt, alebo by skolaboval a skončil v Pezinku či v inom podobnom ústave. On totižto nepozná skutočný život. Vzťahy v oblastiach, kde je vysoký počet detí s rôznymi poruchami a ich rodičia detto. Už deti integrované v bežných triedach, lebo tak sa, taká je prax, vyháňajú deti do škôl desiatky kilometrov od tej školy v mieste bydliska a kde sú integrovaní žiaci v bežných triedach. Takže pozor, pozor!
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.6.2021 11:37 - 11:38 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Dovolím si ťa doplniť. Tuším si na niečo zabudol, keď si hovoril o zahraničí. Ozbrojení občania v mnohých prípadoch ochránili svoje štvrte a obchody pred teroristickými výpalníkmi z hnutia Black Lives Matter. Nebolo to tak dávno. Isto sa pamätá každý, ako horeli aj celé štvrte. No, žiaľ, futbalisti si na ich počesť pokľakávajú. A ešte jedna vec. Čo by bez zbraní robili posledné zvyšky bielych farmárov v Južnej Afrike? Však by ich požrali aj levy, aj kriminálnici domorodci.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.6.2021 10:59 - 11:00 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vynikajúco si to zhodnotil, Peter. Všetky takéto finty Európskej únie a našich slepo slúžiacich sluhov európskych nezmyslov jasne slúžia iba na ďalšie zotročenie ľudí. Salámovou metódou robia z ľudí bezbrannú masu. Ako si správne poznamenal, je to iba a len buzerácia smerujúca k zlomeniu a zničeniu hrdosti, slobody a absolútnej bezbrannosti.
A podotýkam, keby niekto chcel robiť teror, tak si úplne, ale úplne v pohode, za smiešny peniaz nakúpi zbrane hocijakého druhu v krajinách bývalej Juhoslávie, tam ich majú celé haldy, či na Ukrajine, tak AK-čka, Škorpióny, päťdesiatosmičky od Galka, danubit, semtex, pištole, guľomety aj malé delo. A prepašovať na Slovensko v súčasnej situácii je hračka.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2021 16:09 - 16:10 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Marian, správne si to skomentoval. Veľmi správne. Áno, neriešia sa problémy štátu, ale riešia sa intrigy, mocenské hry. Je tam chaos, nedôvera, ako som už pred chvíľou povedal v predchádzajúcej faktickej poznámke.
A veľmi oceňujem, že si spomenul, aj čo sa dialo za vlády SMER-u. Ja by som to trošku rozšíril. Áno, aj za vlády SMER-u, práve vtedy boli politické procesy, náhubkový zákon, poplatný prokurátor, ideologický exot pán Honz či vyšetrovatelia NAKA vyštudovaní za peniaze a štipendiá Open Society Found, to je za Sorosove peniaze, plus zvláštne personálne obsadenie NAKY. Aké? To vám poviem príklad teda.
Keď som čakal na vyšetrovanie vo vstupnej hale, podotýkam, bolo jar alebo leto, ale bolo teplo, a ja som sa tam v tej hale cítil ako na celosvetovom kongrese hnutia Skinhead. Prichádzali zamestnanci NAKY. Samé holé hlavy, potetované telá a aj extrémistické symboly na skútroch zaparkovaných pri budove. Aj som si to odfotil kvôli zaujímavosti.
Pán Mikulec len pokračuje v činnosti pána Kaliňáka a zdokonalil policajný štát Kaliňáka na 100 %, o 100 % zvýšil výkonnosť policajného štátu.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2021 15:29 - 15:29 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Pán Žiak, ako človek ste veselá kopa. Tak aj pri takejto neúnosne tragickej udalosti, ako je riešenie neúnosnej situácie v polícii a orgánoch činných v trestnom konaní, vám to poviem odľahčene, aby ste sa spamätal. Vy ste ako malý chlapec, ktorý sa bráni spôsobom: „Ja som nechcel ukradnúť autíčko, to Jožko mi kázal a on ich zobral tri, bú, mamička, prepáč.“ Toto prirovnanie som použil aj včera. Ináč sa to nedá povedať, pretože citovať a rozoberať špinu za ušami Kaliňáka či Fica, keď sa jedná o pána Mikulca a jeho maslo na hlave, je nemiestne. Tu sa jedná o ministra Mikulca a nerozoberáme eseje či literárne dielo o Ficovi, Kaliňákovi či Strapatom.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2021 15:06 - 15:08 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Šeliga, akoto, že sme sa nedozvedeli skoro nič o pánovi Mikulcovi? Pán Šeliga, dozvedeli sme sa celý vagón vecí, súčasný stav štátu je neúnosný, vo všetkých sférach. A Policajný zbor či orgány činné v trestnom konaní nezaostávajú v neúnosnosti, ony sú priam na čele pelotónu neúnosnosti.
Čo iné sa dá povedať o celom cirkuse? Napríklad viď zásah policajnej inšpekcie na NAKE, kde museli rafinovane získavať kópie kópií overené notárom. Či zadržanie Szabóa a jeho obvinenie z korupcie, o ktorej sa vedelo. Zadržanie Pčolinského. Policajti podozrievajú tajných, tajní podozrievajú policajtov, inšpektori podozrievajú policajtov, policajti podozrievajú inšpektorov. Každý podozrieva každého. Toto snáď nie je normálne, toto je vojna, toto je anarchia, toto je snáď vojna pankáčov. Štát je v rozklade.
Bol jeden najslávnejší francúzsky cirkus, kvôli korone skrachoval, tuším sa volal Slnko, ak ma pamäť neklame. Vláda Matoviča a Hegera ašpiruje na nástupníctvo tohto cirkusu. Už im chýba iba licencia.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2021 10:10 - 10:25 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Šefčík, nuž vy to máte v tom vašom myslení niečo trošku popletené a niečo trošku zablokované, pri všeckej úcte, ale je to tak.
Vy ste vytkol Ficovi, že zosmiešňuje oponentov. No, keby ste nemali ten blok, to zablokovanie, tak by ste si spomenuli, že v zosmiešňovaní je absolútna top jednička Formule 1 váš milovaný Napoleon von Matovič. Urážal a zosmiešňoval pendlerov, že vraj štekajú. Zosmiešňoval, urážal obrovské množstvo politikov, aj tu v sále sú, sypal striekačky a tie jeho plagáty, bannery, kópie peňazí, tie jeho statusy.
A teraz k tej lži ako pracovnej metóde Fica. No tu máte tiež blok. Vidíte jednosmerne. Nehodí sa to na vášho Igora? Doklady na streche, finta s tlačiarenským strojom, jeho diplomovka, ďalšie jeho lži, klamstvá, poloklamstvá. To je nič, pán Šefčík?
A na záver? Nuž ja som nad vecou. Poznám vás, ale dnes to bola a je téma Mikulec a nie eseje či iná literárna tvorba na pána Fica.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.6.2021 17:18 - 17:19 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Blanár, dva (dve, pozn. red.) poznatky k vašej rozprave.
To, že vo vašej vláde sa spojili protichodné subjekty, je pravda, hoci v prípade Bugára a Danka, predsedu SNS, to bolo trošku ľahšie. Však Dankova mamka bola Maďarka. A že táto vláda síce ľudí približne rovnaké, sú to ľudia z rovnakého súdka, sa štiepi, háda sa, to je tiež pravda. Však sú to profesionálni rozvracači. Oni rozvrátia aj sami seba, aj samotný štát.
A k ďalšej veci. To, že Matovič povedal, že budú ďalší, tak to znamená dve možnosti. A sú to zlé možnosti. Prvá možnosť: Matovič je Nostradamus. Druhá možnosť: Matovič je intrigán a mocichtivý programátor a plánovač. Je to lovec skalpov, ako sa sám vyjadril. Je z kmeňa Komančov, ktorý si naplánuje prepad susedného kmeňa a musí mať skalpy stoj čo stoj. Je to tragédia, keď takýto Tony Komančo-Matovič z bandy Jesseho Jamesa povie, že budú ďalší. Pretože to bude asi pravda. Je to tragédia. Nenávisť zatiaľ vyhráva, ale nič nie je večné.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.6.2021 15:30 - 15:31 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Blaha, počúvajte, na upresnenie jedna faktická poznámka, ktorá je naozaj faktická, pretože pán Mikulec krútil hlavou.
Na YouTube pred dvoma týždňami bol rozhovor pána Mikulca s Hanzelovou a on tam naozaj povedal, že sa dozvedel o nejakej elektronike a pýtal sa Szabóa, či mu nebolo divné brať televízor zadarmo. Dátum 3. 6. 2011, počet vzhliadnutí 22 639. Komentáre nebudem komentovať, ale v nich teda fakt ministrovi Mikulcovi veľmi, veľmi naložili.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.6.2021 12:21 - 12:22 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán odídený Heger, toho času u pána Kurza, pýtali ste sa, prečo vás ľudia volili? No naleteli na pekné rečičky o zmene, o spravodlivosti. No mnohí, väčšia časť z nich sa hanbí, čo spravili. Mnohí vravia, že si mali radšej ruku odťať.
Vy ste zotročili, zničili národ tak morálne, ako aj ekonomicky, zadlžili ste náš národ na generácie. Vnuci našich vnukov budú splácať tú sekeru, čo ste vy zarúbali.
A teraz moja osobná skúsenosť s ministrom Mikulcom. Nie tak dávno som mu dal interpeláciu na tému neprispôsobivých na sídlisku Podháj v Revúcej. Viete, čo mi odpísal? Citujem... (Reakcia z pléna.) To je rozprava o Mikulcovi.
„Problémy, ktoré v danej lokalite vznikajú, sú zapríčinené všeobecne z tradičného spôsobu života rómskej komunity, to je hlučnejšia komunikácia...“ (Reakcia z pléna. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pán poslanec Pollák, ukľudnite sa, on reaguje na pána predsedu vlády.

Mizík, Stanislav, poslanec NR SR
„... hranie kariet, posedávanie a hlasná komunikácia pred obytným domom a hranie detí.“
Ja by som to dal do tej roviny, ktorá je pravdivá, bude presnejšia. Je to šialený vreskot, hviakot, posedávanie a hádky pri kartách, močení či veľká potreba na trávnik rovno pod okná a nie pri svojom dome. A to hranie detí? To je čmáranie po stenách, hádky, plač, hysterický rykot, podotýkam, do noci.
Toto je vizitka pána Mikulca, takto mi odpovedal. Pomáhať a chrániť, ha-ha.
Skryt prepis