Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.7.2021 o 9:52 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.7.2021 14:10 - 14:10 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za faktickú poznámku.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 23.7.2021 14:06 - 14:09 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, budem stručný a nebudem vôbec korektný. Obludný návrh vládnej koalície a vlády Slovenskej republiky, máme tu návrh vlády na skrátené konanie k zákonu, k zákonu neuveriteľne obludnému. Áno, máme na stole obludný zákon, zákon, ktorý bude terorizovať, šikanovať. Je to zákon o apartheide. Áno, nebojím sa povedať, že každý, kto podporí tento neuveriteľne nenormálny zákon a zrýchlené konanie, sa stane kriminálnikom zavádzajúcim apartheid. A takýto kriminálnik sa raz stane loveným kriminálnikom. Dnes som už raz povedal túto skutočnosť, ešte raz ju zopakujem. Opakovanie je matka múdrosti, vážení poslanci.
Po prvé, výrobcovia vakcín nenesú zodpovednosť, vlády nenesú zodpovednosť, lekári, ktorí vakcinujú, nenesú zodpovednosť. A bežný občan má byť zodpovedný. Čudné, divná logika. Čo je to za logiku? Ja, bežný občan, mám byť zodpovedný, keď výrobcovia vakcín, vláda a lekári nie sú zodpovední. Zvláštna logika.
Čo sa týka skráteného legislatívneho procesu, že spôsobí pandémia hospodárske škody. No, škody miliardové urobila vláda Matoviča a vláda Hegera. Urobili ich svojou neodbornosťou, neschopnosťou. Či ešte niečím horším? O tom potom. Je veľmi, veľmi čudné, že toto zrýchlené konanie, skrátené konanie a tento zákon je aj v priamom rozpore s výzvou Rady Európy, že očkovanie má byť dobrovoľné a bez diskriminácie. Toto, toto. Tí, čo odsúhlasia aj úplné nezmysly pochádzajúce z Európskej únie, teraz konajú v rozpore s výzvou Rady Európy. To je snáď nejaký posun v myslení či čo? Normálne som v rozpakoch. Celkovo tento zákon je neuveriteľný hnus! Kde to sme? Čo to je? Prezumpcia viny, choroby? A čo pozitívni očkovaní? Jednoducho fuj!
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.7.2021 12:44 - 12:45 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Rasťo, výborne si to rozobral a ja by som k tomu dodal: Ako to bude v autobusoch, v trolejbusoch, električkách? Budú tieto prostriedky hromadnej dopravy rozdelené na dve časti fóliou či sklom? Kde sú tí bojovníci proti diskriminácii? Kde sú tí bojovníci proti apartheidu? Taxíky sa budú deliť na taxíky pre očkovaných, neočkovaných? No a keby boli u nás aj rikše, aj tie budú takto delené?
Nežiaduce účinky vakcín sú známe. Ľudia, mnohí ľudia majú obrovské problémy zdravotné. A čo sa zatajuje, zamlžuje, je obrovské množstvo úmrtí po vakcinácii. Samozrejme, skorumpované presstitútky vám aj nám budú tvrdiť, že to nebolo kvôli vakcinácii, že to bolo kvôli onomu, tamtomu, hentomu. O dlhodobých účinkoch týchto brečiek či vakcín nevie sa vôbec nič.
A ešte jedna poznámka. Čo bude v osadách, pán minister, keď nastanú komplikácie? Pán Lengvarský, budete mať pekelný bašavel.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.7.2021 11:24 - 11:25 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Marek, áno, správne si pripomenul, stále len COVID, COVID, COVID. A ostatné choroby sa zanedbávali. Neliečili sa, odkladali sa vyšetrenia, odkladali sa plánované operácie. Následne ľudia zomierali. Zomierali pre mediálne šialenstvo zvané COVID.
Tí, čo mali byť liečení, keď sa zistila ich pozitivita, neboli liečení. Boli poslaní domov na péenku. A už som to tu ixkrát povedal, tu v parlamente. Aká bola vtedy odporúčaná liečba? Paralen, čajíček. Ľudia dostali ťažký priebeh, zápaly, žiaľ, už ťažko zvrátiteľné, zaplnili nemocnice a, prosím pekne, na ventiláciách zomierali. A tí, čo mali iné choroby, neboli liečení, zomierali, lebo sa nemohli operovať a liečiť. V lepšom prípade sú už v nezvrátiteľnom stave.
A teraz ešte jedna poznámka. Jedna vec. Výrobcovia vakcín nenesú zodpovednosť za vakcíny. Vlády nenesú zodpovednosť za vakcíny. Tí, čo očkujú neoverenými vakcínami, tiež nenesú zodpovednosť za to, že ľuďom pichajú neoverené vakcíny. Len táto vláda nám chce vsugerovať, že máme byť práve my zodpovední. Práve my máme brať zodpovednosť na seba s týmto očkovaním. To je čudný paradox.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.7.2021 10:41 - 10:42 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán Dostál, veľmi vám záleží na skrátenom legislatívnom konaní. Porušujete hlavné postuláty Ústavy Slovenskej republiky. Máte strach. Strach pred hnevom národa, pred demonštráciami, ktoré sú a ktoré budú. A budú ešte väčšie. Zavádzate apartheid. Keď ste vraveli, že ide o život, ste sa sekli s tým, že ste nepovedali, že ľudí treba liečiť. Nie napojiť na ventiláciu, keď je zle, keď je nákaza už v neskorom štádiu, v ťažkom priebehu, napríklad pri zápale pľúc silnom. Drvivú väčšinu mŕtvych máte na svedomí vy! Neliečili ste. Vy ste nechali ľudí zomierať! A tento váš návrh zákona je príprava na vašu ochranu pred hnevom národa.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.7.2021 10:43 - 10:44 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán Viskupič, evidentne ste za očkovanie. Hovorili ste o číslach, verejných financiách, veríte vo zvýšenie zaočkovanosti. Rozmýšľali ste o efektívnejšom systéme, ako zvýšiť zaočkovanie.
Viete, pán Viskupič, tak úprimne, ste si istý, že tie vakcíny nemajú vedľajšie účinky tak z krátkodobého, ako aj z dlhodobého hľadiska? Kto vám to garantoval? Aké máte zábezpeky? Lebo ja mám takú skúsenosť, dosť veľa mojich známych sa dalo zaočkovať, že 8 z 10 ľudí má po očkovaní problémy. A to sú, majú dokonca vážne problémy. Jedna moja známa je hluchá už vyše troch týždňoch ako poleno po očkovaní. A poznám aj prípad, keď po očkovaní na trombózu zomrel človek. Nemyslíte si, či by nebolo lepšie liečiť ľudí hneď po zistení pozitivity a nie liečiť až keď je ťažký stav, keď je často už neskoro. A ešte raz sa pýtam, liečiť či usporadovať retardované americké šou. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.7.2021 9:52 - 9:53 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Gyimesi, čo to rozprávate? Čo to tárate? Čo to ľstivo nanucujete? Dajte sa očkovať, ale nenúťte tých, čo sa nechcú! A ešte takto, majú na to dôvody. Vy si dajte očkovať úplne koho chcete, celú rodinu, prarodičov, praprarodičov, praprapraprarodičov. Dajte zaočkovať a prehovorte aj horské tury, ktoré ste zastrelili v Pakistane, aj svojich kamarátov z Ázie s kalašnikovmi nahovorte na očkovanie.
A ešte jedna vec. Vy normálne v priamom prenose ohlodanou kosťou korumpujete ľudí. Tu ste sa ukázali, za koho máte občanov Slovenskej republiky. Máte ich za psov? Daj pacičku, dostaneš kostičku, vigyázz kutya.
A, pán očkovací agent Gyimesi, teraz dôležitá vec. Viete o tom, že poslanci sa nemôžu zúčastňovať lotérií a podobných súťaží? Vie to vôbec aj Matovič? Tuším je tam, je tam aj pokuta v obrovskej výške, ak sa nemýlim, vo výške jednoročného platu poslanca. Je to od čias, keď Kanis vystaval tú vilu na Slavíne s tou medenou strechou, tuším, ak ma pamäť neklame takto narýchlo.
A vy so svojím barátom Matovičom lotériu máte v pláne organizovať. Tie sprostredkovacie bonusy sú presne ako bonusy pri pyramídových hrách a to takto: sprostredkuješ ďalšieho hráča, dostanete bonus a postúpiš vyššie, niekedy sa tomu hovorí aj lietadlo.
Suma summarum, Gyimesi a Matovič páchajú dva trestné činy, a to podvodná pyramída a nelegálna Matovičova lotéria.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2021 18:53 - 18:53 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Kremský, vaša drzosť prekračuje všetky medze. Však vieme, odkiaľ pochádzate. Pán Kremský, ja si všetko píšem sám a v ten deň, keď hovorím. Tu je papier, môžem vám to ukázať. Áno, v ten deň, keď to hovorím. Nikdy som sa neznížil ani na to, že by mi asistenti robili nejakú rozpravu alebo nejakú faktickú.
Pán Kremský, pri všetkej úcte, vy ste taký hlúpy, ako ďaleko dovidíte.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 30.6.2021 18:45 - 18:52 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Pravda, beriem to.
Takže zopár poznámok k dnešnému rokovaniu. Vážené kolegyne a kolegovia, v prvom rade by som chcel povedať, že považujem za chybné, zlé, dokonca aj zvrátené takéto nočné rokovania, ako malo byť včera. A prečo? No pretože v minulom volebnom období to bolo kritizované vtedajšou opozíciou a teraz, keď minulá opozícia je vládna koalícia, opäť sa v tom pokračujem. Trošku schizofrénia, nie?
Je to choré, je to zvrátené, aj keď súhlasím s odvolávaním. Ale nech sa to radšej už deje za bieleho dňa, nech to robíme ako ľudia. Včerajší cirkus v parlamente, to len bola poriadna hanba. Upozorňujem všetkých, ktorí by chceli povedať, že budem hovoriť nejaké invektívy, že to nebudú invektívy, to bude len popis činnosti Igora Matoviča.
A teraz k veci.
Slovensko nemohla postihnúť väčšia katastrofa ako tá, keď sa stal Igor Matovič premiérom. Nikdy totižto nemal osobnostné predpoklady byť premiérom. Jeho egocentrizmus, jeho prapodivné psychické pochody mohli zaujať, mohli zaujať ako pikošky opozičného šaša a výtržníka. To tiež nie sú invektíva.
Šašo? Pamätáte si na tričká, bannery, falošné peniaze?
Výtržníka? To tiež nie je invektívum. Bola bitka, skoro bola bitka tuná s poslancami SMER-u.
A premiér? To hádam nie. O čo väčšia kovbojka sa stala, keď sa urobila rošáda a z capa sa stal záhradník, to je minister financií. Prečo cap? Aby to opäť nebola invektíva, popis činnosti: lebo robil finty, ekonomické finty hraničiace za, ktoré sú za hranu zákona.
Čítal som dnes vyjadrenia bývalých ministrov financií, a to Schmögnerovej, Mikloša či Kamenického. Niektoré vlastnosti Igora Matoviča trafili a aj ich aj prečítam. Ale najprv by som chcel upozorniť, že aj oni sa môžu akurát tak hanbiť, aj keď uznám, že v porovnaní s Matovičom ako odborníci sú v porovnaní ako vysokoškoláci s jasličkárom. To sa týka odbornosti.
Napríklad za Mikloša sa Slovensko stalo suterénom, otrokom pánov a vydávali ho za tigra. No keď tigra, tak s vypadanými chlpami. Za Kažimíra a Kamenického zase prekvitali zlodejstvá cez vratky DPH, obrovská korupcia. Sebakritika by im nezaškodila, ale povedali aj pravdu, veľkú pravdu.
Tu sú Miklošove slová: „Myslím si, že sa síce vyriešila vládna kríza, ale nevyriešil sa problém, ktorý ju spôsobil. A ním je konfrontačný a egocentrický mikromanažment zo strany Igora Matoviča. Jeho pozícia sa oslabila de iure, ale nie de facto. Mám problém uveriť, že sa zmení.“
Brigita Schmögnerová: „Minister financií musí radšej mlčať a už vôbec nie komunikovať cez sociálne siete. Nezvykol si počúvať a zvažovať argumenty iných.“
Pán Kamenický povedal: „Všetci, čo sa tešili, že urobil štátnické gesto, je absolútne naivný“ a tak ďalej a tak ďalej. Mal pravdu.
Myslím si, že moji predrečníci veľmi podrobne, ale veľmi podrobne rozobrali ekonomické záležitosti. A ja som trošku načrel do rozboru osobnosti Igora Matoviča, do rozboru osobnosti intrigána, podvodníka, v minulosti plagiátora, čo sa týka diplomovky, a aj vulgárneho človeka, narušeného jedinca. Pamätáme si, čo povedal dosť nedávno Blahovi, dneska sa vyjadroval ohľadom nejakých kôz a tak ďalej a ďalej a ďalej, on toho veľa narozprával. Myslím si, že aj na túto stránku ministra Matoviča sa treba pozrieť, pretože je to kľúčová stránka, áno, kľúčová, pretože od nej sa odvíja a bude sa odvíjať ďalšia činnosť tohto Matoviča ako ministra financií, vážení páni, vážené dámy.
Pán Pellegrini sa vyjadril, že si myslel, že Matovič sa zmení, keď bude premiér. No tak som sa pousmial, v duchu som sa pousmial. No, naivita asi pána Pellegriniho. Vedel som, cítil som, že Matovič je typ, ktorý sa nemení. Matovič je Matovič a každý, kto len si len pomyslí, že sa Matovič môže zmeniť, je úplne mimo. Totižto ego Matoviča je väčšie ako naša planéta. Čo ako planéta, ono je väčšie ako Mliečna dráha, keď sa spojí s Andromedou.
Moji predrečníci poriadne rozobrali všetky lapsusy, klamstvá, kalkuliarstva, finty, ťahy, ba dokonca náznaky akéhosi, to ťažko sa hovorí, banditizmu v jeho konaní. Aké? Napríklad vyhrážky opozícii, polícii, občanom, ministrom. A čo ešte? Urážky na nás všetkých okolo, pľuvance na všetky strany.
Ako som už dnes povedal, je to slon v porceláne. Koniec koncov aj Igor Matovič to dneska priznal. Má deštrukčné sklony, má dokonca aj samodeštrukčné sklony. V krajinách Afriky, Blízkeho východu takýchto nazývajú teroristi či samovražední atentátnici. V Japonsku za vojny sa volali kamikadze.
Dnes sa tu opäť hral na hrdinu, robil pózu človeka, čo sa nebojí. Dal to na pozíciu martýra, že by ho museli odstrániť. Jeho však nemusí nik odstrániť, on odstráni aj sám seba. Odstránil normálny život v štáte, odstraňuje svojich kritikov, častokrát zákerne, rafinovane. A, samozrejme, s tým jeho svojským humorom.
Tak ako bol a je a bude najnajnajhorší premiér šíriaci hanbu na Slovenskú republiku a občanov Slovenskej republiky, tak z jeho ministrovaním je to horšie. Prečo? Lebo on totižto drží kasu, on drží basu. On je boss, on je koncový hráč. Pri ňom sa všetko skončí.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2021 14:43 - 14:45 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Tak, pán, pánko, či práve teraz vyparený pánisko Igor Matovič, opäť ste pózer. Zahral ste pózu hrdinu, človeka, čo sa nebojí, dal ste sa na pozíciu martýra, že by vás museli odstrániť. Nuž, nik vás nemusí odstraňovať, vy odstránite aj sám seba.
Jednu pravdu ste povedal, áno, ste slon v porceláne, ste deštrukčný typ. A čo ešte? Vy ste dokonca aj samodeštrukčný typ. Vy ste danubit hodený do nitroglycerínu. Ale nie, možno nehovorím pravdu, vy ste danubit s nohami, ktorý sám skočí do nitroglycerínu.
A prečo to hovorím? Nuž nerobím si ilúzie o pánovi Pellegrinim, ale vy ste len zúrivo prskal na všetky strany, ani ste nevysvetlil to, čo ste mal. Vaša typická taktika. Zosmiešňoval ste dookola, dookola všetkých a všetko. Ako kolotočiar. Len zlaté sako vám chýbalo. Že sa nehanbíte, vy, Igor Matovič, a vaša bývalá, bývalka minister Krajčí, máte na svedomí tisíce ľudí, ktorí mohli žiť. Vaša atómová bomba, testovanie či neliečenie ľudí, ten váš systém: si pozitívny, choď domov, ber Paralen a živ ťa Boh.
Pripomeniem vám Dánsko. Dánsko pred špáraním v nose a pred očkovaním pri kulminácii choroby malo 5-krát menej mŕtvych a počet občanov je približne taký ako na Slovensku.
Pán Igor Matovič, vy ste „najmúdrejší“ človek, všade bol a všetko vie, čo zoberie, dodrbe. Vy ste koncový hráč. U vás všetko skončí.
Ďakujem.
Skryt prepis