Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.9.2021 o 9:55 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.10.2021 10:12 - 10:13 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán pilier demokracie Dostál, vy máte asi poruchu videnia. Kruto kritizujete stretnutie a pracovné jednanie pána Žilinku. Keď sa vrátim do minulosti, tak vy ste vtedy, tuším, čušal, keď Kiska vyhlasoval Turecko za ostrov stability, keď bol Erdogan jeho vzor, to bolo inšie porušovanie ľudských práv. Čušal ste, keď Kiska podporoval Porošenka, ktorý podporoval banderovcov, to tiež bolo onakvejšie porušovanie ľudských práv a onakvejšie výčiny. Čušíte aj teraz, keď sú porušované ľudské práva na Slovensku. Diagnóza? Porucha videnia. Vy ste ako hokejka, pán Dostál. Vždy zakrútená na jednu stranu.
Ďakujem za slovo. A teraz mi môžte nakladať.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.9.2021 16:30 - 16:31 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Šefčík, ja napríklad osobne nikoho nechválim. Ja osobne pozorne sledujem túto situáciu. Svoj názor mám.
Ale viete, čo mi vadí pri analýze situácie? Vadí mi nehorázny cirkus a stupídne, primitívne, šialené a postihnuté výkriky, grhlanie a výroky vášho straníckeho klubového šaša a k tomu aj indiánskeho šamana, ktorý vidí a počuje to, čo iný nie, Jožka Pročka.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.9.2021 16:15 - 16:15 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Blaha, k tomu, čo ste vraveli.
To, že médiá vlastnia oligarchovia, je jasné. To, že médiá plnia úlohy oligarchov, týchto podnikateľských subjektov a skupín, je tiež jasné. Však aj moje psy ma milujú, ja som ich pán, ja ich kŕmim. Zvlášť to platí aj pri propagandistických plátkoch Denník N či Aktuality, tie ste menoval. Platí nemenné a totálne pravidlo, vždy zbystri pozornosť, keď niekoho chvália, a dávaj si fest silný pozor, lebo tí, ktorých chvália, sú už ich, vyhovujú ich záujmom.
A z toho Pročka si nerobím nič, na jasné uši a oči každý videl, že sme nič nehovorili, ale on nás tu aj tak videl a počul. On je prorok, on má videnia.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.9.2021 9:55 - 9:56 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Kazda, povedali ste, že sme na špičke spracovania plastov, to ste povedali niekde v úvode rozpravy a na záver vašej rozpravy ste povedali, že odpad v prírode je problém, ale nie až taký veľký. No ja si dovolím polemizovať.
Príklad? Napríklad priehrada Ružín, tam sa dá ťažko utopiť na niektorých miestach, tam sa dá kráčať po vode, po plastoch ako nejaký svätý alebo fakír, alebo šaman tam môžte po tom kráčať.
A tiež sa treba vybrať do okolia osád, ktoré sú hlavnými dodávateľmi plastov do riek a potokov. Však to je Bombaj, Kalkata, to je Ganga, Brahmaputra. Vyštudovali ste tuším pôdohospodárstvo či nejaký taký odbor, ak sa nemýlim, v Nitre, tak si asi ľahko viete zrátať rovnicu. Keď budú za vrátené fľaše nejaké centíky, fľaše nebudú v prírode, vznikne nová profesia, zberači fľašiek. V praveku boli lovci a zberači a teraz budú opäť zberači, zberači fľašiek. A po dedinách budú premávať dodávky ako teraz a okrem výkrikov: „Baterky, železo vykupujeme,“ teraz bude: „Plasty berieme.“
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.9.2021 11:37 - 11:38 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Valášek, taká dôležitá drobnosť. Existuje obrovské množstvo obcí, množstvo oblastí, kde nie je zavedený plyn, ani tam nie sú solárne panely a nikdy nebudú, nikdy, hovorím. Žiadna diverzifikácia tam nebude. Na vidieku to nie je žiadna romantika kúriť drevom, pán Valášek. Veru, veru, pán Valášek. Skúste rúbať drevo a píliť. Tam je to tvrdá realita! Asi o tom niečo viem, lebo aj ja kúrim drevom. A deti tam neumierajú na pevné častice, tam sú deti zdravé ako repy a tvrdé ako buky.
A s tou Moskvou ste prestrelili. Ale čo, vás dobre vyškolili v Amerike, keď ste tam študovali spolu s Hegerom a Drobom. A ostatné už povedali moji predrečníci.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.9.2021 10:45 - 10:46 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Pellegrini, zaujal ma jeden aspekt z vašej rozpravy, a to ten, že keď ste hovorili, že vláda, v ktorej je Sulík, sa vyhovára na vás, že sa vracia do minulosti. To je, samozrejme, stopercentná pravda, ale vy ste robili to isté, keď ste vládli. To je ten istý kolotoč už 30 rokov. Najprv boli na vine komunisti, potom VPN, potom Mečiar, potom Dzurinda, potom Fico, potom Radičová, potom Fico atď. a teraz zaslúžene aj táto banda capov v záhrade, o ktorých ste hovorili.
A o tom, že sa neprijímajú návrhy opozície, tak to ste tiež v minulom období, volebnom, robili aj vy. Váš prejav bol dobrý, ale vy ste všetci len jedna strana mince, len jedna minca. Jedna strana je červená a druhá strana je modrá.
Keď ste hovorili o zdravom sedliackom rozume, tak zdravý sedliacky rozum hovorí, že je potrebné preťať šialené okovy od zahraničných inštitúcií, o ktorých ste vy vraveli, a tiež aj od EÚ či Komisie. A tie inštitúcie naozaj len rozmýšľajú o zisku a robia z nás neplnohodnotných otrokov. A vládu týchto zahraničných inštitúcií ste aj vy spolu nastolili. Všetky vlády, všetky, všetky vlády od roku 1989 sa na tom podieľali.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.9.2021 9:55 - 9:56 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Takže finančník, odborník na dôchodky, dane a odvody, Cmorej. Normálne žasnem. Vy sa pýtate, čo to bude stáť. Vy sa normálne pýtate, čo to bude stáť, čo bude stáť aj tento maličký, tento naozaj malililinký pokus o záchranu života a pomoc ženám. Vy v tej SaS-ke ste snáď králi zo starovekej Sparty, rozhodovať o živote detí.
No ale vy ste ešte lepšie reinkarnovaný. Vy chcete, aby boli odstránené deti z lona matky, spartský kráľ na entú. No a to, čo ste navrhovali pani Záborskej, tak to už hraničí s genetickými experimentami. Však vy ste jej navrhli niečo také, ako je mačkopes, hav, hav, mňau, mňam. A o tých financiách? To ste si mohli odpustiť. Vaša vláda prešustrovala toľko peňazí, naozaj také financie, taký grandiózny balík financií, že o tej maličkej sume je škoda hovoriť, a hlavne vám. Máte vôbec oči?
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.9.2021 16:32 - 16:34 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán minister vnútra Mikulec. Ja osobne som nechcel pri tomto rokovaní vôbec hovoriť, pri tomto cirkuse, ale keďže ste povedal niečo také, čo ma zarazilo, tak musím. Skoro mi oči vypadli a tiež uši odpadli.
Prepáčte, ale hovoriť o očistnom procese počas vašej vlády, je ale úplne, úplne scestné. Je vojna v polícii? Je. Jasné, že je. Jedna zložka naháňa druhú, druhá tretiu, tretia štvrtú a súčasne druhá prvú, štvrtá druhú, prvá tretiu. Sú tu ešte aj ďalšie možnosti a ďalšie možnosti. Hotová kombinatorika. Polícia je v rozklade. Štátne financie sú v rozklade, celý štát je v rozklade. Nie je tu žiaden očistný proces.
Je tu toľko, toľko špiny a hnoja, že sa môžeme stať celosvetovým producentom prírodných hnojív v turbo bio kvalite.
A ešte mi povedzte, odpovedzte. Kde sa už vyvolené novinárske prestitútky dostávajú k informáciám, ktoré sú tajné? Celé toto divadlo je veľmi odporné. Národ potrebuje normálny život, stabilný štát.
Ďakujem. Bodka.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.9.2021 14:49 - 14:50 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Viete, pán Tomáš, pýtali ste sa prečo, kde je problém, keď predstavitelia vládnych strán, či Matovič, či Sulík a ďalší, podporovali referendum, či to mali dokonca aj vo svojich programoch. No čo vám poviem, boli to iba reči, prázdne reči, tárania. A prezidentka? To isté. A čo sa čudujete, aj keď iba básnickou otázkou sa čudujete, však ste z mediálneho prostredia. Neviete, ako to chodí? A dal by som vám taký príklad. Videl ste film Forrest Gump, tú záverečnú scénu, keď sedel a videl také pierko, ako taký vánok to pierko posúval. No a to pierko je vlastne symbol tých rečí Matoviča, Sulíka či prezidentky. Kam vietor, tak zafúknu aj názor, aj svoje slová.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.9.2021 10:44 - 10:45 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Martin, som veľmi-preveľmi zvedavý na hlasovanie poslancov. Zvlášť si pozriem hlasovanie poslancov, ktorí sa hlásia ku viere, úzko spolupracujú so svojimi farnosťami a dokonca patria k vrcholným predstaviteľom a činiteľom rôznych cirkví. Tu sa ukáže, či podporia a zahlasujú za podporu sami sebe. Opakujem, či zahlasujú za podporu sami sebe. Tento zákon má duchovnú, ale aj úzko ľudskú stránku. Logika nepustí, každý človek na celej planéte chce pomôcť sám sebe, uvidím, či to urobia aj títo poslanci.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis