Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.10.2021 o 15:38 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.10.2021 18:49 - 18:50 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Správne si spomenul ministra Zajaca. Táto persóna, ináč podľa mňa, samozrejme, biely kôň určitých oligarchov, spôsobil strašnú katastrofu. Vtedy, práve vtedy nastal rozvrat, v ktorom pokračovali ďalšie vlády. Bývalý minister Zajac je memento, memento zvrátenosti a darebáckosti. A tento zákon ide v jeho šľapajach. Mám veľa známych lekárov pôsobiacich v rôznych funkciách na rôznych postoch, rôznych špecialistov a oni sú veľmi, veľmi skeptickí.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.10.2021 11:14 - 11:15 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. (Reakcia z pléna.) Pán Kazda, keď niekomu poviem, že uletel ako raketa SpaceX, tak to bude už výkon hlúposti a vy ste sa priradil ku laureátom tejto súkromnej siene slávy hlupákov. Pri všetkej úcte, to, čo ste povedali na začiatku rozpravy, mi pripadalo ako výbuch raketoplánu Challenger značky STS-51-L. A to vybuchlo dokopy 2 054 375 kilo váhy. Kým astronauti zomreli, trvalo to 165 minút. Váš začiatok, ten váš začiatok trval toľko približne. Ale celkovo táto tragédia vo vašom prevedení trvala vyše osem minút vašej rozpravy. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.10.2021 10:29 - 10:30 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Tomáš, hovorili ste čísla, fakty. Ale viete, hovorili ste počas svojej rozpravy obyčajnému vzduchu bez živej hmoty priamo pred vami. Akurát na konci vašej rozpravy prišla jedna členka klubu SaS a teraz sa ich nazbieralo, ale už po vašej rozprave. A na faktické sa neprihlásil nikto. Tu vidno, ako títo liberáli, ako si títo liberáli predstavujú demokratické postupy, zvlášť v situácii, keď je odvolávaný jej minister a šéf. Takú zúrivú neobhajobu vlastného šéfa som ešte nevidel. A s tou Európskou úniou ste prestrelil. Práve Európska únia spôsobila tento energetický brloh.
A ešte jedna vec. Jediné čo pán minister napríklad včera doniesol za novotu tu do parlamentu, bola novota, že prišiel konečne oblečený ako minister a nemal na sebe vyšúchané rifle.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.10.2021 9:56 - 9:57 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Áno, pán Sulík by sa mal ospravedlniť dôchodcom, a nielen ospravedlniť. Mal by sa hlboko kajať a odstúpiť z funkcie. V tomto prípade sa jasne ukázalo, aký majú títo vládni papaláši vzťah ku vlastnému národu, ku dôchodcom.
Celkovo pokračuje a napĺňa slová tej ženskej. Akej ženskej? No ťažko sa mi tá ženská menuje, ťažko jej meno prechádza cez moje ústa a tá ženská povedala, že sa nemáme báť zomierať v tejto krajine. Toto je pravá, zvrátená tvár liberálnej demokracie, ktorá má zlý názov demokracia, je to pravý nefalšovaný papalášsky COVID fašizmus.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.10.2021 14:41 - 14:42 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Áno. Sulík si povedal svoje a išiel preč. Dokázal tým, že nemá ani elementárnu slušnosť. Pamätám si, keď x-krát, veľakrát, odvolávali súčasní mocipáni, vtedajšia opozícia, ministra Richtera, smeráka. Ale ten tu sedel vždy ako žaba na prameni, mal aspoň ten chochmes, vydržal tu sedieť a počúvať reči.
A v druhej veci. Toto vyhováranie sa na Sulíka Matovičom, Sulík na Matoviča, jeden minister na druhého, druhý na prvého a ten na ďalšieho, to je jasný a dlhotrvajúci signál, ktorý aj laikovi ukazuje, že táto vláda je nekompetentná, nenormálna a šialená. To isté je napríklad aj v polícii, prokuratúre a súdnictve. Táto vláda postavila normálny život naopak. Na hlavu. Prirovnal by som ich ku nejakým hiphoperom alebo absolventom školy breaku. Bláznivým a trošku nahúleným.
A, pán Kamenický, ruku na srdce, keď je táto vláda stelesnením hnusu, nemali ste aj vy maslo na hlave, keď ste vládli vy? Aj keď ste boli trošku sofistikovaný, ale títo breakdanceri, no ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.10.2021 10:59 - 11:00 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán Blaha, ako som vám už povedal v predchádzajúcej faktickej poznámke, je to memento. Ten hanebný akt západných krajín je veru poriadne memento, ale memento, toto memento si treba uvedomovať a preniesť aj do súčasnosti a poučiť sa z neho a vyviesť sa z chomútu zločineckej organizácie NATO, ktorá nás má len ako štít a prvosledový terč v prípade konfliktu. Okrem toho toto zločinecké zoskupenie bombardovalo našich bratov Slovanov. A videli ste aj toto NATO, túto zločineckú organizáciu, nedávno, ako zdrhlo z Afganistanu a svojich sluhov a svojich potkanov tam nechalo, aby ich Taliban mohol zlikvidovať. A, samozrejme, im nechalo takú šialenú armádnu výzbroj, o ktorej sa slovenskej armáde môže len snívať.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.10.2021 10:13 - 10:14 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán Blaha, podľa mňa tento dátum patrí do učebníc a je to memento, áno, je to memento, ale nie ako pamätný deň. Podotýkam ako memento, memento zrady Západu. Toho Západu, do ktorého chomúta a jarma sme my Slováci strčili krk a oni z nás urobili nesvojprávnych otrokov. A aj vy, pán Blaha, a vaši predstavitelia, keď ste vládli, ste sa pchali do toho odporného jarma, ktoré ste nazvali jadro EÚ. To nevymizne z pamäti nikdy.
Spomenuli ste tiež Churchilla, ale aj kráľovská rodina anglická mala sympatie k nacizmu. A tiež ste trošku zabudol na veľmi silné fašistické hnutie sira Oswalda Mosleyho v Anglicku, to tiež treba podotknúť. No nakoniec ich rozprášili, ale sprvu mali veľké sympatie kráľovských, členov kráľovskej rodiny.
Takže, pán Blaha, najprv musíme vystúpiť z toho jarma a potom nech je to pamätný deň.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.10.2021 15:38 - 15:39 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo.
No, pán Gyimesi, ale vy môžete za to, aký ste vy. Slovo... slovné spojenie piata kolóna vám nič nehovorí?
A pán Pollák išiel preč, ale ďakujem mu za kompliment.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 20.10.2021 15:31 - 15:34 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, máme tu návrh poslanca Gyimesiho, majstra Gyimesiho. Chce možnosť, aby smerníky s názvom vyznačených cieľov v štátnom jazyku mohli byť aj v jazyku národnostnej menšiny. Premením to úplne jednoducho na drobné a úplne do jednoduchých dvoch možností, ktoré v tomto prípade pripadajú do úvahy. No o čo asi pánovi Gyimesimu ide?
Tu je prvá možnosť, čiže po prvé tento návrh môže znamenať, že autor tohto návrhu hlboko, pre hlboko podceňuje národnostné menšiny, zvlášť tu svoju maďarskú. Čo on podceňuje?! To je priam urážka tejto menšiny. To si naozaj myslí, že maďarská menšina nerozumie napríklad slovu Bratislava či názvu iného mesta či obce? Musí mať preklad? To má v tejto prvej možnosti takýto názor na mentálne schopnosti svojich? Má taký istý názor aj na Rusínov, sa pýtam? To pri ceste do Bardejova potrebuje Rusín preklad Bardijiv? Alebo občan dedinky Belovej, že potrebuje šípku s názvom Biloleža? To čo je?! Občan je hlupák?!
Potom je tu druhá možnosť, temná možnosť. Nemôže to byť tzv. značkovanie teritória s budúcimi nekalými úmyslami? Kroky postupné, postupné rezanie salámy, pomalé varenie žaby smerujúce k určitému cieľu. Nie je div, že prichádzajú návrhy ako tento a potom aj ďalší návrh z dielne majstra Gyimesiho. Zvláštne deje sa dejú, signály sú už časté, kúpa historických budov v Košiciach, preblesnutá správa o snahe skupovať pôdu cudzím štátom, teraz financie pre cirkvi tiež od susedného štátu. Nezdá sa nikomu divné, že vďaka tejto neschopnej, zhumpľovanej, babráckej a šialenej vláde sa dejú takéto kroky zo strany Maďarska, ktoré evidentne nedodržuje slušné a štandardné vzťahy a bežné postupy medzi dobrými susedmi? Obchádza sa klasický protokol.
Pán Gyimesi, vaša vláda poriadne zničila životy Slovákov, maďarskej menšiny, Rusínov. Keby tu boli Vietnamci, keby... zničila aj Vietnamcov. A keby tu boli Eskimáci, ešte aj tých by zničila. Vaša vláda zadlžila nielen naše deti, ale aj vnukov, pravnukov aj prapravnukov na celé generácie. A vy tu čo chcete, prikladať oheň, narúšať doterajšie ako-tak dobré vzťahy medzi Slovákmi a Maďarmi?! Pamätajte, Košice, aby ste vedel a rozumel, preložím vám to, Kassai város, boli pričlenené ku Maďarsku a boli zaplavené nápismi, podotýkam masovo nápismi a ten nápis bol, boli niektoré, ale ten jeden bol najčastejší: „Minden drága, vissza Prága!“ Moji maďarskí známi sa smejú na tom, že niekto z nich robí úplných idiotov. Aký má zmysel ceduľa Galánta pri ceduli Galanta?
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.10.2021 16:11 - 16:12 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Marian, zdôvodnil si možné možnosti a aj tie možné vyhlášky, ktoré môžu byť dané nejakým Mikasom pár dní pred voľbami. Tie úplne ohnú právo. Či nemáme jasný príklad z minuloročného októbra? Vtedy pár dní pred dávno ohlasovaným protestom poohýbali páni z tejto vlády právo tak, že nervák Caligula bledne ešte teraz od závisti v pekle. Ďakujem.
Skryt prepis