Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

2.12.2021 o 18:25 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.12.2021 9:57 - 9:59 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Kazda, vy patríte na podstavec v mramorovej podobe ako socha a na ňom text, ktorý znie: „Tu stojí človek, potvrdzujúci, že každá konšpirácia sa po čase stáva realitou.“ Tak nejak by mal znieť ten text.
Nuž, čo na to povedia všetci klamárski mainstreamoví novinári, blogeri, vakcinátori a politici, že v minulosti klamali, že bude stačiť jedna dávka. Potom bola potrebná druhá dávka, potom tretia posilňovacia dávka a vy už o ďalších dávkach hovoríte. Ojojoj, pán Kazda.
Odsudzovali ste ľudí so zdravým rozumom, ktorí to tvrdili už na začiatku, že to môže byť kolotoč, ktorý sa nikdy nezastaví a slúži na zotročovanie a možno aj depopuláciu. A pripustil ste to, čo už zaznieva od predstaviteľov vlády, že môže byť povinné očkovanie. Ďakujem pekne, aj národ sa vám poďakuje.
Aj toto tvrdili niekedy takzvaní konšpirátori a vy a celá vaša vláda banditov ste tvrdili, že šíria hoaxy. Nuž čo k tomu? Hľa, Radovan Kazda, socha z mramoru na Hviezdoslavovom námestí prikrytá klietkou hanby z Levoče.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.12.2021 12:31 - 12:32 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Martin, podpora motivácie na nejakú činnosť je logická, ale v tomto prípade ide o vedomé zneužívanie zlej sociálnej situácie dôchodcov. Je to citové vydieranie cez biedu či naozaj slabé dôchodky väčšiny dôchodcov. Je to vlastne korupcia. A to, že sa predkladateľ aj jeho kolega pán Kollár netaja tým, že pravdepodobne vznikne čierny trh, to je cez čiaru. Oni vlastne aj vyzvali, aby sa takto dialo. A ako som už povedal, úžerníci v osadách alebo aj mimo osád budú mať nielen raj, ale aj kupleraj.
A dôchodcovia, mnohí dôchodcovia neveria tým vakcínam. Poviem vám jeden príklad z mnohých. Bol som dávať sociálnu pomoc v jednom domove dôchodcov. Garantujem vám, že žiaden z tých dôchodcov sa nedá zaočkovať, ani keby ste mu dali tisíc eur, pretože mali na vlastné oči príklad. Išiel pán z domova dôchodcov na východ, deti ho ošialili, zaočkuj sa, zaočkuj sa, sa zaočkoval a štyri dni po návrate späť na stredné Slovenské do toho domova dôchodcov zomrel. Takže to je jeden z mnoha, z veľa prípadov, ktoré sa stali. Čiže vám garantujem, že tých pár desiatok dôchodcov si nedá pichnúť tú vašu oslavovanú včielku ani nie za 500, ani za dvetisíc eur.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.12.2021 10:14 - 10:15 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán Tomáš, dobre ste pripomenuli tú šialenú lotériu. K nej by som dodal len jedno. Provokatér Gyimesi a provokatér Matovič to uvádzali. Varovali sme, že je to absolútna sprostosť a nezodpovednosť. Ale hlasovacie automaty vládnej koalície to odhlasovali. Bola to vtedy šialená šou jedného muža. Ale teraz to nebude šou jedného muža. Bude to šou jedného vydieračského výpalníka. Chýba mu už len hrubá zlatá reťaz, adidasky tepláky, pištoľ Magnum a Pumy tenisky. Aj teraz poslanci varujú, ale to je ako bojovať proti búrke a lejaku fénom na sušenie.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.12.2021 18:25 - 18:27 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán Kollár, ktorý tu nie ste, teraz ste sa nejak tak veľmi rozvášnil a poviem to takto. V jednej veci ste to zabil. Povedali ste, že ten poukaz za 500 eur sa môže predať aj špekulantovi za, povedzme, za 400 eur. No, pán predseda parlamentu, vidno, že sa vyznáte, ako to funguje. Ale, žiaľ, pri všetkej úcte, ste zaspali vývoj.
Dôchodcovia v osadách a aj dôchodcovia nielen v osadách majú obrovské nesplatené dlhy pri úžerníkoch a pri rôznych spoločnostiach. A čo sa pri tomto stane? No ja vám poviem, čo sa stane. Thúlobokhálo so zlatou reťazou na Mercedese sa bude veľmi tešiť. A sú rôzne oblasti, kde sa nedá kúpiť menučko, či ísť niekde zarelaxovať pri dôchodcoch napríklad na Lazoch. No a deti, vnuci sú roztratení po svete, ako to býva na Slovensku a je evidentné, že prídu skupovači, špekulanti a sedemdesiat, osemdesiat ročný dedko či babka, ak prežijú to očkovanie v pohode, tak dá v pohode tieto žobračenky aj za dve stovky. A v tej vášnivej reči ste sa vo vytržení preriekol, kašlime na slobodu, to ďakujem pekne. Vy ste vlastne, pán Kollár, teraz ste to potvrdil s Matovičom ako vy pánik Pat a vy pánik Mat.
A ešte keď ste hovoril o týchto veciach, keď ste hovorili, sami nevedia, ako sa to bude dávať či šek a tak. Ja vám poviem, ako sa to, aby sa dalo. Jedno menučko za deň to ťahať, hej? To bude nejaký kredit, jednorazová kreditná karta alebo ako? Jednoducho je to obyčajné drzé bohapusté výpalníctvo.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.12.2021 16:14 - 16:16 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Poviem to tak, je to zvrátené opatrenie. Je to cynické vydieranie ľudí, ktorí žijú často pod oficiálnou či neoficiálnou hranicou chudoby. To nie sú peniaze, ktoré ušetríme v dlhodobom horizonte. To je lož. To je ďalšia z vašich lží. Očkovanie nie je cesta. Očkovanie je vtedy, keď chráni pred nákazou. A toto kvázi očkovanie nechráni. Očkovaní ochorejú, prenášajú nákazu. Očkovaní majú ťažké priebehy, očkovaní zomierajú na ventiláciách. Aj v mojom okolí je to brutálna realita. Týka sa mnohých ľudí.
Môj kamarát včera, dvakrát bol zaočkovaný, včera poobede mal pohreb. Ťažký zápal pľúc, ventilácia, následne exitus. A nie je jediný. Ďalší majú infarkty po očkovaní. Aj v mojej širšej rodine. A títo sa do vašich zázračných štatistík ŠÚKL-a nedostali. Tieto štatistiky sú paškvil vášho formátu, formátu Igora Matoviča. Stále klamete. Najprv ste tvrdili, že testovanie bude dobrovoľné. Lož! Najprv ste tvrdili, že vakcína je sloboda. Lož! Potom nám tvrdil, že covid pasy sú konšpirácie, nikdy nič také nebude. Lož! Potom, že vakcína bude koniec pandémie. Zase lož! Potom, že očkovanie bude jednoznačne dobrovoľné. Lož! Už to začína pani Kolíková s Remišovou. Žiadna diskriminácia nebude. Lož! Najnovší, toto, čo ste naposledy vymysleli šialenú rezervu, že pomôže. To bola lož! A tieto zase vaše výmysly, to je zase len lož! Bude, bola delta, teraz je omikron, bude aj megatron. A ďalšia atómová bomba.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.12.2021 9:31 - 9:32 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Táto novela, tento návrh je dôkaz zámeru absurdistanu zvanému Európska únia. Aký je ten zámer? No zámerom je odzbrojiť slušných ľudí a dať voľné pole pre teroristov či iných kriminálnych zločincov. Tu sedí minister a predkladá paškvil.
Peter, on veľmi dobre vie, že politicko-náboženskí teroristi sú prepojení s kriminálnym podsvetím. Prepojenie je tam veľmi-veľmi časté.
Peter, on tiež veľmi dobre vie, že teroristi a kriminálni zločinci si zbrane zadovážia úplne ľahko. Aj výbušniny si vyrobia úplne ľahko. Z bežných surovín, ktoré dostať na trhu. Však je minister, má spravodajské informácie, má analýzy, vie, ako to chodí v Galérke. Tento návrh je blud a táto smernica je výplod samovražedných masochistov z Európskej únie.
Ďakujem za slovo. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 30.11.2021 15:45 - 15:47 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Tak len tak stručne k tomu, čo povedala moja kolegyňa pani Sulanová. Áno, je potrebné prestať so segregáciou týchto ľudí, ktorí sa nemôžu dať zaočkovať, napríklad týchto ľudí. Tieto opatrenia nemajú logiku. Áno, očkovaní sú aj chorí, aj na ventiláciách, aj umierajú. Správne si spomenula tých ľudí, čo sa nemôžu dať zaočkovať a ja ešte raz pripomeniem to, čo som už povedal. Tí ľudia, ktorí prekonali COVID a majú protilátky, ešte raz pripomínam, tá časová miera, koľko určil nejaký, ja neviem, Jarčuška? Krčméry? Alebo ktorý génius nádejný to nositeľ Nobelovej ceny, prvý zo Slovenskej republiky, ktorý určil, že to bude 380 dní alebo 120 dní, alebo 225 dní? To skade prišiel na to číslo? Však sú výskumy, že dlhodobé IgG protilátky trvajú roky po nakazení. To nie sú IgA-čka IgM-ká, to sú dlhotrvajúce.
A, preboha, keď človek dá si vyšetriť krv, ako to je už teraz zavedené vo Švajčiarsku a má dostatočný počet protilátok, prečo by nemohol mať aj po dvoch rokoch potvrdenie, že je bezinfekčný?! Toto sa vôbec, na toto sa vôbec nemyslí. Toľko som k tomu chcel dodať.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.11.2021 15:41 - 15:42 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Áno, situácia sa šialene vyostrila. Môj neočkovaný kamarát nemôže odniesť syna do škôlky. Je zdravý, má protilátky na COVID. No nemôže. Ale chorý zaočkovaný môže odniesť dieťa do škôlky, tam ho prezliecť a nechať ho vojsť do triedy, do herní. To sme teda kde a kam sme to dopracovali, kam? Kde? Čo to je?
A teraz príklad zo života. Nechcel som povedať, ale poviem ho zvlášť, lebo pán poslanec zo SAS-ky krútil nad tebou hlavou. Takže príklad zo života. Môj kamarát uveril koronašialenstvu, bol plne zaočkovaný, dvakrát sa dal zaočkovať. Potom ochorel na COVID, pľúcna ventilácia, zajtra poobede pohreb. Takýchto prípadov mám ix, a to, žiaľ, aj v mojej rodine.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.11.2021 15:31 - 15:31 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Áno, nepriamy aj priamy tlak na očkovanie je, žiaľ, na Slovensku realita. A čo je ešte divnejšie, je dokonca tlak na očkovanie ľudí, úplný nátlak, šikanózny nátlak na očkovanie ľudí, ktorí práve prekonali COVID. Sú dva mesiace po COVID-e a protilátok majú za celé vagóny, aj na rozdávanie. Aj na takýchto tlačia poniektorí. Príliš iniciatívni blbci zamestnávatelia. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 30.11.2021 15:18 - 15:29 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, ako som už v úvode povedal, cieľom legislatívneho návrhu je zabrániť diskriminácii osôb, ktoré sa nepodrobili očkovaniu proti ochoreniu COVID-19 alebo takéto očkovanie odmietajú, a tým ochrániť základné ľudské práva a slobody občanov Slovenskej republiky.
Každý občan Slovenskej republiky, ak má táto republika spĺňať atribúty demokratického a právneho štátu, má mať plné právo rozhodnúť sa, či podstúpi akýkoľvek lekársky zákrok. Toto právo má mať bez toho, aby musel čeliť akejkoľvek forme nátlaku, a to aj vo forme priamej či nepriamej diskriminácie. A to sa už deje, vážení kolegovia a kolegyne. Obzvlášť, ak ide o očkovanie proti ochoreniu COVID-19, ktoré sa vykonáva vakcínami, ktoré neprešli všetkými fázami klinického skúšania v ich bežnej a štandardnej dĺžke. A práve preto sú mnohými odborníkmi považované len za experimentálne, a teda aj oficiálne schválené len na tzv. dočasné alebo respektíve podmienečné použitie. Toto už bolo povedané ix-krát, stokrát a stokrát už aj povedzme ja som vravel, že nik za tieto vakcíny nenesie zodpovednosť, ani výrobca, ani štát, ani díler, ani zdravotník, ktorý aplikuje tieto vakcíny do tela človeka, nenesie zodpovednosť.
Tak kto za ne nesie zodpovednosť?! My máme byť zodpovední, keď oni nie sú zodpovední? Aj napriek tomu, že vláda Slovenskej republiky opakovane deklarovala, že očkovanie proti ochoreniu COVID-19 je a zostane dobrovoľné, sú osoby, ktoré sa tomuto očkovaniu nepodrobili alebo ho odmietajú, častokrát vystavené hrubej diskriminácii.
Táto diskriminácia prebieha v dvoch rovinách. Po prvé v legislatívnej rovine, kedy Národná rada Slovenskej republiky, Vláda Slovenskej republiky a Úrad verejného zdravotníctva prijímajú všeobecne záväzné právne predpisy, ktoré umožňujú diskrimináciu nezaočkovaných, a to aj v praktickej rovine, to je po druhé, kedy štátne a súkromné inštitúcie rôznym spôsobom znevýhodňujú neočkované osoby, ktoré sú u nich zamestnané alebo ktoré sú na nich odkázané. Toto sa už deje, vážené kolegyne a kolegovia. Toto sa už deje.
V legislatívnej rovine treba poukázať najmä na nedávnu novelizáciu zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorá umožnila Úradu verejného zdravotníctva a regionálnym úradom verejného zdravotníctva nariaďovať opatrenia, ktorými sa podmieňuje vstup do prevádzkových priestorov zariadení, v ktorých dochádza k zhromažďovaniu osôb a vstup na hromadné podujatia preukázaním sa vstupujúcich osôb potvrdením o absolvovaní očkovania proti ochoreniu COVID-19, a tak osoby, ktoré očkovanie odmietajú, sa budú musieť podrobiť neustálemu testovaniu alebo prekonať toto ochorenie, ak budú chcieť vstúpiť do týchto prevádzok a na tieto podujatia. Podotýkam, je tu aj možnosť prekonať toto ochorenie, ale u nás šalamúni dali, vymysleli si cifru 180 dní, kedy platí, platia protilátky, a po 180 dňoch protilátky IgG jednoducho ujdú, emigrujú do zahraničia, už ich človek zrazu stratí, spadnú dole. Tiež nedomyslená vec.
Podobne mnohé v súčasnosti platné vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky znevýhodňujú alebo umožňujú znevýhodňovať neočkované osoby. Napríklad vyhláška č. 255 zo 7. 10. 2021, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym povinnostiam osôb po vstupe na územie Slovenskej republiky, zavádza sa povinnosť izolácie v domácom prostredí alebo v karanténnom ubytovacom zariadení pre všetky osoby vstupujúce na územie Slovenskej republiky, ak nie sú plne zaočkované. Tieto karanténne ubytovacie zariadenia ja osobne nazývam novodobé koncentracional - láger.
Ďalšia vyhláška, a to vyhláška 253 zo dňa 7. 10. 2021, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k obmedzeniam prevádzok, zase oprávňujú prevádzkovateľov rôznych vybraných zariadení neumožniť vstup do ich prevádzok neočkovaným osobám. V praxi to ale znamená, že v zmysle tejto vyhlášky možno neočkovaným osobám dokonca zamedziť aj vstup do lekárskych ordinácií alebo do nemocníc a teda odoprieť im poskytovanie lekárskej starostlivosti. Ja napríklad som to zažil na vlastnej koži, dostal som ťažký cukrovkársky stav po porážke a mohol som vstúpiť na pohotovosť len vtedy, keď mi urobili antigénový test. Keby náhodou antigénový test nemali, alebo že by som bol pozitívny, nemôžem tam vstúpiť, potom neviem, čo by som robil, bol by som asi na chodbe tam.
Ako typický príklad tejto formy diskriminácie možno uviesť uniknutý list zo dňa 30. 6. 2021 napísaný pravdepodobne riaditeľom Zboru väzenskej a justičnej stráže plukovníkom magistrom Róbertom Mudrončekom, adresovaný riaditeľom ústavov na výkon väzby a ústavov na výkon trestu odňatia slobody. V tomto liste sa odporúča vo vzťahu k personálu Zboru väzenskej a justičnej stráže zohľadniť pri príprave koncoročných odmien to, či sa dali zaočkovať. Rozumiete? Premenené na drobné, pichnete si včielku, dostanete peniažky. Stačilo vysvetlenie?
Ďalej sa odporúča umožniť zvýšený pohyb v určenom priestore ústavov mimo ciel a izieb tým väzňom, ktorí sa dajú zaočkovať a takýmto väzňom aj prioritne udeľovať mimoriadne voľno na opustenie ústavu, a to je ináč pre väzňov manna nebeská, keď dostanú opušťák, takzvaný. Povoľovať opustenie ústavu či vychádzku. Zároveň sa v liste píše, že účasť na skupinovo-odborných osvetových a športových aktivitách sa môže umožniť len zaočkovaným väzňom. Čiže pichne si včielku, zahrá si futbal v telocvični. A tí, čo si nedajú včielku, musia sedieť na cele.
Ako ďalší príklad môžeme spomenúť aj skutočnosť potvrdenú samotným ministrom obrany Slovenskej republiky Jaroslavom Naďom, že do zahraničných misií nebudú vysielaní vojaci, ktorí sa nedali zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Áno, to je ten minister, ktorý občanov uráža, že sú opice, dezoláti, atď.! A zaviedol toto slovo dezolát do slangu alebo do širšieho okruhu slovenského jazyka.
Túto hrubú a čoraz rozšírenejšiu diskrimináciu neočkovaných osôb je potrebné v záujme ľudských práv a základných slobôd čo najskôr ukončiť. Z tohoto dôvodu navrhujeme doplniť do antidiskriminačného zákona nový zákaz diskriminácie, a to zákaz diskriminácie z dôvodu nepodrobenia sa očkovaniu proti ochoreniu COVID-19 alebo odmietania takéhoto očkovania. Uvedenou legislatívou, uvedenou legislatívnou zmenou sa tak vytvorí priestor na to, aby sa každý občan Slovenskej republiky mohol slobodne rozhodnúť bez akejkoľvek hrozby diskriminácie, či sa dá zaočkovať alebo nedá zaočkovať proti ochoreniu COVID-19.
A ešte raz, čo sa navrhuje a dopĺňa. Dopĺňa sa nový zákaz diskriminácie, zákaz diskriminácie z dôvodu nepodrobenia sa proti očkovaniu, očkovaniu proti COVID-19 alebo odmietanie takéhoto očkovania. Navrhuje sa tiež zákaz diskriminácie z dôvodu vzťahu k osobe, ktorá sa nepodrobila očkovaniu proti ochoreniu COVID-19 alebo takéto očkovanie odmieta. S cieľom zamedziť zneužívaniu všeobecnej výnimky zo zákazu diskriminácie uvedenej v § 8 ods. 1 antidiskriminačného zákona na diskrimináciu neočkovaných sa navrhuje, aby sa táto výnimka nevzťahovala na diskrimináciu z dôvodu nepodrobenia sa očkovaniu proti ochoreniu COVID-19 alebo odmietania takéhoto očkovania. Navrhuje sa účinnosť zákona 15. dňom po vyhlásení v Zbierke zákonov.
A ešte raz poviem to, čo som povedal v predchádzajúcej rozprave, prečo to tam musí byť v tomto návrhu zákona. Pretože už sa objavili lastovičky, o ktorých boli, bolo jasné, že prídu, lebo lastovičky vždy prídu v jedno ročné obdobie. A keď sa situácia schyľuje, potom tie lastovičky prídu a už veselo čvirikajú o tzv. povinnom očkovaní. Takže ešte raz prečítam to, čo som prečítal v prvej rozprave a trošku ešte jeden riadok som tam vyšperkoval. Takže ešte raz.
Najprv tvrdili, že testovanie bude dobrovoľné. Lož! Najprv tvrdili, že vakcína je sloboda. Lož! Potom Naď tvrdil, že COVID-pasy sú konšpirácia a že nikdy nič také nebude. Lož! Potom, že vakcína bude koniec pandémie. Lož! Potom, že očkovanie bude jednoznačne dobrovoľné. Lož! Žiadna diskriminácia nebude. Lož! Práve preto tento návrh zákona.
Ďakujem.
Skryt prepis